Pardus

0
redogre

Görüşler

0
Zebani
:))))
0
zekzekus
güzel olmuş walla ne diyim:))
0
supertux
her türlü yoruma açık. ne diyeyim... :S
0
sleytr
Bence asıl m$ kullanıcılarını aptal yerine koyarak abratıyor. Tabi en sonun iş kullanım zorluğuna varıyor. ispatı vista... Aslında şu "Vista Capable" rezilliğinden de hoş bir karikatür çıkar gibi geliyor :)

Even Microsoft Confused Over Vista Marketing

0
anonim
Vista arabirimi gayet güzel. Gnome ve Kde masaüstlerinden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. (CompizFusion ayrı mevzu hem unstable hem ek program Gnome Kde sayılmaz) Hemen herşeyi gerçekten MAC OS'den araklamışlar fakat kimin kimden arakladığı çok önemli değil benim için. MAc OS X gibi özürlülere yönelik çok basit bir işletim sistemi olacağına varsın karmaşık olsun. OS X güzel görünüyor ve kolayda ne oluyor? Diskutil ile diski bölmeye çalışırsan veri kaybedersin. Win Vista'da ki geliştirilmiş "Disk Yönetimi" programı sayesinde, o anda üzerinde çalıştıgın, işletim sisteminin kurulu olduğu partition'ı sistemi yeniden başlatmadan bölüp veri kaybetmeden, restart'a lüzum kalmadan devam edebiliyorsun. Aynısını Mac OS'de yapmak için extra program gerekir.


Eğer senin daha iyi fikirlerin varsa bu işe el at derim. Vista XP'ye göre karışık fakat ondan daha fazla araç içeriyor. Daha fonksiyonel. Yenilik yok diyenler yalan söylüyor.

Eğer sen Vista arabirimini kullanım zorluğu, MS kullanıcılarını ise Aptal yerine konmuş beyinsizler olarak görüyorsan, al eline Photoshop yada ne zıkkımsa, otur başla Vista'ya yeni bir GUI tasarlamaya. Bunu yapmak için programlama bilgisi gerekmiyor. Grafik programları ile tasarlanabilir. Aksi halde, o konuda söz söylemeye hakkın olmaz. Daha iyisini yapamıyorsan MS'i eleştiremezsin.
0
anonim
Mesela birde benim dikkatimi birşey çekiyor.

Genelde MS'e hırsız yaftası yapıştıranlar, Linux programlarının yaptığı hırsızlıklardan pek bahsetmezler. Örneğin Compiz-Fusion yada eski adıyla Beryl programındaki, Super+Mouse 3. tuş ile yapılan ZOOM, Aynen OS X'den araklanma değil midir?
OS X 2001'de çıktığında daha piyasada ne Beryl ne Compiz Fusion vardı. Örneğin, pencereleri tek tuşla yan yana dizip küçülterek bir anda göstermek, aynen OS X'den araklanmış bir şeydir. (Compiz Fusion) Ve mesela Cube'ü döndürme efekti (Ctrl+Alt+ sağ ok) tamamen Apple'dan (ç)alınma bir efekt.

Yani aslında konular bunlar değil ama Apple'ı zaten bir çok firma gerek donanım firması gerek yazılım taklit ediyor. Asus kasaların bazı modellerinde bulunan açma kapama düğmesi bile Mac PRO power düğmesine benziyor. Laptop firmaları Macbook gibi beyaz o dizayna benzeyen ürünler çıkarıyorlar. Apple'ı herkes taklit ediyorda neden sadece MS hırsız oluyor?

Bunun adı açıkça Fanboyizm. Ben burada kimseyi kastetmiyorum aslında yeri gelmişken yazayım dedim. Vista arabirinde yanlış bir şey yok. Bence gayet başarılı. O Vista Capable saçmalığı ise Windows'u çöp tenekesine atılacak bir şey yapmaz. Fanboylar ne kadar kasarlarsa kassınlar, MS para kazanmaya devam edecek. Ayrıca milyarlarca insanın kullandıgı işletim sistemini UAC gibi insanı bunaltan bir şeyle koruyabilmek bile saygı uyandırıcı birşey. Şu anda vista yeterince güvenli. Hatta Vista Apple bilgisayarlarda Apple'ın kendi işletim sisteminden bile daha hızlı çalışıyor. Bu konularda bir takım linkler vardı şimdi elimin altında değil. MS kötü bir firma değildir. Özgür yazılım konusuna saygı duyuyorum ve bende Linux kullanıyorum fakat Linux'u çok abartmıyorum. Tamam konumuz Apple değil ama unutmayalım ki, Windows'a sadece Linux kullanıcıları saldırmıyor. Koyun olmamak adına alternatiflere yönelerek kendini özel hissetmek isteyen bir çok akılsızın 1 numaralı hedefidir Windows. (Sizi kastetmedim)
0
Linux

- GNU/Linux (örneğin Ubuntu GNU/Linux' ta) bunları size sunarken para talep ediyor mu?

- Compiz-fusion da birçok şey için "fikir MAC OS X ten çalıntı" diyorsunuz. Fikir çalmak ile çalıntı fikirden ürün elde edebilmenin farkı hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Her ay düzenli ve yüklü maaşlarını alan ekipler halindeki tonla yazılım mühendisini, programcıyı, grafikeri, ve daha birçok şeyi finanse eden bir firmanın ortaya koyduğu ürünle GNU/Linux ve açık kaynak topluluğundan çıkan ürünlerin görsel kalitesini karşılaştırmak ne kadar mantıklı ve yerinde olur sizce?

- Microsoft® Windows® Vista®(herhangi sürüm) neden 512 mb hafızaya sahip bilgisayarımda adam gibi çalışmıyor?

- Microsoft® Windows® daha evvelinde Partition Magic gibi araçlar olmadan neden disk bölümlemesi yapamazdı?

- Yazılımların üzerinde koşacağı bir işletim sistemi(donanım-yazılım-insan mimarisi) neden parayla satılır?

- Microsoft®, bir zamanlar kendine rakip görmediği firmaların ürünlerine destek vermeyi müşteri memnuniyeti kabul ederken şimdi neden köstek oluyor?

- Bir yazılım firması sahibi neden on sene boyunca üstüste dünyanın en zengin adamı olur?

- Hammaddesiyle, bileşenleriyle ve diğer herşeyiyle donanım üretmek, yazılımı tek seferde üretip kopyalarını satmaktan daha mı kolaydır sizce?

0
anonim
"GNU/Linux (örneğin Ubuntu GNU/Linux' ta) bunları size sunarken para talep ediyor mu?"

Evet talep etmiyor. Bu güzel birşey kötü oldugunu söyledim mi?

"Compiz-fusion da birçok şey için "fikir MAC OS X ten çalıntı" diyorsunuz. Fikir çalmak ile çalıntı fikirden ürün elde edebilmenin farkı hakkında ne düşünüyorsunuz?"

Evet çalıntıdır. Farkı yoktur. Ticari amaçla olmasa bile Compiz Fusion geliştiricilerinin kendilere menfaat sağlamadığını iddia edemeyiz. Linux dağıtımları açık kaynak oldugu halde bunların geliştiricileri gayet iyi para kazanabiliyorlar. Hem bu onların programcılık bilgilerini ispatlayarak kariyer edinmeleri konusunda işe yarıyor hemde Fedora gibi firmalar Open Source üzerinden gayet iyi ticaret yapabiliyorlar.


"Her ay düzenli ve yüklü maaşlarını alan ekipler halindeki tonla yazılım mühendisini, programcıyı, grafikeri, ve daha birçok şeyi finanse eden bir firmanın ortaya koyduğu ürünle GNU/Linux ve açık kaynak topluluğundan çıkan ürünlerin görsel kalitesini karşılaştırmak ne kadar mantıklı ve yerinde olur sizce?"

Ben bunu eleştirmedim. Ben o kişiye cevap verdim. MS arabirimi karışık diyen birine savunduğu işletim sisteminin arabiriminin daha temiz olmadıgını vurguladım. Açık kaynak olması arabirimi kötü oldugu halde eleştirilemeyecegi anlamını taşımaz.

"Microsoft® Windows® Vista®(herhangi sürüm) neden 512 mb hafızaya sahip bilgisayarımda adam gibi çalışmıyor?"

1.5 GB daha ram eklerseniz tabi ki çalışır. Eğer eklemek istemiyorsanız XP gibi bir alternatif daha var. Hatta Linux gibi bir alternatif daha var.

-" Microsoft® Windows® daha evvelinde Partition Magic gibi araçlar olmadan neden disk bölümlemesi yapamazdı?"

Artık yapabiliyor. Geçmişe bakarsak eğer 10 sene önce Linux'un ne halde oldugunu hatırlamak gerekir. Apt benzeri programlar olmadan yazılım yüklenemiyordu o zaman. Buna ne diyeceksiniz? Ama MS Window'da tek tıklama ile program kurulabiliyordu?

"Yazılımların üzerinde koşacağı bir işletim sistemi(donanım-yazılım-insan mimarisi) neden parayla satılır? "

Çünkü o bir üründür. Bilgisayarınızdaki RAM'lere nasıl para veriyorsanız ona da verirsiniz. Sonuçta o yazılım üretilirken yine belli bir para harcanıyor. Maaşlar vs. Ram üretilirken Chip'lere para harcanması gibi.

"Microsoft®, bir zamanlar kendine rakip görmediği firmaların ürünlerine destek vermeyi müşteri memnuniyeti kabul ederken şimdi neden köstek oluyor?"

Şirket politikası olabilir. Sonuçta karşınızdaki şirket maddi kazanç güdüyor. Gayet normal.

"Bir yazılım firması sahibi neden on sene boyunca üstüste dünyanın en zengin adamı olur?"

Zeki şanslı ve işi biliyorda onun için.

"- Hammaddesiyle, bileşenleriyle ve diğer herşeyiyle donanım üretmek, yazılımı tek seferde üretip kopyalarını satmaktan daha mı kolaydır sizce?"

Yazılım üretmek daha zordur.



0
sleytr
Birilerine fanboy demeden önce trollük yapmamayı öğrenin. Yeri gelmişken yazıyorum demişsiniz ama aslında burası hiçte yeri değil. Dolmuşsunuz ama yanlış yerde taşıyorsunuz.

Kaldı ki ben m$ ürünleri kullananlar aptaldır demedim, güvenlik gerekçesiyle herhangi bir işi yapmadan önce defalarca onay alıyor olmasından dolayı "m$ kullanıcılarını aptal yerine koyuyor" dedim.

Hız konusunda xp yerine mac os x kurup daha iyi performans alan kişiler tanıyorum. Hele birde Vista'yı XP ile kıyaslarsak microsoftun Vista denen bit yığınını bu kadar agresif bir şekilde pompalayarak açıkça müşterilerine ihanet ettiğini söyleyebiliriz. Aşağıdaki haberi okursanız sp3 yüklü XP'nin sp1li Vista'dan daha hızlı çalıştığını görebilirsiniz.

Windows XP Service Pack 3 Trounces Vista In Speed Tests, 2, 3

Microsoft'u savunabilirsiniz, ancak bu burada işe yaramaz. Çünkü bu kahvedekilerin çoğu bilişim dünyasındaki hangi firmanın ne kadar "evil" olduğu ya da olmadığı konusunda sağlam deneyimlere dayanan fikirlere sahipler.

size diyorum ama ah birde ben trol beslememeyi öğrenebilsem :)

0
anonim
"Birilerine fanboy demeden önce trollük yapmamayı öğrenin"

Birilerine Fanboy demiyorum. Direk olarak seni kastederek, "Fanboy" diyorum. Hatte eksik söylemişim, "Linux Fanboy" demeliydim. Eğer birileri bana "Fanboy'un" ne anlama geldiğini sorsaydı bu siteyi açar, senin yazı arşivini gösterirdim.

"Yeri gelmişken yazıyorum demişsiniz ama aslında burası hiçte yeri değil"

Aslında sadece biraz alçak gönüllü davranmıştım hepsi bu. Burası gayet yeri. Sonuçta karşımda kendini zeki ama başkasını salak yerine konan kişiler sanan birileri var. Genelde bu düşük zekanın belirtisidir. (Kendini akıllı başkasını aptal yerine konuluyor sanmak)

"Kaldı ki ben m$ ürünleri kullananlar aptaldır demedim, güvenlik gerekçesiyle herhangi bir işi yapmadan önce defalarca onay alıyor olmasından dolayı "m$ kullanıcılarını aptal yerine koyuyor" dedim."

