Açık kaynak kodlu amiga os AROS

0
3lobyte
Bir çoğumuzun bilgisayara başlama nedeni olan Amiga bilindiği gibi artık yok ancak birileri aslında lisanslı olan Amiga OS'un açık kaynak kodlu halini geliştiriyor! Üstelik bunu kullanmak için bir Amigaya ihtiyacınız yok.
Çocukluk ve ya gençlik yıllarımızda bilgisayara bizi ısındıran, ilk bilgisayar deneyimlerimizi yaşadığımız veya keşke benim de olsun dediğimiz sistemlerin üreticisi Amiga, battıktan sonra önce Gataway tarafından satın alındı. Sonra ise Microsoft baskısı yüzünden satılan Amiga, Kmos Inc. tarafından satın alındı ve artık tamamen ortadan kalktı.

Ancak birileri bu durumdan rahatsız olmuş olacak ki AROS adı altında açık kaynaklı bir işletim sistemi geliştirmeye başlanmış. İşletim sistemi temel olarak Amiga os ile aynı kullanıcı arabirimine sahip tek farkı 32 ve 64 bit pc işlemcileri ile çalışmakta üstelik 68k amiga programlarını da wine ile UAE karşımı bir yapı ile çalıştırabilmekte .

Geçmişte kalan anılarımızı canlı tutmak ve belki benimde katkım olur diyenlere adres burada ...

Görüşler

0
slaytanic
Download ettim ve CD'ye yazdım. X64 Intel versionunu denedim. No boot disk found instert a boot disk gibilerden bir hata mesajıyla karşılaştım ve kuruluma filan girilmedi.

Diskim Sata DVD-R sürücüm sata bunlarla ilgili olabilir mi acaba? Bilemiyorum... Yani CD boot etmedi sanırım benim donanımla ilgili bir problem olabilir bu.
0
3lobyte
açıkçası 64 bitlik cd yi denemedim i386 yı denedim çalışıyor sorunsuz olarak bildiğimiz amiga sistemi enteresan ama ben kullanmayalı 8 sene oldu unutmuşum herşeyi :( tabi program filan da elimde kalmamış olması da cabası
0
DevilisH
İstediğin her türlü program ve oyunu temin etmede wWw.Commodore.Gen.Tr sitesinden yardım alabilirsin.

0
3lobyte
üyeyim zaten :D ben uzaktan izlerim amigayı sattım satalı .. ama amiga one ın tech tv de tanıtmını ben ayarlamıştım Sinan'a . Ama artık eski günler eskide kaldı malesef bende amigadan kalan alternatif bilgisayar hevesini linuxla tatmin etmeye başladım 1999 dan bu yana. Amiganın aksine çığ gibi büyüyen bir yapı oldu kullanmaya başladım başlayalı . bu sefer doğru yolu buldum. bu bakımdan açık kaynak kodlu amiga os da güzel ama çok geç kalındı kimse kalmadı ki programıclardan filan yapıyı bilen kaç kişi var onu bile bilmiyorum ben bile unutmuşum joy dan oğuz abi bile beni telefonla arar teknik destek alırdı ... neyse hayırlısı geç olsun güç olmasın demişler....
0
DevilisH
Gereken yardımı wWw.Commodore.Gen.Tr adresinden alabilirsin arkadaşım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NIGHTSHIFT 06 - KAYIP UYGARLIK

retrolog

Commodore, Amiga, PC, ATARI, AMSTRAD ve CONSOLE severler! 2006 yılının ilk demoscene aktivitesine davetlisiniz. Resmi internet sitesi : http://nightshift.untergrund.net/

Mac Mini İçin Amiga OS4

3lobyte

Amiga ve Amiga OS birbirinden ayrı 2 firmada yaşama mücadelesi verirken Aralık ayında bir gelişme yaşandı Powerpc işlemcili Amigaların işletim sistemi AmigaOs 4 Mac mini g4 e uyarlandı.

2 Şehir 2 Hafta sonu 2 Parti: Buenzli + Evoke

retrolog

Ağustos ayında iki tane süper parti var. İlki İsviçre'de : Buenzli. 19-20-21 Ağustosta. Hemen sonraki hafta da ise Almanya'da : Evoke. 26-27-28 Ağustos. Bu iki partiye girmek için tek bilet alabilirsiniz. 42 Euro. detaylı bilgi için : tıklayın

Evoke2005

retrolog

http://2005.evoke-net.de/ gerçek SCENE partisi görmek isteyenlere için 26-28 Ağustos 2005, Köln/Almanya'da ve Amiga, Commodore, Atari, Sinclair, console, vb. sistemleri kapsıyor.

7D5 Demoscene Party IV

retrolog

Geleneksel 7DX Parti Seri'sinin yenisi 17-18 Eylül tarihlerinde, Maltepe Üniversitesi - Marmara Eğitim Köyünde yapılacaktır.