Eski işlemcilerinizi yeniden değerlendirin

0
tongucyumruk
Herkesin dilinde, teknoloji çok hızlı gelişiyor. Peki teknoloji geliştikçe, siz daha yeni oyunları oynamak için geçen haftakinden daha kuvvetli işlemciler aldıkça eski donanımlar ne oluyor sizce? Hayır donanım cennetine gitmiyorlar, onun yerine gitgide büyüyen, silikon ve bakır ağırlıklı malzemelerden oluşan bir donanım çöplüğüne gidiyorlar.

Çevre kirliliğinin, küresel ısınmanın dilimizden düşmediği bu günlerde siz de eski donanımlarınızı yeniden değerlendirmeye ne dersiniz?

Görüşler

0
Geryon
Teşekkürler.
Mutlaka yapacağım :)
0
Challenger
Bu işlemcileri işkembe için kullanmak yerine, aynı çöplükten bu işlemciler için anakartlar alıp bir küme oluşturulabilirdi. O kadar transistöre, harcanan o kadar silikona yazık be! :)
0
tongucyumruk
Öhüm, tabii olurdu da dikkat ederseniz makaleyi yazan arkadaş makinesinin son oyunlara gücü yetmediği için sık sık işlemci değiştiren (= windows kullanan) bir kişilik... Eh windows'un da öyle cluster yetenekleri olduğunu veya varsa bile (sanırım Server 2003'ün üst modelleri gibi birşeyde vardı) oyunların bu avantajdan faydalanabildiğini sanmıyorum...
0
bm
250W'lik kaynakla (ki tamamini kullanmis olmalari da mumkun degil, 5V 1A gecirmisler, 5W yani!) o yumurtalar o hale gelmemistir. Atlanan resimler o yemegin mutfakta pisirilip tavanin duzenegin ustune tasinmasinin resmleri bence.
0
simor
Hesabınız doğru olabilir tabi ama,
pratikte geçen sene soğutucusu çıkarılmış bir amd işlemcinin tomshardware sitesinde üzerindeki alüminyum folyoda pişirilen yumurtanın video filmi vardı gayet ilginçti. Burda üretilen ısının kütlenin oranına göre soğurulmasını da hesaplamak gerekir. Yani küçücük bir alanda bu tip şeyler mümkün olabiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Toplama PowerPC

anonim

BPLAN isimli Alman firması, kısıtlı miktarlarda ve kayıtlı yazılım geliştiricilere, Pegasos PowerPC anakartlarını, G4 CPU card ve MORPH OS' u sunmaya başladı, ilgilenenler ,üye olmak isteyenler ve detaylı bilgi almak için www.bplan-gmbh.de/register_e.html

Google Search Appliance

FZ

Gene Google, gene güzel bir fikir. Adamlar Internet'i aradığınız hızda ve kalitede neden şirket ağınızdaki tüm HTML, Office, PDF, Postscript belgelerini ve daha bir sürü ıvır zıvırı arayamayasınız ki demişler ve şöyle hafif ancak marifetli bir alet yapmışlar adını da Google Search Appliance koymuşlar.

Intel tabanlı, Linux temelli bu şirin aleti fişe takıyor, networke bağlıyorsunuz ve sonra da bu alet 10 GB'a kadar olan veriyi (150.000 doküman!) arka planda sizi rahatsız etmeden indekslerken şirketinizdeki elemanlar da güzel güzel arama tarama yapabiliyorlar.

Donanım önerileri: Haziran sayısı

e2e

Son dönemlerde en çok sorulan sorular arasında "GNU/Linux'a geçmek istiyorum fakat donanım problemi yaşar mıyım?", ya da "Yeni bir makine almak istiyorum, ne tür bir donanım tercih etmeliyim" vb. sorular yer alıyor.

Linux.com'da yeralan bu makalede özellikle 2.6 kernel için donanım önerileri yer alıyor. Bilgisayarını yenilemek, ya da GNU/Linux'a geçmek isteyenlerin gözatmasında fayda var.

While My Guitar Gently Beeps

FZ

Intel®/Fender Telecaster® gitarı ile kulaklığınızı gitarınıza takıp favori parçalarınızı dinleyebilir, demo kayıtlarınızı anında arkadaşlarınıza yollayabilir, Internet'e bağlanıp istediğiniz parçaların notalarını indirebilir, arkadaşlarınızla anında mesajlaşabilir ve webcam ile hayranlarınıza seslenebilirsiniz.

Ve tabii blues, rock filan da çalmanız mümkün bunların yanısıra ;-) Daha detaylı bilgiye INTEL basın duyurusundan erişebilirsiniz. (Haber için Ercümend'e teşekkürler.)

Menuetos: Assembler programcısının rüyası

sundance

Eski güzel Amiga zamanlarında Seka ve türevleri vardı. Birsürü coder 68000 işlemcinin inceliklerini tapınırcasına bu programlarla keşfetmeye çalışırdık. O zamanlar MasterSeka gibi bir IDE mucize gibi geliyordu bize.

Zaman geçti, birileri Menuetos adında bir işletim sistemi yaptılar. Ne için ? Assembler programlamak için bir IDE olarak :) Hem de ne IDE... Herşeyden önce Menuetos bir real time OS yani ihtiyaca cevap vermek için minimum işlem yapıp, minimum tepki süresine sahip, deyim yerindeyse zero-fat bir işletim sistemi. Hem de bir tek 1.44 diske sığıyor. Fazla söze ne hacet...