Aynı kapıya çıkar. Senin mantığına göre, Aptal yerine konan MS kullanıcıları aptal yerine konduklarını anlamıyorlarsa aptaldırlar. Eğer anlıyorlar fakat anladıkları halde MS ürünü kullanmaya devam ediyorlarsa X2 aptaldırlar. Sonuçta sen MS kullanıcılarına "Aptal" demiş oluyorsun ki, bu yine zeka seviyesini gösterir (bakınız üstteki paragraf)

Buraya küçük bir ekleme yapalım: Yeni Windows güvenlik sistemi, arabirimi karışık hale getirmiyor. Aksine ikide bir sana Root şifresi soran bir dialog kutusuyla karşılaşsaydın, şifreyi girer ama Linux özentiliğinden dolayı buna iyi derdin. Defalarca onay almak demek, "Aptal yerine konmak" anlamını taşımıyor. Oradaki Tamam Iptal düğmelerine basmak, bir nevi yetki almak ve Root şifresi girmek yerine geçiyor. Yani oradaki olay senin düşündüğün gibi, işini bilmeyen kullanacının ne yaptığından emin olabilmesi değil. O sistem sayesinde, bir çok zararlı Spware ve Adware benzeri şey sisteme bulaşamıyor.

"Hız konusunda xp yerine mac os x kurup daha iyi performans alan kişiler tanıyorum"

Fanboyizm sınır tanımıyor... XP ile Mac OS X farkından bahsetmedim. Tam bir fanboy konuşması bu. Ben Vista'nın MAC bilgisayarlar (Ever orjinal Apple donanım, toplama PC'den çevrilmiş apple değil) üzerinde OS X'den hızlı çalıştığını iddia ediyorum. Bu iddia'mı kanıtlayacak bir çok döküman bulabilirsin.

XP ise PC donanımı üzerinde tabi ki yavaş çalışacaktır çünkü onun RAM gereksinimi daha fazla. Ben orada örneğin 2 GB ram kullanan bir IMAC'de OS X'in diğerinden hızlı çalışacağını iddia ediyorum. XP ile Vista kıyaslamasına yada az miktarda Ram içeren eski donanımlara değinmedim. Konu bu değil.


"Microsoft'u savunabilirsiniz, ancak bu burada işe yaramaz"

Öyle bir işe yarar ki, senin aklın şaşar bu duruma.
0
anonim
Ayrıca bana söyler misin? Şu anda milyarlarca kişinin kullanıdğı bir işletim sistemini güvenli hale getirmeye çalışmak sence basit bir şey midir? Oradaki UAC'ın yani (User Account Control) Windows'a entegre edilmesi gerekiyordu. Dünyada PC'ler de %99 oranında kullanılan ve her türlü zararlı programa doğal hedef olan bir sistemi başka türlü nasıl koruyabilirsin? Bu mudur yani "Kullanıcıyı aptal yerine koymak" Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Daha iyi bir güvenlik sistemi geliştir ve sana saygı duyalım.

Sen olsan ne yapacaktın mesela? Windows'a nasıl bir güvenlik sistemini entegre edecektin? Bize şu projenden bir bahset!!! Eğer gerçekten işe yarayan birşey ise eminim ki, MS senin bu projeni değerlendirir ve bir Service Pack şeklinde kullanıcılarına sunar.

Eğer daha iyisini yapamıyorsan lüzumsuz konuşmak sana her zaman için - puan kazandırır. Senin karşında bulunan zat Fanboy sohbetlerine bağışıklık kazanmış biridir. Onun kanında bu tip sohbete karşı gelişmiş antikor bulunmaktadır. O yüzden senin basit argümanların o kişiye sökmez.


Bana milyarlarca insanın kullandıgı işletim sistemini nasıl akıllıca, kullanıcıyı sözde aptal yerine koymadan koruyabileceğinden bahset! Şu şundan hızlı çalısıyormuş, bu çok süpermiş bu işleri geç.

User Account Control yerine daha iyi bir güvenlik sistemi geliştir. Yada Fanboy'lugu kabul edeceksin. Benim Troll olayını kabul etmem için gereken hiçbir şey yok şu anda. Bu sitede şöyle yazmıyor "Sadece Linux kullanıcılarına açıktır, sadece GNU Linux savunulabilir, onun aksi argümanlar bu sitede sökmez"

Evet sen bu sitede böyle bir uyarı bulunmamasına rağmen bana "Troll" diyorsan, senin önce bunu ispat etmeni, ardından yeni model MS'inkinden daha üstün olan güvenlik olayını Windows'a entegre etmeni, kodları kapalı edemeyiz diyorsan bu konularda güzel fikirler geliştirip "Fanboy" olmadıgını kanıtlamanı bekliyorum.

Eğer yapamazsan "Fanboy" mührü senin anlından çıkmayacak.
0
sleytr
Akşam akşam yüzüme geniş bir gülümseme yapıştırdın, tebrik ederim.

Benim sözlerimden "ms kullananlar aptaldır" anlamı çıkmaz, lafı yanlış yerinden anlayan sensin! Ben birine o kişi aptalmış gibi davranırsam o kişi bundan rahatsızlık duyar, benimkide böyle bir rahatsızlık. Eğer Vista bana "tüm riskleri biliyorum, bu tip işlemlerde (bu oturum için ya da daima) bir daha onay isteme" gibi bir seçenek sunsaydı Vista'nın güvenlik onaylarını abartılı bulduğuma dair ilk mesajımı atmazdım.(*)

Ben her iş için root parolası sorulmasına da, güvenlik bahanesiyle sürüyle onay kutusuna körlemesine tıklamaya da karşıyım (birazda bu yüzden Kubuntu yerine Pardus kullanıyorum). Çoğu kişi kötü niyetli kodu ya yazılımın kaynağına ya da yazılımı kendisine önerene güvenerek çalıştırıyor. Dolayısıyla araya elli tanede onay kutusu koysanız da kullanıcı hepsine "tamam" dedikten sonra bunun bir anlamı yok.

Vista ve XP kıyaslaması seni ilgilendirmeyebilir ama en önemli nokta bu. Microsoft donanım üreticileriyle anlaşarak Vista'yı hakkıyla çalıştıramayacak kadar zayıf bilgisayarların bile Vista ile satılmasını sağlıyor. Üstelik çoğu donanım için XP sürücü desteğide verilmiyor, böylece birçok kullanıcı yepyeni ama yavaş çalışan bilgisayarlarına mahkum oluyorlar. Benim bu durumda olan birçok tanıdığım var ve bilgsayarlarının performansından çok şikayetçiler. Siz görün ya da görmeyin bu Microsoft'un kötü niyetinin açık bir kanıtıdır!

Apple donanımı üzerinde OS X Leopard için derlenmiş yazılımların, aynı makinaya kurulu Vista üzerinde daha hızlı çalıştığına dair herhangi bir belge bulamadım. Zahmet edipte kaynak gösterseydin iyi olurdu!? (Burada kastettiğim Photoshop CS3 gibi bir yazılımın açılış süresi ya da bir işi yapma süresi)

Ben Linux ya da Apple fanatiği değilim ama sen ne olduğunu kanıtladın. Artık istersen bin kere fanboy de, konudan uzaklaşmadan, seviyesizleşmeden, iddialarını ispatlar kaynaklar göstererek yazmayı öğrenemediğin sürece sana bir daha cevap yazmayacağım.

* Bu vesileyle yaptığım basit bir aramayla deneyimli kullanıcılar için bu uyarıların neden kötü olduğu ve uac'ı tamamen kapatmadan nasıl kapatılabileceğine dair iyi bir makale buldum: Why and how to disable the UAC elevation prompts

0
anonim
"Benim sözlerimden "ms kullananlar aptaldır" anlamı çıkmaz, lafı yanlış yerinden anlayan sensin! Ben birine o kişi aptalmış gibi davranırsam o kişi bundan rahatsızlık duyar, benimkide böyle bir rahatsızlık. Eğer Vista bana "tüm riskleri biliyorum, bu tip işlemlerde (bu oturum için ya da daima) bir daha onay isteme" gibi bir seçenek sunsaydı Vista'nın güvenlik onaylarını abartılı bulduğuma dair ilk mesajımı atmazdım.(*)"

Derinlemesine düşünürsen çıkar. Yüzeysel düşünürsen çıkmaz. Kişiye göre değişir. Kimi alınır, kimi alınmaz. Herkes aynı değildir. Aynı şekilde düşünemez. Bunu abartılı bulanlar, nasıl kapatılacağını araştırıp bulabilir. MS'in öyle bir seçenek sunmasına lüzum yok. Çünkü öyle bir seçenek sunsaydı, bilgisayarının güvenliğini sağlayamayacak kullanıcılar o kutuyu tıklardı ve böylelikle yeni güvenlik modeli kolay bir şekilde devre dışı kalırdı. Onu kapatmak zor olmalı ki, sadece ne yaptığını bilen kullanıcı kapatabilmeli. Onun nasıl kapatılacağını araştırma gereği duyan kullanıcıda zaten ona gerek kalmadan bilgisayarının güvenliğini sağlayabilir herhalde. Böyle düşünürsen MS bayağı mantıklı.




Ben her iş için root parolası sorulmasına da, güvenlik bahanesiyle sürüyle onay kutusuna körlemesine tıklamaya da karşıyım (birazda bu yüzden Kubuntu yerine Pardus kullanıyorum). Çoğu kişi kötü niyetli kodu ya yazılımın kaynağına ya da yazılımı kendisine önerene güvenerek çalıştırıyor. Dolayısıyla araya elli tanede onay kutusu koysanız da kullanıcı hepsine "tamam" dedikten sonra bunun bir anlamı yok.

Başından beri yaptığın hataya tekrardan düşüyorsun. UAC sisteminin tek görevi, kullanıcıyı "Ne yaptığından haberin var mı?" şeklinde uyarmak değil. Eğer sözgelimi sisteme bulaşan bir zararlı yazılım, örneğin Antivirüs programını yada Firewall'ı kapatmaya çalışırsa, UAC servisi sana soracağı için, başka bir yazılımın, diğer bir yazılımı kapatması otomatik olarak engellenmiş oluyor. Bu olayı sadece kullanıcıyı uyarmak amaçlı olarak düşünmen çok garip. Buradaki mantık Spyware ve benzeri programların X programı kapatmaya çalışması durumunda senin olaydan haberdar olmanı sağlamaktır. Bu kesinlikle kötü bir şey değil.
Aksine çok yararlı.



Sonuçta milyarlarca kişinin kullandığı bir programı korumak çok zor. Bu yeni tip güvenlik sistemi kullanışsız olsa bile gayet işe yarıyor. Bunun yanı sıra, örneğin winload.exe'yi silmeye çalış. Winload.exe Windows Trusted Installer'a aittir. O dosyasının sahipliğini ilk önce kendi üzerine alacaksın, aldıktan sonra, o dosya üzerindeki yetkileri değiştireceksin ve en sonunda dosyayı silebilirsin. Bunları yapmak bile başlı başına bir işkence. Ama sistemdeki dosyalar böylelikle büyük bir koruma altına alınmış oluyor.


"Vista ve XP kıyaslaması seni ilgilendirmeyebilir ama en önemli nokta bu. Microsoft donanım üreticileriyle anlaşarak Vista'yı hakkıyla çalıştıramayacak kadar zayıf bilgisayarların bile Vista ile satılmasını sağlıyor.


Benim bildiğim böyle sistemlerde Vista Basic yüklü geliyor. (Aero arabirimini bulundurmayan version) Esas sistem kaynaklarını sömüren şeylerin başında o geliyor zaten. Aero kapatılınca Vista'nın Az ram ile çalışabilmesi gerekir. Ben 1 GB ram'e sahip Laptop bilgisayarımda Vista kullanıyorum. 512 Ram'de çok kasılıyordu ama. Fakat Aero açık ve 1 GB ram ile rahat çalışabiliyor fakat oyun oynamaya filan kalkarsan o zaman 1 GB'dan fazla gerekeceği kesin. Zaten şu sıralar piyasada 512 RAM'li cihaz satıldıgını pek sanmıyorum. Eğer 1 GB ram üzerinde Aero + Vista iyi çalışmaz diyorsan çok büyük bir yalan söylemiş olursun. Ben
çalıştırıyorum ve oyun oynamadıgım sürece performansından gayet memnunum. Şimdi kullandıgım Desktop bilgisayarımda 1 ay önce 1GB ram vardı ve vista'yı onda denemiştim. İşlemcim Core2Duo Belki işlemciyle ilgisi vardır bilmiyorum ama Ram Upgrade ile Tek çekirdekli işlemciler bile Vista çalıştırır. 1 GB ram çok pahalı değil. Alınabilir ve kullanılabilir. Abartılacak bir olay görmüyorum ben. Yeni bilgisayarlardaki işlemciler öyle PIII serisi gibi filan değil. EN azından Pentium M verirler ki, o işlemci de gayet iyi vista çalıştırır.



