GameBoy ile Web Server?

0
FZ

Görüşler

0
conan
Iste bir hackerin bilgisayarinin fotografi! :)
Kendimi cok wannabee hissediyorummmmmm!!! ciyak!
0
FZ
Alemsin, ömürsün :)
0
Necrodome
A web server on the GBA? But why?!
Because I can? :-)

Tüm işlerin özü bu galiba!

0
anonim
----------------
Padişah ferman vermiş:
Bana en iyi mağrifetini gösterene 5 altın vereceğim
O zamanlar da 5 altın iyi paraymış. Sadece zenginler bulabiliyormuş.Gel zaman , git zaman bir çok kişi mağrifetini göstermiş. Sırada biri daha varmış. Padişah'ın önünde 5 metre uzaktaki iğnenin deliğinine ipliği atmış ve geçirmiş.
Padişah bunu nasıl yaptığını sormuş ve o da 5 yıl hep bu iş için uğraştığını söylemiş.
Padişah demiş ki : Bu adama hemen 5 altın verin, 5 sopa vurun.
Adam: İşinize karışmak gibi olmasın efendim ama sopa niye ?
Padişah: Yaptığın işi herkes yapamaz, ondan sana 5 altın verdim. Sopayı da koca 5 yılını böyle gereksiz bir işle uğraştığın için vurduruyorum...
--------------------
Kıssadan hisse:
Internet iplikse GBA'da bir iğnedir.
0
Necrodome
Yalnız ipi iğneye atarak dikiş dikmeyi öğrenemezsin ama GBA'yı Web server haline getirmek için düşük hafızalı sistemlere PPP/IP/TCP protokollerini gömmeyi,her tür driver yazabilmeyi,kernel programlamayı öğrenebilirsin.
0
FZ
Bence analojin pek tutmamış çünkü verdiğin örnek bilgisayar öncesi hatta endüstri devrimi öncesi döneme ait (gerçi iğnenin teknik spesifikasyonunu bilmediğimiz için kesin konuşmamak lazım, endüstri devriminin başlangıcı olabilir ;-).

Aynı örneği kullanarak daha sağlam bir analoji şöyle kurulabilirdi:

Internet kol kadar kalın görünen bir halat, GameBoy iğne, amcamın biri geliştirdiği prosesle bu kalın halatı küçücük iğne deliğinden geçirebilecek kadar inceltiyor ve geçer geçmez de gelişmesini sağlıyor. Bu durumda ben böyle bir adamı hemen baş kimyager ya da fizikçim yapardım ;-) Sonra da bilgilerini sistemik hale getirmesi için ve diğerlerine aktarması için gerekli ortamı oluşturur, kaynakları sunardım.
0
anonim
elin marifeti kabiliyetsizin cenesini yorar :)
bu laf boyle degildi ama idare ediniz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Alcatel ADSL modem üretme işini devrediyor

larweda

Türkiye ADSL modem pazarının tek sahibi Alcatel, ADSL Modem üretim işini 388 milyon dolar karşılığında Fransız Thomson Multimedia şirketine devrediyor. Tamamen telekomünikasyon pazarına yönelmeyi hedefleyen Alcatel ile son kullanıcı geniş bant pazarında yerini sağlamlaştırmak isteye Thomson arasında alan memnun veren memnun şeklinde bir anlaşma olmuş bu. Şimdi merak edilen, Alcatel'in yeni yeni vermeye başladığı Linux desteğine Thomson'un devam edip etmeyeceği. Alcatel, mart 2001`de USB ADSL modemleri için Linux sürücüleri çıkarmış ve diğer modemler için de desteğini sürdüreceğine dair ipuçları vermişti. Alcatel'in basın bülteni.

Ekleme: 3COM da zarar ettiği DSL modem üretimini durdurma kararı aldı. Bu konuda Zdnet ve CNET haberleri.

Efsane Nokia 770 için yeni OS 2006 update çıktı!

banger

Nokia'nın internet tableti 770 için yeni update kullanıcılara sunuldu. Önemli değişikler mevcut. Daha fazla bilgi için bu adresi download içinde bu adresi kullanbilirsiniz.

Küresel Bilgisayar

tongucyumruk

Masaüstünüzde Slicker kullanmaya başladınız, peki sizce bu o bilim-kurgu filmlerindeki ortamı yakalamak için yeterli mi? PC'lerimiz için 4B tanımı (Big Boring Beige Boxes) geçerli olduğu sürece yeterince çekici olamayacağı kesin. Bu sorunu kısa yoldan bir Yeni iMac alarak halletmeniz mümkün tabiiki. Ancak Biz PC'cileri düşünen uzak doğulu arkadaşlar bu sorunun çözümünü bulmuşlar. (Sayfa Türkçe ya da İngilizce değil, ama resimler var)Arada bir masadan yuvarlanmasını saymazsak bence oldukça hoş bir icat.

PING ve ışık hızı

FZ

1983 yılının aralık ayında gözlerini hayata açan meşhur PING programı ile neler yapılmıyor neler!

Kim derdi ki fizik bölümü öğrencileri bilgisayarlarını ve ağ kablolarını ve de ping yazılımını kullanarak ışığın hızını ölçsünler?

Eğer fizikle ya da bilgisayarla veya her ikisi ile ilgili, meraklı bir şahıssanız yapmanız gereken bu makaleyi okuyup hatmettikten sonra kolları sıvamak ve ışığın hızı konusunda bugüne kadar okuduklarınızın doğru olup olmadığını kendi gözlerinizle test etmek! :) (Böyle eğlenceli yazdığıma bakmayın, söz konusu makale ve çalışma ABD'deki pek çok resmi kurumun desteğini almış bir çalışma)

İlk Pocket PC Süperbilgisayarı (!)

FZ

Spb Software House dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve 12 Pocket PC bilgisayarı birbirine bağlayarak bir PDA "kümesi" (cluster) kurdu. Söz konusu PDA bilgi işlem kümesinin performansı bir masaüstü P-II bilgisayar ile kıyaslandı.

Söz konusu deney dağıtık bilgi işlemle uğraşan uzmanların da dikkatini çekti ve pek çok yoruma yol açtı.

Not: Bu fantastik deneyden beni haberdar eden değerli FM editörü ve PDA, Bluetooth, vs. sevdalısı butch´a teşekkürler.