LIRC İle GNU/Linux´a Uzaktan Kumanda Edin

0
FZ
GNU/Linux çalıştıran sisteminiz üzerinde müzik dinlerken bir uzaktan kumanda ile ona hükmetmeye ne dersiniz? Peki ya elinizdeki uzaktan kumandayı fare gibi kullanmaya? Bilgisayarınızın sadece IR sinyalleri almakla yetinmeyip aynı zamanda bunları gönderebileceğini de biliyor muydunuz?

Kalbi daha hızlı çarpmaya başlayanların yapması gerekenler belli: Önce LIRC (Linux Infrared Remote Control) sitesi ziyaret ediliyor. Oradaki dokümantasyon hatmediliyor. Ardından da `seri porta bağlayacağım bir IR alıcı devresini nasıl yaparım?´ sorusuna verilmiş en güzel cevaplardan biri olan bu site ziyaret ediliyor. (Sitenin Cocoon ile hazırlanmış sürümü biraz daha şık). Fazla söze ne hacet. Bir yandan program derlenirken diğer yandan havyayı lehim işleri için ısıtmaya başlayın ;-)

Görüşler

0
sametc
hocam dikkatimi baska tarafa cektiniz hakkettten son yazılarınız kumanda :))))) ile ilgili oluyor knoppix-klavye - ve bu haber ;) yanlış anlamayın ama sizin sayenizde linux ile neler yapılabildiğini oğrenebiliyoruz :))))

hep boyle devam et matematikci FZ hocam
0
korhan
vala ne yalan soliyeyim ben daha tar dosyalarından program kuramadım daha bunlar beni cok zorlar o yusden daha sonra bu tip konulara bakmakta yara göruyorum. :)
0
FZ
Haberde adı geçen sistemi kurup denemiş olan ya da deneyecek olan var mı?
0
warex
ben bir süredir packard bell uzaktan kumanda ile kullanıyorum. mplayer'ı da lirc desteği ile derlemiştim, özellikle film izlerken rahat oluyor. xmms için de lirc'in bir plugini var.
Ayarlamada herhangi bir sorun yaşamadım, hatta-kullanmasam da- lircmd ile mouse'u da çalıştırabildim.

Kumanda bazı durumlarda rahat oluyor. Yine de (kendi kumandanı yapmak zevkli olsa da), kolları sıvamadan önce değer mi diye düşünmekte fayda var çünkü http://lirc.sourceforge.net/remotes/ adresinde daha önceden denenmiş ve konfigurasyonu hazır bu tip bir uzaktan kumandayı ucuza bulmak mümkün olabilir. Örneğin şu an ebay'de 2 kişi packard bell kumandasını satıyor(fiyatları $5 ve $7) Türkiye'de de bu veya lirc tarafından desteklenen diğer bi kumanda ucuza bulunabilir.
0
FZ
Bilgi için teşekkürler, FM´i yurtdışından takip eden bir üyemiz daha çıktı sanırım ;-)

Bu arada hazır mevzu açılmışken, haberde belirtilen tarzda doğrudan PC´nin seri portuna takabileceğim ve LIRC sistemi ile sisteme uzaktan kumanda etmemi sağlayacak hazır satılan uzaktan kumanda alıcı-verici cihazları İstanbul´da nerede bulabileceğimi (ve kaça) bilen var mı?

Piyasada kolay bulunan bir şey midir? Yoksa elektronikçilere bu cihazı tarif ederken ecel terleri dökmem gerekir mi? :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En Harbi Kişisel Bilgisayar 2

redogre

Aslında bu yeni bir haber değil, En Harbi Kişisel Bilgisayar haberinin yorumlarını takip edenler görmüşlerdir. Modelci.com. Ama yorumlar arasında kaybolmasına gönlüm el vermedi. Arkadaş su soğutmalı cpu yapmış, ve gayette güzel olmuş!!

Yeni Teknoloji Yazıcı ile Kartuşlara Son!

sefalet

Yazıcı kartuşlarına, şeritlere veya mürekkebe son. Yeni geliştirilen bir sistem ile artık bu malzemeler tarih olabilir. ZINK adı veirlen bu yeni teknoloji ile, eski tip malzemelerin yerini boyalı kıristaller alıyor.

USB Hafızalı Saat

tongucyumruk

USB yuvasından bağlanan flash hafıza kartları disketlerin pabucunu çoktan dama attı. Ufak boyutu, uyumluluğu ve bir okuyucuya ihtiyaç duymayan yapısı sayesinde bu ufak hafıza kartları herkes tarafından çok tutuldu. Ancak daha sonra bunları nasıl taşıyacağımız problemi ortaya çıktı. Her ne kadar küçük ve hafif olsalar da orada, burada unutabiliyorduk, üstelik zaten tıklım tıklım olan cebmize de fazladan bir alet daha koymamız gerekiyordu. Bunun üzerine anahtarlık, ufak fener gibi değişik biçimlerde USB hafıza ürünleri piyasaya çıktı. Ancak bu yeni ürün son noktayı koyacak gibi.

Yeni Squeezebox : Ağ Radyosu

darkhunter

slimdevices'in squeezebox adlı ürünü bilgisayarınızdaki şarkılar için bir arayüz oluşturma kaygısı güdmekteydi. Bu arayüz sayesinde şarkılarınızı diğer dijital eğlence sistemlerine yönlendirebiliyordunuz. Bir tür müzikseti konforu...

320 gig Hard Disk!!!

larweda

Maxtor, 320 GB kapasiteli 5400 ve 7200 RPM'lik hard disklerinin kasım-aralık gibi piyasaya çıkacağını duyurdu. Fiyatları da başlangıç için yaklaşık 300-400$ olacakmış. Şimdi, bu durumda benim aklıma bir kaç soru geliyor, bu kadar veriyi nasıl backup'layacağız, backup'lamazsak, varımızı yoğumuzu içine gömer, sonra içindekileri kaybedersek bunun psikolojik şokunu nasıl atlatacağız, böyle bir aleti verimli kullanmak için kaç partition yapmak lazım? (M$ sistemler için söylüyorum) bi ton partition arasında yolumuzu nasıl bulacağız, vs. vs.

İşin güzel tarafı, piyasaya çıkan her yeni büyük hard disk, biraz daha küçük olanların fiyatını düşürüyor. Cümle aleme hayırlı olsun.