"Apple donanımı üzerinde OS X Leopard için derlenmiş yazılımların, aynı makinaya kurulu Vista üzerinde daha hızlı çalıştığına dair herhangi bir belge bulamadım. Zahmet edipte kaynak gösterseydin iyi olurdu!? (Burada kastettiğim Photoshop CS3 gibi bir yazılımın açılış süresi ya da bir işi yapma süresi)"

http://gizmodo.com/gadgets/software/microsoft-vista-faster-on-a-mac-pro-than-apples-own-os-x-232402.php

Ayrıca orada uygulamalarda daha hızlı çalışıyor yazıyor fakat ben uygulamalar için konuşmamıştım. İşletim sisteminin kendisinden bahsettim. Ben aynı zamanda MAC MINI sahibiyim. Alalı 1 hafta filan oldu. Küçük bir PC arıyordum böyle shuttle mı mini PC'mi barebone'mu diyorlar işte. O yüzden aldım ama OS X resmen şişiyor mesela. Evet aynen Windows gibi şişiyor. Cache doluyor açılış yavaşlıyor. Onyx ile optimizasyon filan gerekiyor.


"Ben Linux ya da Apple fanatiği değilim ama sen ne olduğunu kanıtladın. Artık istersen bin kere fanboy de, konudan uzaklaşmadan, seviyesizleşmeden, iddialarını ispatlar kaynaklar göstererek yazmayı öğrenemediğin sürece sana bir daha cevap yazmayacağım"


Onun bunun şunun lafı kimsenin iddiasını kanıtlamaz. Internet üzerinde bulunan belgeler öyle çok güvenilir filan değildir. Tanrı kelamı değildir. Onlarda senin benim gibi insandır ve yanlı yazılar yazabilirler. Fanboy olabilirler. Ben genelde kendi aklımdaki dökümanlara güvenirim. Ben başkasının lafıyla iş yapmam. Başkasının yazdıgını kanıt diye göstermem. Başkasının ipiyle kuyuya inmem. Başkası beni entere etmez. Kendime güvenirim ve kendi başıma iş yaparım. Ben onlardan değil, onlar benden döküman alıp sitelerinde yayınlayıp, referans göstersinler!


0
zekzekus
Onun bunun şunun lafı kimsenin iddiasını kanıtlamaz. Internet üzerinde bulunan belgeler öyle çok güvenilir filan değildir. Tanrı kelamı değildir. Onlarda senin benim gibi insandır ve yanlı yazılar yazabilirler. Fanboy olabilirler. Ben genelde kendi aklımdaki dökümanlara güvenirim. Ben başkasının lafıyla iş yapmam. Başkasının yazdıgını kanıt diye göstermem. Başkasının ipiyle kuyuya inmem. Başkası beni entere etmez. Kendime güvenirim ve kendi başıma iş yaparım. Ben onlardan değil, onlar benden döküman alıp sitelerinde yayınlayıp, referans göstersinler!
ben referans göstermek istiyorum mesela bir bağlantı adresi alabilir miyiz dökümanlarınız için?
0
erhanbaris
galiba sen yanlis yerdesin. msdn fazla uzak degil. iki sokak asagida manavdan sola don hemen orda. bu kahvehaneyide karsitmaya calisma. belki bakmamissindir ama giris tabelasinda fazlamesai yaziyor . yani cok calis cok uret demek istemisler. cok konus cok sorun cikar degil. bildigin sana kalsin bilmedigini ogrenmek yine sana kalmis.
simdi sen bana ne yapacagimi soyleyemezsin vidi vidi vidi konusacaksin.
fazlada tartisma bence. yok efendim bu calinti bu zirt bu pirt. eee ama vaktinde bililininde hangi firmada calistigi sonrasinda kodlarla ne yaptigini bilmeyen yok. compiz diyorsunda neden win amcalar bir yerlerini yirttilarda daha kalitelisini yapamadilar. nedir bu bilili amcanin ramlerden istedigi. pardon yoksa bir sirketle anlasmasi yada planlarimi var???
fanboyluktan bahsederken fanboy oldun. bence uzatma artik. herkes istedigini internetten bulup okur, herkes karsilastirabilir kimse aptal degil.
neyse sen banada cevap yaz dur.ellerin acilir bari, sonrada aklin...
0
anonim
Tam bir fanboy cevabı işte. Sinirli, ağızdan köpükler saçan, sanki yedi sülalesine birşey söylenmiş gibi sinirden köpüren herneyse... Evet evet tam bir fanboy cevabı. Compiz çalıntıdır dedik sinirlenmiş. Tabi ki çalıntıdır. Hemde çalıntının kralıdır. Hep Windows çalıyor demekle olmuyor bu işler. Tabi ki Compiz'de çalıyor.

MS isteseydi senin Compizini 8 10 katlardı. Sadece compiz gibi bir soytarılıkla ilgilenmiyorlar. Öyle yanan dönen pencereler, cılkı çıkmış bir görsellik. Senin Compiz amcalarının bunu neden yaptıgı belli zaten. Linux kullanan yok onun için. İnsanları Linux'e çekme çabaları bunlar. Compiz Beryl XGL filan sayesinde Linux kullanıcısı artıyor. Youtube'de iyi bir reklam aracı olmuş bu Compiz Fusion filan. Herneyse....

0
anonim
Ayrıca bunu gerçekten iddia ediyorum. Yani Compiz Fusion olayının Linux kullanım oranını arttırdığını.

Microsoft Compiz Fusion gibi birşey yazmak istese yapabilir. Adamların elinde senin aklının almayacağı kadar para ve mükemmel programcılar var. Böyle birşey ile ilgilenmiyorlar sadece. Vista'ya koydukları 3-5 efekt genelde gayet yeterli.
0
anonim
Buradaki tartışmaya katılmayayım diyorum (ki pek çok kişi aynı durumda) ama en sonunda ben de biri iki laf edeyim.

Öncelikle buradaki genel kitleyi profesyönel kullanıcılar oluşturuyor. Ki bu kitle de neyin ne olduğunu bilen bir kitle. Çoğumuz burada tecrübelerimize göre hareket eder, ve yorum yaparız.

Başkasının ipiyle kuyuya inmem demişssiniz. Lakin siz bile "Vista nın 1 GB ram ile sorunsuz çalışabilmesi gerekli" gibisinden emin olmadığınız bir konuda sıkı bir savunma yapıyorsunuz.

Kendi dizüstümde AMD 64 bit işlemci ve 1GB ram olmasına rağmen Vista kendini zor açıyor.

Bu gibi bir durumda da "Microsfoft Compiz Fusion gibi birşey yazmak isterse yapabilir." Cümlesi düşündürücü, buradaki hiç kimse Microsoft programcılarına laf söylemiyor, hatta aralarında herkesin gıpta ettiği, ve de saygı duyduğu yüzlerce programcı var. Ve de pek ala da dediğin şeyi yapabilirler.
Ama uygulama? Vista Aeoru yu kullandğı zaman sistem üzerinde kendine başka bir şey çalıştırılmasına gerek yok muş gibi davranıyor. Microsoft henüz bu sorunu aşamamişken bir de Compiz Fusion gibi bir arabirim ortaya çıkarsa bunu altından nasıl kalkacaklarını merak ediyorum.

Burada Vista son kullanıcı için biçilmiş kaftan olabiir. Ama sadece EN SON ÇIKAN DONANIM'ı kullanıyorsanız.

Henüz daha 1 hafta önce firmanın biri teknik destek için bizi aradı. Adamların yeni aldıkları sistemler Vista kullanıyor, ve şirket ağındaki programları dahil yazıcılarını, tarayıcılarını vs tanıtamamışlar. Sonuç olarak Vista nın bu donanımları desteklemediği ortaya çıktı.

Bu firmaya "4.000$ lık network yazıcınızı atın, zira modası geçmiş." mi demem gerek?

Afedersiniz ama, hiç kimse işletim sistemi kullanmaz, işletim sistemi üzerindeki yazılımı, ve bu yazılımın bağlı olduğu donanım'ı kullanır. Bu durumda işletim sistemi kolaylaştırıcı bir ara katman olmak zorunda. Oysa burada kolaylaştırıcadan çok, bağlı bulunan donanım ve yazılım işletim sistemi insiyatifinde.

Buna bir benzetme yapmak gerekirse Vista bir servis söförü olduğunu düşünün. Ve bu sevis te size 2005 yılından önce doğan kimseyi almayacağını, sadece 4 şeritli otoban kullanacağını, ve de Jet yakıtı yakacağını, ancak bu şekilde servis vereceğini belirtmesi gibibirşey.

Ve bu durum hiçte bizden yana sergilenen bir tutum değil.
0
anonim
Neden yalan söylüyorsun? Benim sistemim şu şekildeydi ve ben 1 GB ram ile Windows Vista'yı gayet iyi kullanabiliyordum. Neden kulaktan dolma laflarla 1 GB ram vista'ya yetmez vs şeklinde saçma sapan konuşuyorsun?

Core2 DUO E4500 2.20 GHZ
Twinmos 1GB 667 MHZ DDR2 RAM
250 GB Samsung Spinpoint Sata 2 NCQ
ATI Radeon X800XT


Ben bu sistemle gayet iyi Vista çalıştırabiliyordum 1 ay önce.

Bak buda benim laptop bilgisayarım

Core Duo 1.66
1 GB Kingston 667 MHZ Ram
80 GB HD

Bu bilgisayarda Vista + Prince of Persia Two Thrones oynayabiliyorum. Evet hem 1GB hemde Two Thrones!


Demek ki adam olana 1GB ram gayet iyi yetiyormuş.

Buradaki genel kitlenin ne oldugu beni ilgilendirmez. Sen tecrübelerine göre yorum yapıyorsan bizde kafadan sallamıyoruz.

Sana 1 GB ram + Vista + Oyun oynanırken tepede fraps'ın gösterdiği FPS'yi içeren bir ScreenShot gönderirsem lafını aynen geri alacak mısın?
0
anonim
Pardon şunu eklemeyi unutmuşum X1600 Mobility Ekran kartı var o oyunu oynadıgım dizüstünde. 1 GB ram evet ve C2D değiL Core DUO.
0
anonim
http://img372.imageshack.us/my.php?image=adszki3.jpg

Bak şu anda sistemin kullandıgı bellek miktarını görüyorsun.. Ben bu sistemle rahatlıkla ortalama oyunları oynayabiliyorum. Eğer öyle çok gerekli görseydim 1 GB ram daha alır upgrade ederdim. Ben bu bilgisayarın hızından gayet memnunum. Eğer sen 1 GB ram ile vista çalıştıramıyor ve yerlerde sürünüyorsan kabahati belki kullandıgın işlemcide yada CPU'da bulabilirsin. Belki Adobe Photoshop filan çalıştırsak o zaman bellek dolabilir. Fakat sen diyorsun ki, vista kendini bile zor açıyor. Bak buda 2. screen shot.

Şu anda ram kullanımı 571 MB

Demek ki neymiş ? Vista default halde 512 MB ram filan götürüyormuş. Ayrıca aşagıdaki açık programlarıda görüyor musun?


http://img209.imageshack.us/my.php?image=74384162pl5.jpg

Sana bundan daha iyi bir yanıt olamaz herhalde.
0
anonim
CPU'da yada işlemcide demişim ikisi aynı şey. Bilgisayarda yada işlemcide diyecektim.

Sayın Çok profesyönel kullanıcı sence ben neden 1 GB ram ile gayet iyi vista kullabiliyorum?

Linux'u savunun ama mantık sınırları dışına çıkmayın.
0
anonim
Şimdi burada Fanboyluk yapan biri varsa sizsiniz.

1GB RAM olan bir bilgisayarda bu sistem çalışıyor diyebilirsiniz. Elbette çalışıyor, ama ben yavaşlığına dem vurdum, ve bu beni rahatsız eden bir durum.
Lakin sistemdem sisteme donanımsal farklar var.
Ve açıkçası bu şekilde saldırı değil de usturuplu bir şekilde bu donanımsal farklılılara dem vurmanızı dilerdim.

Ayrıca verdiğiniz bilgiler önceki mesajımda belirttiğim "Vista son kullanıcı için biçilmiş kaftan olabiir. Ama sadece EN SON ÇIKAN DONANIM'ı kullanıyorsanız." cümlesini haklı çıkartıyor.

Ama her Vista kullanmak isteyen yeni donanım mı almak zorunda?

Artı olarak yine önceki mesajımda daha 1 hafta önce başıma gelen bir durumdam bahsetim. Bu durumdan çıkış yolu nedir sizce?

