3cm disk´e 1 GB

0
conan
Philips yeni ürettiği prototip CD`yi piyasaya tanıttı. Özellikle sayısal fotoğraf makinaları, mp3 çalıcıları gibi ufak alanda çok sığa gereksinimi olan aletler için tasarlanmış bu CD 3cm çapında bir yerde 1 GB bilgi depolayabiliyor. Yeni geliştirdikleri daha kısa dalgaboylu mavi lazer teknolojisi ile şu anda kullanılan kırmızı lazerlere göre daha az alanda daha çok bilgi depolama imkanına kavuşan şirketin bir diğer araştırması ise şu anki CD boyutlarına 27 GB depolayabilecek başka bir mavi lazer uygulaması. Şirket bu araştırmada yanlız başına da çalışmıyor. İçinde Hitachi, LG Electronics, Matsushita Electric Industrial, Pioneer, Samsung Electronics, Sharp, Sony ve Thomson Multimedia şirketlerini barındıran "Blu-ray Disc Founders" diye bir konsorsiyumla birlikte bu işe imzayı atmışlardı.
Bilindiği gibi optik diskler flash hafızalardan çok daha ucuza mal edilebiliyor. Ama Gartner analistlerinden Mary Craig`in dikkatimizi çektiği "yeni bir depolama teknolojisinin varolan sistemlere entegre edilmesi ya da var olan teknolojilerin yerini alması" ucuzlamanın kısa dönemde olmayacağının göstergesi sayılabilir. Sonuçta bu araştırmaya dökülen para da bir şekilde tüketicilerden çıkarılacak ;)

Bu konuda çalışan bir başka şirket ise DataPlay

Haberi gördüğüm slashdot.org sitesinde haber`e gelen yorumlardan birisini virgülüne dokunmadan paste ederek haberi bitiyorum :)

I'd hate to work in tech support after this technology starts proliferating...
Instead of: "The cup holder on my computer is broken!"
It will become: "The coin slot on my computer ate my quarter! I was just trying to pay for my Amazon order in cash..."

Görüşler

0
BatoR
İşte bu... Bence böyle bir buluşa ( ?? ) ihtiyaç vardı uzun zamandan beri. Fiyat olayında conan'a katılıyorum, ucuz olmayacağı kesin kısa dönemde.
3cm''e 1 Gb haa breh breh... Dileğim hızlı gelsin çabucak kullanım hayatımıza girsin :O)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni Teknoloji Yazıcı ile Kartuşlara Son!

sefalet

Yazıcı kartuşlarına, şeritlere veya mürekkebe son. Yeni geliştirilen bir sistem ile artık bu malzemeler tarih olabilir. ZINK adı veirlen bu yeni teknoloji ile, eski tip malzemelerin yerini boyalı kıristaller alıyor.

Dünyanın en hızlı CD-RW sürücüleri

larweda

Yamaha, CEBIT öncesi dünyanın ilk 20 hızlı CD-R (yazılabilir) ve CD-RW (tekrar yazılabilir) sürücülerini duyurdu.

Eskiden de bilgisayarlar varmış.

larweda

1969 yılında Apollo 11`i aya indiren de bir bilgisayardı. Aslında herkes Neil Armstrong`un "Bu benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım." sözünü bilir. Ama Apollo 11`in iniş rutinlerini hesaplayan bilgisayar da kontrol bilimi açısından çok küçük ama büyük bir adım niteliğinde.

Linus Torvalds´a Göre Itanium İşlemcisi: Kötü Tasarım!

FZ

GNU/Linux işletim sisteminin çekirdeğinin yaratıcısı Linus Torvalds'a göre Intel'in son işlemcisi Itanium çok kötü tasarlanmış durumda.

Geleceğin Bilgisayarları Türklerden

zorkun

Bilkent Üniversitesi geleceğin Bilgisayar teknolojisi olarak öngörülen nanooptik devreler geliştiriyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, projenin Türkiye ayağının yürütücüsü olarak görev alıyor.