LIRC İle GNU/Linux´a Uzaktan Kumanda Edin

0
FZ
GNU/Linux çalıştıran sisteminiz üzerinde müzik dinlerken bir uzaktan kumanda ile ona hükmetmeye ne dersiniz? Peki ya elinizdeki uzaktan kumandayı fare gibi kullanmaya? Bilgisayarınızın sadece IR sinyalleri almakla yetinmeyip aynı zamanda bunları gönderebileceğini de biliyor muydunuz?

Kalbi daha hızlı çarpmaya başlayanların yapması gerekenler belli: Önce LIRC (Linux Infrared Remote Control) sitesi ziyaret ediliyor. Oradaki dokümantasyon hatmediliyor. Ardından da `seri porta bağlayacağım bir IR alıcı devresini nasıl yaparım?´ sorusuna verilmiş en güzel cevaplardan biri olan bu site ziyaret ediliyor. (Sitenin Cocoon ile hazırlanmış sürümü biraz daha şık). Fazla söze ne hacet. Bir yandan program derlenirken diğer yandan havyayı lehim işleri için ısıtmaya başlayın ;-)

Görüşler

0
sametc
hocam dikkatimi baska tarafa cektiniz hakkettten son yazılarınız kumanda :))))) ile ilgili oluyor knoppix-klavye - ve bu haber ;) yanlış anlamayın ama sizin sayenizde linux ile neler yapılabildiğini oğrenebiliyoruz :))))

hep boyle devam et matematikci FZ hocam
0
korhan
vala ne yalan soliyeyim ben daha tar dosyalarından program kuramadım daha bunlar beni cok zorlar o yusden daha sonra bu tip konulara bakmakta yara göruyorum. :)
0
FZ
Haberde adı geçen sistemi kurup denemiş olan ya da deneyecek olan var mı?
0
warex
ben bir süredir packard bell uzaktan kumanda ile kullanıyorum. mplayer'ı da lirc desteği ile derlemiştim, özellikle film izlerken rahat oluyor. xmms için de lirc'in bir plugini var.
Ayarlamada herhangi bir sorun yaşamadım, hatta-kullanmasam da- lircmd ile mouse'u da çalıştırabildim.

Kumanda bazı durumlarda rahat oluyor. Yine de (kendi kumandanı yapmak zevkli olsa da), kolları sıvamadan önce değer mi diye düşünmekte fayda var çünkü http://lirc.sourceforge.net/remotes/ adresinde daha önceden denenmiş ve konfigurasyonu hazır bu tip bir uzaktan kumandayı ucuza bulmak mümkün olabilir. Örneğin şu an ebay'de 2 kişi packard bell kumandasını satıyor(fiyatları $5 ve $7) Türkiye'de de bu veya lirc tarafından desteklenen diğer bi kumanda ucuza bulunabilir.
0
FZ
Bilgi için teşekkürler, FM´i yurtdışından takip eden bir üyemiz daha çıktı sanırım ;-)

Bu arada hazır mevzu açılmışken, haberde belirtilen tarzda doğrudan PC´nin seri portuna takabileceğim ve LIRC sistemi ile sisteme uzaktan kumanda etmemi sağlayacak hazır satılan uzaktan kumanda alıcı-verici cihazları İstanbul´da nerede bulabileceğimi (ve kaça) bilen var mı?

Piyasada kolay bulunan bir şey midir? Yoksa elektronikçilere bu cihazı tarif ederken ecel terleri dökmem gerekir mi? :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şöyle ortaya birbuçuk karışık Mouse / Klavye

butch

Slashdot a yollanmış ilginç bir klavye/mouse haberi daha emrinizde. Bu kez söz konusu şahış klavyeyi ikiye bölmüş ve sağdaki parçasına mouse özelliğini ekleyivermiş. Patent mevzusunu da ihmal etmemiş. Ne kadar nasıl yaptığını, verimli olduğunu gerek videolarla gerekse şemalarla anlatıyor. Buyrun inceleyin, oldukça eğlenceli...

Resimli RAID Tanımı

parsifal

RAID; kimine göre Redundant Array of Inexpensive Disks kimine göre de Redundant Array of Independent Disks. Peki hangi RAID? İhtiyaca göre bunun cevabıda kolayca verilebilir. Ama akılda kalma açısından bu resim gerçekten başarılı.

Star Wars hologramları gerçek oldu...

anonim

Star Wars filmlerinde sıkça kullanılan hologram ekranlar, hayallerimi süslerdi. Odanın ortasında havada asılı bir görüntü... IO2 Technology diye bir firma bunu başarmış. 22500 USD paranız varsa hologram gösteren bu cihazın prototiplerinden satın alabilirsiniz.

Conexant sorunu bitiyor

demonic

Eğer PCI modeminiz Conexant HSF ya da HCF çipsetli bir modemse dertleriniz bitiyor. http://www.linuxant.com kısıtlı sürücülerinin aksine vereceğim adresteki sürücüler modemin tüm hızını kullandırtıyor.

http://aslan.no-ip.com/~iphitus/linux/download.php?list.3 adresinden indireceğiniz sürücüler. Mandrake Users Board'a ve Freenode IRC sunucusunda #musb kanalındaki iphitus'a teşekkürler.

Devler karşı karşıya: Dual Opteron vs Dual G5

sundance

Bu araştırmada şu anda masaüstündeki yegane 64 bitlik platform olan Opteron ve G5 bilgisayarlar çeşitli testlere tabi tutulmuşlar.

Benchmark testlerinin sentetikliği her zaman tartışılan konu olmakla birlikte hiçbir bilgilendirici yanları olmadığını iddia etmek de yanlış olur diye düşünüyorum.

Test sonuçları ilginç: Dual G5 her konumda Opteron´dan hızlı çıkmış, bir alan hariç : Photoshop 7 :)