AirTies Modemlerde Yazılım Sorunu Mu Var?

0
FZ
Az önce şöyle bir blog girdisi ile karşılaştım:

Eğer Linux üzerinde pidgin kullanıyorsanız, AirTies modem almayın! Neden mi? Çünkü pidgin kesinlikle GTalk’a bağlanamıyor. Daha önce sırf bu sebeple RT-204 bir modemi çöpe atıp bir Zyxel ile değiştirmiştim. AirTies müşteri hizmetlerine durumu bildirmiş ve kendilerine detaylı bir açıklama yazmıştım. Bugün bir mekan değişikliği yapıp yazlığa geldim ve bir baktım gtalk’a bağlanamıyorum. Sebep yine hatalı bir airties modem. Şimdi bunun da yenisini almak gerekecek. Biraz araştırdım. Birincisi, AirTies modemler, DHCP üzerinden DNS sunucularının IP numarasını alıyor ve sizin bunları değiştirmenize izin vermiyor. Örneğin, TTNET’in DNS sunucusunu değilde başka bir DNS sunucusu kullanmak isterseniz bunu yapamıyorsunuz. İkincisi, bu modemlerin üzerindeki DNS stack, bir şekilde SRV kayıtlarını anlamıyor. GTalk’a bağlanamamasının sebebi de bu.


Benzer problemi yaşayan var mı acaba?

Yazının devamı için kaynak: http://www.aklahizmet.com/2009/05/20/airties-modem-bug/

Görüşler

0
kelebek
AirTies RT-102 sorun yok bağlanabiliyorum.
0
yilmaz
Bende RT-205 var. Modeme dns ne girerseniz girin önce otomatik aldığı dns'lere bakıyor.

G-Talk ile ilgili problem yaşadım fakat problem hatırladığım kadarıyla pidgin'de idi. Sunucu adresini değiştirince bağlanılabiliyordu.

Bu sorunlara ek olarak zaman zaman bağlantı hataları ile karşılaşıyorum.

Açıkçası bir modem daha alacak olsam AirTies'ı kesinlikle seçeneklerimin arasına almayacağım.
0
sami
http://www.airties.com/product-details.asp?id=83&s=5&ci=6&dil=eng adresinden türkiye harici bir ülke seçip firmware güncellemesi yapmayı deneyin
0
dendiz
kullandiginiz host uzerindeki dns sunucu adreslerini degistirirseniz sorun kalmiyor. Ben opendns sunuculari ile pidgin uzerinden gtalk'a baglanabiliyorum.
modemi cope atmaktan daha ucuz bir cozum :)
0
realist
Modemim Alcatel marka, bridge modda çalıştırıyorum. Pidgin'in Gtalk'a bağlanabilmesi için server'ı talk.google.com olarak belirtmek gerekiyor.

Daha az masraflı çözüm, Bind kurun. Windows kullanıyorsanız Treewalk DNS kurun.
0
wime77
Airties modemler ilk çıktığında oldukça kaliteli idi.Öyleki içindeki malzemeler Zyxel ile eş değer kalitedeydi.Sonra ne olduysa kalite gitti marka kaldı.
Ne sorduysam cevap gelmedi.Bunların başında DNS problemlerimdi. Sonra Zeyxel e geri döndüm.

Türkiye de bu modemin nesini üretiyorlar anlamış ta değilim.
0
wizzyfx
Protocol: XMMP
Domain: gmail.com
Resource:Home

Require SSL : Seçilmemiş
Force Old SSL : Seçili
Port:443
Server: talk.google.com

Modem yakmaya falan gerek yok, pidgin in default gtalk ayarlarını değiştirmek yetiyor.
0
Fikirsel
Windows'ta da bağlanamadım ben. Modemle alakası olduğunu bilmiyordum. Google'ın yardım sayfalarından @wizzyfx'in söylediği ayarları yaparak bağlanmıştım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

zentoo

Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

Damlaya Damlaya Göl Olur - FlashMob

malkocoglu

Ufak bilgisayarlardan süper bilgisayar yapmak için yeni bir deneme: San Francisco Üniversitesinde FlashMob adlı bir şenliğe çoğunluğu dizüstü bilgisayar olan 660 bilgisayar katıldı. Şenlik programına göre, Linpack adlı test programı öbekte işletildi, ve 180 gigaflop'luk bir tavan bulundu. Amaç 500 gigaflop'a erişmek olduğu için, bu başarı kabul edilmedi, fakat denemelerin tekrar olması umuluyor. Programın detayı, karşılaşılan problemler için bağlantılara bakabilirsiniz.

PC World
FlashMob SSS

Nokia N-Gage Kopya Koruması Kırıldı

murat09

Dünyanın en büyük mobil iletişim cihazı üreticisi Nokia, en yeni ürünlerinden N-Gage'nin web üzerinden oyun download edilerek kullanımını engelleyen kopya korumasının kırıldığını açıkladı. Nokia'nın büyük umutlar beslediği N-Gage oyun konsol-telefonunda artık özel programlar yardımıyla "kişiselleştirilmiş" arayüzler ve oyunlar kullanılabiliyor. Bu kilit aynı Series 60 işletim sistemi'ni kullanan Siemens SX-1 lerde de paralel olarak aşıldı.
Nokia sözcüsü Damian Stathonikos cihazın ileriki versiyonlarında geliştirilerek bu kilidi aşmayı daha zor hale getirmeye çalışacaklarını belirtti.
Geniş bilgi: Reuters

Enerji İsrafı, Google ve Dünya'nın Geri Kalanı...

darkhunter

ecoIron isimli blog'un sahibi, green computing'ci Mark Ontkush'un oldukça ilginç bir teorisi var: Google'ın arkaplan rengi siyah olsaydı, yılda 3000 Megawatt-Saat tasarruf edilecekti!

Dünya'nın İlk Ticari Süper Dizüstü Bilgisayarı

Soulblighter

AtomChip firması, Dünya'nın ilk ticari süper dizüstü bilgisayarını duyurdu: AtomChip SG220-2