Plug Computer - Yeni Bir Konsept

0
FZ
2 saniyede cevap verin:

Aşağıda gördüğünüz alet nedir?

'Plug Computing' yani fişe takılabilen bilgi işlem Marvell tarafından yeni bir tür bilgisayar sunucu modelini tanımlamak için kullanılıyor. İrice bir AC adaptörü boyutlarındaki bu sunucu Marvell'in geliştirdiği SheevaPlug geliştirme kiti olarak geliyor ve prize takar takmaz priz üzerinde çalışmaya başlıyor. 1.2 Ghz'lik işlemciye, 512 MB DDR2 hafızaya, 512 MB NAND Flash sabit depolama birimine, Gigabit Ethernet, USB 2.0, SDIO ve seri porta sahip olan bu cihazla neler yapacağınızı merak ediyorsanız Scientific American'ın Hackers Weigh In: 8 Big Things to Do with a Mini Server makalesini okuyabilir veya bu PDF belgesini inceleyebilirsiniz.

Tabii üzerine Debian kurmayı da deneyebilirsiniz: Installing Debian on the Sheevaplug

Görüşler

0
Tarık
hakikaten portatif ve kullanışlı bir alete benziyor. tr'de yokmudur ki bundan.
0
wime77
Bu cihaz bana üzerinde oynanarak port tarayıcı haline getirilmiş SEGA oyun konsolunu çalıştığı firmanın ağ sistemine bağlayıp teknik personelin delirmesine sebeb olan haberi hatırlattı.

Bu cihazla beraber bir ağ güvenliğinin sağlanmasının ne kadar zorlaştığını siz düşünün.
En kısa zamanda bir tane edinip neler yapabileceğime bakacağım.
0
realist
Müthiş fikir. Beni çok daha beter afallatan cihaz şuydu:

http://www.chippc.com/thin-clients/jack-pc/index.asp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ben bilgisayarımı kurcalamıyorum !!! diyorsanız

redogre

Bu yazıya bir göz atın.

Bir süredir "Artık bilgisayarımı açıp kurcalamaktan sıkıldım, efendi efendi oturup işimi yapacağım" diyordum taa ki o güne kadar....

Efendim, benim ekran kartım yandı, bende bir süre eski bir kartla idare ettikten sonra bilgisayar ürünü satan arkadaşlarımdan yeni bir ekran kartı aldım, geçici olarak kullandığım kartı da onlara iade edip hevesle eve döndüm.

Gözlükte Monitör

anonim

Mercek ve aynalarını tasarladığım gözlük boyutuna yakın monitorün ilk prototipini bitirdik. Teknik detaylarına ve resimlerine şu sayfadan erişebilirsiniz:

http://students.creol.ucf.edu/ozan/eyeglass.html

320 gig Hard Disk!!!

larweda

Maxtor, 320 GB kapasiteli 5400 ve 7200 RPM'lik hard disklerinin kasım-aralık gibi piyasaya çıkacağını duyurdu. Fiyatları da başlangıç için yaklaşık 300-400$ olacakmış. Şimdi, bu durumda benim aklıma bir kaç soru geliyor, bu kadar veriyi nasıl backup'layacağız, backup'lamazsak, varımızı yoğumuzu içine gömer, sonra içindekileri kaybedersek bunun psikolojik şokunu nasıl atlatacağız, böyle bir aleti verimli kullanmak için kaç partition yapmak lazım? (M$ sistemler için söylüyorum) bi ton partition arasında yolumuzu nasıl bulacağız, vs. vs.

İşin güzel tarafı, piyasaya çıkan her yeni büyük hard disk, biraz daha küçük olanların fiyatını düşürüyor. Cümle aleme hayırlı olsun.

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.

Creative Sound Blaster Live Value Muamması

mambo

Creative'in ses ve grafik kartlarında ileri noktada olduğu herkes tarafından biliniyor. Ama Creative'in en iddalı olduğu Sound Blaster Live Value eğer yüklenebilirse(!) gerçekten çok kaliteli bir ses kartı ve size kartın sürücüsü ile birlikte verdikleri LAVA programı mp3 formatındaki müzik dosyalarının sıkıştırılmasından kaynaklanan ses kayıplarını en aza indirmesi ve şu anki bilgisayarda müzik dinleme ortamında en çok kullanılan format olan mp3 için gerçektende çok güzel bir olay ama ne varki sürücü ile birlikte verdikleri lava programına karşı Creative Sound Blaster Live Value sürücüsü Windows 98 ve Windows 98SE için yeterli değil.