0
anonim
Eğer bana göreceli bir yavaşlıktan bahsetseydiniz

Misal: "Evet çalışıyor fakat, Photoshop CS açarsak, o zaman yetmez." Yada "Evet çalışıyor fakat, Crysis oynayamayız" O zaman tamam doğrudur derdim. Siz açılırken sürünüyor kan ağlıyor dediniz bende size öyle olmadığını gösterdim. Core2Duo AMD X2 serisinden daha iyi bir işlemcidir. Fakat Core Duo 1.6 hemen hemen sizin AMD işlemciye yakın bir işlemci. Belki az daha performanslı olabilir. (Karşılaştırmalı testleri okumadım) Bana gayet yetiyor ve beni 1GB ram ile tatmin ediyor.

Ve dediğim gibi açılırken sürünmüyor. Belki donanımdan donanıma fark olabilir doğru olabilir vs. Neyse bu çok önemli değil.

Benim donanımım son çıkan donanım değil. Ben onu 1 sene önce aldım ve şu anda satan 700 YTL ediyor! (2000YTL idi fiyatı) Yani tamamen outdated! Tamamen modası geçmiş bir laptop.

Fakat 1 GB ram ile gayet iyi çalısıyor en azından benim beklentimi karşılıyor. Karşılamasa gider 50 YTL 100 YTL verir 1GB daha alırdım. Benim gibi düşünenler umursamayanlar beklentisini karşıyalanlar için şu kadar RAM'den aşagı kurtarmaz diye bir şey söylemeniz saçmadır. Ben bunu söylemek istedim.

Evet Vista kullanmak isteyen Donanım almak zorudna. Ben öyle olmadıgını söylemedim ki. Hatta ilk mesajlarımda şunu da söylemiştim. XP var Vista var vb. Bu polemikler sonradan ortaya çıktı.

Ben Vista'nın sistem gereksiniminin abartı olmadıgını söylüyorum. Yüksek demek Abartı demek değildir. Siz çok eski bilgisayar kullanmak istiyorsanız kullanırsınız Linux yüklersiniz vs. kimseyi ilgilendirmez. Ben Windows daha üstündür ve sistem ihtiyacı daha fazladır diyorum. Ama abartı değildir diyorum.

Bunda anlaşılmayacak bir olay yok.


Aero ne için demişsiniz. Aero Compiz'i taklit etmek için değil. Compiz ile Aero'yu karşılaştırmak bile saçmalık ötesi birşey.

Vista'da 2 tane efekt var altı üstü. Birisi pencereleri basamaklıyor (COMPIZ yine hırsızlık yaptı Super+Tab ne işe yarıyor bir araştırın Windows'u çalmak!!!! pes) birde pencere küçültülürken bir efekt var.

Compiz fusion ise işin cılkı çıkmış bir olay. MS tabi ki Aero ile Compiz FUsion gibi birşey ortaya çıkarmak istemedi.

İsteselerdi tabi ki bunu yapabilirlerdi. Sistem ihtiyacı daha fazla olurdu orası ayrı konu. Fakat CF GMA950 üzerinde iyi çalışmıyor. Yanıltıcı olmayın. CF'nin de sistem gereksinimi yüksek. (Win kadar olmasada yüksek)
0
erhanbaris
bak sana ne diyecem. universitede bir odev icin cok eski bilgisayar parcalari alip onu calistiracaktik. uzerine bir tanede isletim sistemi kurup calisir hale getirecektik.
tam hatirlamiyorum ama kullandigim islemci galiba 73 mhz di. sen buna 95 kurabilirmisin ???
ama ben buna freebsd 5.4 kurup calistirdim vede gayette iyi calisiyordu.
haaaaa
ctrl + alt + del tusunu mic. nereden calmis onuda bir arastirsan hic fena olmaz ;)
0
anonim
Windows 95, 486 DX 4/100 ile rahat çalışır. O bilgisayar Pentium 75 ise yükleyebileceğin en iyi işletim sistemi Windows 95'dir.
0
erhanbaris
ehuehuehu freebsd 5.4 cikma zamani 1-2 sene ama 95 13 sene :))
0
anonim
Bu sana son mesajdır. Sen FreeBSD'yi ancak konsol olarak kullanabilirsin o makinede. Eğer
"euheueheuhe!"

şanslıysan Fluxbox çalışır yada Windowmaker. Sonuçta sen yine Windows 95'in arabiriminden daha basit arabirimler kullanmak zorunda kalacaksın. Ha belki kullanışlıdır vs. dir şeklinde avuntu sözcükler söyleyeceksin fakat senin BSD'nin de Windows 95'den daha hızlı çalışamadıgını göreceksin (Tabi fanboy'lugun izin verirse, gözlerin ola ki bir gün açılırsa)

Sen en iyisi o Pentium 75'e (Büyük olasılıkla P75'dir o) 95 yükle. Böylelikle bilgisayarlar 10 sene önce nasılmış görmüş olursun. Özellikle Netscape 3.0 Navigator kullanmanı isterim. (Tabi google'ı bile adam gibi görüntüleyemezsin ama neyse)

0
anonim
Eğer 8MB ram takarsan daha rahat çalışır. 4 MB ram ile de çalışabilir ama söz konusu alet 486 olursa belki Plus yükleyemezsin. Ben P75 üzerinde 95 kullanmıştım. 8 MB ram vardı makinede ve tabi 1 MB s3 trio 64 ekran kartı.
0
erhanbaris
neyse benim isim var. tartismaya sonra devam ederiz
bu konuda artik beni gina getirdi.
insallah mic sana plaket verir sende kurtulursun, bizlerde senden kurtuluruz...

bak sana samimi bir soru soracam neden zirt pirt sorun cikarmak istiyorsun.
kendi egonu tatmin edip hahaha ben bilirim ona laf koycam buna laf koycam diyemi dusunuyorsun????
ciddi vede samimi cevap verirsen sevinirim.
0
anonim
Neden gerçekleri yazmak varken susayım?
Neden sizin kara kaşınız kara gözünüz için yanlılş olan doğruları peki peki diyerek kabul edeyim?
0
erhanbaris
kime gore dogru ?
dogru kavrami kisiden kisiye gore degisir goreceli bir kavramdir.
simdi diyeceksin bana gore dogru. hey allahim ne tip insanlarda var dunyada.
bosuna nefesimi bu insanlarla paylasiyorum.
0
anonim
İşte tam bir fanboy konuşması daha. "Senden kurtulalım" neden doğruları yazdıgım için mi? Yoksa seninle Tanrı icadı, kutsal kitaplar kadar bir kutsal olan Linux'u tartıştıgım için mi? Linux tartışılamaz diye düşünüyor olmalısın. İşte tam bir Fanboy tavrı. Söyleyince susuyorsun değil mi?

Bana göresi sana göresi yok bu işin. Sen bana
"microsoft herseye atliyor ama birseyi yapamiyor"

Dersen bende sana doğrusunu söylerim tabi ki. Konu burada Microsoft değil. Konu meydanı boş bulup işkembeden sallamak. Microsoft'un belkide yapamadıgı şey,

MAC OS X arabirimi kadar User Friendly olan bir GUI'dir.

0
erhanbaris
valla ne yazarsan yaz.
senle aksam vakti ugrasamam.
hava ziyani.
0
anonim
Ben seninle hiç uğraşamam. Sen daha 73 MHZ'lik işlemci var sanıyorsun. Yoksa Intel sana özel 2 MHZ düşük işlemci mi çıkardı 10 yıl önce? Yoksa sen fazla ısınıyor diye 2 MHZ underclock'mı ettin?

0
101
"Microsoft Compiz Fusion gibi birşey yazmak istese yapabilir. Adamların elinde senin aklının almayacağı kadar para ve mükemmel programcılar var. Böyle birşey ile ilgilenmiyorlar sadece"

-- Böyle birşey ile ilgilenmiyorlar sadece-- kısmına yanıt veriyorum:

Böyle birşey ile ilgilenmedikleri bilgisini, Bill amca ile yediğiniz öğle yemeğinden mi edindiniz? (:

Mesela şu temsili diyalog ne kadar yakındır gerçeğine?

-Bill : Öyle şekilli, yanar dönerler güzel de, biz ilgilenmiyoruz. Sevemedim.
--Hayırlısı tabi.

Netice itibariyle başta fanboy'luk kötüdür teziyle yaptığınız çıkış haklıydı belki ama sonra gördük ki söyledikleriniz çelişiyor, siz de $ms fanboyluğu yapıyorsunuz.

0
anonim
Öyle bir şey ile ilgilenmediklerini anlamak için Bill amca ile yemek yemeye gerek yok. Tabi ki ilgilenmiyorlar çünkü Compiz Fusion çok lüzumlu birşey değil. CF sisteme gereksiz yük getiren ve MS'in ilgilenmek istemeyecegi kadar lüzumsuz bir olaydır.

Öyle bir program ancak opsiyonel olabilir. Öyle bir programı standart olarak sunmaya hiç lüzum yok.
0
anonim
Aero ne için peki?
0
erhanbaris
eee kardesim o zaman bu kadar renkli janjanli seyi sevmiyorlarsa bu vista dedikleri sey neyin nesi. kim yapti. mic. adiylami yaptilar???
valla kusura bakma oyle bir yaziyosunki ilk yazdiginla ikincisi zit.
o zaman neden vista arkaplanda yuksek kalitede video oynatiyor? wallpaper yetmedimi???
allah askina yazdinlarini okuyupta yolla.
sen combize takmissin. ama onun win versiyonu olsa eminim ilk kullanan sen olacaksin.
bu kadar kizmaninda nedeni zaten winde oyle bir sey olmamasi.
microsoft ilgilenmek istemedi...
microsoft herseye atliyor ama birseyi yapamiyor
winfs ne oldu ???
yapacaz edicez dediler kac sene gecti ustunden
6 sene de yapa yapa vistayi yaptilar?
3d destoptop diye azmi bagirdilar ortalikta. yapcaz etcez diye. once sun yapip sonra compiz ortaya cikinca birden sesleri soluklari kesildi...

win xp 600 mb updateleri de 600 nerdeyse. bu nasil is. adamlar her satirda hatami yapiyorlar.
xboxta boota 3 tane bugu nasil sigdirdilar ustelik 15 kbmiydi neydi.
birak bu isleri..
0
anonim
"ee kardesim o zaman bu kadar renkli janjanli seyi sevmiyorlarsa bu vista dedikleri sey neyin nesi. kim yapti. mic. adiylami yaptilar???"

Anlaşılan Microsoft Compiz'e özendi, Vista'yı çıkardı demeye getiriyorsun. Açık açık söylemiyorsun ama yazılarından o sonuç çıkıyor. Compiz bir kere masaüstü efekti. Compiz ile birlikte Emerald paketini yüklersen seçime bağlı olarak, title bar için tema yükleniyor ayrıca. Vista'da bulunan Aero ise bir tema. Yani nedir? Pencereleri şeffaf gösteriyor. Yani ne yapıyor başka? 2 tane basit efekt ekliyor. Birisi Win+Tab diğeri pencere minimize ve pencere kapatma animasyonu. Şimdi sen hala Microsoft Compiz gibi olmak istiyor diyorsun? Bir kere Aero ile Compiz karşılaştırması bile saçma. Siz fanboylar Billy'nin Linux'u taklit ettiğini düşünerek orgazmik bir zevk almaya çalısıyorsunuz. Yazılarınızdan bu sonuç çıkıyor. Yani işte MS yapmaya çalıştı ama yapamadı ve yapamıyor. Yani işte başarısız oldular bak sen adamlara hehhhee işte Linux'ü taklit etmeye kalksalar bile edemezler vs vs. Ego tatmininin had safhaları yani. Hayır eğer Microsoft Vista ile birlikte beryl/compiz'de ki kadar çok efekt sunsaydı (İşte söz gelimi Wooby Windows, Cube, Desktop Wall vs) fakat başarısız olsaydı yani işte diyelim ki, efektler Beryl'de olandan daha kalitesiz vs. O zaman anlayacağım. Diyeceğim ki, Microsoft denedi ama başaramadı! Fakat ortada herhangi bir durum yok. MS'in denediği bir şey yok.Bir taklit olayı vs. yok. Yada olsa bile işte adamlar 1-2 basit efekti almışlar diyelim ki, alakası bile yok aslında. E o zaman hala neden Vista arka planda video oynatıyor demek ki microsoft janjanı seviyor vs. fakat işi beceremiyor demeye getirir bir insan anlamam. Esas beryl, compiz-fusion olduktan sonra yani vista çıktıktan sonra, Windows'un Winkey+Tab olayını çaldı. Winkey+Tab (Birde utanmadan o tuşa super diyorlar) aynen Windows Vista'da ki gibi pencereleri 3D olarak basamaklamaya başladı! (Windows efekti çalınmadı diyebilir misin yani?) Hakkaten akla mantıga uygun gelmiyor.

