TCP/IP destekleyen Lego!

0
FZ
Efsanevi Lego'nun efsanevi robotu Lego Mindstorms ile bir ilke daha imza atıldı ve söz konusu sistemin TCP/IP destekleyen bir versiyonu gerçekleştirildi.

Gayet minik bir TCP/IP stack uygulaması olan "uIP TCP/IP stack" sistemini Lego Mindstorms bilgisayarına entegre eden Olaf Christ'in anlattıklarına bakılacak olursa şu anda ancak sisteme ping çekebiliyoruz ancak Olaf, en kısa sürede basit bir web sunucuyu Lego Mindstorms bilgisayarı üzerinde çalıştırabileceğini iddia ediyor.
Lego Mindstorms'un telsiz haberleşme yetenekleri nedir bilemiyorum ama yukarıdaki haber kulağa gayet hoş geliyor ;-) Ortalıkta standart Internet protokolleri ile iletişim kuran bir sürü Lego robotu olduğunu düşünebiliyor musunuz, aynı zamanda PC'niz ile de bağlantılı olan! :)

Bu arada yıllar önce bu alete aşık olup, dükkanlara saldırıp da "üzgünüz beyefendi Lego, Türkiye'ye Mindstorms adlı ürününü göndermiyor" cevabı karşısında uğradığım hayal kırıklığı geldi, belki şimdi durum değişmiştir (gerçi burada satılsa bile herhale satın almak için 10 kişinin bir araya gelmesi gerekir, parayı ancak denkleştirebilirler!)

Görüşler

0
anonim
Bundan yaklasik 4 sene kadar once bilisim fuarinda SUN`dan gelen ve JINI tanitimi yapan bir gurup geek kendi yazdiklari bir uygulama ile Lego`nun tankini IR ile yonetiyorlardi. :) Uygulama tankin yon bulmasini saglayan programi bir bilgisayardan, yonetilmesini saglayan program modulunu baska bir yerden, IR kontrollerini de bir baska makinadan aliyordu :) Baya hosuma gitmisti. Sonucta FZ`nin bahsettiklerinden biraz farkli ama guzel bir uygulamaydi :)
0
FZ
Eh bizde de tesis olsa biz de geek olurdu, techie olurduk ama kırdılar hevesimizi, büktüler belimizi! :)

Bu arada, geçenlerde düzenlenen JavaDay'de de bu tip bir olaya girmemişler miydi?
0
anonim
Lego Mindstorms setimi satıyorum.
Uğraşacak vakit bulamadaığımdan dolayı sahip olduğum Lego Mindstorms setimi satıyorum ilgilenenler bheper@superonline.com adresinden ulaşabilirler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yürüyen CD-RW/DVD-ROM

cazz

21 ekimde Sony'den yeni bir haber gelmiş :
Öyle bir discman düşünün ki 24X CD-R ve 10X CD-RW yazsın, 24X CD-ROM ve 8X DVD-ROM okusun, ve üstelik USB ve memory stick desteği de olsun.
Tabii mp3 CD'leriyle uyumlu olduğunu söylemeye gerek yok...
Ne diyeyim abartılmış biraz diye düşünmemek elde değil..
Sony MPD-AP20U CD-RW/DVD-ROM

Bir araç takip cihazının anatomisi

auselen

Geçtiğimiz günlerden birinde karşılaştığım arvento firmasının araç takip cihazının içini açma şansını yakalayınca - gördüklerimi sizinle paylaşmak istedim.

Intel Açılış Süresini Kısaltıyor!

ersin2k

Intel, Robson adını verdiği teknoloji ile bilgisayarların açılış süresini kısaltmayı amaçlıyor.

Robson teknolojisi ile PC açılış kodunu hard disk yerine daha hızlı olan flash bellekten alıyor. Bir Robson Kartı 64 Mb ile 4 Gb arasında kapasite sağlıyor. Ayrıca bu teknoloji ile notebook kullanıcılarının oldukça güç tüketen sabit disk yerine flash kullanımı sonucu pil tasarrufu sağlayacağı belirtiliyor.

Buna benzer uygulamalar uzun süredir Router ve benzeri cihazlarda vardı. Sanırım yakında İşletim sistemimizi flash a yükleyip harddisklerimizi sadece veri depolamak için kullanacağız. Belki de olması gereken bu...

Donanım önerileri: Haziran sayısı

e2e

Son dönemlerde en çok sorulan sorular arasında "GNU/Linux'a geçmek istiyorum fakat donanım problemi yaşar mıyım?", ya da "Yeni bir makine almak istiyorum, ne tür bir donanım tercih etmeliyim" vb. sorular yer alıyor.

Linux.com'da yeralan bu makalede özellikle 2.6 kernel için donanım önerileri yer alıyor. Bilgisayarını yenilemek, ya da GNU/Linux'a geçmek isteyenlerin gözatmasında fayda var.

Çift işlemcili XEON, ikili AMD? Kalsın, bende 12 işlemcili masaüstü PC var!

FZ

Çift işlemcili bilgisayar mı? Son teknoloji ha? "Dual-processor"? Hmm, evet belki sıradan insanlar, oyun oynayan ve ciddi işlerle uğraşmayan gençler için "idare edebilir". Ama gerçek hesap gücüne ihtiyaç duyan gerçek mühendisler ve gerçek bilimadamalarını "kesmez".

Masaüstü PC büyüklüğünde. Tam randımanla çalışırken 220 watt güç harcıyor. 12 işlemcili. 36 Gflop performansında. 24 GB DDR SDRAM ana hafıza ve 1 terabyte kapasitesinde hard diski var. Fiyatı 10.000$'ın biraz altından başlıyor. Optimize edilmiş sürücüleri barındıran bir GNU/Linux dağıtımı ile yüklü olarak geliyor. MPI ve benzeri yöntemlerle paralel programlama yapmanızı sağlayan araçlar da yanında.

Tabii eğer biraz daha sofistike işlerle uğraşan bir analist, mühendis ya da bilimadamı iseniz o zaman 96 işlemcili 300 Gflop kapasitesinde olan model de var. O da bir masaüstü PC büyüklüğünde. 192 GB ana hafıza ve 96 terabyte hard disk depolama alanı.

Eylül'ün sonuna doğru Orion Multisystems tarafından satışa sunulacak ve bir hayli fırtına koparacağa benzeyen bu sistemlerle ilgili detaylar için buraya bakabilirsiniz.