Star Wars hologramları gerçek oldu...

0
anonim
Star Wars filmlerinde sıkça kullanılan hologram ekranlar, hayallerimi süslerdi. Odanın ortasında havada asılı bir görüntü... IO2 Technology diye bir firma bunu başarmış. 22500 USD paranız varsa hologram gösteren bu cihazın prototiplerinden satın alabilirsiniz.
Cihazı yansıtıcı bir yüzeye(perde) ihtiyaç duymayan projektör gibi düşünebiliriz. Tüm görüntü havanın üzerinde oluşuyor. Cihaz, 27" e kadar 1024*768 görüntüler oluşturabiliyor ve oluşan görüntü dokunma-duyarlı. Yani screen olmadan, touch screen gibi birşey. IO2 cihazların henüz geliştirme aşamasında olduğunu söylüyor. Daha detaylı bilgi için http://www.io2technology.com/index.htm adresine bakabilirsiniz. Hologramlarınların bir kaç yıl içinde evlere girebileceğini düşünmek heyecan verici. Hologram görüntüyle video konfers yapmak ilginç olabilir. Bakalım ışın kılıcını ne zaman bulacaklar:)

Görüşler

0
FZ
Vanilla Sky filminde anasının gözü, süper zengin Tom Cruise, arkadaşına diyordu ki: `Bu akşamki partide yeni ses sistemimi deneyeceğim. Çok gerçekçi olacak!´

Ben de şöyle düşünmüştüm: Kocaman pahalı hoparlörler falan.

Akşamki partide ise bir anda loş ışıklar yanıyor ve fonda John Coltrane´in bir parçası duyulmaya başlar başlamaz koca salonun ortasında gerçek ölçülerde, 3 boyutlu bir John Coltrane, saksofonunu çalmaya başlıyordu. Filmdeki diğer insanlar gibi ben de `dumur´ moduna geçmiştim çoktan!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HD DVD Kapımızıda

St

PCWorld'ün haberine göre NEC CD, DVD, ve HD DVD entegrasyonunu gerçekleştiren ilk okuyucuyu geliştirdi. Ülkemizde henüz yeterince yaygınlaşma imkanı bile bulamayan DVD teknolojisinden HD DVD teknolojisine yumuşak bir geçiş için üretilen okuyucu, üç kuşak optik diski desteklemesi sayesinde kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacak.

Orjinal Haber: http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,118976,00.asp

Fazlamesai.net'e soralım: Özgür Dizüstü

tongucyumruk

Bu aralar hem avuçiçi bilgisayarım, hem de masaüstü bilgisayarım eskidiğinden ikisinin de yerini alacak bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Uzun araştırmalarım sonucunda tam ihtiyaçlarıma uygun, 12", ekranı dönebilen (e-kitap okumak için ideal), uygun fiyatlı bir model buldum. Tam hayallerimin bilgisayarını bulduğumu düşünürken özellikler listesindeki bir ibare dikkatimi çekti...

USB'den Şarj Edilen Kalem Piller

butch

Teknolojinin çevreye en önemli hediyelerinden biri olan şarj edilebilen kalem piller, aynı zamanda insanlığa yapılmış en büyük işkencelerden biridir.

/.'daki habere göre soruna en ideal çözüm bulunmuş gibi. USB'den şarj edilen piller ile ilgili detaylı bilgi burada.

Menuetos: Assembler programcısının rüyası

sundance

Eski güzel Amiga zamanlarında Seka ve türevleri vardı. Birsürü coder 68000 işlemcinin inceliklerini tapınırcasına bu programlarla keşfetmeye çalışırdık. O zamanlar MasterSeka gibi bir IDE mucize gibi geliyordu bize.

Zaman geçti, birileri Menuetos adında bir işletim sistemi yaptılar. Ne için ? Assembler programlamak için bir IDE olarak :) Hem de ne IDE... Herşeyden önce Menuetos bir real time OS yani ihtiyaca cevap vermek için minimum işlem yapıp, minimum tepki süresine sahip, deyim yerindeyse zero-fat bir işletim sistemi. Hem de bir tek 1.44 diske sığıyor. Fazla söze ne hacet...

Nerede O Eski Telefonlar

tongucyumruk

Önce telefonu açıp sonra numarayı çevirdiğimiz günleri hatırlayan var mı? Peki ya telefonların adres defterinin olmadığı, onca numarayı aklımızda tutup kendimiz çevirdiğimiz zamanları? Belki telefon ahizesine yaklaştırıp bir tuşuna basınca çıkarttığı DTMF tonları ile numara çeviren kol saatlerini hatırlayanlar dahi vardır? Peki "numara çevirmek" fiilinin kaynağı olan o eski trrrt, trrrt diye ses çıkaran telefonları hatırlayan, kullanmış olan var mı? Anlaşılan yalnız değilsiniz...