"sen combize takmissin. ama onun win versiyonu olsa eminim ilk kullanan sen olacaksin."

Bu takmak filan değil. Ben Compiz'den nefret ederim çünkü stable değil. Beryl denen ucube şeyin ne kadar sık çöktüğünü, bir anda başlık çubuklarının nasılda yok oldugunu, adamların son kullanıcılara, Beta değil Alfa ayarında bir yazılımı nasılda bedavadan denetip kobay olarak kullandıgını anlatmaya lüzum bile görmüyorum. Öyle ki, son zamanlarda eskisine oranla biraz daha stable hale gelmiş olan Compiz-Fusion'un seçenekler kısmında, program çökerse alternatif bir pencere yöneticisini otomatik başlatmak için konulmuş bir seçenek bile dikkatimi çekmişti. Böyle bir durumda bu derece kararsız ve sık sık çöken bir programı Linux altında kullananların ne denli tuhaf olduklarını anlamak çok zor olmasa gerek. Zaten program böyle ağzından salya ve tükrük damlatarak (Evet klavye üzerine) görsel şölen izlemek isteyen tiplere hitap ediyor. Aynısını yada benzerini Windows için çıkarsalar (Evet Linux için olandan çok daha kaliteli kodlanacağından ve sistemi durup durup manyaklaştırmayacagından eminim) yinede yükleyip kullanmazdım.


"bu kadar kizmaninda nedeni zaten winde oyle bir sey olmamasi."

Deme be ciddi olamazsın?

"microsoft herseye atliyor ama birseyi yapamiyor"

Neyi yapamıyor Compiz gibi bir şey mi yapamıyor? Ciddi olamazsın... Yani adamlar en azından kendi çekirdeğini kullanan bir işletim sistemi yapıyorlar ama compiz kodlayamıyorlar öyle mi? Haydi yapamıyorlar diyelim ama peki bari en azından, senin afedersin kıçı kırık compiz ekibini paraya bogup satın alarak programı Windows'a port ettiremiyorlar öyle mi?

"winfs ne oldu ???"


Bilemem... Amerika'ya telefon et Seattle'a. Söylesinler sana ne oldugunu.


"3d destoptop diye azmi bagirdilar ortalikta. yapcaz etcez diye. once sun yapip sonra compiz ortaya cikinca birden sesleri soluklari kesildi...
"

Ne büyük şeymiş be şu compiz. Dünyayı compiz ile mi kurtaracaksın?


"win xp 600 mb updateleri de 600 nerdeyse. bu nasil is. adamlar her satirda hatami yapiyorlar."

Peki senin compizciler her satırda hata mı yapıyorlarda Beryl dakka başı dağılıp duruyordu?
0
erhanbaris
sende harbiden problem var. burada kimse combize sarilipta bizi kurtardin demiyor. ama asil fanboyluk yapan sensin. duzgun ve tutarli cevaplar yazacaksan bende cevap yazicam ama yazmiycaksan zaten yazmama gerek yok. bir iki yazdiginin cevabi zaten obur cevaplarimda var ondan ayni seyi yazmaya gerek yok. bu arada combizin gelistirilme zamani ile vistanin cikis tarihlerini karsilastir.

peki linuxtan nefret ediyorsunda neden kullaniyorsun?
eger kullanmiyorsan kafandan uyduruptami yaziyorsun :)
valla benim abdde tanidigim yok ama senin bu kadar savunduguna gore senin var. sen benim yerime soruverirsin ;)
0
anonim
Compiz'e eklenen Super+Tab olayı Vista çıktıktan sonra eklenmiştir. Beryl ve Compiz geliştiricileri birleşip Compiz Fususion çıkartmıştır. Senin bu yazıyı yazmandan anlaşıldıgı kadarıyla sen Compiz Fusion kullanıyor ama ayarlarını yapamıyorsun. Çünkü CF ilk kurulduguna Win Tab etkin olmuyor. Belki eski version da kullanıyor olabilirsin.
0
erhanbaris
compiz kullanma ihtiyaci hissetmedim bugune kadar. ama kullanmak eglenceli olur.
0
erhanbaris
eee peki vistada yapmaya calistigi nedir?
mic. uzun senelerce yapmaya calistigini adamlar yaptilar. su anda vistanin icindeki arayuzden bin kat daha iyi bir tasarima sahip oldugu kesin bir gercek.

calintidan bahsediyorsun o zaman bir iki ornege ne dersin
C# neden bu kadar javaya benziyor?
powershell ile linux shell neden benzerlikler goteriyor?
bana sadece iki sorunun cevabini ver bende sana combiz hakkindaki sorularina yanit vereyim.

pekiya micro. bir ara linux winden daha pahalidir reklamlari neden para cezasi ile sonuclandi?
bilen bilir, bilili vaktinde windozer dedigi seye binerek kendi egosunu tatmin etmeye calismisti.
gec arkadasim bunlari gec... kimse saf degil.
haaa bu arada senelerdir tikla calistir diyorsun. sen hic mario oyununu oynamak icin 5 komut girdigin zamanlari hatirlarmisin???
misal linuxta yapan gereken sadece
./configure
make
make install
sonrada calistirmaktir...
sen tikla aman dikkat ette sucgec haline gelmis isletim sistemine birisi sonradan tiklamasin.
0
zekzekus
ben hala sizden döküman alıp sitemde yayınlayıp, referans göstermek istiyorum ama dökümanlarınızın yerini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
0
erhanbaris
:)) dokumanlarini tanri tarafindan yollanmasini bekliyor. sonra yayinlar o :)))
neyse...
0
koraypeksayar
Sen kaç yaşındasın bakiyim evladım ?
0
anonim
Aslında sizin bu durumunuz hep profesyönel kullanıcı durumlarından kaynaklanıyor. Birileri size Linux kullandıgınız zaman profesyönel olabileceğinizi söylemiş ve sizde profesyönel olalım diye Linux kullanıyorsunuz. Ben burada iddia ediyorum ki: Windows Linux'den daha iyidir. Her açıdan daha iyidir. Windows'un dezavantajlarını abartıp duruyorsunuz. Sizin Linux'unuza laf etmedim hatta bende Linux kullanıyorum. Sizlerin bu tavrı ve üslubu birçok kişi tarafından dikkate alınmıyor. Windows kullanıcıları sizlerle tartışmıyorlar diye kendinizi "profesyönel" sanıyorsunuz.

Windows kullananlara çamur atmaktan vazgeçin. Sizinle her türlü teknik sohbete girebilirim ve o sohbetten zararlı çıkmayacağımdan emin olabilirsin. Çünkü her iki programıda gayet iyi biliyorum. Benim Linux bilgim neredeyse 10 seneliktir. Ben ilk Linux'u makineme yüklediğimde 16 yaşındaydım. Öyle yok profesyönelmiş filanmış. Ortaya iddia atıyorsunuz ve iddialarınız çürütülünce tam bir fanboy gibi davranıyorsunuz. Argümanlarınızı haklı çıkarabilme uğruna konuları saptırıp duruyorsunuz. Gerekirse yalandan çekinmiyorsunuz. Ben nerede 1GB ram yetebilir belki melki demişim? Ben aylardır 1 GB ram ile Vista çalıştırıp üstünde oyun oynuyorum. Ben o bilgisayara ağzına kadar program yükledim tıka basa işte screenshot'ı gönderdim. Benim bilgisayarımda sürünse Vista ben neden sürüne sürüne vista kullanayım? 1GB ram aynen yetiyor. AMa işi bilmeyenler kulaktan dolma şeylerle yok 2GB lazımmış 2'nin altı kurtarmazmış vs. Ben size inanmıyorum. Yani o AMD bilgisayarda sürünen Vista'ya. Hayır 1GB ile sürünmez. Ya senin hız anlayışın farklı, bilgisayarından olması gerekenden fazla bir performans bekliyorsun yada açıkça yalan söylüyorsun. Ben Core Duo 1.66 ve 1GB ram ile gayet iyi çalıştırıyorum üstüne Prince OF PErsia'dan 40 FPS alabiliyorum. (High ayarlarda) Bu benim ekran kartımada bakar ama RAM'im yetersiz olsaydı oyun sürünürdü. Yalan söylemek için hiçbir nedenim yok.

Sizin bu saçmalıklarınız bana çok komik geliyor. Savundugunuz işletim sistemi kaç kişi tarafından kullanılıyor? Savundugunuz işletim sisteminin üzerinde çalışan Compiz neden Intel GMA 950 ekran kartında düşük FPS veriyor?

Ben mac mini'de Ubuntu kullanıyorum neden cube'ü çevirirken FPS düşüyor? Madem öyle her bilgisayarda her ekran kartında süper çalışıyordu sizin bu compiz bunu bana bir açıklar mısın? Yoksa FPS'nin nasıl düştügü ile ilgili video ister misin?

Söylediğim şeyler aynen geçerlidir.

1) Compiz Fusion Apple'dan çalıntıdır.
2) Linux masaüstleri Windows kadar iyi değildir.
3) Linux hala çok pratik değil. Ubuntu'da codec yüklemek Allah'ın belası bir iş. Xvid'ler çalışmıyor yıgınla problem.
4) Vista güvensiz değil, arabirimi karısık değil.
5) Fanboy'luk yapmayın.

Madem bu kadar güveniyorsunuz işletim sisteminize neden yanıt verme ihtiyacıı hissediyorsunuz? Demek ki, haklıyım, demek ki, sizin Linux'un zayıf yönlerini aynen deşifre ediyorum ki, sinirleniyorsunuz. Ben başından hata yapmışım burada Linux fanboy yok. Compiz Fanboy'lar var. Tam çömez kullanıcı işi zaten Compiz filan.
0
Tarık
yardır sülüman abi kim tutar seni,

trolün fendi fm i yendi :P
0
anonim
Senin kafan boş mu? Ortaya sundugum argümanlara yanıt vermekten aciz misin?

Neden sinek pisligi gibi 2 satır yazı gönderiyorsun? Ayrıca Türkçe bilmiyor musun?
0
Tarık
evet efendim öyledir, doğrudur efendim. ben türkçe bilmiyorum efendim siz bilirsiniz efendim. saygıyla, hörmetle, bilmukabele, fevkalade, şahane, müderris, muktedir, halaybaşı, fanboy, argüman. pek argümanlı günler efendim. :D cüzzZ
0
anonim
İşte senin kapasiten bu kadar. Sen galiba bu sitede sadece senin doğru bildiğin konuşulur ve desteklenir sanıyorsun. İşine gelmediği noktada ise olayı gırgıra alıp saçma sapan yazıp çiziyorsun.

İkinizin yazdıgı yazılar sizlerin seviyesini ve ne biçim adam oldugunuzu ortaya koyuyor.

Haydi Fanboy'luk yapıyorsunuz Fanboy'u oldugunuz şeyleri adam gibi savunmaya gücünüz yok kuvvetiniz yetmiyor madem terbiyesizlik yapmayın.

Bu sitede meydanı boş bulmuşsunuz kendi çapınızda eğleniyorsunuz. Doğru bildiğiniz yanlışlara, "küfürsüz, hakaretsiz, terbiyesizlikten uzak" yanıtlar verilince işi gırgıra alıp aklınız sıra eğlendiğinizi sanıyorsunuz. Bu sizin çapsızlıgınızı gösterir. Benim açımdan herhangi bir problem yok.

Esas şu anda sizin bu seviyesiz ve kişilikten mahrum yazılarınız beni epeyi bir eğlendiriyor...

Burada kurmuşsunuz bir krallık herkesin sizin gibi düşüneceğini sanıyorsunuz. Bunun aksi yazılan yazıları ise "Troll" vb. gibi sıfatlarla adlandırıyorsunuz.

Eğer Troll'ün Allah'ı sizsiniz. Sizden ala Troll'mü olur?

Siz herhalde bu siteye gelenlerin size "Evet efendim, Linux ekonomiktir efendim, Vista kullanmak için 2GB ram gerekir efendim, siz haklısınız MS şeytan işidir efendim" filan demesini bekliyorsunuz.

Bunların hepsi ucuz konuşma. Sizin kapasitenizi gösteriyor.

Şu anda 3-0 öndeyim. Senin kafandan gidenlere gayet iyi cevaplar verdim.

Windows kullananlar sizinle tartışmıyor diye kendi kendinize guk guk guk ötüyorsunuz. Tabi tartışan çıkınca dümeniniz bozuluyor değil mi? Eee ne demişler her horoz kendi çöplügünde ötermiş.


