Plug Computer - Yeni Bir Konsept

0
FZ
2 saniyede cevap verin:

Aşağıda gördüğünüz alet nedir?

'Plug Computing' yani fişe takılabilen bilgi işlem Marvell tarafından yeni bir tür bilgisayar sunucu modelini tanımlamak için kullanılıyor. İrice bir AC adaptörü boyutlarındaki bu sunucu Marvell'in geliştirdiği SheevaPlug geliştirme kiti olarak geliyor ve prize takar takmaz priz üzerinde çalışmaya başlıyor. 1.2 Ghz'lik işlemciye, 512 MB DDR2 hafızaya, 512 MB NAND Flash sabit depolama birimine, Gigabit Ethernet, USB 2.0, SDIO ve seri porta sahip olan bu cihazla neler yapacağınızı merak ediyorsanız Scientific American'ın Hackers Weigh In: 8 Big Things to Do with a Mini Server makalesini okuyabilir veya bu PDF belgesini inceleyebilirsiniz.

Tabii üzerine Debian kurmayı da deneyebilirsiniz: Installing Debian on the Sheevaplug

Görüşler

0
Tarık
hakikaten portatif ve kullanışlı bir alete benziyor. tr'de yokmudur ki bundan.
0
wime77
Bu cihaz bana üzerinde oynanarak port tarayıcı haline getirilmiş SEGA oyun konsolunu çalıştığı firmanın ağ sistemine bağlayıp teknik personelin delirmesine sebeb olan haberi hatırlattı.

Bu cihazla beraber bir ağ güvenliğinin sağlanmasının ne kadar zorlaştığını siz düşünün.
En kısa zamanda bir tane edinip neler yapabileceğime bakacağım.
0
realist
Müthiş fikir. Beni çok daha beter afallatan cihaz şuydu:

http://www.chippc.com/thin-clients/jack-pc/index.asp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Devler karşı karşıya: Dual Opteron vs Dual G5

sundance

Bu araştırmada şu anda masaüstündeki yegane 64 bitlik platform olan Opteron ve G5 bilgisayarlar çeşitli testlere tabi tutulmuşlar.

Benchmark testlerinin sentetikliği her zaman tartışılan konu olmakla birlikte hiçbir bilgilendirici yanları olmadığını iddia etmek de yanlış olur diye düşünüyorum.

Test sonuçları ilginç: Dual G5 her konumda Opteron´dan hızlı çıkmış, bir alan hariç : Photoshop 7 :)

Geleceğin Bilgisayarları Türklerden

zorkun

Bilkent Üniversitesi geleceğin Bilgisayar teknolojisi olarak öngörülen nanooptik devreler geliştiriyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, projenin Türkiye ayağının yürütücüsü olarak görev alıyor.

Nokia 770: GNU/Linux + GNOME + Debian

roktas

Sihirli bir birleşim :-) Telekomünikasyon devi Nokia®'nın[1] yeni niche'i: Nokia 770. Bu cihaz bir İnternet Tableti: İnternet'te dolaşabiliyor, epostalarınızı okuyor, PDF başta olmak üzere çeşitli dosyalara bakabiliyorsunuz (evet, Flash® v6 desteği de mevcut).

Yeni Teknoloji Yazıcı ile Kartuşlara Son!

sefalet

Yazıcı kartuşlarına, şeritlere veya mürekkebe son. Yeni geliştirilen bir sistem ile artık bu malzemeler tarih olabilir. ZINK adı veirlen bu yeni teknoloji ile, eski tip malzemelerin yerini boyalı kıristaller alıyor.

Robotlar Yarışıyor - Ödül: Bir Milyon Dolar

malkocoglu

İleri Savunma Araştırma Proje Bürosu DARPA, Internet'ten sonra yapay şöförlerde mi sanayiye kazandıracak? Umarız öyle olur. Şu bir gerçek ki, bir yarışma ve hedef kadar mühendisleri motive eden bir şey olamaz. DARPA'nın koyduğu yeni hedef, 300 millik bir arazinin bir robot araç tarafından kendi başına geçmesini öngörüyor.