Matrox`dan Linux için yeni grafik konfigürasyon arayüzü

0
anonim
Şanlı grafik kartları üreticisi Matrox 31 Mayıs 2001 tarihinde Linux için yeni X konfigürasyon arayüzü olan PowerDesk'i Linux kullanıcılarının kullanımına sundu. Open Source olan bu yazılım sayesinde Linux kullanıcıları masaüstü ayarlarını rahatlıkla değişebilecekler. PowerDesk for Linux Xfree86 4.0.2 ve 4.0.3 versiyonları Matrox G200, G400 ve G450 kartları ile çalışabiliyor. Matrox'un yeni Linux sürücüsü burada.

www.matrox.com/mga/media_center/press_rel/2001/linux_powerdesk.cfm

İlgili Yazılar

Yüzen Nükleer Santral (Güncellendi)

melitical

Rusya Federal Enerji Kurumu düşük kapasiteli yüzen nükleer santral kurma kararı aldı. Santralin öncelikle Beyaz Deniz kıyısındaki Arkhangelsk bölgesine yerleştirilmesi planlanıyor. Enerji sağlama dışında santral gerektiğinde tuzsuz deniz suyu elde etmede ve ısıtmada kullanılacak. Projenin toplam 200.000 $'a mal olması bekleniyor.
kaynak: www.mosnews.com

Devler karşı karşıya: Dual Opteron vs Dual G5

sundance

Bu araştırmada şu anda masaüstündeki yegane 64 bitlik platform olan Opteron ve G5 bilgisayarlar çeşitli testlere tabi tutulmuşlar.

Benchmark testlerinin sentetikliği her zaman tartışılan konu olmakla birlikte hiçbir bilgilendirici yanları olmadığını iddia etmek de yanlış olur diye düşünüyorum.

Test sonuçları ilginç: Dual G5 her konumda Opteron´dan hızlı çıkmış, bir alan hariç : Photoshop 7 :)

199$'lık Asus EeePC Notebook PC Yakında Piyasalarda

anonim

İşletim sistemi olarak Xandros türevi özel bir işletim sistemi geliştirilmiş. Fiyat olarak oldukça uygun. Teknik özellikleri de alt kullanıcı grubu için fazlasıyla yeterli:

http://event.asus.com/eeepc/
http://www.desktoplinux.com/news/NS4576754329.html http://linuxdevices.com/news/NS9292516116.html

WI-FI nedir? yenir mi?

larweda

Son aylarda dünyada, özellikle Amerika'da iyice kızışan bir teknoloji wi-fi, wireless fidelity tanımının bir kısaltması. Wireless fidelity, kelime anlamıyla kablosuz gerçekçilik anlamına geliyor, aslıda yüksek kaliteli ses sistemlerine verilen isme (Hi-fi:high fidelity) gönderme yapılarak bu isim kullanılmış. Aslında IEEE 802.11b şeklinde anılan bir standartın daha insancıl bir karşılığı wifi, (aynı lşekilde IEEE 802.3'e de aramızda "ethernet" diyoruz :) İşte bu wi-fi, özellikle Amerika'da evlerde, parklarda, havaalanlarında kullanılmaya başlanan kablosuz ağ sistemlerinin genel bir adı oluyor. İşin keyifli yanı ise, taşınabilir wi-fi uyumlu bir cihazınızla (laptop, pda, tabletpc vs.) herhangi bir wi-fi network'ü kapsamındayken sürekli ağ'a (genelde internet'e) bağlı olmanız.

Linux 2.6, Debian ve nVidia: Güzel Grafikler için Hacking

FZ

Debian GNU/Linux çalıştırıyorsunuz. Güzel bir nVidia grafik kartınız var. 2.6 sürüm numaralı çekirdeğe geçmek istiyorsunuz ama resmi nVidia sürücülerinin 2.6 çekirdeği ile uyumlu olmadığını öğreniyorsunuz. Peki üzülüyor musunuz? Hayır, çünkü biliyorsunuz ki Linux demek çözüm demek! Dünyanın diğer ucunda bir grup ``geek´´ size yardımcı olmak için çalışıyor ve 2.6 çekirdeği ile nasıl pırıl pırıl grafiklere kavuşacağınızı anlatıyor.

31 Aralık 2003 tarihli bu taze makale daima uç noktada yaşamayı seven keskin Debian GNU/Linux kullanıcıları için ;-)