Fazlamesai Tayfası Kızılay´dan Bildiriyor...

0
parsifal
Fazlamesai.net ekibi sabah 07:00 itibariyle Ankara'ya ayak basmıştır. Gezip dolaştıktan sonra Kızılay'da bir çay bahçesine çöreklenip teknolojinin nimetlerini kullanmaya başladık.
İlk denememizi Palm Vx ile yaptık. Alınan sonuçlara göre fazlamesai.net Palm'da da gayet güzel gözüküyor. Şu an ise Nokia 6210 ve HP omnibook ile bu haberi sizlere ulaştırıyoruz.

Bilmiyenler için tekrar hatırlatalım. Bu akşam 18:30´da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi D Blok´da fazlamesai.net semineri var. Ayrıntılı bilgi: Linux.org.tr

Görüşler

0
anonim
ben bu aksam seminerdeydim ve gercekten cok uzucu bir goruntu ile karsilastim. Koskoca adamlar kalkmislar bize seminer vermek icin taa ankaralara gelmisler ama seminerde 15-20 kisi ya vardi ya yoktu. Ben buradan fazlamesai ekibine kendi adima ozur diliyorum.
ama sunu belirtmeden edemeyecegim ayni seminer yurtdisinda olsaydi hayatinda internete bile girmemis bir cok kisi dahi katilirdi.

sonra ankarada aktivite yok diyoruz. evet yok, olamazda bu gidisle...
0
anonim
biz fazlamesai.net tayfası olarak Ankara`ya gelmekten de, Linux Kullanıcıları derneğinin düzenlemiş oldupu seminere katılmış olmaktan da büyük mutluluk duyduk. Katılımın kaç kişi olduğunun da hiç önemi yok. Bizleri dinlemeye gelen ve sohbetimizde bizlere eşlik eden tüm eski ve yeni arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederiz, bir dahaki sefere buluşmak üzere..

Butch, Sundance, Parsifal, Larweda
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gözlem: Ne zamandır birşey yazmamıştım ama gene

cayfer

Tipik bir "Windows power user" ortalama günde iki saatini boşa harcıyor...
Kendi çevremde "bilgisayar işini bilen" ve XP gibi güncel Windows işletim sistemi kullanan insanların ortalama günde iki saatlerini sistemlerine "ilgi" göstermekle geçirdiğini gözlüyorum.

Bu gözlem herhangi bir bilimsel yönteme dayanmıyor. Ölçmedim, hesaplamadım. Baştan belirteyim de metodoloji konusunda eleştiriler almayayım.

HELIX: Hızlı Şifreleme ve Doğrulama

butch

Şifreleme üstadı Bruce Schneier ve Niels Ferguson tarafından geliştirilen HELIX sistemi hakkında detaylı bilgiyi bulabileceğiniz makale Emre Sevinç tarafından dilimize çevirildi. Hepimize hayırlı olsun. Makalenin orjinalini Dr.Dobb's Journal 2003, Kasım sayısında bulabilirsiniz.

Bir Bilimadamının Dünyanın Gidişatı Üzerine Dedikleri

FZ

Gelmiş geçmiş en büyük, en vizyon sahibi bilimadamlarından, insanlık kültürünün yüz akı insanlardan Albert Einstein'i çoğumuz fotoelektrik üzerine yaptığı çalışmalar ve aldığı Nobel ödülü, evrene, uzay-zamana bakış açımızı kökünden değiştiren "Rölativite Teori"leri ile biliyoruz.

Aynı bilimadamının kendi zamanında dünyanın gidişatı üzerine düşüncelerini bilen var mı peki? Görebileceğiniz gibi üstad, fildişi kulesinde denklemlerle boğuşup durmanın dışında başka konular üzerine de düşünmüş vakti zamanında. Hazır iş-güç-patronluk-işçilik muhabbeti açılmış iken damardan gireyim dedim:

Why Socialism?

Ve Micros~1 bir firma daha satın alır...

butch

fazlamesai.net'e Soralım: Getter ve Setter Şeytani Mi?

anonim

Linux-programla listesinde Nesne Tabanlı Programlama ile ilgili bir mesaj dizisini okurken Java'da sürekli kullanılan "getter/setter"larla ilgili bilgimi tazelemek istedim. Karşıma bir hayli ilginç makaleler çıktı...