Şöyle ortaya birbuçuk karışık Mouse / Klavye

0
butch
Slashdot a yollanmış ilginç bir klavye/mouse haberi daha emrinizde. Bu kez söz konusu şahış klavyeyi ikiye bölmüş ve sağdaki parçasına mouse özelliğini ekleyivermiş. Patent mevzusunu da ihmal etmemiş. Ne kadar nasıl yaptığını, verimli olduğunu gerek videolarla gerekse şemalarla anlatıyor. Buyrun inceleyin, oldukça eğlenceli...

İlgili Yazılar

Disket Sürücüsü Olmadan BIOS Güncellemesi Yapmak

tongucyumruk

Evdeki dosya sunucu olarak kullandığım bilgisayarın 80GB sabit diski son zamanlarda yetmemeye başlamıştı. Sonuçta kendisi bir dosya sunucu olduğu için tüm müziklerimi, videolarımı ve dijital fotoğraflarımı orada depoluyordum. Sonunda gidip şöyle geniş kapasiteli bir disk almaya karar verdim. 200GB kapasiteli bir diski bilgisayarıma taktıktan sonra farkettim ki anakartımın üzerindeki CMD-648 ATA66 denetçisi meşhur 137GB sınırına takılıyor ve sistem açılmayı reddediyordu. Sonunda şansımı hala bir ASUS CUBX sahibi olan ve bu anakartı hala kullanan bir grup insanın takip ettiği ASUS CUBX sevenler sitesinden bulduğum resmi olamayan bir BIOS yükleyerek şansımı denemeye karar verdim. İşte o anda kafamdan bir "ping" sesi geldi ve BIOS güncellemeleriyle ilgili bir detayı hatırladım. BIOS güncellemesi yapmak için bir disket sürücüsüne veya anakart üreticinizin ürettiği "Live Update" tarzı bir yazılımı kullanmak için MS Windows'a ihtiyacınız vardı. Rastlantıya bakın ki bende bunların hiçbiri yoktu!

XGI Tech GNU/Linux'u anlamış donanım geliştirenlerden oldu.

zentoo

Core logic chipset üreticisi SIS in grafik yongası üreten firması XGI Technology bir basın açıklaması ile yeni yongalara ait GNU/Linux sürücülerinin kaynak kodlarını açtığını duyurdu.

Darısı Nvidia, ATI, Matrox ve S3 ün başına.

Bu yeni bir dönemin önünü açabilir. Hadi hayırlısı. :-]

NVIDIA Entegre AMD Tesisi Sürüm -2

elrond

NVIDIA yeni chipsetini buglarından arındırmış görünüyor. nFORCE-2 seri üretimine başlanmış. Benim nedense Riva128'den beri bu adamlara bir sempatim var. nForce2'yi ne zamandır bekliyordum, en sonunda çıktı! Hardware testi yapanlara referans boardlar dışında markalı boardlar gitmeye başlamış (Asus A7N8X en öne çıkan)
nForce1(?) pek tutulmadı nedense. Ben çıktığı gün aldım, iyikide almışım her şeyinden memnun olduğum ilk mainboardum Asus A7N266-D. Neyse nForce-2'nin temel özellikleri şöyle...

AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

butch

Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.

Google Search Appliance

FZ

Gene Google, gene güzel bir fikir. Adamlar Internet'i aradığınız hızda ve kalitede neden şirket ağınızdaki tüm HTML, Office, PDF, Postscript belgelerini ve daha bir sürü ıvır zıvırı arayamayasınız ki demişler ve şöyle hafif ancak marifetli bir alet yapmışlar adını da Google Search Appliance koymuşlar.

Intel tabanlı, Linux temelli bu şirin aleti fişe takıyor, networke bağlıyorsunuz ve sonra da bu alet 10 GB'a kadar olan veriyi (150.000 doküman!) arka planda sizi rahatsız etmeden indekslerken şirketinizdeki elemanlar da güzel güzel arama tarama yapabiliyorlar.