Power over Ethernet

0
sundance
Dünya bir taraftan, elektrik hatları üzerinden geniş bant Internet erişimine yaklaşırken. (Bir anlamda ethernet over power) Cisco ve diğer ağ aksamları üreticileri de Power over Ethernet konsepti üzerinde duruyorlar.

Basitçe, elektrikli dişfırçası veya traş makinası gibi araçların RJ-45 soketten elektrik alıp kullanılabilmesi, dolayısıyla ülkeler arasında prizler standart olmasa da RJ-45 uyumlu cihazların kullanılabileceği belirtiliyor. Hatta bu konuda 802.3 AF Standardı bile çıkartılmış.
(Ülkemizdeki standart güç kaynaklarının usbden güç çeken printerları bile kaldıramadığını, evlerin büyük bir çoğunluğunda topraklama bile olmadığını düşünürsek bence bu standart, işgüzar bir kaç sivrizekalının, ethernet üzerinden jenaratör çalıştırmak vs. gibi akla ziyan çabaları ile desteklenip ülkemizin bütün IT altyapısına sebep olabilir, bizi temiz bir on yıl geriye atar.)

İlgili Yazılar

Bios yazma ve Hotflash yöntemi!

sundance

Bu yazıda, anakart biosunun nasıl update edilmesi gerektiğini anlatıp, bu işlem bir şekilde başarısızlıkla sonuçlanırsa (virüs gibi veya başka bir sebeple) ana kartınız kullanılmaz olursa, ne gibi çözümler olabileceğine (hotflash) değineceğiz.

Hemen her bilgisayar konusunda olduğu gibi bios update etmek, hatta boot edemez hale gelmiş bir biosu hotflash yöntemi ile işler hale getirmek, aslında basit bir iş, kesinlikle öcü değil. Sadece gerektiği gibi bilgilenmek, özen ve biraz da dikkat istiyor...

Resimli RAID Tanımı

parsifal

RAID; kimine göre Redundant Array of Inexpensive Disks kimine göre de Redundant Array of Independent Disks. Peki hangi RAID? İhtiyaca göre bunun cevabıda kolayca verilebilir. Ama akılda kalma açısından bu resim gerçekten başarılı.

Yürüyen CD-RW/DVD-ROM

cazz

21 ekimde Sony'den yeni bir haber gelmiş :
Öyle bir discman düşünün ki 24X CD-R ve 10X CD-RW yazsın, 24X CD-ROM ve 8X DVD-ROM okusun, ve üstelik USB ve memory stick desteği de olsun.
Tabii mp3 CD'leriyle uyumlu olduğunu söylemeye gerek yok...
Ne diyeyim abartılmış biraz diye düşünmemek elde değil..
Sony MPD-AP20U CD-RW/DVD-ROM

Elektronik kağıt çok yakında marketlerde...

butch

Daha önce renksizi duyurulan, tamamen yansıma mantığıyla çalışan, haliyle arkasında bir ışık kaynağı gerektirmeyen, sadece görüntü oluşturulurken enerji gereksinimi duyan elektronik kağıtların renklilerini Boston´lu E Ink (Elektronik mürekkep) firması bir konferansta tanıttı ve iki yıla kadar bilgisayar marketlerinde elektronik kağıt kullanan dizüstü ve avuçiçi bilgisayarları göreceğimizin müjdesini verdi. Ayrıntılar için http://www.newscientist.com/.

Bir araç takip cihazının anatomisi

auselen

Geçtiğimiz günlerden birinde karşılaştığım arvento firmasının araç takip cihazının içini açma şansını yakalayınca - gördüklerimi sizinle paylaşmak istedim.