LUDWIG ve Robotların Neşeli Dünyası

0
FZ
LUDWIG ortalama bir insanın %80'i kadar bir hacme sahip, iki kollu (her biri üç serbestlik derecesine sahip), dönebilen kafası üzerinde stereoskopik kamera taşıyan insansı bir robot. Diğer insansı robot örneklerine kıyasla daha az serbestlik derecesine sahip çünkü geliştirilmesindeki esas amaç algılama, bilgiyi temsil etme ve tanıma problemleri üzerinde çalışan araştırmacıların bu konular üzerinde yoğunlaşmalarını sağlamak...
Diye sürüp gidiyor söz konusu robotun tanıtımı. Imperial College'de doktorasını sürdürmekte olan elektronikçi dostum Seçil'in bana gönderdiği bir e-posta üzerine dayanamadım ve süper eğlenceli videolarını da web sitesinde izlediğim bu robotla ilgili haberi sizinle paylaşmak istedim.

Bu arada çok fazla kurcalamadım ama bence LUDWIG ile meşhur filozof Ludwig Wittgenstein'a göndermede bulunmuşlar, topların rengine ve filozofun renklerle ilgili yazılarına dikkat! (hayır, hayır, bence Beethoven değil ama gene de yaratıcılarına sormak lazım tabii).

Görüşler

0
Necrodome
:) top takip videosu gerçekten de çok eğlenceli. daha önce böylesine gerçekçi bir izleme izlememiştim(ne dedim şimdi ben :)
0
FZ
Özellikle de adam topu sakladığında sevimli robotumuzun çılgınlar gibi kafasını sağa sola çevirip topu araması ve sonra top ortaya çıkınca hemen yerini tespit edip sakinleşmesi görülmeye, izlemeye değer bir manzara doğrusu! :)
0
conan
hepsinden onemlisi turuncu topla mavi topu karistirmiyor ;)
Benim kedi de boyle. Ama o pengueni saklayinca soldaki kirpiye saldiriyor hehehe :)
0
FZ
Kedinin firmware'ini kontrol ettin mi? WinCat mi yoksa LinCat mi?
0
anonim
.avi dosyasını indirdim ancak codec yok heralde izleyemedim :(
0
FZ
İzlemeye çalışırken Internet'e bağlanma imkânın var ise bir de öyle dene, büyük ihtimalle gerekli codec yazılımını tespit edip otomatik olarak sistemine yükler.
0
conan
http://world.honda.com/ASIMO/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Creative Sound Blaster Live Value Muamması

mambo

Creative'in ses ve grafik kartlarında ileri noktada olduğu herkes tarafından biliniyor. Ama Creative'in en iddalı olduğu Sound Blaster Live Value eğer yüklenebilirse(!) gerçekten çok kaliteli bir ses kartı ve size kartın sürücüsü ile birlikte verdikleri LAVA programı mp3 formatındaki müzik dosyalarının sıkıştırılmasından kaynaklanan ses kayıplarını en aza indirmesi ve şu anki bilgisayarda müzik dinleme ortamında en çok kullanılan format olan mp3 için gerçektende çok güzel bir olay ama ne varki sürücü ile birlikte verdikleri lava programına karşı Creative Sound Blaster Live Value sürücüsü Windows 98 ve Windows 98SE için yeterli değil.

150$'a Laptop PC

Onur_Yerlikaya

Asus'un son günlerde dikkatleri üzerine topladığı minicik laptop'una dair haberi okurken Slashdot sitesinde dikkatimi çeken 150$ gibi bir fiyatta laptop oldugundan bahsediliyor.

Çin Malı Süper-Bilgisayar

Challenger

Süper-bilgisayar dünyasında ABD’nin hakimiyetini Çin malı bir makine delecek. Çin yapımı Dawning 4000A’in dünyanın en güçlü süper-bilgisayarları listesine yüksek bir sıradan girmesi bekleniyor. Makinede 2 bin’den fazla AMD Opteron işlemci bulunuyor. Uzmanlar, Dawning 4000A’in en güçlü 15 bilgisayar arasına girmesine kesin gözüyle bakıyorlar. Çin yapımı Dawning 4000A’in daha önce saniyede 10 trilyon (10 teraflop) işlem sınırını aşacağı açıklanmıştı. Dünyada halen 10 teraflop sınırını aşan üç süper-bilgisayar bulunuyor.

Kaynak: NTVMSNBC

Cappuccino alırmısınız?

parsifal


Geçenlerde bir arkadaşımla eski dergileri karıştırırken 1994 yılından bir PC dergisi gözüme çarptı. Müthiş DX4-100'lerden bahsediyordu. Birde "docking station" denilen bir sistem ile ilgili özel bir araştırma vardı.

Neden günümüzde yok bu sistem? Yoksa laptop teknolojisi ile bu sistem çöpe mi atılmıştı?

AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

butch

Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.