Eski işlemcilerinizi yeniden değerlendirin

0
tongucyumruk
Herkesin dilinde, teknoloji çok hızlı gelişiyor. Peki teknoloji geliştikçe, siz daha yeni oyunları oynamak için geçen haftakinden daha kuvvetli işlemciler aldıkça eski donanımlar ne oluyor sizce? Hayır donanım cennetine gitmiyorlar, onun yerine gitgide büyüyen, silikon ve bakır ağırlıklı malzemelerden oluşan bir donanım çöplüğüne gidiyorlar.

Çevre kirliliğinin, küresel ısınmanın dilimizden düşmediği bu günlerde siz de eski donanımlarınızı yeniden değerlendirmeye ne dersiniz?

Görüşler

0
Geryon
Teşekkürler.
Mutlaka yapacağım :)
0
Challenger
Bu işlemcileri işkembe için kullanmak yerine, aynı çöplükten bu işlemciler için anakartlar alıp bir küme oluşturulabilirdi. O kadar transistöre, harcanan o kadar silikona yazık be! :)
0
tongucyumruk
Öhüm, tabii olurdu da dikkat ederseniz makaleyi yazan arkadaş makinesinin son oyunlara gücü yetmediği için sık sık işlemci değiştiren (= windows kullanan) bir kişilik... Eh windows'un da öyle cluster yetenekleri olduğunu veya varsa bile (sanırım Server 2003'ün üst modelleri gibi birşeyde vardı) oyunların bu avantajdan faydalanabildiğini sanmıyorum...
0
bm
250W'lik kaynakla (ki tamamini kullanmis olmalari da mumkun degil, 5V 1A gecirmisler, 5W yani!) o yumurtalar o hale gelmemistir. Atlanan resimler o yemegin mutfakta pisirilip tavanin duzenegin ustune tasinmasinin resmleri bence.
0
simor
Hesabınız doğru olabilir tabi ama,
pratikte geçen sene soğutucusu çıkarılmış bir amd işlemcinin tomshardware sitesinde üzerindeki alüminyum folyoda pişirilen yumurtanın video filmi vardı gayet ilginçti. Burda üretilen ısının kütlenin oranına göre soğurulmasını da hesaplamak gerekir. Yani küçücük bir alanda bu tip şeyler mümkün olabiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Plug Computer - Yeni Bir Konsept

FZ

2 saniyede cevap verin:

Aşağıda gördüğünüz alet nedir?

Ben bilgisayarımı kurcalamıyorum !!! diyorsanız

redogre

Bu yazıya bir göz atın.

Bir süredir "Artık bilgisayarımı açıp kurcalamaktan sıkıldım, efendi efendi oturup işimi yapacağım" diyordum taa ki o güne kadar....

Efendim, benim ekran kartım yandı, bende bir süre eski bir kartla idare ettikten sonra bilgisayar ürünü satan arkadaşlarımdan yeni bir ekran kartı aldım, geçici olarak kullandığım kartı da onlara iade edip hevesle eve döndüm.

"Lego"dan PC Kasası Olur mu?

FZ

Görülen o ki oluyor. Şimdiye kadar gördüğüm en şirin, en acayip bilgisayar kasaları! Lego çılgınlığının bir parçası: Lego ile yapılmış PC kasaları.

Ecrix ve Exabyte Birleşti

anonim

Küçük ölçekli firmalar için backup çözümleri sunan ve bu konuda dünyanın önde gelen firmalarından Ecrix ve büyük ölçekli firmalara network storage çözümleri sunan Exabyte geçtiğimiz haftalarda güçlerini birleştirme kararı aldılar. HP ve Compaq Desktop ve Sunucularda standart olarak gelen Ecrix backup uniteleri, artık network storage piyasasında da kendini göstermeye başlayacak. Son aylardaki dünyadaki IT sektöründeki kriz bakalım başka hangi firmalarin evliliklerini karşımıza çıkaracak.

Bu tip güç birliğini ve evlilikleri bizim ülkemizdeki firmalar da başarabilse belki de ekonominin en azından IT Sektörünün gelişmesi ve IT sektöründeki işsizliğin bir nebze de azalmasına sebep olabilir.

320 gig Hard Disk!!!

larweda

Maxtor, 320 GB kapasiteli 5400 ve 7200 RPM'lik hard disklerinin kasım-aralık gibi piyasaya çıkacağını duyurdu. Fiyatları da başlangıç için yaklaşık 300-400$ olacakmış. Şimdi, bu durumda benim aklıma bir kaç soru geliyor, bu kadar veriyi nasıl backup'layacağız, backup'lamazsak, varımızı yoğumuzu içine gömer, sonra içindekileri kaybedersek bunun psikolojik şokunu nasıl atlatacağız, böyle bir aleti verimli kullanmak için kaç partition yapmak lazım? (M$ sistemler için söylüyorum) bi ton partition arasında yolumuzu nasıl bulacağız, vs. vs.

İşin güzel tarafı, piyasaya çıkan her yeni büyük hard disk, biraz daha küçük olanların fiyatını düşürüyor. Cümle aleme hayırlı olsun.