fazlamesai.net taşınıyor

0
cbc
fazlamesai.net, 6 senelik evinden IBM ve Parkyeri sponsorluğundaki yeni yerine taşınıyor. Haberin devamında bu taşınma esnasında karşılaşabileceğiniz olası değişiklikleri okuyabilirsiniz.
  • Bir süre http://www.fazlamesai.net/ adresine girdiğinizde tarayıcınızın http://10.0.0.1/www.fazlamesai.net/ adresine benzer bir yere yönlendiğini göreceksiniz, alıcınızın ayarları ile oynamayın, durum geçicidir. Tek ricamız bu adresi biryerlere göndermeyin, kaydetmeyin çünkü taşınma tamamlandığında geçersiz olacaktır.
  • Karşılaştığınız sorunları bilgi AT fazlamesai NOKTA net adresine iletirseniz hızlıca çözüm bulabiliriz.

Görüşler

0
cbc
Bu yorum yeni sunucumuzun veritabanına kaydediliyor :) Hayırlı olsun.

(16:51)
0
butch
Hayırlı uğurlu olsun.
0
akif_sever
taşınmı nekadar sürecek bunu belirtilseydi iyi olurdu
0
cbc
haklısınız, fakat kullanıcılar açısından sitenin işlevine zarar gelmeyeceği için süre belirtmek yerine semptomları belirtmeyi uygun gördük.

eğer ki -web tarayıcınızda "cache"i boşalttıktan ve kapatıp açtıktan sonra- adres çubuğunuza fazlamesai.net yazdığınızda, başta ip adresi gözükmüyorsa sizin için taşınma işlemi tamamlanmış demektir.

dns kayıtlarının güncellenmesini bekliyoruz. (sunucunun fazlamesai alan adı üzerinden sunduğu istek sayısına baktığımda tamamlandığını düşünüyorum). ip üzerinden erişimi, her ihtimale karşı 1 hafta boyunca kapatmayacağız.
0
axanc
Zaten IBM sponsorlugunda bir yerlere taşınmanızı bekliyordum.. IBM'de çalışan bu kadar yazardan sonra.. olası yani..
0
sundance
IBM'in sunucu sponsorluğunda ve ParkYeri'nin (yeni sunucumuza) park yeri sponsorluğunda gerçekleşti bu taşınma :)

Fakat ikinci cümlede söylediğinizi pek de anlamadım. FM'in ilk 50 yazarı içinde bildiğim kadarıyla IBM'de çalışan hiçkimse yok :) Ama belki de DW çevirilerini kastetmişsinizdir

0
axanc
benim söylemek istediğim şey artık IBM'in kendi dergisinde bile fazlamesai.net adresinin tam sayfa reklamı vardı.. onları gördüğüm zaman benim aklıma ibm firmasının bu site ile ilgilendiği konusunda fikerler olumuştu.. ama bu olaya sevindim tabii ki..
0
coskung
IBM, hem Bilgi Üniversitesi'nin düzenlemekte olduğu Özgür Yazılım Şenliği'ni destekliyor, Hem de yine Bilgi Üniv. Açık Kaynak Birimi ile ortak eğitimler düzenliyor. Bu nedenle fazlamesai.net'e de destek vermesi IBM'e yakıştı diyebilirim. Aktif FM üyesi olup IBM'de çalışan var mı ben bilmiyorum ama yukarıda bahsettiğim aktivitelerde sıkça görev alıyoruz. Bu yüzden IBM çalışanı sanılması normal. Sonuç olarak IBM, Parkyeri ve Akinon'a bu siteye destek oldukları için teşekkür ederiz.
0
sundance
Teşekkürler. Bu arada IBM'in kendi dergisinin editörlüğünü yaklaşık dört yıldır Fazlamesai olarak biz yapıyoruz
;)
0
ttk
Hayırlı olsun.
0
Zebani
Hayırlı, uğurlu olsun. (Ne yazar kasa mı? :) - Bilgi TV 'den)
0
ebola
Eğer özel bilgi değilse FazlaMesai çapında bir sitenin teknik karşılığı nedir bizimle paylaşabilirmisiniz? (Günlük hit sayısı, ortalama bandwith tüketimi, SQL boyutu vb. )
0
butch
Sağda bulunan "ORTAMDAKİLER" kutusu bir miktar fikir verebilir sanırım. Günlük sayfa gösterimi ortalama 25.000 civarında.

