AMD, Transmeta elele

0
butch
CNN in haberine göre artık geleceğin işlemci mimarisine iki dev firma işbirliği yaparak yön verecekler. AMD ve bu pazarın yeni üyesi Transmeta. İşbirliği 64bit işlemci yarışını da oldukça hareketlendireceğe benzer. Bekleyelim görelim...

İlgili Yazılar

Ben bilgisayarımı kurcalamıyorum !!! diyorsanız

redogre

Bu yazıya bir göz atın.

Bir süredir "Artık bilgisayarımı açıp kurcalamaktan sıkıldım, efendi efendi oturup işimi yapacağım" diyordum taa ki o güne kadar....

Efendim, benim ekran kartım yandı, bende bir süre eski bir kartla idare ettikten sonra bilgisayar ürünü satan arkadaşlarımdan yeni bir ekran kartı aldım, geçici olarak kullandığım kartı da onlara iade edip hevesle eve döndüm.

Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

zentoo

Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

Optik Kamuflaj

anonim

Benim aklıma gelmişti bu denir ya hani hep. İşte, o projelerden biri...
Sitedede (böyle süper projeler yapıp böyle tasarımla sunmak nedir, ne değildir;bilahere tartışalım) belirtildiği gibi, optik kamuflajın arkasında yatan mantık basit: maskelemek istediğiniz nesnenin arka tarafına düşen görüntüyü üzerine düşürmek.
Fikir olarak bu kadar basit bir şeyi, toeride ve pratikte bu denli başarılı gerçeklemek için nasıl bir çalışma yapmak lazım, gerçekten merak ediyorum. Videoları izlemeden geçmeyin:1[915k], 2[1.26m], 3[1.66m].
Tachi Laboratuarlarının diğer muhteşem projelerine de buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle senkronize hareketi ilgilendiren RobotPhone çok başarılı.

En Harbi Kişisel Bilgisayar 2

redogre

Aslında bu yeni bir haber değil, En Harbi Kişisel Bilgisayar haberinin yorumlarını takip edenler görmüşlerdir. Modelci.com. Ama yorumlar arasında kaybolmasına gönlüm el vermedi. Arkadaş su soğutmalı cpu yapmış, ve gayette güzel olmuş!!

Amd`nın İnanılmaz Performansı !!!

anonim

Evet başlıkta yazdığı gibi son zamanlarda Amd dünyanın gelmiş geçmiş en hızlı cpu`larını üretiyor. Bunlarin içinde Desktop Pc için olanlar Notebook için olanlar ve tabii ki server için olanlar var hepsi farklı özelliklere sahip. Ben kendi Desktop makinamda Amd 1.3 Ghz kullanıyorum, ve şu intel amcamları p-4 1.7 Ghz'ini havada karada bitiriyor, yeryüzünden siliyor. Ayrıca bu Amd Cpu`lar fiyat/performans konusunda çok hesaplı, 1.3 Ghz lik bir Amd Cpu'yı 180 $ + KDV gibi komik bir fiyata alabiliyorsunuz Intel`in P4 1.7 lerinin fiyatını yazmama gerek yok sanırım :) Neyse bütün testlerde Amd Intel`in önünde yer alıyor tek dezavantajları Cpu`larının daha fazla elektrikle çalışması, intel`inkilerin 2 katı. Bunun sonucuda alet çok daha fazla ısınıyor, bu yüzden de saglam bir soğutmaya ihtiyac duyuyor. Soğutma içinde adam gibi bir kasa , büyük sağlam cooler`lar ve fanlar şart. CPu'larla ilgili daha fazla bilgiyi http://www.amd.com`da bulabilirsiniz.