TCP/IP destekleyen Lego!

0
FZ
Efsanevi Lego'nun efsanevi robotu Lego Mindstorms ile bir ilke daha imza atıldı ve söz konusu sistemin TCP/IP destekleyen bir versiyonu gerçekleştirildi.

Gayet minik bir TCP/IP stack uygulaması olan "uIP TCP/IP stack" sistemini Lego Mindstorms bilgisayarına entegre eden Olaf Christ'in anlattıklarına bakılacak olursa şu anda ancak sisteme ping çekebiliyoruz ancak Olaf, en kısa sürede basit bir web sunucuyu Lego Mindstorms bilgisayarı üzerinde çalıştırabileceğini iddia ediyor.
Lego Mindstorms'un telsiz haberleşme yetenekleri nedir bilemiyorum ama yukarıdaki haber kulağa gayet hoş geliyor ;-) Ortalıkta standart Internet protokolleri ile iletişim kuran bir sürü Lego robotu olduğunu düşünebiliyor musunuz, aynı zamanda PC'niz ile de bağlantılı olan! :)

Bu arada yıllar önce bu alete aşık olup, dükkanlara saldırıp da "üzgünüz beyefendi Lego, Türkiye'ye Mindstorms adlı ürününü göndermiyor" cevabı karşısında uğradığım hayal kırıklığı geldi, belki şimdi durum değişmiştir (gerçi burada satılsa bile herhale satın almak için 10 kişinin bir araya gelmesi gerekir, parayı ancak denkleştirebilirler!)

Görüşler

0
anonim
Bundan yaklasik 4 sene kadar once bilisim fuarinda SUN`dan gelen ve JINI tanitimi yapan bir gurup geek kendi yazdiklari bir uygulama ile Lego`nun tankini IR ile yonetiyorlardi. :) Uygulama tankin yon bulmasini saglayan programi bir bilgisayardan, yonetilmesini saglayan program modulunu baska bir yerden, IR kontrollerini de bir baska makinadan aliyordu :) Baya hosuma gitmisti. Sonucta FZ`nin bahsettiklerinden biraz farkli ama guzel bir uygulamaydi :)
0
FZ
Eh bizde de tesis olsa biz de geek olurdu, techie olurduk ama kırdılar hevesimizi, büktüler belimizi! :)

Bu arada, geçenlerde düzenlenen JavaDay'de de bu tip bir olaya girmemişler miydi?
0
anonim
Lego Mindstorms setimi satıyorum.
Uğraşacak vakit bulamadaığımdan dolayı sahip olduğum Lego Mindstorms setimi satıyorum ilgilenenler bheper@superonline.com adresinden ulaşabilirler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

VIA da sürücü kodlarını açıyor!

zentoo

Ne oluyoruz yahu, açılan açılana. :-]

VIA zaten çoğu kendi bünyesinde olmayan (freelance) sürücü geliştirenlerin çalışmalarını açık kaynak kod dünyasının kollarına bıraktı. Digitimes daki habere göre VIA toplamda 6 adet core logic vede Pro Savage serisi GPU ların sürücülerinin kaynak kodlarını açmış bulunuyor. VIA nın "core logic"lerindeki bir avantajda güney köprüsündeki network kontrol ünitesi de bu açılmayı kapsamakta.

İTÜ Robot Olimpiyatları '08

FZ

İTÜ Robot Olimpiyatları, Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen, Türkiye’de özellikle lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitiminin önemini ve verimini sorgulayan, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye’nin gücünü artırmayı hedefleyen bir organizasyonlar zinciridir. Bu amaçları doğrultusunda yapısında, tüm Türkiye’den öncelikle lise ve üniversitelerden olmak üzere öğrenci katılımlarına hitap eden yarışmalar, robotik konusunda uluslar arası arenada söz sahibi olan seçkin akademisyenlerin katıldığı seminerler-konferanslar, gerek öğrencilerin gerekse endüstri temsilcilerin çalışmalarının yer aldığı sergiler bulundurmaktadır. Ulusal nitelikte olan İTÜ Robot Olimpiyatları uzun vadede uluslar arası hale gelme amacındadır.

Compaq kabuk değiştiriyor, Intel palazlanıyor

larweda

Efsanevi Alpha mikroişlemci mimarisinin üreticisi Compaq "Big Q", 2004 yılı itibariyle tüm Tru64 Unix, OpenVMS ve NonStop işletim sistemli sunucu ürünlerini Intel Itanium tabanlı olarak sunacağını, 2004 yılına kadar da elindeki Alpha mimari teknolojisini ve işgücünü Intel`e devredeceğini açıkladı. Bu sayede Compaq artık mikroişlemci tasarlamaktan vazgeçip tamamen sunucu ve servis pazarına yönelirken Intel de rakipleri AMD ve Transmeta`ya karşı 64-bitlik Itanium mimarisinin gelişimini hızlandırarak büyük bir avantaj sağlamış oluyor. Öte yandan da yıllardır süregelen Intel - Microsoft evliliğine de yeni bir kuma geliyor. Hem de genç taze bir gelin yerine tecrübeli ve oturaklı bir ortak bu.

Konu hakkında The Inquirer`ın haberi, Compaq ve Intel`in duyuruları.

Nerede O Eski Telefonlar

tongucyumruk

Önce telefonu açıp sonra numarayı çevirdiğimiz günleri hatırlayan var mı? Peki ya telefonların adres defterinin olmadığı, onca numarayı aklımızda tutup kendimiz çevirdiğimiz zamanları? Belki telefon ahizesine yaklaştırıp bir tuşuna basınca çıkarttığı DTMF tonları ile numara çeviren kol saatlerini hatırlayanlar dahi vardır? Peki "numara çevirmek" fiilinin kaynağı olan o eski trrrt, trrrt diye ses çıkaran telefonları hatırlayan, kullanmış olan var mı? Anlaşılan yalnız değilsiniz...

İlk Pocket PC Süperbilgisayarı (!)

FZ

Spb Software House dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve 12 Pocket PC bilgisayarı birbirine bağlayarak bir PDA "kümesi" (cluster) kurdu. Söz konusu PDA bilgi işlem kümesinin performansı bir masaüstü P-II bilgisayar ile kıyaslandı.

Söz konusu deney dağıtık bilgi işlemle uğraşan uzmanların da dikkatini çekti ve pek çok yoruma yol açtı.

Not: Bu fantastik deneyden beni haberdar eden değerli FM editörü ve PDA, Bluetooth, vs. sevdalısı butch´a teşekkürler.