Optik Kamuflaj

0
anonim
Benim aklıma gelmişti bu denir ya hani hep. İşte, o projelerden biri...
Sitedede (böyle süper projeler yapıp böyle tasarımla sunmak nedir, ne değildir;bilahere tartışalım) belirtildiği gibi, optik kamuflajın arkasında yatan mantık basit: maskelemek istediğiniz nesnenin arka tarafına düşen görüntüyü üzerine düşürmek.
Fikir olarak bu kadar basit bir şeyi, toeride ve pratikte bu denli başarılı gerçeklemek için nasıl bir çalışma yapmak lazım, gerçekten merak ediyorum. Videoları izlemeden geçmeyin:1[915k], 2[1.26m], 3[1.66m].
Tachi Laboratuarlarının diğer muhteşem projelerine de buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle senkronize hareketi ilgilendiren RobotPhone çok başarılı.

Görüşler

0
conan
yeni bond filmi ;)
Ipucu: Aston Martin! :)
0
anonim
Bu haberi okuyunca niye hergün fazlamesai.net e uğradığımı daha iyi anlamaya başladım. Dünyadan ne kadar çok çalışma var ve biz bunlardan habersizdik. Taki bir fm üyesi yazana kadar. Hbare yazan ve yorumlayan arkadaşlara teşekkür ederim.
0
tongucyumruk
Bu fikir yillardir benim de aklimdaydi... Ama uygulanabilir oldugunu hic sanmiyordum dogrusu. Ancak dikkatimi ceken birsey var. Iki numarali video'da amca kureyi kafasinin onunden geciriyor. Ama kafasi yerine kafasinin arkasi gozukuyor. Buna ne buyrulur?
0
barisozyurt
Hayir hocam, kafasinin arkasi gorunmuyor. Sadece amcanin kafasi ile kure es orantili. Bir de sac kesimi garip, onun icin ense gibi gorunuyor ilk bakista. Filmi buyuterek tekrar baktim.
0
tongucyumruk
Kafasının arkasından kastım ensesi değildi. Kafasının arkasında kitaplıktaki yazılar falan görünüyordu. Normalde görünmesi gereken arkadaşın kafası değilmiydi?
0
conan
iyi de onceden cekilmis bir fotoyu project ediyorsa bu gayet de mumkun, adam yokken alinmis bir high resolution foto ile gerekli optik uzakliktan goruntuyu gosterirsen bunun olmasi gayet mumkun.
0
barisozyurt
olur mu hocam, asil kamufulajı yapılan obje Japon adam. Saklaması gereken neyse o. Yoksa değil mi?.. Hakikaten, adam saklanıyorsa, adamın önünde küre ve arkasında kitaplar varsa; küre kitapların önüne gelince sadece kitapların görünmesi gerekmez mi? Ama burada kürenin üzerinde de kitapların yazıları okunabiliyor.
0
mysterious
Yaw hocam benim anlamadığım bir konu var burda ben defalarce seyrettim hatta büyüttüm yakından felan baktım buna Peki bu nesneler bu adamın arkaını gösteriyo ama buradaki nesneyi sadece arkadaki kitaplığa tutulduğunda niye kitaplığın arkasını felan göstermiyo sadece bu ortam için mi uyarlanmış peki o robot kolundaki olay.

Peki ben birşey sorsam mesela bence bu nesnenin arkasındaki kitaplığada bu nesne yada cisimden koyulsa ne olur yada şu adam hem kamuflajı giyip hemde küre ile aynı hareketleri yapsa ne olur zaten görünmeyen bu şey ne yapar benim kafam karıştı walla bir sürü soru işareti ??? ama güzel bişey..
:)
0
anonim
optik kamuflaj bir teknoloji sonucu daha yeni keşfediliyor oysa doğa bunu uzun zamandır bize gösteriyor zaten bukalemun,lar bunu uzun zamanıdır kullanıyor zaten hemde hiç masraf ödemeden bizim yapacağımızsa sadece taklit etmek
0
anonim
Çok etkileyici, ama 2 numaralı filmde adamın elindeki top nasıl adamın arkasını gösteriyo onu anlayamadım. Yanlış ellere geçerse çok tehlikeli olabilcek bir teknoloji, askeri amaçlarlada kullanılabilir, görünmeyen bir düşman oldukça tehlikeli olur, bir düşünsenize, bir kaç yıl sonra bu tip bir icat yanlış ellere geçtiğinde güvenlik kameralarının hiçbir anlamı kalmıycak! Daima kötü niyetli insanlar olacaktır, umarım iyi amaçlar için kullanılır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni Teknoloji Yazıcı ile Kartuşlara Son!

sefalet

Yazıcı kartuşlarına, şeritlere veya mürekkebe son. Yeni geliştirilen bir sistem ile artık bu malzemeler tarih olabilir. ZINK adı veirlen bu yeni teknoloji ile, eski tip malzemelerin yerini boyalı kıristaller alıyor.

