Optik Kamuflaj

0
anonim
Benim aklıma gelmişti bu denir ya hani hep. İşte, o projelerden biri...
Sitedede (böyle süper projeler yapıp böyle tasarımla sunmak nedir, ne değildir;bilahere tartışalım) belirtildiği gibi, optik kamuflajın arkasında yatan mantık basit: maskelemek istediğiniz nesnenin arka tarafına düşen görüntüyü üzerine düşürmek.
Fikir olarak bu kadar basit bir şeyi, toeride ve pratikte bu denli başarılı gerçeklemek için nasıl bir çalışma yapmak lazım, gerçekten merak ediyorum. Videoları izlemeden geçmeyin:1[915k], 2[1.26m], 3[1.66m].
Tachi Laboratuarlarının diğer muhteşem projelerine de buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle senkronize hareketi ilgilendiren RobotPhone çok başarılı.

Görüşler

0
conan
yeni bond filmi ;)
Ipucu: Aston Martin! :)
0
anonim
Bu haberi okuyunca niye hergün fazlamesai.net e uğradığımı daha iyi anlamaya başladım. Dünyadan ne kadar çok çalışma var ve biz bunlardan habersizdik. Taki bir fm üyesi yazana kadar. Hbare yazan ve yorumlayan arkadaşlara teşekkür ederim.
0
tongucyumruk
Bu fikir yillardir benim de aklimdaydi... Ama uygulanabilir oldugunu hic sanmiyordum dogrusu. Ancak dikkatimi ceken birsey var. Iki numarali video'da amca kureyi kafasinin onunden geciriyor. Ama kafasi yerine kafasinin arkasi gozukuyor. Buna ne buyrulur?
0
barisozyurt
Hayir hocam, kafasinin arkasi gorunmuyor. Sadece amcanin kafasi ile kure es orantili. Bir de sac kesimi garip, onun icin ense gibi gorunuyor ilk bakista. Filmi buyuterek tekrar baktim.
0
tongucyumruk
Kafasının arkasından kastım ensesi değildi. Kafasının arkasında kitaplıktaki yazılar falan görünüyordu. Normalde görünmesi gereken arkadaşın kafası değilmiydi?
0
conan
iyi de onceden cekilmis bir fotoyu project ediyorsa bu gayet de mumkun, adam yokken alinmis bir high resolution foto ile gerekli optik uzakliktan goruntuyu gosterirsen bunun olmasi gayet mumkun.
0
barisozyurt
olur mu hocam, asil kamufulajı yapılan obje Japon adam. Saklaması gereken neyse o. Yoksa değil mi?.. Hakikaten, adam saklanıyorsa, adamın önünde küre ve arkasında kitaplar varsa; küre kitapların önüne gelince sadece kitapların görünmesi gerekmez mi? Ama burada kürenin üzerinde de kitapların yazıları okunabiliyor.
0
mysterious
Yaw hocam benim anlamadığım bir konu var burda ben defalarce seyrettim hatta büyüttüm yakından felan baktım buna Peki bu nesneler bu adamın arkaını gösteriyo ama buradaki nesneyi sadece arkadaki kitaplığa tutulduğunda niye kitaplığın arkasını felan göstermiyo sadece bu ortam için mi uyarlanmış peki o robot kolundaki olay.

Peki ben birşey sorsam mesela bence bu nesnenin arkasındaki kitaplığada bu nesne yada cisimden koyulsa ne olur yada şu adam hem kamuflajı giyip hemde küre ile aynı hareketleri yapsa ne olur zaten görünmeyen bu şey ne yapar benim kafam karıştı walla bir sürü soru işareti ??? ama güzel bişey..
:)
0
anonim
optik kamuflaj bir teknoloji sonucu daha yeni keşfediliyor oysa doğa bunu uzun zamandır bize gösteriyor zaten bukalemun,lar bunu uzun zamanıdır kullanıyor zaten hemde hiç masraf ödemeden bizim yapacağımızsa sadece taklit etmek
0
anonim
Çok etkileyici, ama 2 numaralı filmde adamın elindeki top nasıl adamın arkasını gösteriyo onu anlayamadım. Yanlış ellere geçerse çok tehlikeli olabilcek bir teknoloji, askeri amaçlarlada kullanılabilir, görünmeyen bir düşman oldukça tehlikeli olur, bir düşünsenize, bir kaç yıl sonra bu tip bir icat yanlış ellere geçtiğinde güvenlik kameralarının hiçbir anlamı kalmıycak! Daima kötü niyetli insanlar olacaktır, umarım iyi amaçlar için kullanılır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Overclockda rekor 7.1GHz

melitical

Japon Memesana Intel Pentium 4 işlemciyi overclock ile şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en yüksek hız olan 7.132 GHz'e ulaştırmayı başardı.

Şöyle ortaya birbuçuk karışık Mouse / Klavye

butch

Slashdot a yollanmış ilginç bir klavye/mouse haberi daha emrinizde. Bu kez söz konusu şahış klavyeyi ikiye bölmüş ve sağdaki parçasına mouse özelliğini ekleyivermiş. Patent mevzusunu da ihmal etmemiş. Ne kadar nasıl yaptığını, verimli olduğunu gerek videolarla gerekse şemalarla anlatıyor. Buyrun inceleyin, oldukça eğlenceli...

Devler karşı karşıya: Dual Opteron vs Dual G5

sundance

Bu araştırmada şu anda masaüstündeki yegane 64 bitlik platform olan Opteron ve G5 bilgisayarlar çeşitli testlere tabi tutulmuşlar.

Benchmark testlerinin sentetikliği her zaman tartışılan konu olmakla birlikte hiçbir bilgilendirici yanları olmadığını iddia etmek de yanlış olur diye düşünüyorum.

Test sonuçları ilginç: Dual G5 her konumda Opteron´dan hızlı çıkmış, bir alan hariç : Photoshop 7 :)

Geleceğin Bilgisayarları Türklerden

zorkun

Bilkent Üniversitesi geleceğin Bilgisayar teknolojisi olarak öngörülen nanooptik devreler geliştiriyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, projenin Türkiye ayağının yürütücüsü olarak görev alıyor.

Sihirli Küp İnternet için hazır...

parsifal

Intel işbirliği ile yüksek performanslı, düşük enerji tüketimli, internet aracı piyasaya çıktı. Windows CE veya Linux'u yüklenmiş CerfCube'ün boyutları sadece 7.6 cm x 7.6 cm x 7.6 cm.

Server gereçleri, bilgi toplama aygıtları, tarayıcılar için kusursuz bir çözüm. 32 MB Ram, 16 MB Flash, StrongARM 1110 işlemcili CerfCube'ün satış fiyatı 495$. Wİndows CE kurulumunda Bluetooth, Linux kurulumunda ise Apache web server mevcut.
İnanmazsanız:CerfCube™