İlk YZ Hızlandırıcı Çip: Intia Processor

0
FZ
Grafik hızlandırıcı mikroçipleri barındıran video grafik kartları artık bir PC kullanıcısı için sıradan ürün kategorisinde.

Peki ya oyunlar başta olmak üzere pek çok program için önemli olan yapay zeka (YZ) algoritmalarını hızlandıracak özel bir mikroişlemcinin, YZ kartlarının zamanı gelmedi mi?

AIseek isimli bir şirket dünyanın ilk YZ işlemcisini çıkardığını duyurdu. Intia Processor isimli YZ çipi şu anda oyunlardaki etmenlerin (agent) daha akıllıca ve hızlı hareket edebilmesi için kullanılıyor. Şirketin açıklamasına göre Intia YZ hızlandırıcısı düşük seviyeli YZ işlerini normal bir işlemciye kıyasla 200 kat daha hızlı gerçekleştirebiliyor.
Şirketin demo mahiyetindeki videolarını buradan indirip izlemek mümkün.

Kaynak: arstechnica.com

Görüşler

0
Tugba
Oyun firmalarının hepsi ahlaksız. Adamların süper grafikler diye pazarladıkları oyunlarda oynanabilirlik yok. Oynanabilirliğin olmadığı bir oyun ise oyun olamaz.

Tabi şimdilerde ek$i sozluk kulturune sahip olan torlak ve yav$ak kesim, ne kadar iyi grafik, o kadar iyi oyun diyor olabililrler.

Bu onların kendi düşüncesi ve 3 yıldır bilgisayar kullanıyor olmalarının vermiş olduğu cahil cesaretidir.

Oyun firmaları grafikleri şişirip ultra gerçekçiliği yakalamaya çalışa dursun bu kerizler oyun firmalarının ve onlarla anlaşmalı olan grafik kartı üreticilerinin bir numaralı keriz kitlesi olarak kalmaya devam edecekler.

Bu gibi aptal sürüsü bilgisayar oyunlarını sadece grafikten ibaret görmeye devam ettikçe firmalar da bunları söğüşlemek için ortaya grafik show'dan başka bir şeye benzemeyen saçma programlar çıkarmaya devam edecekler.

Bu kartı üretenler de o keriz kitlesine hitap eden ve pastadan pay almaya çalışan başka uyanıklar.
0
FZ
Haberdeki konu grafik hızlandırıcılar değil. YZ algoritmalarının daha hızlı çalışması için buna özgü tasarlanmış bir mikroçip.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bios yazma ve Hotflash yöntemi!

sundance

Bu yazıda, anakart biosunun nasıl update edilmesi gerektiğini anlatıp, bu işlem bir şekilde başarısızlıkla sonuçlanırsa (virüs gibi veya başka bir sebeple) ana kartınız kullanılmaz olursa, ne gibi çözümler olabileceğine (hotflash) değineceğiz.

Hemen her bilgisayar konusunda olduğu gibi bios update etmek, hatta boot edemez hale gelmiş bir biosu hotflash yöntemi ile işler hale getirmek, aslında basit bir iş, kesinlikle öcü değil. Sadece gerektiği gibi bilgilenmek, özen ve biraz da dikkat istiyor...

Matrox`dan Linux için yeni grafik konfigürasyon arayüzü

anonim

Şanlı grafik kartları üreticisi Matrox 31 Mayıs 2001 tarihinde Linux için yeni X konfigürasyon arayüzü olan PowerDesk'i Linux kullanıcılarının kullanımına sundu. Open Source olan bu yazılım sayesinde Linux kullanıcıları masaüstü ayarlarını rahatlıkla değişebilecekler. PowerDesk for Linux Xfree86 4.0.2 ve 4.0.3 versiyonları Matrox G200, G400 ve G450 kartları ile çalışabiliyor. Matrox'un yeni Linux sürücüsü burada.

www.matrox.com/mga/media_center/press_rel/2001/linux_powerdesk.cfm

Şişman kapasitörler

auselen

Uzun süredir kullandığınız bilgisayarınız tuhaflaşmaya başladı mı? Zamansız kilitlenmeler, sabit diskten gelen garip sesler yaşadınız mı? Herşeyi iki kez kontrol etmenize rağmen sorunu bir türlü bulamadığınız oldu mu? Belki de sorununuz kapasitörlerinizin şişmanlamasıdır :).

HD DVD Kapımızıda

St

PCWorld'ün haberine göre NEC CD, DVD, ve HD DVD entegrasyonunu gerçekleştiren ilk okuyucuyu geliştirdi. Ülkemizde henüz yeterince yaygınlaşma imkanı bile bulamayan DVD teknolojisinden HD DVD teknolojisine yumuşak bir geçiş için üretilen okuyucu, üç kuşak optik diski desteklemesi sayesinde kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacak.

Orjinal Haber: http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,118976,00.asp

Elektro-Çocuk Bilgisayarları Bozuyor

FZ

İlla ki hacker olmaya gerek yok!

Romanya'daki bir öğrenci, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların biraz yakınına geldiğinde bu aletleri otomatik olarak çalışamaz hale getiriyor.