Plug Computer - Yeni Bir Konsept

0
FZ
2 saniyede cevap verin:

Aşağıda gördüğünüz alet nedir?

'Plug Computing' yani fişe takılabilen bilgi işlem Marvell tarafından yeni bir tür bilgisayar sunucu modelini tanımlamak için kullanılıyor. İrice bir AC adaptörü boyutlarındaki bu sunucu Marvell'in geliştirdiği SheevaPlug geliştirme kiti olarak geliyor ve prize takar takmaz priz üzerinde çalışmaya başlıyor. 1.2 Ghz'lik işlemciye, 512 MB DDR2 hafızaya, 512 MB NAND Flash sabit depolama birimine, Gigabit Ethernet, USB 2.0, SDIO ve seri porta sahip olan bu cihazla neler yapacağınızı merak ediyorsanız Scientific American'ın Hackers Weigh In: 8 Big Things to Do with a Mini Server makalesini okuyabilir veya bu PDF belgesini inceleyebilirsiniz.

Tabii üzerine Debian kurmayı da deneyebilirsiniz: Installing Debian on the Sheevaplug

Görüşler

0
Tarık
hakikaten portatif ve kullanışlı bir alete benziyor. tr'de yokmudur ki bundan.
0
wime77
Bu cihaz bana üzerinde oynanarak port tarayıcı haline getirilmiş SEGA oyun konsolunu çalıştığı firmanın ağ sistemine bağlayıp teknik personelin delirmesine sebeb olan haberi hatırlattı.

Bu cihazla beraber bir ağ güvenliğinin sağlanmasının ne kadar zorlaştığını siz düşünün.
En kısa zamanda bir tane edinip neler yapabileceğime bakacağım.
0
realist
Müthiş fikir. Beni çok daha beter afallatan cihaz şuydu:

http://www.chippc.com/thin-clients/jack-pc/index.asp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eee, şimdi nasıl bilgisayar satacaksınız ?

sundance

Bilgisayar satışlarında geçen yıldan bu yana %30 oranında düşüşler yaşanmış (güvenilir fakat url olmayan kaynaklara göre :))

Her ne kadar piyasanın doyması ve recession olarak açıklasak da bunu aslında mesele 'bu kadar hıza ihtiyacımız var mı ?' ya takıldı kaldı sanırım. Şu anda en sağlam CPU gücü yiyen işin 3d render ve DivX yapmak olduğunu gözönüne alırsak, $60`lık GeForce2 kartının en son 3dfx oyunları bile kabul edilebilir hızlarda oynatabildiğini düşünürsek 'eee şimdi nasıl bir alicengiz oyunu bulunacak da makina satılacak' diye düşünmeden edemiyorum.

AirTies Modemlerde Yazılım Sorunu Mu Var?

FZ

Az önce şöyle bir blog girdisi ile karşılaştım:

Eğer Linux üzerinde pidgin kullanıyorsanız, AirTies modem almayın! Neden mi? Çünkü pidgin kesinlikle GTalk’a bağlanamıyor. Daha önce sırf bu sebeple RT-204 bir modemi çöpe atıp bir Zyxel ile değiştirmiştim. AirTies müşteri hizmetlerine durumu bildirmiş ve kendilerine detaylı bir açıklama yazmıştım. Bugün bir mekan değişikliği yapıp yazlığa geldim ve bir baktım gtalk’a bağlanamıyorum. Sebep yine hatalı bir airties modem. Şimdi bunun da yenisini almak gerekecek. Biraz araştırdım. Birincisi, AirTies modemler, DHCP üzerinden DNS sunucularının IP numarasını alıyor ve sizin bunları değiştirmenize izin vermiyor. Örneğin, TTNET’in DNS sunucusunu değilde başka bir DNS sunucusu kullanmak isterseniz bunu yapamıyorsunuz. İkincisi, bu modemlerin üzerindeki DNS stack, bir şekilde SRV kayıtlarını anlamıyor. GTalk’a bağlanamamasının sebebi de bu.


Benzer problemi yaşayan var mı acaba?

Yazının devamı için kaynak: http://www.aklahizmet.com/2009/05/20/airties-modem-bug/

VIA´nın DRM´li ESP7000 işlemcisi piyasaya sürüldü

murat09

VIA 19 Ağustos günü gömülü sistemler için x86 temelli yeni işlemcisi Eden ESP7000´i duyurdu. 733 Mhz saat hızında çalışan işlemci fansız çalışıyor ve set-top box, satış noktası terminali ve ince istemciler için dizayn edildi. En fazla 6W güç harcayan işlemciye genelde 1W yetiyor.

VIA nın Nenemiah işlemci çekirdeği temel alınarak geliştirilen ESP7000, donanımdan rasgele sayı üreticisi içeriyor. Bu Via PadLock data şifreleme sistemi, içerik için DRM (Digital Rights Management) kullanılarak yazılımlara donanımdan kilit oluşturmak isteyen üreticilerin işine yarıyor.

Çip, 64kb L2 cache bellek içeriyor ve Intel SSE multimedya komut setlerini de bulunduruyor.

En Harbi Kişisel Bilgisayar

parsifal

Bir zamanlar Zihni Sinir vardı. Uçuk uçuk icatlar yapardı.
İşte böyle biri site yaparsa neler olur?
MetkuMods'da arkadaş bilgisayarımda ne gibi değişiklikler yapsamda daha eğlenceli ve verimli bir hale getirsem diye düşünmüş ve uyguladığı fikirleri teker teker şekil ve resimlerle açıklayarak anlatmış.
Matkap, led ve havyayı hazırlayın. Ders başlıyor...

Dijital Kamera, MP, Objektif

parsifal

Dijital görünteleme zımbırtısı, yazıcı, veya tarayıcı almaya kalktığımızda ilk olmazsa olmazlar arasında MP (megapixel) değeri gelir. Peki bu kadar önemli bir şey mi bu MP? Lens kalitesi, büyüklüğü önemli değil mi? Cep telefonuna kadar giren görünteleme cihazları hergün MP oranları artarak aramıza katılıyor.