Eski işlemcilerinizi yeniden değerlendirin

0
tongucyumruk
Herkesin dilinde, teknoloji çok hızlı gelişiyor. Peki teknoloji geliştikçe, siz daha yeni oyunları oynamak için geçen haftakinden daha kuvvetli işlemciler aldıkça eski donanımlar ne oluyor sizce? Hayır donanım cennetine gitmiyorlar, onun yerine gitgide büyüyen, silikon ve bakır ağırlıklı malzemelerden oluşan bir donanım çöplüğüne gidiyorlar.

Çevre kirliliğinin, küresel ısınmanın dilimizden düşmediği bu günlerde siz de eski donanımlarınızı yeniden değerlendirmeye ne dersiniz?

Görüşler

0
Geryon
Teşekkürler.
Mutlaka yapacağım :)
0
Challenger
Bu işlemcileri işkembe için kullanmak yerine, aynı çöplükten bu işlemciler için anakartlar alıp bir küme oluşturulabilirdi. O kadar transistöre, harcanan o kadar silikona yazık be! :)
0
tongucyumruk
Öhüm, tabii olurdu da dikkat ederseniz makaleyi yazan arkadaş makinesinin son oyunlara gücü yetmediği için sık sık işlemci değiştiren (= windows kullanan) bir kişilik... Eh windows'un da öyle cluster yetenekleri olduğunu veya varsa bile (sanırım Server 2003'ün üst modelleri gibi birşeyde vardı) oyunların bu avantajdan faydalanabildiğini sanmıyorum...
0
bm
250W'lik kaynakla (ki tamamini kullanmis olmalari da mumkun degil, 5V 1A gecirmisler, 5W yani!) o yumurtalar o hale gelmemistir. Atlanan resimler o yemegin mutfakta pisirilip tavanin duzenegin ustune tasinmasinin resmleri bence.
0
simor
Hesabınız doğru olabilir tabi ama,
pratikte geçen sene soğutucusu çıkarılmış bir amd işlemcinin tomshardware sitesinde üzerindeki alüminyum folyoda pişirilen yumurtanın video filmi vardı gayet ilginçti. Burda üretilen ısının kütlenin oranına göre soğurulmasını da hesaplamak gerekir. Yani küçücük bir alanda bu tip şeyler mümkün olabiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Garibanın Wireless Projesi!

sundance

Son zamanların gözde konusu wireless ağlar ilginizi mi çekiyor? İki sokak ötedeki arkadaşınızla wireless bağlantı kurmak mı istiyorsunuz?

Bunun en kolay yolu, yaklaşık $100-$150 değerinde çekim gücü yüksek bir wireless kart almak.

Fakat kim buna bu kadar para ayırır ki? Bir usb wireless adaptör alıp, kendi antenini yapmak ve belki de kilometreler ötesi ile iletişime geçmek varken.

Guns, Lots of Guns (ama nereye kadar?)

parsifal

Teknolojiyi takip etmenin en üzücü özelliklerinden biride devamlı yenisinin çıkması ve elinizdekinin bir şekilde demode olmasıdır. TV alırsınız, hedelisi çıkar. Fotoğraf makinesi alırsınız hödölüsü çıkar.

Günümüzde ise bunu en çok çep telefonlarında yaşıyoruz. O kadar çok marka ve o kadar çok çeşit çıkar ki almaya kalktığınızda karşılaştıracak onlarca model ile karşı karşıya kalırsınız. Kamera, flaş, bluetooth, java, vs vs... Üstüne az biraz daha ekleseniz kolaylıkla dizüstü bilgisayar alacak kadar pahalıya satılan pek çok model.

Donanım önerileri: Haziran sayısı

e2e

Son dönemlerde en çok sorulan sorular arasında "GNU/Linux'a geçmek istiyorum fakat donanım problemi yaşar mıyım?", ya da "Yeni bir makine almak istiyorum, ne tür bir donanım tercih etmeliyim" vb. sorular yer alıyor.

Linux.com'da yeralan bu makalede özellikle 2.6 kernel için donanım önerileri yer alıyor. Bilgisayarını yenilemek, ya da GNU/Linux'a geçmek isteyenlerin gözatmasında fayda var.

320 gig Hard Disk!!!

larweda

Maxtor, 320 GB kapasiteli 5400 ve 7200 RPM'lik hard disklerinin kasım-aralık gibi piyasaya çıkacağını duyurdu. Fiyatları da başlangıç için yaklaşık 300-400$ olacakmış. Şimdi, bu durumda benim aklıma bir kaç soru geliyor, bu kadar veriyi nasıl backup'layacağız, backup'lamazsak, varımızı yoğumuzu içine gömer, sonra içindekileri kaybedersek bunun psikolojik şokunu nasıl atlatacağız, böyle bir aleti verimli kullanmak için kaç partition yapmak lazım? (M$ sistemler için söylüyorum) bi ton partition arasında yolumuzu nasıl bulacağız, vs. vs.

İşin güzel tarafı, piyasaya çıkan her yeni büyük hard disk, biraz daha küçük olanların fiyatını düşürüyor. Cümle aleme hayırlı olsun.

Eskiden de bilgisayarlar varmış.

larweda

1969 yılında Apollo 11`i aya indiren de bir bilgisayardı. Aslında herkes Neil Armstrong`un "Bu benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım." sözünü bilir. Ama Apollo 11`in iniş rutinlerini hesaplayan bilgisayar da kontrol bilimi açısından çok küçük ama büyük bir adım niteliğinde.