Diğer bilgilere ise yeni sunucunun istatistiklerini inceledikten sonra cevap veririm. Eski sunucuda elimiz kolumuz bağlıydı biraz.
0
Zebani
Sanırım editorler hala normal mesaideler. :) (saat-12:17)
0
cbc
Sanırım üyeler URL lere dikkat etmiyorlar :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net yine yeni yeniden!

sundance

Merhaba arkadaşlar. Fazlamesai iki yılı aşkındır aynı arayüz ile camianın nabzını tutmaya, Eve gidip bilgisayarla uğraşmak isteyenlerin, biraraya geldiği, haber ve tartışma sitesi olmaya devam ediyordu.

Bu iki sene içinde 'bozuk değilse tamir etme' mantığı ile küçük değişiklikler dışında fazla bir oynama yapmadık sitede. Fakat en önemli özelliği bilgi paylaşımı ve diyalog olan sitemizde, anonim yorumlar o kadar hat safaya ulaştı ki kimin kime ne dediği belli olmaz oldu. Bu bahaneyle, bahar temizliği mantığıyla ;) yeni tasarıma, yeni altyapıya geçtik. Elbet aksamalar, problemler olacaktır ama sizlerin de Fazlamesaileriyle kısa zamanda gidereceğimize eminiz. No anonim, bol katılım!

MyLink: Cracker oyunu!

sundance

Bundan yaklaşık iki yıl kadar önce Uplink isminde bir oyun gönüllerimizi fethetmişti

Bir Cracker RPG olarak tanımlayabileceğimiz oyun, bağımsız bir oyun firması tarafından yapılmış olması, pırıl pırıl kutulardaki beş para etmez oyunlar yerine, (oyunun mantığı ile örtüşen) saman kağıttan sarı bir zarfta posta ile elinize ulaşması, oyun cdsinin bile oyunun bir parçası olan bir bulmacayı barındırması ve oyunun aynı anda hem windows hem de linuxda çıkması ile oldukça dikkat çekmişti.

Geçen hafta içinde Uplink hayranlarından biri, bu kadar güzel bir oyunun kapalı kodlu olmasına dayanamamış ve MyLink adında bir versionunu çıkartmış. Daha bir haftalık olmasına rağmen birçok özelliğe sahip olan Mylink, Uplinkde olmayan network modunu da içermekte. Perl ve TK ile yazıldığından da hemen her platformda da oynanabiliyor.

EncFS: Şifreli Dosya Sistemi (TÜRKÇE)

sundance

EncFS, pratik kullanımlı ve performanslı bir şifrelenmiş dosya sistemi. En önemli iki özelliği, şeffaflığı ve dizin bazında şifreleme yapabiliyor olmanız.

EncFS'in özelikleri ve nasıl kullanılabileceği konusunda Cuma günü Linux DevCenter'da yayınlanan makalemin daha geniş ve Türkçe halini (kesinlikle çeviri değil ;) yazının devamında bulabilirsiniz.

SVG Gümbür Gümbür Geliyor

FZ

Tasarımcılar gösterişli ve animasyonlu web sayfalarını FLASH ile yapmaya, programcılar veritabanından çektikleri verileri grafik olarak göstermek için yazılım bileşenleri, GD ya da ImageMagik gibi yazılımlar kullanmaya devam ederken W3C tarafından standartlaştırılan ve Adobe başta olmak üzere Mozilla gibi devler tarafından da desteklenen SVG (Scalable Vector Graphics) sessiz ve derinden ilerliyor.

Mobil SVG yani taşınabilir cihazlara yönelik SVG teknolojisi ile sistem geliştirecek yarışmacıları Nokia 3650 tri-band GSM cep telefonu bekliyor ödül olarak.

FM'ye soralım : GNU/Linux uyumlu donanım seçmek

Betelgeuse

Yeni bir masaüstü bilgisayar toplamaya niyetim var. Linux kurarken sorun yaşamak istemediğim için donanımı seçerken emin olmak istiyorum. Ama bilgisayar malzemesi satıcıları sattıkları donanımlar hakkında linux uyumluluğu konusunda hiç bir şey söyleyemiyorlar. Ben de Fazla Mesai ortamına sorayım dedim. Belki yeni donanım almak isteyen başkalarına da yararlı olabilecek bir rehber oluşturabiliriz burada.