0
Tarık
alışmalı alışmalı yıkılıp yeniden kalkmaya, kabullenip sana düşeni dünyaya bırakmaya, yüklenip tüm acılarını kendine yaslanmaya. kimsesizliğini hesabını İstanbuldan sormaya. ne güzel söylemiş bea :D

ne tatlı konuşuyorsun sen ya, hakkaten sen her 3 ayda bir başımıza patlayan ekşi sözlük kompedanı kişilikmisin? ya da ekşi sözlükten buraya hücum ederken kişiliğini orda mı bırakıyorsun?

ezikmisin? ezikliğin nerden geliyor? Linux la compizle microsoftla ne işin var git yat bir yerlerde, herhangi bir marketten edinebileceğin türde zararlı bir maddeleri arka arkaya kullan bağımlısı ol ve kurtar fm i benliğinden. canım arkadaşım defolmanı sağlayacaksa para göndereyim ne bileyim. git flood yapma, yahu bak haberler var. sende haber gönder windows hakkında makale yaz, tartışalım nedir bu sessiz geikçilik anladımsa arap olmak istiyorum. cekilin arkadaşım aradan zaten dökülmekte olan saçlarımın altındaki beynimin sana laf yetiştirme işiyle uğraşması tabii ki benim boş zamanlarımı keyfe keder harcamamdan kaynaklanıyor. açıkçası bana çerez oluyorsun. işin ilginci söylediğine cevap istiyorsun ama söylediklerini benim gibi bir microsoft kullanıcısına söylüyorsun. bende kullanıyorum vista xp ama hernedense türlü akrobasiler gerçeklediğim pc im senin dediğin gibi yapamıyor vista da. 3d smax çalıştırmıyor mesela. viewport ta görünce 14 bin poligonu aynı anda çaklıp kalıyor. gadgetiniz batsın dedirtiyor en son. sildim tekrar xp kurdum bu seferde yeni çıkmış matrixe hoşgeldin virüsü ve pate.b virüsü tarafından mesnetsice tecavüze uğradı pc im. senmi veriyorsun projelerime harcadığım zamanın bedelini? evet önce kaspersky sonra f-scure 2008 satın aldım 41 ytl verdim ama nafile. olan gene oldu. halbuki aynı haltı openoffice nin linux portunda babalar gibi yapabilirdim. ah kafama diyorum şimdi ya neyse.

sen ne anlatıyorsun sabahtan beri anlamadım arkadaşım anlamadım. bana kullandığım şeyin reklamını yapıyorsun. sen bence git bu reklamları afrikadaki starter edition sattıgınız cocuklara yap. belki onları o os larla iyi birer hacker işten anlayan adam haline getirirsiniz. hayır bazen senin gibileri görünce bu microsoft çalışnaı değil diyorum zira çağlayan beyi tanırım sizin gibi yüksek vasıfsızları almıyorlar işe. sen nerdensin anlayamadım ben. neyse fazla tag kullanmadım en azından okuyanların browserlerinin yorumlayaıcılarını pek yormuyor oluyorum. sen söyle gene ne diyeceksen. fakat cevap almayacaksın. bunuda sırf boş zamanda yazıyorum, yoksa kayda değer birşey demedin ki kayde değer birşeyler alasın benden. haydi selametle...

0
anonim
Haber göndermek ve makale yazmak senin gibi Türkçe özürlüye mi kaldı? Sen o 41 YTL paranı arka cebine sokup sana Türkçe yazmayı öğretebilecek birilerini bulsana.

XP kurmuş Vista kurmuş Pate B virüsü bilgisayarına tecavüz etmiş vs.

Esas sen ne anlatıyorsun? Çok dolu gibi görünen ama içi boş olan yazında 2008 ve 41 YTL dışında kayda değer bir şey yok.

0
anonim
Sen başkalarına Troll demeden önce Troll'ün manasını öğreneceksin. Eziklik senin gibi üstüne vazife olmayan şeye zıplayanlara denir. Ben seninle mi tartışıyordum da durduk yere kalkıp o bozuk ve zavallı yazı tarzınla birlikte "Sülüman abi troll abi vs" şeklinde sinek pisligi kadar saçmalayıp gittin?


Senin bu siteden atılman gerekiyor. Çünkü sen Troll muhabbetlerinin adamısın. Sen atılacaksın ki, karşıt görüşlü insanları manipüle edemeyeceksin.

Senin tüm sorunun bu. Nerede tuhaf bir tartışma var bok'a üşüşen sinek misali gidip oraya bulasıyor üzerine konuyorsun o zekus ile birlikte.

İkinizide bu siteden atmaları lazım.

İkinizinde başkasına Troll diyip troll olarak gördügünüz sohbetlere post göndermek dısında marifetiniz yok.

Sizi besleyenler utansın...
0
Tarık
senide sevmeyen ölsün be gülüm. mucx :)
0
anonim
tarık, çok boş zamanın vardı galiba :)

İyiki fm yöneticileri evil81'in yazılarını silmiyor, olaya objektif oalrak bakıyorda, kimin ucuz düşünceleiyle ne yapmaya çalıştığı ortaya çıkıyor.

Burada Tarık, gerçekten yakışır, kısa ve öz cevaplkar buluyorsun, tebrik ederim. Edebiyat'ına hayran kaldım.

@evil;
sen en iyisi geldiğin yere geri dön, boşver bu işleri. Tabi objektif şekilde kendimi izah edicem diyorsan o ayır. Aç konu yayınlansın, burası hiçbir kesimin tekelinde olan bir alan değil, seninde sözün geçer birgün, tabi istersen. Ama önce istemeyi öğrenmen gerekiyor kanatimce.

Laf olsun, sana batsın diye değil, sadece yazdıklarından çıkardığım sonuçları neden-sonuç ilişkisi içerisinde tekrar gözden geçirmen adına yazdım bu iletiyi sana..

Herkese iyi çalışmalar..
0
zekzekus
hey allahım yine geldi bu yaaa... bir kaç ayda bir uğrayıp ortalığı karıştırmaya çalışan sonra sepetlenen sonra yine geri gelen... yakında nick kalmayacak...
0
robertosmix
Evet.. maalesef fazlamesai'de bahsettiğiniz şekilde bir kompleks yarışı ve fanboyluk söz konusu. Her ne kadar micro$oft'u sevmesem de, dediklerinizin birçoğuna katılmamak elde değil. Tabii anlatmak istediklerinizi tam olarak kavrayamayan bir çok kişi "aha bir troll" daha derler.. bilgileriyle değil kompleksleriyle muhattap olursunuz.. yorulursunuz vs.

Bir kere, herşeyden önce sadece Linux'u masaüstünde kullanıyorum diyenleri 3 sınıfa ayırmak lazım.

1. Dediklerinde samimi değiller.
2. İşleri için 1, en fazla 2 program kullanıyorlar.
3. Kısa vadede kullanıyorlar, öğrenmek istiyorlar, 1-2 ay sonra bıkıp kaldırıyorlar.

Diğer türlü Linux'u masaüstünde kullanabilecek birisine daha rastlamadım. Bu gidişle rastlayabileceğimi de zannetmiyorum.

Hatta ben Linux'ların server tarafında da BSD'ler varken kullanılmalarının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ama bütün bunları dün Linux adını duyan birisi olarak değil, 12-13 yıllık posix deneyimlerime dayanarak söylüyorum. Tabii ki Windows'da sunucu tarafında kullanımamalı. Kaldı ki micro$oft bile kullanmıyordu bir ara. :)

Masaüstü konusunda, 3 sene önce Mac OS'u kullanmaya başladığım zaman farkettim ki, Windows hakkaten masaüstünde yalanmış. Hani öküzün bile anlayacağı cinsten diyorlar ya, bence ne kadar profesyonel olursanız olun, yine de masaüstü için OSx kullanmalısınız. Bahsettiğiniz gibi disk yapılandırması vs. masaüstü çözümlerinin dahilinde aranacak ciddi bir ayrıcalık değildir. Disk yapılandırmak istiyorsanız zaten bootable bir CD yada DVD ile işinizi halletmek daha mantıklıdır her zaman. Micro$oft isterse 10000 mühendis çalıştırsın, GDI'ın yeri asla Quartz'ın yerini tutmaz, tutamaz.

Ben 64 bit Windows XP kullanıyorum. Sadece 64 bit desteği olduğu, Mac OsX'in AMD 64 bit desteği olmadığı için. Ama asla masaüstünde Linux kullanmam. Çünkü birçok dağıtım Linux'u gayet keyfi birşekilde yaz-boz tahtası olarak kullanabiliyor. Para verip Redhat Enterprise filan alıp deneyin. SuSe'nin geldiği yer belli. Debian, Ubuntu düşman başına. Ha ama sunucu tarafında bunlara birşey diyemem. Ama dediğim gibi BSD'ler varken yine hayatta elimi server tarafında Linux'a sürmem.



0
zekzekus
"Linux'u masaüstünde kullanmak" tabirini tanımlayabilir misiniz? Samimi olarak soruyorum benim düşündüğüm kavramla aynı mı anlamak için. Şahsi deneyimlerim (çok fazla örneğim yok gerçi bu konuda) windows işletim sistemlerini derinlemesine kullanmayan, sadece üzerinde çalışan uygulamaları kullanan kişilerin Linux'da bilgisayar bilgisi daha fazla olan kişilere göre çok daha rahat ettiklerini gösterdi bana. Alengirli işlerle uğraşmayanlar için modern dağıtımlarda müzik dinlemek, film izlemek, internete bağlanmak, msn kullanmak, ofis dökümanları düzenlemek gibi "masaüstü" tabir edilebilecek işleri çok rahat yapabiliyorlar. Ve bunu ciddi bir kullanım kolaylığı ile yapabiliyorlar. Ben yokken evdeki bilgisayarımı kullanan bir akrabam ömründe ilk kez Linux görmesine rağmen (ne gördüğünden bile habersiz) maillerini okumuş msn ini açmış internette sörf yaparken bana yakalanabiliyor mesela :))
0
robertosmix
Sizin düşündüğünüz kavramla aynı değil.
0
zekzekus
nedir peki sizin kastettiğiniz kavram? onun üzerinden fikir yürütebiliriz.
0
turkishmeteor
ben pardus'u PIII 800 256MB ram ile kullaniyorum;
senin ayni sistemde windows ta yaptiginin kat be katini pardusta yaparim.
senin 16 yasindaki linux ile simdiki yasin arasinda cook sular akti!
0
slaytanic
Kullandığım eski nick'i kendi isteğimle değiştirdim. Site yönetiminden gelen herhangi bir yamuk durum olmadı.

Aslına benim açımdan bu konu kapanmıştı hala birileri birilerine yalakalık yapmaya çalışsa bile. Ama ne var ki, sen bu tartışmada yeni birisin sana bu yüzden yanıt verelim. Sen Linux'de benim Windows'da yaptıklarımı yapamazsın. Bak sana linux kullanmamak için en güzel nedenlerimden birini söyleyeyim.

Bana Linux ortamında ciddi manada iyi iş çıkaran bir Video Editing yazılımı önerebilir misin? Mesela Kino ile Premiere ya da Power Director'ü karşılaştırabilir misin? Peki GIMP ile Adobe Photoshop'ı? Peki D4X ile Flashget'i? Bu programların Open Source alternatifleri diğerlerinden daha iyidir diyebilir misin? Bu Linux'un suçu olmasa bile Linux kullanmamak ya da sistemde Windows bulundurmak için çok iyi bir neden. MAC OS X'e Linux kadar karşı değilim mesela çünkü o programların hemen hepsinin OS X versionları var. Olmasa bile alternatifler gayet kaliteli. Ayrıca OS X'in kullanımı MS Win'den bile daha kolay ve pratik. Birileri çıkıp bana o programların Open Source alternatiflerini önerirse ben o kişiye kahkalalarla gülerim mesela. Bu sana/size ukalalık olarak gelmesin. Gerçek budur. Wine önerenlere de ayrıca gülüyorum çünkü neden native çalıştırmak dururken emulator kullanayım? Her şeyin yeri ayrı. Linux server bazında iyi olabilir. Örneğin bir çok kişi RedHat kullanıyor server bazında. Fakat RedHat'ın ne berbat bir dağıtım olduğu ayrı bir konu. Server tarafında Unix'e filan karşı değilim. PIII makine olayına gelince PIII çok eski hurda bir işlemci sayılmaz. Ben P3 866 ve 512 MB RAm üzerinde süper XP çalıştırıyordum. 256 MB bir ram bulmak çok mu zor? Bir işletim sistemi buna ihtiyaç duyuyor diye ram satın almak neden size çok ters geliyor? Eski parçalar satan PC dükkanlarında bulunabilir ve çok ucuz olması gerekiyor. Yani bu Linux'u övmek için sürekli donanım yetersizliğinden vs. bahsediyorsunuz. Hiç inandırıcı değil bunlar. O KDE'nin Gnome'un sistem gereksinimleri öyle az buz değildir yani. Hurda bir makineye Linux yükleyip Fluxbox çalıştırınca dünyayı yeniden keşfetmiş gibi mi oluyorsunuz?

