320 gig Hard Disk!!!

0
larweda
Maxtor, 320 GB kapasiteli 5400 ve 7200 RPM'lik hard disklerinin kasım-aralık gibi piyasaya çıkacağını duyurdu. Fiyatları da başlangıç için yaklaşık 300-400$ olacakmış. Şimdi, bu durumda benim aklıma bir kaç soru geliyor, bu kadar veriyi nasıl backup'layacağız, backup'lamazsak, varımızı yoğumuzu içine gömer, sonra içindekileri kaybedersek bunun psikolojik şokunu nasıl atlatacağız, böyle bir aleti verimli kullanmak için kaç partition yapmak lazım? (M$ sistemler için söylüyorum) bi ton partition arasında yolumuzu nasıl bulacağız, vs. vs.

İşin güzel tarafı, piyasaya çıkan her yeni büyük hard disk, biraz daha küçük olanların fiyatını düşürüyor. Cümle aleme hayırlı olsun.

Görüşler

0
conan
40 GBlik HDD'imda hic birseyimi bulamaz oldum! 360 GBi dusunemiyorum!
0
anonim
Bende yer sorunu vardi. 3.2 G Diski Windows ve Linux ile paylasinca doluvermisti. Bir ikinci disk taktim. 3.2'yi sadece Windows yaptim. Doldu hemence. Sonra yeni 4.3 G Diski, Linux ile beraber kullaniyordum. Ama o da doldu. Gecenlerde dev bir harddisk elde ettim. Baktim bu cok kocaman, yarisini bos birakip Linux'umu yukledim. Simdi diskimin %70'bos ve hala kenarda bombos (partisyonsuz) 10 GB daha var. Bu dev disk bana bir 3-5 yil yeter saniyorum. Simdi IDE vede 320G bir diski kim ne ile dolduracak ? Dogrusu merak ediyorum.
0
conan
hehe benim gibi super daginik ve de her buldugun oyunu yukleyen bir insansan ayrica film muzik gibi seyleri zirt pirt indiriyorsan oldukca kolay :)
0
tongucyumruk
Bence kablo kullanıcılarına indirim yapsınlar. Kablo kullanmaya başladığımdan beri GB'ler yetmez oldu... Bu aralar yeni bir makina toplamayı düşünüyorum yetişirse (ve tabii birazda ucuzlarsa) bu diski takabilirim valla.
0
FZ
500 DVD'lik bir jukebox kaç paradır? Ha tabii bir de DVD writer rica edeyim ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Parity Mucidi de Sizlere Ömür...

FZ

Sayısal bilgisayarların geliştirilmesinde büyük katkıları olan Richard Bloch 78 yaşında yakalandiğı kanser hastalığından ötürü öldü.

Yeni Teknoloji Yazıcı ile Kartuşlara Son!

sefalet

Yazıcı kartuşlarına, şeritlere veya mürekkebe son. Yeni geliştirilen bir sistem ile artık bu malzemeler tarih olabilir. ZINK adı veirlen bu yeni teknoloji ile, eski tip malzemelerin yerini boyalı kıristaller alıyor.

HP Hatalı Dizüstü Bilgisayar Pillerini Toplatıyor

vst

HP 2004 yılında üretilen bir grup dizüstü bilgisayar pilinde görülen hata nedeniyle geri toplama kampanyası başlattı. HP'nin web sitesinde yer alan formu doldurarak sizde de bu hatanın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Matrox`dan Linux için yeni grafik konfigürasyon arayüzü

anonim

Şanlı grafik kartları üreticisi Matrox 31 Mayıs 2001 tarihinde Linux için yeni X konfigürasyon arayüzü olan PowerDesk'i Linux kullanıcılarının kullanımına sundu. Open Source olan bu yazılım sayesinde Linux kullanıcıları masaüstü ayarlarını rahatlıkla değişebilecekler. PowerDesk for Linux Xfree86 4.0.2 ve 4.0.3 versiyonları Matrox G200, G400 ve G450 kartları ile çalışabiliyor. Matrox'un yeni Linux sürücüsü burada.

www.matrox.com/mga/media_center/press_rel/2001/linux_powerdesk.cfm

Cappuccino alırmısınız?

parsifal


Geçenlerde bir arkadaşımla eski dergileri karıştırırken 1994 yılından bir PC dergisi gözüme çarptı. Müthiş DX4-100'lerden bahsediyordu. Birde "docking station" denilen bir sistem ile ilgili özel bir araştırma vardı.

Neden günümüzde yok bu sistem? Yoksa laptop teknolojisi ile bu sistem çöpe mi atılmıştı?