AirTies Modemlerde Yazılım Sorunu Mu Var?

0
FZ
Az önce şöyle bir blog girdisi ile karşılaştım:

Eğer Linux üzerinde pidgin kullanıyorsanız, AirTies modem almayın! Neden mi? Çünkü pidgin kesinlikle GTalk’a bağlanamıyor. Daha önce sırf bu sebeple RT-204 bir modemi çöpe atıp bir Zyxel ile değiştirmiştim. AirTies müşteri hizmetlerine durumu bildirmiş ve kendilerine detaylı bir açıklama yazmıştım. Bugün bir mekan değişikliği yapıp yazlığa geldim ve bir baktım gtalk’a bağlanamıyorum. Sebep yine hatalı bir airties modem. Şimdi bunun da yenisini almak gerekecek. Biraz araştırdım. Birincisi, AirTies modemler, DHCP üzerinden DNS sunucularının IP numarasını alıyor ve sizin bunları değiştirmenize izin vermiyor. Örneğin, TTNET’in DNS sunucusunu değilde başka bir DNS sunucusu kullanmak isterseniz bunu yapamıyorsunuz. İkincisi, bu modemlerin üzerindeki DNS stack, bir şekilde SRV kayıtlarını anlamıyor. GTalk’a bağlanamamasının sebebi de bu.


Benzer problemi yaşayan var mı acaba?

Yazının devamı için kaynak: http://www.aklahizmet.com/2009/05/20/airties-modem-bug/

Görüşler

0
kelebek
AirTies RT-102 sorun yok bağlanabiliyorum.
0
yilmaz
Bende RT-205 var. Modeme dns ne girerseniz girin önce otomatik aldığı dns'lere bakıyor.

G-Talk ile ilgili problem yaşadım fakat problem hatırladığım kadarıyla pidgin'de idi. Sunucu adresini değiştirince bağlanılabiliyordu.

Bu sorunlara ek olarak zaman zaman bağlantı hataları ile karşılaşıyorum.

Açıkçası bir modem daha alacak olsam AirTies'ı kesinlikle seçeneklerimin arasına almayacağım.
0
sami
http://www.airties.com/product-details.asp?id=83&s=5&ci=6&dil=eng adresinden türkiye harici bir ülke seçip firmware güncellemesi yapmayı deneyin
0
dendiz
kullandiginiz host uzerindeki dns sunucu adreslerini degistirirseniz sorun kalmiyor. Ben opendns sunuculari ile pidgin uzerinden gtalk'a baglanabiliyorum.
modemi cope atmaktan daha ucuz bir cozum :)
0
realist
Modemim Alcatel marka, bridge modda çalıştırıyorum. Pidgin'in Gtalk'a bağlanabilmesi için server'ı talk.google.com olarak belirtmek gerekiyor.

Daha az masraflı çözüm, Bind kurun. Windows kullanıyorsanız Treewalk DNS kurun.
0
wime77
Airties modemler ilk çıktığında oldukça kaliteli idi.Öyleki içindeki malzemeler Zyxel ile eş değer kalitedeydi.Sonra ne olduysa kalite gitti marka kaldı.
Ne sorduysam cevap gelmedi.Bunların başında DNS problemlerimdi. Sonra Zeyxel e geri döndüm.

Türkiye de bu modemin nesini üretiyorlar anlamış ta değilim.
0
wizzyfx
Protocol: XMMP
Domain: gmail.com
Resource:Home

Require SSL : Seçilmemiş
Force Old SSL : Seçili
Port:443
Server: talk.google.com

Modem yakmaya falan gerek yok, pidgin in default gtalk ayarlarını değiştirmek yetiyor.
0
Fikirsel
Windows'ta da bağlanamadım ben. Modemle alakası olduğunu bilmiyordum. Google'ın yardım sayfalarından @wizzyfx'in söylediği ayarları yaparak bağlanmıştım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çift işlemcili XEON, ikili AMD? Kalsın, bende 12 işlemcili masaüstü PC var!

FZ

Çift işlemcili bilgisayar mı? Son teknoloji ha? "Dual-processor"? Hmm, evet belki sıradan insanlar, oyun oynayan ve ciddi işlerle uğraşmayan gençler için "idare edebilir". Ama gerçek hesap gücüne ihtiyaç duyan gerçek mühendisler ve gerçek bilimadamalarını "kesmez".

Masaüstü PC büyüklüğünde. Tam randımanla çalışırken 220 watt güç harcıyor. 12 işlemcili. 36 Gflop performansında. 24 GB DDR SDRAM ana hafıza ve 1 terabyte kapasitesinde hard diski var. Fiyatı 10.000$'ın biraz altından başlıyor. Optimize edilmiş sürücüleri barındıran bir GNU/Linux dağıtımı ile yüklü olarak geliyor. MPI ve benzeri yöntemlerle paralel programlama yapmanızı sağlayan araçlar da yanında.

Tabii eğer biraz daha sofistike işlerle uğraşan bir analist, mühendis ya da bilimadamı iseniz o zaman 96 işlemcili 300 Gflop kapasitesinde olan model de var. O da bir masaüstü PC büyüklüğünde. 192 GB ana hafıza ve 96 terabyte hard disk depolama alanı.

Eylül'ün sonuna doğru Orion Multisystems tarafından satışa sunulacak ve bir hayli fırtına koparacağa benzeyen bu sistemlerle ilgili detaylar için buraya bakabilirsiniz.

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.

Yeni Squeezebox : Ağ Radyosu

darkhunter

slimdevices'in squeezebox adlı ürünü bilgisayarınızdaki şarkılar için bir arayüz oluşturma kaygısı güdmekteydi. Bu arayüz sayesinde şarkılarınızı diğer dijital eğlence sistemlerine yönlendirebiliyordunuz. Bir tür müzikseti konforu...

Şöyle ortaya birbuçuk karışık Mouse / Klavye

butch

Slashdot a yollanmış ilginç bir klavye/mouse haberi daha emrinizde. Bu kez söz konusu şahış klavyeyi ikiye bölmüş ve sağdaki parçasına mouse özelliğini ekleyivermiş. Patent mevzusunu da ihmal etmemiş. Ne kadar nasıl yaptığını, verimli olduğunu gerek videolarla gerekse şemalarla anlatıyor. Buyrun inceleyin, oldukça eğlenceli...

Resimli RAID Tanımı

parsifal

RAID; kimine göre Redundant Array of Inexpensive Disks kimine göre de Redundant Array of Independent Disks. Peki hangi RAID? İhtiyaca göre bunun cevabıda kolayca verilebilir. Ama akılda kalma açısından bu resim gerçekten başarılı.