Tom`s Hardware Guide Türkiye Açıldı

tongucyumruk

Donanım ile yakından ilgilenenlerin adını en azından bir kere duymuş olduğu, donanım üreticilerinin ürünlerinin prestijini sağlamak için ürünlerinin üzerine logosunu bastığı, çeşitli dillerde yayın yapan donanım sitesi Tom's Hardware Guide'ın türkçe versiyonu da 1 Haziran 2002 itibariyle açıldı.

Volkan Ersoy'un bu ayki PC Magazine dergisinde yaptığı açıklamaya bakılırsa çeviri incelemeler dışında kendi yaptıkları testleri de yayınlayacaklar. Bu da içerik açısından inanılmaz derecede zengin ve türkçe bir siteye kavuşmamız demek oluyor.

İTÜ Robot Olimpiyatları '08

FZ

İTÜ Robot Olimpiyatları, Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen, Türkiye’de özellikle lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitiminin önemini ve verimini sorgulayan, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye’nin gücünü artırmayı hedefleyen bir organizasyonlar zinciridir. Bu amaçları doğrultusunda yapısında, tüm Türkiye’den öncelikle lise ve üniversitelerden olmak üzere öğrenci katılımlarına hitap eden yarışmalar, robotik konusunda uluslar arası arenada söz sahibi olan seçkin akademisyenlerin katıldığı seminerler-konferanslar, gerek öğrencilerin gerekse endüstri temsilcilerin çalışmalarının yer aldığı sergiler bulundurmaktadır. Ulusal nitelikte olan İTÜ Robot Olimpiyatları uzun vadede uluslar arası hale gelme amacındadır.

AirTies Modemlerde Yazılım Sorunu Mu Var?

FZ

Az önce şöyle bir blog girdisi ile karşılaştım:

Eğer Linux üzerinde pidgin kullanıyorsanız, AirTies modem almayın! Neden mi? Çünkü pidgin kesinlikle GTalk’a bağlanamıyor. Daha önce sırf bu sebeple RT-204 bir modemi çöpe atıp bir Zyxel ile değiştirmiştim. AirTies müşteri hizmetlerine durumu bildirmiş ve kendilerine detaylı bir açıklama yazmıştım. Bugün bir mekan değişikliği yapıp yazlığa geldim ve bir baktım gtalk’a bağlanamıyorum. Sebep yine hatalı bir airties modem. Şimdi bunun da yenisini almak gerekecek. Biraz araştırdım. Birincisi, AirTies modemler, DHCP üzerinden DNS sunucularının IP numarasını alıyor ve sizin bunları değiştirmenize izin vermiyor. Örneğin, TTNET’in DNS sunucusunu değilde başka bir DNS sunucusu kullanmak isterseniz bunu yapamıyorsunuz. İkincisi, bu modemlerin üzerindeki DNS stack, bir şekilde SRV kayıtlarını anlamıyor. GTalk’a bağlanamamasının sebebi de bu.


Benzer problemi yaşayan var mı acaba?

Yazının devamı için kaynak: http://www.aklahizmet.com/2009/05/20/airties-modem-bug/

Ecrix ve Exabyte Birleşti

anonim

Küçük ölçekli firmalar için backup çözümleri sunan ve bu konuda dünyanın önde gelen firmalarından Ecrix ve büyük ölçekli firmalara network storage çözümleri sunan Exabyte geçtiğimiz haftalarda güçlerini birleştirme kararı aldılar. HP ve Compaq Desktop ve Sunucularda standart olarak gelen Ecrix backup uniteleri, artık network storage piyasasında da kendini göstermeye başlayacak. Son aylardaki dünyadaki IT sektöründeki kriz bakalım başka hangi firmalarin evliliklerini karşımıza çıkaracak.

Bu tip güç birliğini ve evlilikleri bizim ülkemizdeki firmalar da başarabilse belki de ekonominin en azından IT Sektörünün gelişmesi ve IT sektöründeki işsizliğin bir nebze de azalmasına sebep olabilir.