Ben masaüstünde Linux kullanmam... Benim işimi görmüyor. En azından benim Premiere kullanmam lazım. Benim Power Director kullanmam lazım. Benim Photoshop kullanmam lazım. Benim Corel Draw ile grafik tasarlamam lazım. Benim sık kullandıgım programların kaliteli alternatifleri linux için yok. Ben Windows'da herşeyi yapabiliyorum. Aklına gelebilecek herşey. Film izlemek, müzik dinlemek, Internet'e bağlanmak + ve Lİnux'un yapamadıgı şeyler. (Arada bir de olsa oyun oynamak) Benim MS Win ortamında yapamadıgım hiçbir şey yokken, senin Linux ortamında yapmak için kulagımı tersten göstermem gereken yığınla iş var. Sizlerin iddialarından birine değinmeden edemeyeceğim. Sizler mesela Ubuntu yüklenince hiçbir şey yapmak gerekmediğini, işletim sisteminin işe yarayan programlarla geldiğini filan iddia ediyorsunuz. .Ama en basitinden ubuntu'ya codec yüklemek, ntfs partitionlarına yazabilmek için Read&Write sürücülerini indirmek, ATI ekran kartı için fglrx ile filan uğraşmak Nvidia ekran kartı olan makinelerde o tuhaf NVidia sürücüsünü kurmaya çalışırken kernel ile ilgili bir takım hata mesajları almak vs. vs. vs bunlardan hiç bahsedilmiyor. Ben bunların üstesinden gelebiliyorum ama herkes bunlarla uğraşmaz. Sıradan bir kullanıcı için ATI sürücüsüne çift tıklayıp kalan herşeyi Windows'a bırakmak varken ya da MAC OS'in otomatik olarak APPLE donanımdaki ekran kartını tanıma özelliği dururken, Linux kesinlikle Mac OS X ya da MS Windows kadar pratik ve kolay değil hala.


Üreticilerin desteklemedigi bir platform ayrıca. Her donanımın sürücüsü yok. Her programın Linux versionu yok. Ben virüs olayından korkmuyorum ve inan bana eğer abuk sabuk web siteleriyle uğraşmıyorsan zararlı program kapma olasılıgın XP'de bile minimuma iniyor. Ben bunu uzun yıllar boyunca XP kullanmış biri olarak söylüyorum. Herneyse yani demek istediğim Windows ile işini gören insanları Linux tarafına saçma sapan iddialar ile çekmeye kalkanlara sinir oluyorum. Bütün mesele burada. Çünkü bunların hemen hepsi çarpıtılmış iddialar. Örneğin ben her işimi Win ortamında görebiliyorken MS Windows XP 2002 yılında çıkmış Pentium 4 hatta 2000 yılında çıkan P3 işlemcilerde ram takviyesi ile iyi çalışabiliyorken (XP'nin çıkış tarihi 2001) neden Linux kullanayım? Mantıklı bir sebep var mı? Nedir yani? Open Source ruhu mu? Virüs kapmama derdi mi? Bunları önemsemiyorum cidden önemsemiyorum. Önemsemek zorunda oldugumu da hiç düşünmüyorum. Ne isterseniz söyleyin. Benim gibi düşünen tonla insan var buda zaten ayrı bir konu. Ben yazılarımları parasıyla ücretiyle satın almaya razıyım. Bunun ters bir olay olduğunu düşünmüyorum. Bir tane program yazılıp her kopya başına ücret istemek saçmadır diyorlar. Ama bence zaten asıl mesela o ilk kopyayı üretebilmek. Bence yazılım donanımdan bile daha değerlidir. Donanımı üretmek aksine daha kolay. Senede 1 yeni model işlemci üretiliyor mesela eksileri göreceli olarak çöp olup gidiyor.
0
Zebani
Herkesin parası yok! Korsan hiç kullanmadım diyenin de alnını karışlarım! Eğer anadan doğma zengin değilse!

Neyse ben linuxla işimi çok rahat görüyorum. Ara ara elbette windows'ta kullanıyorum... Ama şuna eminim windows'tan önce linux girseydi hayatımıza Linux'ta da insanlar çok rahat olurdu... Windows'u da aramazlardı...

Microsoft çökerse Windows BÜYÜK ihtimalle ölür gider...

Ama linux için bunu diyebilmeniz biraz zor sanırım...
0
slaytanic
Ben işin içinde para olmayınca gerekli özenin gösterilmeyeceğini düşünüyorum. Evet çok kaliteli açık kaynak yazılımlar var ama bir elin parmakları kadar. Microsoft olmasaydı belki mecburi olarak geliştirilirdi desek yok sanmam. Bence MS olmasaydı IBM piyasaya hakim olabilirdi. Bu sefer insanlar IBM'in işletim sistemine program yazarlardı. Ve PC'lerin %99'un da IBM'in üreteceği kapalı kaynak kodlu bir işletim sistei çalışabilirdi. Bunların hiçbiri olmasaydı PC tamamen açık kaynak koda sahip bir platform olsaydı belkide insanlar para kazanmak için bu sefer Apple platformuna yazılım geliştirirlerdi. Sonuçta mutlaka birileri bu işlerden para kazanmak isteyecektir. Para kazanmak isteyenler, para kazanmadan program yazanlara göre daha fazla olacağından mutlaka MS yerine geçecek başka bir tekel firma olurdu. Yani aslında Microsoft'un bu işlere hakim olması tesadüf filan değil. O yüzden Microsoft hiçbir zaman çökmez ve Windows'un ölmesi ise çok büyük bir hayal. Bunların hiçbirisi tesadüf değil. Aslında bence herşey tamamen doğal bir şekilde rayında gidiyor. Olması gerektiği gibi...
0
zekzekus
açık kaynak felsefesi ile yazılım geliştirenlerin para kazanmadığını mı iddia ediyorsunuz?
0
Zebani
"Windows'un ölmesi ise çok büyük bir hayal." sizin buna hayal demeniz bunun olamayacağı anlamı taşımaz!

Bu dünya fani ölüm de çok ani! Yeryüzünde her an ölüm var ve nice İmparatorluklara kara toprağa gömdü bu dünya...

Ayrıca Microsoft yok olursa yerini başkası almaz şeklinde yorumlanamaz yazdılarım, bence!
0
erhanbaris
neyse
mic. yada linux, kullanmak isteyen istedigini kullansin.
herkesin dusuncesi kendisine. batan batar kalan kalir.
benim firmam batmadigi surece hangi firma batarsa pek ilgilenmem :))))
saka bir yane her sirket batar, her ulke parcalanir, her insan olur. hic bir medeniyet sonsuza kadar surmez. ondan onemli olan sahip olunan metalardan yeterli derecede gereksinimlerimizi karsilamaktir bence.
amannnnnn bana ne yahu. ben plan 9 kullanacam bundan sonra. kimse laf atmasin :))
0
turkishmeteor
window'un macos dan aşırıldıgını biliyor musunuz?
#########################################
bahsetttigin programlarin hepsi ucuncu parti yazilimlar. ben pardusu kurdugumda office,image editing vb. bircok yazilim kurulu oluyor; ayrica donanim sürücüsü kurmakla da ugrasmiyorum.
linux microsoft un dosya sistemleri ile uyumlu calisirken; windowsun hangi sürümü ext2,ext3,reiserfs vb. dosya sistemlerini destekliyor?
Linux hakkinda daha coooooook sey ogrenmen lazim!
Masaüstünde tiklamalarla isletim sistemi ogrenilmez.
################################################
Tekellesmis zihniyetler tekellesmis sistemler kurarlar ve tekele hizmet eden köleler yetistiriler.
Bu ülke'yi microsoft kalkindirmaz; kendi yaptiklarimiz kalkindirir!
Pardus bizimdir; herkes kullanabilir, gelistirebilir...
################################################
her windows sürümünde pc'ini guncellestirecek kadar paran var demekki...
sana microsoft ile mutlu gunler!(?)...
bu yazi bana verdiigin cevaba binaen yazilmistir,slaytanic..burda yapilmayacak tartisma bu...karikatürün zevkini cikarmak lazim:))...
0
xelon
Windows kullananlara çamur atmaktan vazgeçin. Sizinle her türlü teknik sohbete girebilirim ve o sohbetten zararlı çıkmayacağımdan emin olabilirsin. Çünkü her iki programıda gayet iyi biliyorum.


İkiside program değildir. MS Windows bir işletim sistemidir. Linux ise çekirdektir. GNU işletim sistemidir. Pardus, Ubuntu,... ise dağıtımdır.

Linux'un laf aralarında genel olarak işletim sistemi diye anıldığını varsaysak bile şu kesindir ki ikiside program değildir.

Diğer önemli olan nokta ise 4 sene sonra çıkacak MS Windows MisssGibiTa işletim sisteminde senin o güzel 1GB'lık bilgisayarının çalışıp çalışamayacağının belli olmamasıdır. Lakin Windows 98 yüklü gelen bilgisayarlar ne yazıkki üzerinde Windows Vista "barındıramıyor". Ki Windows 98 yüklü bir makine yanlış hatırlamıyorsam artık güncellemelerden yoksun. Yani güvenlik falan hak getire.

Oysa linux dağıtımlarındaki paketler sürekli günceldir ve yeni çıkan dağıtımları eski bilgisayarına yükleyebilirsin. Tabi grafiksel özelliklerden yoksun kalarak. Bu da bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun sürekli güncel kalabilmeni sağlar. Ve tabiki güvenli. Hatta DSL gibi dağıtımlar düşük kapasiteli bilgisayarlarda bile çalışmakla ünlüdürler(İtiraf ediyorum görüntüler Vista'daki kadar iyi değil). Birçok kişiyi Pentium I, II bilgisayarını daha fazla sever hale getirmişimdir. Ki bu kişiler arasında kendimde varım.

Linux ile bilgisayarınız hep yeni ve güvenli olsun... :)

Ayrıca şunuda belirtmeden edemiyorum. Her ne kadar Linux'un en iyi olduğunu bilsemde bu mesajımı MS Windows kurulu bir makineden gönderiyorum. Malum iş yerindeyim. Şşşşş çaktırmayın bugün mesai bitene kadar en iyisi MS Windows. Kimse duymasın :)
0
Zebani
yav. karikatürü değiştirin artık. :) kontörü bitti bunun. :)
0
anonim
Buraya son olarak bir yazı eklemek istiyorum.

Lütfen şu dakikadan sonra bla bla bla... yazılar göndermeyin.

Özellikle Tarık ve Gzerzekus nickli arkadaşlar

Hani ingilizce konuşanlar bla bla bla... derler ya. Aslında bunun yerine Gobble gobble gobble... demek daha doğru olur.


Çünkü gönderilen yazılar aynen bu şekilde

Guluk guluk guguk guguk guk guk guk guk guk gukkk...


Yani 3-5 horozun kendi kümesinde guguk guguk guguk guguk şeklinde çıkardıgı seslere benziyor.


Guk guk guk guk... hahahaha


Ayrıca haberlerin altına yorum yazarken MS Word imla denetleyici kullanma. Microsoft programlarını çok iyi bilirim. FM Kare'ye kısmına gönderdiğin yanıtlar gibi kendi çabanla yazmaya çalış. Ana sayfadaki haberler çok göze batıyor diye orada MS Word İmla denetimi burada kendi aksanınla yazma. Bu çok büyük bir ezikliktir.
0
zekzekus
imla denetimi konusunu bana mı Tarık'a mı söylemişsin belli değil ama şahsen benim yazdıklarımı düzelten imla denetim sistemi Pardus üzerindeki Zemberek yazılımıdır belirteyim. çok gülüyorum yaa... bu kaçıncı nickindi senin? 4.? 5.? sayamadım artık.
0
anonim
Sana ne? Neden Troll yapıyorsun?

Ben burada Windows'un Linux'e üstünlügünü tartışıyorum diye gelip abuk cubuk yazıyorsunuz. Ben burada istedigim gibi tartışmakta özgürüm. İstediğim gibi fikirlerimi savunabilirim. Size ne oluyor?

Neden her seferinde manipüle etmeye kalkıyorsunuz insanları?

Neden başka türlü düşünen kişilere karşı töleransınız kısıtlı?

