TCP/IP destekleyen Lego!

0
FZ
Efsanevi Lego'nun efsanevi robotu Lego Mindstorms ile bir ilke daha imza atıldı ve söz konusu sistemin TCP/IP destekleyen bir versiyonu gerçekleştirildi.

Gayet minik bir TCP/IP stack uygulaması olan "uIP TCP/IP stack" sistemini Lego Mindstorms bilgisayarına entegre eden Olaf Christ'in anlattıklarına bakılacak olursa şu anda ancak sisteme ping çekebiliyoruz ancak Olaf, en kısa sürede basit bir web sunucuyu Lego Mindstorms bilgisayarı üzerinde çalıştırabileceğini iddia ediyor.
Lego Mindstorms'un telsiz haberleşme yetenekleri nedir bilemiyorum ama yukarıdaki haber kulağa gayet hoş geliyor ;-) Ortalıkta standart Internet protokolleri ile iletişim kuran bir sürü Lego robotu olduğunu düşünebiliyor musunuz, aynı zamanda PC'niz ile de bağlantılı olan! :)

Bu arada yıllar önce bu alete aşık olup, dükkanlara saldırıp da "üzgünüz beyefendi Lego, Türkiye'ye Mindstorms adlı ürününü göndermiyor" cevabı karşısında uğradığım hayal kırıklığı geldi, belki şimdi durum değişmiştir (gerçi burada satılsa bile herhale satın almak için 10 kişinin bir araya gelmesi gerekir, parayı ancak denkleştirebilirler!)

Görüşler

0
anonim
Bundan yaklasik 4 sene kadar once bilisim fuarinda SUN`dan gelen ve JINI tanitimi yapan bir gurup geek kendi yazdiklari bir uygulama ile Lego`nun tankini IR ile yonetiyorlardi. :) Uygulama tankin yon bulmasini saglayan programi bir bilgisayardan, yonetilmesini saglayan program modulunu baska bir yerden, IR kontrollerini de bir baska makinadan aliyordu :) Baya hosuma gitmisti. Sonucta FZ`nin bahsettiklerinden biraz farkli ama guzel bir uygulamaydi :)
0
FZ
Eh bizde de tesis olsa biz de geek olurdu, techie olurduk ama kırdılar hevesimizi, büktüler belimizi! :)

Bu arada, geçenlerde düzenlenen JavaDay'de de bu tip bir olaya girmemişler miydi?
0
anonim
Lego Mindstorms setimi satıyorum.
Uğraşacak vakit bulamadaığımdan dolayı sahip olduğum Lego Mindstorms setimi satıyorum ilgilenenler bheper@superonline.com adresinden ulaşabilirler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Optik Kamuflaj

anonim

Benim aklıma gelmişti bu denir ya hani hep. İşte, o projelerden biri...
Sitedede (böyle süper projeler yapıp böyle tasarımla sunmak nedir, ne değildir;bilahere tartışalım) belirtildiği gibi, optik kamuflajın arkasında yatan mantık basit: maskelemek istediğiniz nesnenin arka tarafına düşen görüntüyü üzerine düşürmek.
Fikir olarak bu kadar basit bir şeyi, toeride ve pratikte bu denli başarılı gerçeklemek için nasıl bir çalışma yapmak lazım, gerçekten merak ediyorum. Videoları izlemeden geçmeyin:1[915k], 2[1.26m], 3[1.66m].
Tachi Laboratuarlarının diğer muhteşem projelerine de buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle senkronize hareketi ilgilendiren RobotPhone çok başarılı.

Geleceğin Bilgisayarları Türklerden

zorkun

Bilkent Üniversitesi geleceğin Bilgisayar teknolojisi olarak öngörülen nanooptik devreler geliştiriyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, projenin Türkiye ayağının yürütücüsü olarak görev alıyor.

LUDWIG ve Robotların Neşeli Dünyası

FZ

LUDWIG ortalama bir insanın %80'i kadar bir hacme sahip, iki kollu (her biri üç serbestlik derecesine sahip), dönebilen kafası üzerinde stereoskopik kamera taşıyan insansı bir robot. Diğer insansı robot örneklerine kıyasla daha az serbestlik derecesine sahip çünkü geliştirilmesindeki esas amaç algılama, bilgiyi temsil etme ve tanıma problemleri üzerinde çalışan araştırmacıların bu konular üzerinde yoğunlaşmalarını sağlamak...

Stiquito (Dünyanın En Ucuz Robotu)

FZ

Yıllar önce Kadıköy'deki bir elektronik dükkanından hevesle aldığım ama nedense sonra uğraşmadığım çok acayip bir robot kiti vardı. Hazır robot haberleri gelmeye başlamışken bunu da tanıtayım dedim.

Stiquito isimli bu şirin alet bir hexapod yani altı bacaklı böcek gibi bir şey. Söz konusu bacaklar nitinol denilen çok özel bir malzemeden yapılma. İletken olan bu tel üzerinden akım geçip ısınınca diğer iletkenlerin aksine uzamak yerine kısalıyor ve akım durup da soğuyunca da eski boyuna dönüyor yani uzuyor.

NVIDIA Entegre AMD Tesisi Sürüm -2

elrond

NVIDIA yeni chipsetini buglarından arındırmış görünüyor. nFORCE-2 seri üretimine başlanmış. Benim nedense Riva128'den beri bu adamlara bir sempatim var. nForce2'yi ne zamandır bekliyordum, en sonunda çıktı! Hardware testi yapanlara referans boardlar dışında markalı boardlar gitmeye başlamış (Asus A7N8X en öne çıkan)
nForce1(?) pek tutulmadı nedense. Ben çıktığı gün aldım, iyikide almışım her şeyinden memnun olduğum ilk mainboardum Asus A7N266-D. Neyse nForce-2'nin temel özellikleri şöyle...