Star Wars hologramları gerçek oldu...

0
anonim
Star Wars filmlerinde sıkça kullanılan hologram ekranlar, hayallerimi süslerdi. Odanın ortasında havada asılı bir görüntü... IO2 Technology diye bir firma bunu başarmış. 22500 USD paranız varsa hologram gösteren bu cihazın prototiplerinden satın alabilirsiniz.
Cihazı yansıtıcı bir yüzeye(perde) ihtiyaç duymayan projektör gibi düşünebiliriz. Tüm görüntü havanın üzerinde oluşuyor. Cihaz, 27" e kadar 1024*768 görüntüler oluşturabiliyor ve oluşan görüntü dokunma-duyarlı. Yani screen olmadan, touch screen gibi birşey. IO2 cihazların henüz geliştirme aşamasında olduğunu söylüyor. Daha detaylı bilgi için http://www.io2technology.com/index.htm adresine bakabilirsiniz. Hologramlarınların bir kaç yıl içinde evlere girebileceğini düşünmek heyecan verici. Hologram görüntüyle video konfers yapmak ilginç olabilir. Bakalım ışın kılıcını ne zaman bulacaklar:)

Görüşler

0
FZ
Vanilla Sky filminde anasının gözü, süper zengin Tom Cruise, arkadaşına diyordu ki: `Bu akşamki partide yeni ses sistemimi deneyeceğim. Çok gerçekçi olacak!´

Ben de şöyle düşünmüştüm: Kocaman pahalı hoparlörler falan.

Akşamki partide ise bir anda loş ışıklar yanıyor ve fonda John Coltrane´in bir parçası duyulmaya başlar başlamaz koca salonun ortasında gerçek ölçülerde, 3 boyutlu bir John Coltrane, saksofonunu çalmaya başlıyordu. Filmdeki diğer insanlar gibi ben de `dumur´ moduna geçmiştim çoktan!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilim Adamlarına Özel Bilgisayar Bağlantısı

malkocoglu

Amerikalı, Rus ve Çinli bilim adamlarını birbirlerine bağlayacak süper hızlı yeni bir bilgisayar şebekesinin gelecek ay devreye gireceği bildirildi. Kısa adı "Little GLORIAD" olan bilgisayar şebekesinin Chicago'dan başlayacağı, Amsterdam, Moskova, Sibirya, Pekin ve Hong Kong üzerinden tekrar Chicago'ya bağlanacağı ifade edildi.
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr

Kingstondan yeni bir bellek: HyperX

polat

En büyük bağımsız bellek ürünleri üreticisi KingstonTechnology Company, Inc. oyun tutkunlarına ve PC meraklılarına yönelik yüksek performanslı yeni HyperX™ ürün grubunu tanıttı

Donanım önerileri: Haziran sayısı

e2e

Son dönemlerde en çok sorulan sorular arasında "GNU/Linux'a geçmek istiyorum fakat donanım problemi yaşar mıyım?", ya da "Yeni bir makine almak istiyorum, ne tür bir donanım tercih etmeliyim" vb. sorular yer alıyor.

Linux.com'da yeralan bu makalede özellikle 2.6 kernel için donanım önerileri yer alıyor. Bilgisayarını yenilemek, ya da GNU/Linux'a geçmek isteyenlerin gözatmasında fayda var.

"Lego"dan PC Kasası Olur mu?

FZ

Görülen o ki oluyor. Şimdiye kadar gördüğüm en şirin, en acayip bilgisayar kasaları! Lego çılgınlığının bir parçası: Lego ile yapılmış PC kasaları.

AMD, Transmeta elele

butch

CNN in haberine göre artık geleceğin işlemci mimarisine iki dev firma işbirliği yaparak yön verecekler. AMD ve bu pazarın yeni üyesi Transmeta. İşbirliği 64bit işlemci yarışını da oldukça hareketlendireceğe benzer. Bekleyelim görelim...