Bu sitenin çizgisi bu mudur yoksa sizler aslında istenmeyen kişilersiniz ama az üye sayısı oldugundan haber filan gönderiyorsunuz diye sizi idare mi ediyorlar?
0
erhanbaris
bu evil81 nickli kisi sadece dunyanin havasini bosuna harcamaktan baska birsey yapmiyor.
bu sitedede tek bulunma nedeni kendi egosunu tatmin etmek icin saga sola saldirmak oldugu kesindir.
kendi becerisizliklerinin nedenlerini baska kisi yada kurusuluslara mal ederek icindeki boslugu doldurma niyetindedir.
arkadas birsey yazarsa (ki yazdiklari genelde kiskanclik vede sindirememekten kaynaklidir) tek tarafli vede anlamsiz bir kelime coplugudur.

anladigim kadariyla bu arkadasin kisisel bir hastaligi oldugundan dolayi gelen nobetlerde ilk saldirdigi yer burasi bunun sonucundada surekli olarak kullandigi isimler banlanmaktadir.
son olarak orada 73 yazmisim. evet hataliyim bircok yerde compiz yerine combizde yazmisim biraz inceleyince gordum. bill amcanada bilili yazmisim. biraz daha arastirirsan bir kac tane daha yazim hatami bulursun. ama kisilerin yazim hatalarini bularak hakli olamazsin
Herkese bol ozgur vede boyle kisiliksiz kisilerle rastlasmadan gunlerinizi gecirmeniz dilegiyle...
(Not:evil81 otmeye devam et sen.)
0
anonim
Ah benim cahil çocuğum. Sen 73 yazdın çünkü 2-3 yıllık bilgisayar kullanıcısısın ve 73 MHZ’lik bir işlemcinin Intel tarafından hiç var edilmediğini doğal olarak bilmiyorsun. Ben compiz olayına bir şey söylememiştim ama sonradan kafan basmış olacak ki (Başka bir yerde doğru yazılışını okumuş ve 2 gün sonra öğrenmiş olabilirsin ya da birileri seni uyarmıştır) Gelip doğrusunu kendin yazmışsın. Tabi senin Compiz yerine combiz yazmanda gayet doğaldır çünkü sen daha Türkçeyi düzgün yazamıyorsun. O yüzden senden İngilizce kelimeleri doğru yazmanı beklemek ahmaklık olurdu. Zaten o yüzden seni bu konuda uyarma gereği hissetmemiştim. Çünkü İngilizce sözcükleri düzgün telaffuz etme yetisini kazanmadan önce, düzgün Türkçe konuşabilmeyi ve yazabilmeyi öğrenmen gerekiyor. Nasıl Türkçe konuştuğunu bilemiyorum çünkü sesini duymadım fakat doğal olarak yazı stiline benzer olacağını düşünüyorum.

Bu arada Psikolojik durumumla ilgili bir takım Tezler öne sürmüşsün. Haydi lütfen yalan söyleme! Senin cahil olduğunu ben dahil herkes biliyor. Senin insanların psikolojik durumu hakkında fikir öne süremeyeceğin eğitim seviyenden ve tarzından belliyken o saçmalıkları nereden çıkardığın gerçekten merak konusu olabilir! Belkide sen burada bize kendini tarif etmiş olabilirsin. Eh sonuçta bu denli ayrıntılara girerek anlattığına göre bize kendi psikolojik durumunu sergilemek istiyorsun.

Hem benim anlamadığım, hazır konu kapanmışken, Tarık bey susmuşken, Zekzekus beyefendi olayı noktalamışken ben daha fazla bir şey yazmaktan vazgeçmişken, neden tekrar kaşıntın tuttu anlamadım? Sanıyorum biraz daha rezil edilmek ve birazcık daha aşağılanmak istiyorsun. (Halbuki ben seni hiç aşağılamadım, sen kendi kendini aşağılıyorsun, bilgisizliğini sergileyerek) Sana şunu söylemeliyim ki, seni gerçekten muhatap almak istemiyorum. Fakat sen hala paçama sürünüp duruyorsun.

Lütfen artık daha fazla şey yazma. Seninde diğerleri gibi biraz Türkçe dersine ihtiyacın var. Psikologluğa özenene kadar, daha önce bitirdiğin Liseye geri dönsen iyi olacak. Benim bildiğim Türkçe derslerini orada öğretiyorlar!
0
anonim
Şey pardon özür dilerim bir şey sorabilir miyim? Sen Compiz’i combiz sanıyordun onu anladık fakat sen compiz’i Linux ortamında nasıl başlatıyordun? Terminal’e combiz yazdığın zaman başlamaz yani. Compiz’i başlatmak için grafik arabirimi mi kullanıyordun? Benim bildiğim onu başlatmak için compiz – replace yazmak gerekiyor. Sen compiz’i nasıl kurdun? Synaptic’mi kullandın? Senin durumun gerçekten ilginç. Bence sen hayatında hiç Compiz kullanmamış, videolarını Youtube’den izlemiş biri olabilirsin. Neyse dikkate değer biri olmadığın kesin. Çeşit çeşit psikolojiye sahip insan var. Mesela toplu Histeri var bilir misin? Bu sitede toplu histerinin izlerini görüyorum mesela. Sen bunları bırak bize şundan bahset!!! Zayıf noktadan vurmak gibi bir ahlaksızlığın mı var? Sıkıştığın yerde “Sen bu siteden daha önce atılmış olabilir misin?” şeklinde çok basit bir argüman üzerinden mi hareket ediyorsun? Yani tipik aciz insan psikolojisi değil mi? Ben senin yazım hatalarınla ilgilenmedim. Eğer ilgilenmek isteseydim combiz olayından tuttururdum. Fakat senin 73 MHZ olayın gerçekten komikti. Çünkü sen hem mikroişlemcileir yeterince tanımıyorsun hemde bana tanımadıgın mikroişlemciler üzerinde BSD’nin nasıl hızlı çalışacağından filan bahsediyorsun. Sen büyük olasılıkla biryerlerden duymuşsun Linux BSD ölü makinelere bile kurulabilir diye gelip burada bana satıyorsun. Yalansa yalan de? Sen daha Intel’in Pentium 1 serisini tanımadan o seri üzerinde çalışacak BSD’nin hızından nasıl bahsedersin? Yanlış mıyım?
0
erhanbaris
compiz kullanmadigimi zaten yazmistim balik akillim benim.valla kusura bakma hic oyle yuzyuze gelipte
-selam ben erhan
-bende intel bilmem ne modeli islemciyim
-memnun oldum nasilsin bakalim. anlat hele mimarini bana
-valla ne olsun be erhancim ....
gibi muhabbet gecmedi :))))

hadi yaorum hadii.
biraz daha kopukler cikarsa agizindan kuduz zannedecekler. ;)))
0
anonim
ICQ, Messenger filan ver oradan devam edelim istersen. Aklımdan tam olarak geçen şeyleri burada yazamıyorum (Anlarsın ya) Hem site üzerinden polemik yapmamış oluruz hemde ben senin .............. ............... ............................... iyi .......................


Sen düzgün laftan anlamıyorsun çünkü. Senin anlayacağın dili ben biliyorum.
0
anonim
Yada boşver. Sen iyisi Linux'unu da al git.
0
erhanbaris
benim gidecek yerim zaten burasi
sen vistani al git bence. :)))
0
erhanbaris
ne o caninmi yandi
konusmak istemiyorsan cvp yazmassin olur biter.
polemik yapan sensin. dungun olarak amacini sordum sana genede polemik yaptin.
bak kac kisi seni burada istemiyor. hicmi anlamiyorsun.

bu ettigin kufurler zaten senin ne kadar ezik ve aciz oldugun gosterir.
neyse kapat konuyu artik
benimde canim sIkIldi bu konuda artik. baydi..
0
anonim
Cahil çocuk yeter artık! Sus ve Dur!

Dungun(!) olarak amacımı nerede sordun cidden merak ettim. Sen kesinlikle düzgün biri değilsin aksine çok yamuk birisin. Ekler ayrı yazılır! CVP göndermek diye bir sözcük dilimizde yoktur.

Küfür etmedim hani nerede alıntıları gösterebilir misin? Aksine sen bana "kuduz ezik vb" diyerek hakaret ettin ama ben hala terbiyemi peygamber sabrıyla muhafaza ediyorum.

Aksine polemik ve show meraklısı sensin ki, Messenger adresini veremedin. Neden? Çünkü iyi biliyorsun ki, beni dizginleyen şey kalkarsa, seni perişan ederim.

Beni kim istemiyor Fanboylar mı? Aslına bakarsan bende onları istemiyorum ne olacak şimdi? hahahahahah

Ben buradan gitsem misal ne kazanacaksın? Kendi kümesinde guguk guguk guguk konuşarak ne zevk alıyorsun söylesene?

Yani senin gibilerle tartışan birileri çıkmayınca ve sen doğru bildiklerini 3-5 kişiyle guk guk guk guk konuşunca ne oluyor? Bu sana ego tatmini mi yaratıyor? Mesela seninle Windows'u savunarak tartışmam neden gücüne gitti?

Sizi anlamak çok tuhaf. Gerçekten sorunlu insanlarsınız. Linux'e ne faydan oldu mesela? Tek satır kod yazdın Linux için ya da maddi yardımda bulundun mu? Nereden geliyor bu fanatizm? Bir baltaya sap olamadıgın için kendini yamayacak yer mi arıyorsun?

0
erhanbaris
sen sozlukte kal
msn adresimi burada vermem internette ara bulursun.

herkes seni seviyor merak etme. bende seviyorum :))
0
anonim
The End :)
0
erhanbaris
Allah Razi Olsun...
0
turkishmeteor
:D ...mukemmel olmus!
0
AsH
Muhahahahahahahahahaa!!!! (Yanlış olmasın espiriye gülmedim. Arkadşın birisinin yorumları daha eğlenceli geldi de.

(Yau RedOgre sen neden güzel böyle espiriler yapamıyorsun.)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni MacBook Pro ile tamam mı, devam mı?

butch

Yeni MacBook Pro Touch ID, Touch Bar, yeni gelişmiş ekran ve bol miktarda başka yeniliklerle duyuruldu. Bunların çoğu sevinçle karşılanırken, özellikle teknik kullanıcıları mutsuz eden değişiklikler de her zaman olduğu gibi gündeme damgasını vurdu. Escape ve fonksiyon tuşları ile SD Kart yuvasının kaldırılması, şarj portunun MagSafe’siz USB-C'ye evrilmesi de bu konudaki tartışma odakları.

...

Fazlamesai 1 yaşında

butch

Az önce Sundance'e fazlamesai'nin birinci yılı dolunca birşeyler yapalım dedim ve o anda farkettim ki fazlamesai ben bunları söylerken zaten 1 yaşına girmiş. Bir anda garip oldu ortalık ve biraz gülüştük. Evet, fazlamesai.net'te ilk haberin yayınlanmasından bu yana tam 1 yıl geçmiş. Bunu sizlerle de paylaşalım dedik. Bizim için çok zevkli geçti geçtiğimiz bir sene ve ben kendi adıma çok şey öğrendim siteye katkıda bulunan herkesten.
Neyse saçmalamaya başlamadan durayım ve seneye de buralarda ve daha güçlü olacağımız umudunu içimde taşıdığımı söyleyeyim. Herkese teşekkürler...

fazlamesai.net´e soralım: Programcı Verimliliği, UML, DSM

FZ

Birden fazla programcının belli bir sektöre yönelik olarak geliştirdikleri ve pek çok farklı insan tarafından kullanılacak olan uygulama programlarını geliştirmek belli bir dilde ``kodlama´´ bilgisinden çok daha fazlasını getirir. Bu tür projelerin geliştirilmesi için yazılım mühendisliği disiplini bağlamında pek çok metodoloji, disiplin, vs. önerilmiş, denenmiştir. Bunlardan en önemlisi, en ciddi mantalite değişkliği belki de nesneye yönelik programlamadır.

Nesneye yönelik programlama kavramı tüm dünyayı etkilemiş ve başka kavramların, soyutlamaların, vs. ortaya atılmasına yol açmıştır. UML yani "Unified Modelling Language" son yıllarda epey popülerdir ve bunu geliştiren ekibin geliştirdiği RUP (Rational Unified Process) de yazılım mühendisliğini bir üst seviyeye taşıma iddiasındadır.

Türkiye'nin internetteki en büyük süpermarketine hoşgeldiniz!

anonim

Başlıktaki slogan son bir kaç gündür gündemde olan Gima'ya ait. Konu şöyle gelişiyor, Gima'ya ait veritabanına elektronik olarak sızılmış ve firmanın depoladığı kredi kartı bilgileri çalınmış.

Üstelik olay firma bilgi işlemi tarafından değil, bankalar tarafından, çipli kartların manyetik olarak yoğun kullanıldığı için ortaya çıkartılmış.

Fazlamesai.net'e soralım: Açık Kaynak İş Modeli

noyton

Yakın zamanda Bora Güngören konuyla ilgili birçok yazı yazdı kendi blogunda, Türkiyedeki açık kaynak iş modellerinde ve şirketlerinden yola çıkarak. Ama bu tek taraflı bir görüş olduğu için Fazlamesai.net'e soralım: