İlk YZ Hızlandırıcı Çip: Intia Processor

0
FZ
Grafik hızlandırıcı mikroçipleri barındıran video grafik kartları artık bir PC kullanıcısı için sıradan ürün kategorisinde.

Peki ya oyunlar başta olmak üzere pek çok program için önemli olan yapay zeka (YZ) algoritmalarını hızlandıracak özel bir mikroişlemcinin, YZ kartlarının zamanı gelmedi mi?

AIseek isimli bir şirket dünyanın ilk YZ işlemcisini çıkardığını duyurdu. Intia Processor isimli YZ çipi şu anda oyunlardaki etmenlerin (agent) daha akıllıca ve hızlı hareket edebilmesi için kullanılıyor. Şirketin açıklamasına göre Intia YZ hızlandırıcısı düşük seviyeli YZ işlerini normal bir işlemciye kıyasla 200 kat daha hızlı gerçekleştirebiliyor.
Şirketin demo mahiyetindeki videolarını buradan indirip izlemek mümkün.

Kaynak: arstechnica.com

Görüşler

0
Tugba
Oyun firmalarının hepsi ahlaksız. Adamların süper grafikler diye pazarladıkları oyunlarda oynanabilirlik yok. Oynanabilirliğin olmadığı bir oyun ise oyun olamaz.

Tabi şimdilerde ek$i sozluk kulturune sahip olan torlak ve yav$ak kesim, ne kadar iyi grafik, o kadar iyi oyun diyor olabililrler.

Bu onların kendi düşüncesi ve 3 yıldır bilgisayar kullanıyor olmalarının vermiş olduğu cahil cesaretidir.

Oyun firmaları grafikleri şişirip ultra gerçekçiliği yakalamaya çalışa dursun bu kerizler oyun firmalarının ve onlarla anlaşmalı olan grafik kartı üreticilerinin bir numaralı keriz kitlesi olarak kalmaya devam edecekler.

Bu gibi aptal sürüsü bilgisayar oyunlarını sadece grafikten ibaret görmeye devam ettikçe firmalar da bunları söğüşlemek için ortaya grafik show'dan başka bir şeye benzemeyen saçma programlar çıkarmaya devam edecekler.

Bu kartı üretenler de o keriz kitlesine hitap eden ve pastadan pay almaya çalışan başka uyanıklar.
0
FZ
Haberdeki konu grafik hızlandırıcılar değil. YZ algoritmalarının daha hızlı çalışması için buna özgü tasarlanmış bir mikroçip.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Devler karşı karşıya: Dual Opteron vs Dual G5

sundance

Bu araştırmada şu anda masaüstündeki yegane 64 bitlik platform olan Opteron ve G5 bilgisayarlar çeşitli testlere tabi tutulmuşlar.

Benchmark testlerinin sentetikliği her zaman tartışılan konu olmakla birlikte hiçbir bilgilendirici yanları olmadığını iddia etmek de yanlış olur diye düşünüyorum.

Test sonuçları ilginç: Dual G5 her konumda Opteron´dan hızlı çıkmış, bir alan hariç : Photoshop 7 :)

Stiquito (Dünyanın En Ucuz Robotu)

FZ

Yıllar önce Kadıköy'deki bir elektronik dükkanından hevesle aldığım ama nedense sonra uğraşmadığım çok acayip bir robot kiti vardı. Hazır robot haberleri gelmeye başlamışken bunu da tanıtayım dedim.

Stiquito isimli bu şirin alet bir hexapod yani altı bacaklı böcek gibi bir şey. Söz konusu bacaklar nitinol denilen çok özel bir malzemeden yapılma. İletken olan bu tel üzerinden akım geçip ısınınca diğer iletkenlerin aksine uzamak yerine kısalıyor ve akım durup da soğuyunca da eski boyuna dönüyor yani uzuyor.

İşlemci pazarında sıcak rekabet

larweda

Geçen hafta Intel'in ardından AMD de silikon mikroişlemci fiyatlarını düşürdüğünü açıkladı. Geçen haftasonu Intel P4, PIII, Celeron ve düşük voltajlı işlemcilerinin fiyatlarını ortalama %23 oranında düşürmüştü, iki gün sonra da AMD, Athlon ve Duron serisi işlemcilerini ortalama %31 oranında düşürdü. Keşke kriz devalüasyon vs. olmasaydı, o zaman belki sevinebilirdik.

Pentium 4 HyperThreading Performans Problemi

anonim

Pentium4 işlemcilerde hyperthreading özelliği ilk lanse edildiğinde performans artışları olacağı söylenmişti, fakat geçen günlerde ZDNet Hyperthreading hurts server performance konulu bir makale yayınladı. Bu makaleye göre, BIOS seviyesinde hyperthreading'i kapatan geliştiriciler ciddi bir şekilde performans artışından bahsediyorlar.

Bunu takiben Rick Ross bir yazısında hyperthreading'in bu performans kaybının sunucularda çalışan JAVA programlarına ne derecede etti yaptığını sorguluyor.

Şişman kapasitörler

auselen

Uzun süredir kullandığınız bilgisayarınız tuhaflaşmaya başladı mı? Zamansız kilitlenmeler, sabit diskten gelen garip sesler yaşadınız mı? Herşeyi iki kez kontrol etmenize rağmen sorunu bir türlü bulamadığınız oldu mu? Belki de sorununuz kapasitörlerinizin şişmanlamasıdır :).