Mac CUBE özel bir makina mı?

0
anonim
Apple'ın daha doğrusu Steve Jobs'un "Next" zamanında içinde kalan bir diğer ukte ise Cube idi.

Cube bir tasarım harikası olarak lanse edildi. Gerçi halen tasarım konusunda bir firma ile mahkemelikler. Herneyse bir Apple PowerMac Cube aldığınız zaman makinaya herhangi bir kart takamıyorsunuz çünkü yer yok. :)
HDD upgrade'i yapmanız, yani yeni bir HDD takmanız gerektiğinde siz yada ürünü aldığınız Apple bayii bile bu işlemi yapamıyor. Türkiye'deki dağıtıcıda yapamıyor. Yapılır ama yapıldığı an garanti dışı kalıyor. Bu işlem için Cube'un Amerika'ya Apple'a gitmesi gerekiyor. Tabii ki sistemde hardware arıza olduğunda da. :) Almak bir dert almamak bir ukte. :)
inanmazsanız:http://www.apple.com/powermaccube

İlgili Yazılar

Silikon Barut

FZ

Mission Impossible dizisi ve filminden aşina olmayanınız yoktur herhalde 'Bu bilgisayar 30 saniye içinde kendini yok edecektir' geyiklerine.

Laboratuvarda bir kaza sonucu, barutun 'silikon muadili'ni keşfeden araştırmacılar bu maddeyi silikon çiplere nano ölçekli patlayıcılar yerleştirerek mikroelektromekanik sistemleri geliştirebilmek için kullanabileceklerini belirtiyorlar.

California Üniversitesi kimyacıları tarafından geliştirilen bu malzemenin olası uygulama alanları: kendini yok eden sistemler, çüpe gömülü retro roketler ve tırnak büyüklüğünde kimsayasal analizörler.

Detaylı bilgi için kaynak : EETimes

Her yüzeyden ses almak

tongucyumruk

Gittiğimiz heryede hoparlör olmayabilir. Bu yüzden genelde birileriyle aynı anda şarkı dinleyeceğimizde kulaklıkları paylaşma yöntemini uygularız. Peki bu işin diğer alternatifi nedir? Gittiğimiz heryere yanımızda bir hoparlör taşıyarak antiergonomik şekillerde dinleme durumundan kurtulabiliriz ama buda bayağı bir hamallık gerektirir sanırım.

Olympia adlı teknoloji firması bu derdimizi duymuş olacakki Soundbug adlı mouse boyutunda bir ürün geliştirmiş ve CeBIT'te bunun ilk demosunu yapmış. Ürünü herhangi bir düz yüzeye yerleştiriyorsunuz ve yerleştirdiğiniz düz yüzey bir anda hoparlör gibi ses çıkartmaya başlıyor. Aleti inceleyen ZDNet'teki amcalar ses kalitesini oldukça etkileyici bulmuşlar.

Konuyla ilgili ZDNet'te çıkan haber

Türkiye´nin İlk Bilgisayar Tarihi Sergisi

FZ

Rahmi M. Koç Müzesi'nde Türkiye'nin ilk bilgisayar tarihi sergisi açıldı.

Microsoft Bilgisayar Tarihi Sergisi, Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı. Bilgisayar ve yazılımın tarih boyunca gelişiminin anlatıldığı sergi sürekli olarak açık kalacak ve Rahmi Koç Müzesi'nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç haftanın tüm günleri ziyaret edilebilecek.

3cm disk´e 1 GB

conan

Philips yeni ürettiği prototip CD`yi piyasaya tanıttı. Özellikle sayısal fotoğraf makinaları, mp3 çalıcıları gibi ufak alanda çok sığa gereksinimi olan aletler için tasarlanmış bu CD 3cm çapında bir yerde 1 GB bilgi depolayabiliyor. Yeni geliştirdikleri daha kısa dalgaboylu mavi lazer teknolojisi ile şu anda kullanılan kırmızı lazerlere göre daha az alanda daha çok bilgi depolama imkanına kavuşan şirketin bir diğer araştırması ise şu anki CD boyutlarına 27 GB depolayabilecek başka bir mavi lazer uygulaması. Şirket bu araştırmada yanlız başına da çalışmıyor. İçinde Hitachi, LG Electronics, Matsushita Electric Industrial, Pioneer, Samsung Electronics, Sharp, Sony ve Thomson Multimedia şirketlerini barındıran "Blu-ray Disc Founders" diye bir konsorsiyumla birlikte bu işe imzayı atmışlardı.

Dijital Kamera, MP, Objektif

parsifal

Dijital görünteleme zımbırtısı, yazıcı, veya tarayıcı almaya kalktığımızda ilk olmazsa olmazlar arasında MP (megapixel) değeri gelir. Peki bu kadar önemli bir şey mi bu MP? Lens kalitesi, büyüklüğü önemli değil mi? Cep telefonuna kadar giren görünteleme cihazları hergün MP oranları artarak aramıza katılıyor.