Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor

0
FZ
Türkiye, son 25 yılda bilişim sektöründeki gelişmeler karşısında genel olarak "tüketici" konumunda kalmıştır. Aslen üniversitelerimiz ve diğer teknik okullarımız, bu süreci gerektiği gibi hem bilimsel hem de sanayi anlamında takip etmiş olmakla birlikte toplum, sadece teknolojiyi kullanan, bunun eğitimini alan ve veren konumda olmuştur. Teknolojik eğitimde, bir nebze olsun daha yaratıcı olabilmek adına ve doğrudan bilgisayar tasarımının kullanıcılar, teknik elemanlar ve mühendisler tarafından daha yakın irdelenmesi amacı ile bu yarışma düzenlemiştir. Türkiye'nin işlemcisini tasarım sürecinde insanların sayısal devrelere, bilgisayar organizasyonu ve mimarisine, işlemcilere daha ilgili olabilmeleri ve daha iyi bir eğitim amaçlanmıştır.
Bu doğrultuda projenin amaçları şu şekilde sıralanabilir. * Yenilikçilik ve teknik eğitimin Türkiye'deki gelişimine destek olmak
* Gençlerde yaratıcılığı teşvik etmek ve kendilerini göstermeleri için fırsat sağlamak
* Yenilikçilik ve uzaktan eğitim konularında kamuoyunda bilinç oluşturmak
* Türkiye'deki yenilikçi ürün geliştirme akademik çabalarını desteklemek.

Kaynak: http://www.cpu-turkey.com

Görüşler

0
robertosmix
Güzel bir atılım. Umarım gereken teşvik/yatırım sağlanır ve arkası da gelir. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese saygılarımı sunarım.
0
onur80
Open source islemciler var sparc gibi?
0
ysa
Konuya yabancı sayılırım ancak temel düzeyde dökümanları koymaları güzel olmuş. Keşke bilim ve mühendisliğin her dalında bu tarz teşvik edici organizasyonlar düzenlense.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NEC dünyanın en hızlı bilgisayarını yaptı!

FZ

Meşhur Japon bilgisayar firması NEC, Earth Simulator adlı yazılımı 36.500 Gigaflop (flop : floating operations per second) hızında çalıştıran dünyanın en hızlı bilgisayarını geliştirdi.

Bu yarıştaki en önemli oyuncu IBM'in şimdiye dek geliştirdiği en hızlı makina (ASCI projesi bağlamında) 12.000 Gigaflop hızda çalışabiliyor.

Ben bilgisayarımı kurcalamıyorum !!! diyorsanız

redogre

Bu yazıya bir göz atın.

Bir süredir "Artık bilgisayarımı açıp kurcalamaktan sıkıldım, efendi efendi oturup işimi yapacağım" diyordum taa ki o güne kadar....

Efendim, benim ekran kartım yandı, bende bir süre eski bir kartla idare ettikten sonra bilgisayar ürünü satan arkadaşlarımdan yeni bir ekran kartı aldım, geçici olarak kullandığım kartı da onlara iade edip hevesle eve döndüm.

AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

butch

Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.

Eski işlemcilerinizi yeniden değerlendirin

tongucyumruk

Herkesin dilinde, teknoloji çok hızlı gelişiyor. Peki teknoloji geliştikçe, siz daha yeni oyunları oynamak için geçen haftakinden daha kuvvetli işlemciler aldıkça eski donanımlar ne oluyor sizce? Hayır donanım cennetine gitmiyorlar, onun yerine gitgide büyüyen, silikon ve bakır ağırlıklı malzemelerden oluşan bir donanım çöplüğüne gidiyorlar.

Çevre kirliliğinin, küresel ısınmanın dilimizden düşmediği bu günlerde siz de eski donanımlarınızı yeniden değerlendirmeye ne dersiniz?

Yeni Squeezebox : Ağ Radyosu

darkhunter

slimdevices'in squeezebox adlı ürünü bilgisayarınızdaki şarkılar için bir arayüz oluşturma kaygısı güdmekteydi. Bu arayüz sayesinde şarkılarınızı diğer dijital eğlence sistemlerine yönlendirebiliyordunuz. Bir tür müzikseti konforu...