GameBoy ile Web Server?

0
FZ

Görüşler

0
conan
Iste bir hackerin bilgisayarinin fotografi! :)
Kendimi cok wannabee hissediyorummmmmm!!! ciyak!
0
FZ
Alemsin, ömürsün :)
0
Necrodome
A web server on the GBA? But why?!
Because I can? :-)

Tüm işlerin özü bu galiba!

0
anonim
----------------
Padişah ferman vermiş:
Bana en iyi mağrifetini gösterene 5 altın vereceğim
O zamanlar da 5 altın iyi paraymış. Sadece zenginler bulabiliyormuş.Gel zaman , git zaman bir çok kişi mağrifetini göstermiş. Sırada biri daha varmış. Padişah'ın önünde 5 metre uzaktaki iğnenin deliğinine ipliği atmış ve geçirmiş.
Padişah bunu nasıl yaptığını sormuş ve o da 5 yıl hep bu iş için uğraştığını söylemiş.
Padişah demiş ki : Bu adama hemen 5 altın verin, 5 sopa vurun.
Adam: İşinize karışmak gibi olmasın efendim ama sopa niye ?
Padişah: Yaptığın işi herkes yapamaz, ondan sana 5 altın verdim. Sopayı da koca 5 yılını böyle gereksiz bir işle uğraştığın için vurduruyorum...
--------------------
Kıssadan hisse:
Internet iplikse GBA'da bir iğnedir.
0
Necrodome
Yalnız ipi iğneye atarak dikiş dikmeyi öğrenemezsin ama GBA'yı Web server haline getirmek için düşük hafızalı sistemlere PPP/IP/TCP protokollerini gömmeyi,her tür driver yazabilmeyi,kernel programlamayı öğrenebilirsin.
0
FZ
Bence analojin pek tutmamış çünkü verdiğin örnek bilgisayar öncesi hatta endüstri devrimi öncesi döneme ait (gerçi iğnenin teknik spesifikasyonunu bilmediğimiz için kesin konuşmamak lazım, endüstri devriminin başlangıcı olabilir ;-).

Aynı örneği kullanarak daha sağlam bir analoji şöyle kurulabilirdi:

Internet kol kadar kalın görünen bir halat, GameBoy iğne, amcamın biri geliştirdiği prosesle bu kalın halatı küçücük iğne deliğinden geçirebilecek kadar inceltiyor ve geçer geçmez de gelişmesini sağlıyor. Bu durumda ben böyle bir adamı hemen baş kimyager ya da fizikçim yapardım ;-) Sonra da bilgilerini sistemik hale getirmesi için ve diğerlerine aktarması için gerekli ortamı oluşturur, kaynakları sunardım.
0
anonim
elin marifeti kabiliyetsizin cenesini yorar :)
bu laf boyle degildi ama idare ediniz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AMD`den geri adım.

conan

AMD 2003'ün ikinci çeyreğinde yaklaşık 2000 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Bu AMD'nin çalışanlarının %15'i demek oluyor. Açıklamaya göre işten çıkarılanlarla 2003 masraflarında 350 Milyon $ azalma olacakmış. İşten çıkarılanlar arasında şirketin ABD, Avrupa ve Asya çalışanları da bulunuyor. AMD CEO'su Hector Ruiz'e gore "AMD'nin başarısı ancak çok güçlü bir finansal taban oluşturmakla sağlanabilir'miş. 3. Çeyrekte beklenen satışı yapamayan AMD'yi zor günler mi bekliyor acaba :(

Bilgiyasayar Endüstrisinin Şu Anki Kötü Çocuğu Kim?

anonim

Eğer Microsoft veya Apple veya Google diyorsanız yanılıyorsunuz. Kim mi? Devamını okuyun...

Compaq kabuk değiştiriyor, Intel palazlanıyor

larweda

Efsanevi Alpha mikroişlemci mimarisinin üreticisi Compaq "Big Q", 2004 yılı itibariyle tüm Tru64 Unix, OpenVMS ve NonStop işletim sistemli sunucu ürünlerini Intel Itanium tabanlı olarak sunacağını, 2004 yılına kadar da elindeki Alpha mimari teknolojisini ve işgücünü Intel`e devredeceğini açıkladı. Bu sayede Compaq artık mikroişlemci tasarlamaktan vazgeçip tamamen sunucu ve servis pazarına yönelirken Intel de rakipleri AMD ve Transmeta`ya karşı 64-bitlik Itanium mimarisinin gelişimini hızlandırarak büyük bir avantaj sağlamış oluyor. Öte yandan da yıllardır süregelen Intel - Microsoft evliliğine de yeni bir kuma geliyor. Hem de genç taze bir gelin yerine tecrübeli ve oturaklı bir ortak bu.

Konu hakkında The Inquirer`ın haberi, Compaq ve Intel`in duyuruları.

Eee, şimdi nasıl bilgisayar satacaksınız ?

sundance

Bilgisayar satışlarında geçen yıldan bu yana %30 oranında düşüşler yaşanmış (güvenilir fakat url olmayan kaynaklara göre :))

Her ne kadar piyasanın doyması ve recession olarak açıklasak da bunu aslında mesele 'bu kadar hıza ihtiyacımız var mı ?' ya takıldı kaldı sanırım. Şu anda en sağlam CPU gücü yiyen işin 3d render ve DivX yapmak olduğunu gözönüne alırsak, $60`lık GeForce2 kartının en son 3dfx oyunları bile kabul edilebilir hızlarda oynatabildiğini düşünürsek 'eee şimdi nasıl bir alicengiz oyunu bulunacak da makina satılacak' diye düşünmeden edemiyorum.

Seksi Bilgisayar Kasaları (yakıyor ;-)

FZ

Şimdiye dek eminim pek çok ilginç bilgisayar kasası görmüşsünüzdür. Etrafınızdaki dükkanlarda ya da Apple'ın, IBM'in tasarladığı bazı modellerde falan.

Ancak bir de şu modellere bakmanızda fayda var, şimdiye dek gördüğüm en seksi, en yakıcı bilgisayar kasaları sanki desktop themes fiziksel dünyaya girmiş gibi ;-)

Türkiye'de de bu tip fantastik tasarımları üretip ciddi ciddi satan bir yer biliyor musunuz?