TCP/IP destekleyen Lego!

0
FZ
Efsanevi Lego'nun efsanevi robotu Lego Mindstorms ile bir ilke daha imza atıldı ve söz konusu sistemin TCP/IP destekleyen bir versiyonu gerçekleştirildi.

Gayet minik bir TCP/IP stack uygulaması olan "uIP TCP/IP stack" sistemini Lego Mindstorms bilgisayarına entegre eden Olaf Christ'in anlattıklarına bakılacak olursa şu anda ancak sisteme ping çekebiliyoruz ancak Olaf, en kısa sürede basit bir web sunucuyu Lego Mindstorms bilgisayarı üzerinde çalıştırabileceğini iddia ediyor.
Lego Mindstorms'un telsiz haberleşme yetenekleri nedir bilemiyorum ama yukarıdaki haber kulağa gayet hoş geliyor ;-) Ortalıkta standart Internet protokolleri ile iletişim kuran bir sürü Lego robotu olduğunu düşünebiliyor musunuz, aynı zamanda PC'niz ile de bağlantılı olan! :)

Bu arada yıllar önce bu alete aşık olup, dükkanlara saldırıp da "üzgünüz beyefendi Lego, Türkiye'ye Mindstorms adlı ürününü göndermiyor" cevabı karşısında uğradığım hayal kırıklığı geldi, belki şimdi durum değişmiştir (gerçi burada satılsa bile herhale satın almak için 10 kişinin bir araya gelmesi gerekir, parayı ancak denkleştirebilirler!)

Görüşler

0
anonim
Bundan yaklasik 4 sene kadar once bilisim fuarinda SUN`dan gelen ve JINI tanitimi yapan bir gurup geek kendi yazdiklari bir uygulama ile Lego`nun tankini IR ile yonetiyorlardi. :) Uygulama tankin yon bulmasini saglayan programi bir bilgisayardan, yonetilmesini saglayan program modulunu baska bir yerden, IR kontrollerini de bir baska makinadan aliyordu :) Baya hosuma gitmisti. Sonucta FZ`nin bahsettiklerinden biraz farkli ama guzel bir uygulamaydi :)
0
FZ
Eh bizde de tesis olsa biz de geek olurdu, techie olurduk ama kırdılar hevesimizi, büktüler belimizi! :)

Bu arada, geçenlerde düzenlenen JavaDay'de de bu tip bir olaya girmemişler miydi?
0
anonim
Lego Mindstorms setimi satıyorum.
Uğraşacak vakit bulamadaığımdan dolayı sahip olduğum Lego Mindstorms setimi satıyorum ilgilenenler bheper@superonline.com adresinden ulaşabilirler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WI-FI nedir? yenir mi?

larweda

Son aylarda dünyada, özellikle Amerika'da iyice kızışan bir teknoloji wi-fi, wireless fidelity tanımının bir kısaltması. Wireless fidelity, kelime anlamıyla kablosuz gerçekçilik anlamına geliyor, aslıda yüksek kaliteli ses sistemlerine verilen isme (Hi-fi:high fidelity) gönderme yapılarak bu isim kullanılmış. Aslında IEEE 802.11b şeklinde anılan bir standartın daha insancıl bir karşılığı wifi, (aynı lşekilde IEEE 802.3'e de aramızda "ethernet" diyoruz :) İşte bu wi-fi, özellikle Amerika'da evlerde, parklarda, havaalanlarında kullanılmaya başlanan kablosuz ağ sistemlerinin genel bir adı oluyor. İşin keyifli yanı ise, taşınabilir wi-fi uyumlu bir cihazınızla (laptop, pda, tabletpc vs.) herhangi bir wi-fi network'ü kapsamındayken sürekli ağ'a (genelde internet'e) bağlı olmanız.

Yükte Hafif, Depolamada Büyük

parsifal

Sabit disk kapasitelerinin başını alıp gittiği bugünlerde 2.5''lik sabit disklerde büyüklerini aratmayacak boyutlara gelmeye başladı. İlk ürün Western Digital'den harici 320 GB SATA. Ürün WDC'nin Passport ailesinde de yerini aldı.

Diğer ürün ise Hitachi Travelstar. Ürünler Şubat ayında piyasaya çıkacak. Bu modellerde ise 400 ve 500 GB kapasiteli ürünler var.

NVIDIA

HoLY

NVIDIA linux icin ekran kartı driverlarının 1.0-2880 versiyonunu release etmiş.Yeni versiyonda GeForce4 and Quadro4 kartlar desteklenmiş,ve tabiki bazı bug fixler giderilmiş.Nvidia ekran kartınız var ve 3D oyunlarda sorunlar yaşıyo yada mesela xine de fullscreen supportu calışdıramıyorsanız hemen bu driverları yüklüyorsunuz.

199$'lık Asus EeePC Notebook PC Yakında Piyasalarda

anonim

İşletim sistemi olarak Xandros türevi özel bir işletim sistemi geliştirilmiş. Fiyat olarak oldukça uygun. Teknik özellikleri de alt kullanıcı grubu için fazlasıyla yeterli:

http://event.asus.com/eeepc/
http://www.desktoplinux.com/news/NS4576754329.html http://linuxdevices.com/news/NS9292516116.html

VIA´nın DRM´li ESP7000 işlemcisi piyasaya sürüldü

murat09

VIA 19 Ağustos günü gömülü sistemler için x86 temelli yeni işlemcisi Eden ESP7000´i duyurdu. 733 Mhz saat hızında çalışan işlemci fansız çalışıyor ve set-top box, satış noktası terminali ve ince istemciler için dizayn edildi. En fazla 6W güç harcayan işlemciye genelde 1W yetiyor.

VIA nın Nenemiah işlemci çekirdeği temel alınarak geliştirilen ESP7000, donanımdan rasgele sayı üreticisi içeriyor. Bu Via PadLock data şifreleme sistemi, içerik için DRM (Digital Rights Management) kullanılarak yazılımlara donanımdan kilit oluşturmak isteyen üreticilerin işine yarıyor.

Çip, 64kb L2 cache bellek içeriyor ve Intel SSE multimedya komut setlerini de bulunduruyor.