LIRC İle GNU/Linux´a Uzaktan Kumanda Edin

0
FZ
GNU/Linux çalıştıran sisteminiz üzerinde müzik dinlerken bir uzaktan kumanda ile ona hükmetmeye ne dersiniz? Peki ya elinizdeki uzaktan kumandayı fare gibi kullanmaya? Bilgisayarınızın sadece IR sinyalleri almakla yetinmeyip aynı zamanda bunları gönderebileceğini de biliyor muydunuz?

Kalbi daha hızlı çarpmaya başlayanların yapması gerekenler belli: Önce LIRC (Linux Infrared Remote Control) sitesi ziyaret ediliyor. Oradaki dokümantasyon hatmediliyor. Ardından da `seri porta bağlayacağım bir IR alıcı devresini nasıl yaparım?´ sorusuna verilmiş en güzel cevaplardan biri olan bu site ziyaret ediliyor. (Sitenin Cocoon ile hazırlanmış sürümü biraz daha şık). Fazla söze ne hacet. Bir yandan program derlenirken diğer yandan havyayı lehim işleri için ısıtmaya başlayın ;-)

Görüşler

0
sametc
hocam dikkatimi baska tarafa cektiniz hakkettten son yazılarınız kumanda :))))) ile ilgili oluyor knoppix-klavye - ve bu haber ;) yanlış anlamayın ama sizin sayenizde linux ile neler yapılabildiğini oğrenebiliyoruz :))))

hep boyle devam et matematikci FZ hocam
0
korhan
vala ne yalan soliyeyim ben daha tar dosyalarından program kuramadım daha bunlar beni cok zorlar o yusden daha sonra bu tip konulara bakmakta yara göruyorum. :)
0
FZ
Haberde adı geçen sistemi kurup denemiş olan ya da deneyecek olan var mı?
0
warex
ben bir süredir packard bell uzaktan kumanda ile kullanıyorum. mplayer'ı da lirc desteği ile derlemiştim, özellikle film izlerken rahat oluyor. xmms için de lirc'in bir plugini var.
Ayarlamada herhangi bir sorun yaşamadım, hatta-kullanmasam da- lircmd ile mouse'u da çalıştırabildim.

Kumanda bazı durumlarda rahat oluyor. Yine de (kendi kumandanı yapmak zevkli olsa da), kolları sıvamadan önce değer mi diye düşünmekte fayda var çünkü http://lirc.sourceforge.net/remotes/ adresinde daha önceden denenmiş ve konfigurasyonu hazır bu tip bir uzaktan kumandayı ucuza bulmak mümkün olabilir. Örneğin şu an ebay'de 2 kişi packard bell kumandasını satıyor(fiyatları $5 ve $7) Türkiye'de de bu veya lirc tarafından desteklenen diğer bi kumanda ucuza bulunabilir.
0
FZ
Bilgi için teşekkürler, FM´i yurtdışından takip eden bir üyemiz daha çıktı sanırım ;-)

Bu arada hazır mevzu açılmışken, haberde belirtilen tarzda doğrudan PC´nin seri portuna takabileceğim ve LIRC sistemi ile sisteme uzaktan kumanda etmemi sağlayacak hazır satılan uzaktan kumanda alıcı-verici cihazları İstanbul´da nerede bulabileceğimi (ve kaça) bilen var mı?

Piyasada kolay bulunan bir şey midir? Yoksa elektronikçilere bu cihazı tarif ederken ecel terleri dökmem gerekir mi? :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgiyasayar Endüstrisinin Şu Anki Kötü Çocuğu Kim?

anonim

Eğer Microsoft veya Apple veya Google diyorsanız yanılıyorsunuz. Kim mi? Devamını okuyun...

Robotlar Yarışıyor - Ödül: Bir Milyon Dolar

malkocoglu

İleri Savunma Araştırma Proje Bürosu DARPA, Internet'ten sonra yapay şöförlerde mi sanayiye kazandıracak? Umarız öyle olur. Şu bir gerçek ki, bir yarışma ve hedef kadar mühendisleri motive eden bir şey olamaz. DARPA'nın koyduğu yeni hedef, 300 millik bir arazinin bir robot araç tarafından kendi başına geçmesini öngörüyor.

XGI Tech GNU/Linux'u anlamış donanım geliştirenlerden oldu.

zentoo

Core logic chipset üreticisi SIS in grafik yongası üreten firması XGI Technology bir basın açıklaması ile yeni yongalara ait GNU/Linux sürücülerinin kaynak kodlarını açtığını duyurdu.

Darısı Nvidia, ATI, Matrox ve S3 ün başına.

Bu yeni bir dönemin önünü açabilir. Hadi hayırlısı. :-]

Bamya boyutunda 1 GB`lık flash disk

larweda

Netac adında bir çin firması, 4,5x1,7x0.9 cm boyutunda USB arayüzlü flash diskler üretiyor. Bu ufacık şirin aletler, ki firma bunlara Onlydisk diyor, 8 MB - 1 GB arası kapasitede olabiliyor ve USB driver`ı yüklendikten sonra Windows ve MacOS ortamları için plug and play hale gelebiliyorlar. Linux için herhangi bir bilgiye rastlamadım ama eminim çok yakında linux desteği de çıkacaktır. Veri transfer hızının pek süper olmaması (750 KB/S okuma, 450 KB/S yazma) belki dayanılabilir bi kısıtlama, ama fiyatlar gözönüne alınırsa pek de o kadar ulaşılabilir olmuyor. 32 MB`lığı 120$, 64 MB`lığı 217$, 128 MB`lığı 361$, 256 MB`lığı 438$, 256 MB`lığı 810$ 1 GB`lığı da 1415$ fiyatında. Kimbilir, belki bigün fiyatları düşer de biz de hayallerini kurmaya başlarız.

Yazıcıdan kahve fincanı çıkar mı?

Evil_Empire

İsrailli Scitex firması yıllardır grafik ve prepress konusunda profesyonel cihazlar üretiyordu. Adamlar şimdi, yaklaşık 30x30x30 cm boyutlarında 3D model üretebilen bir printer geliştirmişler. Cihaz CAD projeleri plastikten modellere dönüştürebiliyor.