Intel Centrino İddialı

0
anonim
Intel’in geliştirdiği ilk bütünleşik mobil işlemci platformu olan Intel Centrino ile bireylerin ve toplumların ‘mobilleşme’ sürecinde 80’li yıllarda Walkman’in yarattığı ölçüde dramatik bir değişim bekleniyor.
Dizüstü bilgisayarların pil ömrünü ilk kez 5 saate çıkaran Intel Centrino, halen en güçlü mobil işlemcilere oranla %15 daha yüksek performans sunuyor. Intel Centrino’nun göze çarpan en önemli özelliği ise dizüstü bilgisayarları başka hiçbir cihaza gerek duymadan kablosuz ağlara bağlayabilmesi. Platform, bir adet yeni mobil mikroişlemci, ilgili chipset ve 802.11 kablosuz ağ birimlerini içeriyor.

Bu arada kablosuz ağ donanımları üzerinden internet omurgasına ulaşmayı sağlayan Hotspot’lar da dünya çapında hızla yayılıyor. Pazar araştırma şirketi IDC’ye göre, 2005 yılında dünya çapında 118 binden fazla hotspot olacak. Intel, dünya çapında kamuya açık hotspot sayılarını artırmak ve mobil teknolojiler için bilinç yaratmak amacıyla önde gelen kablosuz ağ servis sağlayıcıları, hoteller, havaalanları, perakende mağaza zincirleriyle çalışmalar yürütüyor. şirket yıl sonunda hotspot’ların sayısının 10 bine ulaşmasını bekliyor.

Editörün Notu: Söz konusu işlemcinin GNU/Linux işletim sistemi ile uyumsuz olduğu ve Microsoft'tan çekinen INTEL'in bu konuda ikiyüzlü davrandığı iddiaları ayyuka çıkmış durumda: http://www.theregister.co.uk/content/4/29840.html

Görüşler

0
anonim
Onlar varsın MS ile kendilerini kısıtlasınlar, Linux ve diğer özgür yazılımlar çalışacak platformu illaki bulacaklardır. Software bağımlı hardware'ler geçmişte de çıkmış, hüsrana uğramışlardır. Sorarım size, hangi admin satın alma talep formlarında bu malzeme sadece M$ uyumlu olacak diyebilir? Hadi diyelim ki dedi, acaba bu ihale ve satın alım aslında dürüstçemidir? Centrino mentrino. E, yarın M$ kapandı diyelim, hani olmaz ya, borsa çöktü hisseler göçtü bilmem ne, ne yapacaksınız sayın M$'çular? Aklıma titreyin ve kendinize dönün geldi nedense..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Duracell CPU Kullanım Monitörü

anonim

Son zamanlarda karşılaştığım en ilginç donanım hacklerinden biri: Linux Duracell CPU Load Monitor. Hepimiz, Duracell pillerin üzerindeki, pil durumunu kontrol etmemezi sağlayan sarı barı biliyoruzdur herhalde. (Bu arada, onun da nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, bu adresten gerekli bilgileri alabilirsiniz.) Hani iki beyaz noktaya bastırdığımızda, pilin doluluğuna göre renk veren bar. İşte, bu hacki gerçekleyen kardeşimiz, bu yapıyı kullanarak Linux üzerinden CPU kullanımını göstermeyi başarmış. Sistemi çalışır halde gösteren bir video için buraya tıklayabilirsiniz.

En Eski PC Bulundu

tdeveci

Intel ve HP uzun zamandır sürdürdükleri bir arayışta sona ulaştılar. Halen kullanılmakta olan en eski PC'yi arayan ikili, aradığını Hollanda kökenli PHI Data adlı bir firmada buldu. Firmanın ödülüyse daha önceden duyurulan 18 bin Euro oldu. Sonuca göre şu anda çalışır durumda olan en eski PC, IBM'in Intel 8088 tabanlı 5160 modeli. 1983 yılında imal edilen bu bilgisayar yine IBM'in nokta matris yazıcısını kullanıyor. HP ve Intel, bu bilgisayarı hala kullanan Hollandalı firmaya 5 yeni Intel tabanlı HP bilgisayar hediye etmeyi de ihmal etmedi. Aynı yarışmayı 1999 yılında ABD'de gerçekleştiren Dell, 1960 model bir Altair 8800b'nin kullanıldığını bulmuş ve bizim gibi şoke olmuştu.

Kaynak : Radikal 19 ocak 2004

USB 3.0: 4.8 Gigabit/saniye

FZ

Intel, Microsoft, Hewlett-Packard, Texas Instruments, NEC ve NXP Semiconductors firmalarının üzerinde çalıştığı ve 2008 içinde tamamlanması planlanan USB 3.0 spesifikasyonuna göre yeni arayüz eskisi ile yani USB 2.0 ile uyumlu olacak, yaklaşık 4.8 Gigabit/saniye transfer hızı sunacak ve optik bileşenler içerecek.

Star Wars hologramları gerçek oldu...

anonim

Star Wars filmlerinde sıkça kullanılan hologram ekranlar, hayallerimi süslerdi. Odanın ortasında havada asılı bir görüntü... IO2 Technology diye bir firma bunu başarmış. 22500 USD paranız varsa hologram gösteren bu cihazın prototiplerinden satın alabilirsiniz.

TCP/IP destekleyen Lego!

FZ

Efsanevi Lego'nun efsanevi robotu Lego Mindstorms ile bir ilke daha imza atıldı ve söz konusu sistemin TCP/IP destekleyen bir versiyonu gerçekleştirildi.

Gayet minik bir TCP/IP stack uygulaması olan "uIP TCP/IP stack" sistemini Lego Mindstorms bilgisayarına entegre eden Olaf Christ'in anlattıklarına bakılacak olursa şu anda ancak sisteme ping çekebiliyoruz ancak Olaf, en kısa sürede basit bir web sunucuyu Lego Mindstorms bilgisayarı üzerinde çalıştırabileceğini iddia ediyor.