İlk USB Tabanlı GNU/Linux Veri Toplama Cihazı

0
anonim
USB ve linux'un artılarını bünyesinde birleştiren bu veri toplama cihazı, USB kullanan ilk veri toplama cihazı özelliğini taşıyor. Stirling Üniversitesi, INCITE grubu tarafından geliştirilen bu cihaz, USB'nin avantajlarını kullanarak kullanıcıları için birçok kolaylık sunuyor. Detaylar için http://www.linux-usb-daq.com/

İlgili Yazılar

AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

butch

Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.

Çin Malı Süper-Bilgisayar

Challenger

Süper-bilgisayar dünyasında ABD’nin hakimiyetini Çin malı bir makine delecek. Çin yapımı Dawning 4000A’in dünyanın en güçlü süper-bilgisayarları listesine yüksek bir sıradan girmesi bekleniyor. Makinede 2 bin’den fazla AMD Opteron işlemci bulunuyor. Uzmanlar, Dawning 4000A’in en güçlü 15 bilgisayar arasına girmesine kesin gözüyle bakıyorlar. Çin yapımı Dawning 4000A’in daha önce saniyede 10 trilyon (10 teraflop) işlem sınırını aşacağı açıklanmıştı. Dünyada halen 10 teraflop sınırını aşan üç süper-bilgisayar bulunuyor.

Kaynak: NTVMSNBC

Devler karşı karşıya: Dual Opteron vs Dual G5

sundance

Bu araştırmada şu anda masaüstündeki yegane 64 bitlik platform olan Opteron ve G5 bilgisayarlar çeşitli testlere tabi tutulmuşlar.

Benchmark testlerinin sentetikliği her zaman tartışılan konu olmakla birlikte hiçbir bilgilendirici yanları olmadığını iddia etmek de yanlış olur diye düşünüyorum.

Test sonuçları ilginç: Dual G5 her konumda Opteron´dan hızlı çıkmış, bir alan hariç : Photoshop 7 :)

Stiquito (Dünyanın En Ucuz Robotu)

FZ

Yıllar önce Kadıköy'deki bir elektronik dükkanından hevesle aldığım ama nedense sonra uğraşmadığım çok acayip bir robot kiti vardı. Hazır robot haberleri gelmeye başlamışken bunu da tanıtayım dedim.

Stiquito isimli bu şirin alet bir hexapod yani altı bacaklı böcek gibi bir şey. Söz konusu bacaklar nitinol denilen çok özel bir malzemeden yapılma. İletken olan bu tel üzerinden akım geçip ısınınca diğer iletkenlerin aksine uzamak yerine kısalıyor ve akım durup da soğuyunca da eski boyuna dönüyor yani uzuyor.

Dual 800 MHZ, Power Mac P4 1.7 GHZ´i geçiyor

anonim

Apple'ın yeni Power Mac G4 Dual 800 MHZ'lik makinası New York'da ki Macworld'de yapılan test de, IBM Netvista Alta 1.7 GHZ Pentium 4 makinasından 2 kat daha hızlı çıkıyor. Eh tabi Mac ler hala 64 bit...

detaylı bilgi için...