320 gig Hard Disk!!!

0
larweda
Maxtor, 320 GB kapasiteli 5400 ve 7200 RPM'lik hard disklerinin kasım-aralık gibi piyasaya çıkacağını duyurdu. Fiyatları da başlangıç için yaklaşık 300-400$ olacakmış. Şimdi, bu durumda benim aklıma bir kaç soru geliyor, bu kadar veriyi nasıl backup'layacağız, backup'lamazsak, varımızı yoğumuzu içine gömer, sonra içindekileri kaybedersek bunun psikolojik şokunu nasıl atlatacağız, böyle bir aleti verimli kullanmak için kaç partition yapmak lazım? (M$ sistemler için söylüyorum) bi ton partition arasında yolumuzu nasıl bulacağız, vs. vs.

İşin güzel tarafı, piyasaya çıkan her yeni büyük hard disk, biraz daha küçük olanların fiyatını düşürüyor. Cümle aleme hayırlı olsun.

Görüşler

0
conan
40 GBlik HDD'imda hic birseyimi bulamaz oldum! 360 GBi dusunemiyorum!
0
anonim
Bende yer sorunu vardi. 3.2 G Diski Windows ve Linux ile paylasinca doluvermisti. Bir ikinci disk taktim. 3.2'yi sadece Windows yaptim. Doldu hemence. Sonra yeni 4.3 G Diski, Linux ile beraber kullaniyordum. Ama o da doldu. Gecenlerde dev bir harddisk elde ettim. Baktim bu cok kocaman, yarisini bos birakip Linux'umu yukledim. Simdi diskimin %70'bos ve hala kenarda bombos (partisyonsuz) 10 GB daha var. Bu dev disk bana bir 3-5 yil yeter saniyorum. Simdi IDE vede 320G bir diski kim ne ile dolduracak ? Dogrusu merak ediyorum.
0
conan
hehe benim gibi super daginik ve de her buldugun oyunu yukleyen bir insansan ayrica film muzik gibi seyleri zirt pirt indiriyorsan oldukca kolay :)
0
tongucyumruk
Bence kablo kullanıcılarına indirim yapsınlar. Kablo kullanmaya başladığımdan beri GB'ler yetmez oldu... Bu aralar yeni bir makina toplamayı düşünüyorum yetişirse (ve tabii birazda ucuzlarsa) bu diski takabilirim valla.
0
FZ
500 DVD'lik bir jukebox kaç paradır? Ha tabii bir de DVD writer rica edeyim ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye´nin İlk Bilgisayar Tarihi Sergisi

FZ

Rahmi M. Koç Müzesi'nde Türkiye'nin ilk bilgisayar tarihi sergisi açıldı.

Microsoft Bilgisayar Tarihi Sergisi, Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı. Bilgisayar ve yazılımın tarih boyunca gelişiminin anlatıldığı sergi sürekli olarak açık kalacak ve Rahmi Koç Müzesi'nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç haftanın tüm günleri ziyaret edilebilecek.

Alet Çantası Şeklinde PC

anonim

Alet çantası ama içinde ingiliz anahtarı, tornavida falan yok, tıkır tıkır çalışan bir PC var. Gerektiğinde kapat alet kutusunu, al taşı, istediğin yere götür orada çalıştır. Şirin mi şirin ;-) Ne kadar işe yarar bilemem ama hoşluklar evreninde hak ettiği yere alacağa benzer.

İlk YZ Hızlandırıcı Çip: Intia Processor

FZ

Grafik hızlandırıcı mikroçipleri barındıran video grafik kartları artık bir PC kullanıcısı için sıradan ürün kategorisinde.

Peki ya oyunlar başta olmak üzere pek çok program için önemli olan yapay zeka (YZ) algoritmalarını hızlandıracak özel bir mikroişlemcinin, YZ kartlarının zamanı gelmedi mi?

AIseek isimli bir şirket dünyanın ilk YZ işlemcisini çıkardığını duyurdu. Intia Processor isimli YZ çipi şu anda oyunlardaki etmenlerin (agent) daha akıllıca ve hızlı hareket edebilmesi için kullanılıyor. Şirketin açıklamasına göre Intia YZ hızlandırıcısı düşük seviyeli YZ işlerini normal bir işlemciye kıyasla 200 kat daha hızlı gerçekleştirebiliyor.

USB 3.0: 4.8 Gigabit/saniye

FZ

Intel, Microsoft, Hewlett-Packard, Texas Instruments, NEC ve NXP Semiconductors firmalarının üzerinde çalıştığı ve 2008 içinde tamamlanması planlanan USB 3.0 spesifikasyonuna göre yeni arayüz eskisi ile yani USB 2.0 ile uyumlu olacak, yaklaşık 4.8 Gigabit/saniye transfer hızı sunacak ve optik bileşenler içerecek.

1 Tbyte File Server < $5000

sundance

Siz de mi NetApp ve Compaq disk kutularının maliyetinden rahatsızsınız ? İnsaf be bu kadar binlerce dolar verilir mi diyorsunuz ?

Gözünüz aydın Terabyte File Server Under $5000 Project başarıya ulaştı.

Bu makalede adım adım bu işin nasıl yapılacağı anlatılıyor.