LUDWIG ve Robotların Neşeli Dünyası

0
FZ
LUDWIG ortalama bir insanın %80'i kadar bir hacme sahip, iki kollu (her biri üç serbestlik derecesine sahip), dönebilen kafası üzerinde stereoskopik kamera taşıyan insansı bir robot. Diğer insansı robot örneklerine kıyasla daha az serbestlik derecesine sahip çünkü geliştirilmesindeki esas amaç algılama, bilgiyi temsil etme ve tanıma problemleri üzerinde çalışan araştırmacıların bu konular üzerinde yoğunlaşmalarını sağlamak...
Diye sürüp gidiyor söz konusu robotun tanıtımı. Imperial College'de doktorasını sürdürmekte olan elektronikçi dostum Seçil'in bana gönderdiği bir e-posta üzerine dayanamadım ve süper eğlenceli videolarını da web sitesinde izlediğim bu robotla ilgili haberi sizinle paylaşmak istedim.

Bu arada çok fazla kurcalamadım ama bence LUDWIG ile meşhur filozof Ludwig Wittgenstein'a göndermede bulunmuşlar, topların rengine ve filozofun renklerle ilgili yazılarına dikkat! (hayır, hayır, bence Beethoven değil ama gene de yaratıcılarına sormak lazım tabii).

Görüşler

0
Necrodome
:) top takip videosu gerçekten de çok eğlenceli. daha önce böylesine gerçekçi bir izleme izlememiştim(ne dedim şimdi ben :)
0
FZ
Özellikle de adam topu sakladığında sevimli robotumuzun çılgınlar gibi kafasını sağa sola çevirip topu araması ve sonra top ortaya çıkınca hemen yerini tespit edip sakinleşmesi görülmeye, izlemeye değer bir manzara doğrusu! :)
0
conan
hepsinden onemlisi turuncu topla mavi topu karistirmiyor ;)
Benim kedi de boyle. Ama o pengueni saklayinca soldaki kirpiye saldiriyor hehehe :)
0
FZ
Kedinin firmware'ini kontrol ettin mi? WinCat mi yoksa LinCat mi?
0
anonim
.avi dosyasını indirdim ancak codec yok heralde izleyemedim :(
0
FZ
İzlemeye çalışırken Internet'e bağlanma imkânın var ise bir de öyle dene, büyük ihtimalle gerekli codec yazılımını tespit edip otomatik olarak sistemine yükler.
0
conan
http://world.honda.com/ASIMO/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şişman kapasitörler

auselen

Uzun süredir kullandığınız bilgisayarınız tuhaflaşmaya başladı mı? Zamansız kilitlenmeler, sabit diskten gelen garip sesler yaşadınız mı? Herşeyi iki kez kontrol etmenize rağmen sorunu bir türlü bulamadığınız oldu mu? Belki de sorununuz kapasitörlerinizin şişmanlamasıdır :).

Stiquito (Dünyanın En Ucuz Robotu)

FZ

Yıllar önce Kadıköy'deki bir elektronik dükkanından hevesle aldığım ama nedense sonra uğraşmadığım çok acayip bir robot kiti vardı. Hazır robot haberleri gelmeye başlamışken bunu da tanıtayım dedim.

Stiquito isimli bu şirin alet bir hexapod yani altı bacaklı böcek gibi bir şey. Söz konusu bacaklar nitinol denilen çok özel bir malzemeden yapılma. İletken olan bu tel üzerinden akım geçip ısınınca diğer iletkenlerin aksine uzamak yerine kısalıyor ve akım durup da soğuyunca da eski boyuna dönüyor yani uzuyor.

USB'den Şarj Edilen Kalem Piller

butch

Teknolojinin çevreye en önemli hediyelerinden biri olan şarj edilebilen kalem piller, aynı zamanda insanlığa yapılmış en büyük işkencelerden biridir.

/.'daki habere göre soruna en ideal çözüm bulunmuş gibi. USB'den şarj edilen piller ile ilgili detaylı bilgi burada.

Game Boy Advance üzerinde UNIX

anonim

Köşedeki bakkaldan bir zaman makinası satın alıp 1970'lere bir yolculuk yaptığınızı düşünün. Orada üzerinde UNIX R5 çalşan 20mhz, 32bit işlemcili, 240x160 çözünürlükte renkli LCD ekrana sahip bilgisayarınızdan bahsettiğinizde büyük olasılıkla hiçkimse size inanmayacaktır, ne de olsa hiç kimse o kadar zengin olamaz. Fakat sanıyorum en büyük şoku bu bilgisayarı cebinizden çıkarttığınızda yaşayacaklardır.

Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor

FZ

Türkiye, son 25 yılda bilişim sektöründeki gelişmeler karşısında genel olarak "tüketici" konumunda kalmıştır. Aslen üniversitelerimiz ve diğer teknik okullarımız, bu süreci gerektiği gibi hem bilimsel hem de sanayi anlamında takip etmiş olmakla birlikte toplum, sadece teknolojiyi kullanan, bunun eğitimini alan ve veren konumda olmuştur. Teknolojik eğitimde, bir nebze olsun daha yaratıcı olabilmek adına ve doğrudan bilgisayar tasarımının kullanıcılar, teknik elemanlar ve mühendisler tarafından daha yakın irdelenmesi amacı ile bu yarışma düzenlemiştir. Türkiye'nin işlemcisini tasarım sürecinde insanların sayısal devrelere, bilgisayar organizasyonu ve mimarisine, işlemcilere daha ilgili olabilmeleri ve daha iyi bir eğitim amaçlanmıştır.