Eski işlemcilerinizi yeniden değerlendirin

0
tongucyumruk
Herkesin dilinde, teknoloji çok hızlı gelişiyor. Peki teknoloji geliştikçe, siz daha yeni oyunları oynamak için geçen haftakinden daha kuvvetli işlemciler aldıkça eski donanımlar ne oluyor sizce? Hayır donanım cennetine gitmiyorlar, onun yerine gitgide büyüyen, silikon ve bakır ağırlıklı malzemelerden oluşan bir donanım çöplüğüne gidiyorlar.

Çevre kirliliğinin, küresel ısınmanın dilimizden düşmediği bu günlerde siz de eski donanımlarınızı yeniden değerlendirmeye ne dersiniz?

Görüşler

0
Geryon
Teşekkürler.
Mutlaka yapacağım :)
0
Challenger
Bu işlemcileri işkembe için kullanmak yerine, aynı çöplükten bu işlemciler için anakartlar alıp bir küme oluşturulabilirdi. O kadar transistöre, harcanan o kadar silikona yazık be! :)
0
tongucyumruk
Öhüm, tabii olurdu da dikkat ederseniz makaleyi yazan arkadaş makinesinin son oyunlara gücü yetmediği için sık sık işlemci değiştiren (= windows kullanan) bir kişilik... Eh windows'un da öyle cluster yetenekleri olduğunu veya varsa bile (sanırım Server 2003'ün üst modelleri gibi birşeyde vardı) oyunların bu avantajdan faydalanabildiğini sanmıyorum...
0
bm
250W'lik kaynakla (ki tamamini kullanmis olmalari da mumkun degil, 5V 1A gecirmisler, 5W yani!) o yumurtalar o hale gelmemistir. Atlanan resimler o yemegin mutfakta pisirilip tavanin duzenegin ustune tasinmasinin resmleri bence.
0
simor
Hesabınız doğru olabilir tabi ama,
pratikte geçen sene soğutucusu çıkarılmış bir amd işlemcinin tomshardware sitesinde üzerindeki alüminyum folyoda pişirilen yumurtanın video filmi vardı gayet ilginçti. Burda üretilen ısının kütlenin oranına göre soğurulmasını da hesaplamak gerekir. Yani küçücük bir alanda bu tip şeyler mümkün olabiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Enerji İsrafı, Google ve Dünya'nın Geri Kalanı...

darkhunter

ecoIron isimli blog'un sahibi, green computing'ci Mark Ontkush'un oldukça ilginç bir teorisi var: Google'ın arkaplan rengi siyah olsaydı, yılda 3000 Megawatt-Saat tasarruf edilecekti!

Yeni Teknoloji Yazıcı ile Kartuşlara Son!

sefalet

Yazıcı kartuşlarına, şeritlere veya mürekkebe son. Yeni geliştirilen bir sistem ile artık bu malzemeler tarih olabilir. ZINK adı veirlen bu yeni teknoloji ile, eski tip malzemelerin yerini boyalı kıristaller alıyor.

NVIDIA

HoLY

NVIDIA linux icin ekran kartı driverlarının 1.0-2880 versiyonunu release etmiş.Yeni versiyonda GeForce4 and Quadro4 kartlar desteklenmiş,ve tabiki bazı bug fixler giderilmiş.Nvidia ekran kartınız var ve 3D oyunlarda sorunlar yaşıyo yada mesela xine de fullscreen supportu calışdıramıyorsanız hemen bu driverları yüklüyorsunuz.

Yüzen Nükleer Santral (Güncellendi)

melitical

Rusya Federal Enerji Kurumu düşük kapasiteli yüzen nükleer santral kurma kararı aldı. Santralin öncelikle Beyaz Deniz kıyısındaki Arkhangelsk bölgesine yerleştirilmesi planlanıyor. Enerji sağlama dışında santral gerektiğinde tuzsuz deniz suyu elde etmede ve ısıtmada kullanılacak. Projenin toplam 200.000 $'a mal olması bekleniyor.
kaynak: www.mosnews.com

Disket Sürücüsü Olmadan BIOS Güncellemesi Yapmak

tongucyumruk

Evdeki dosya sunucu olarak kullandığım bilgisayarın 80GB sabit diski son zamanlarda yetmemeye başlamıştı. Sonuçta kendisi bir dosya sunucu olduğu için tüm müziklerimi, videolarımı ve dijital fotoğraflarımı orada depoluyordum. Sonunda gidip şöyle geniş kapasiteli bir disk almaya karar verdim. 200GB kapasiteli bir diski bilgisayarıma taktıktan sonra farkettim ki anakartımın üzerindeki CMD-648 ATA66 denetçisi meşhur 137GB sınırına takılıyor ve sistem açılmayı reddediyordu. Sonunda şansımı hala bir ASUS CUBX sahibi olan ve bu anakartı hala kullanan bir grup insanın takip ettiği ASUS CUBX sevenler sitesinden bulduğum resmi olamayan bir BIOS yükleyerek şansımı denemeye karar verdim. İşte o anda kafamdan bir "ping" sesi geldi ve BIOS güncellemeleriyle ilgili bir detayı hatırladım. BIOS güncellemesi yapmak için bir disket sürücüsüne veya anakart üreticinizin ürettiği "Live Update" tarzı bir yazılımı kullanmak için MS Windows'a ihtiyacınız vardı. Rastlantıya bakın ki bende bunların hiçbiri yoktu!