Fazlamesai Tayfası Kızılay´dan Bildiriyor...

0
parsifal
Fazlamesai.net ekibi sabah 07:00 itibariyle Ankara'ya ayak basmıştır. Gezip dolaştıktan sonra Kızılay'da bir çay bahçesine çöreklenip teknolojinin nimetlerini kullanmaya başladık.
İlk denememizi Palm Vx ile yaptık. Alınan sonuçlara göre fazlamesai.net Palm'da da gayet güzel gözüküyor. Şu an ise Nokia 6210 ve HP omnibook ile bu haberi sizlere ulaştırıyoruz.

Bilmiyenler için tekrar hatırlatalım. Bu akşam 18:30´da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi D Blok´da fazlamesai.net semineri var. Ayrıntılı bilgi: Linux.org.tr

Görüşler

0
anonim
ben bu aksam seminerdeydim ve gercekten cok uzucu bir goruntu ile karsilastim. Koskoca adamlar kalkmislar bize seminer vermek icin taa ankaralara gelmisler ama seminerde 15-20 kisi ya vardi ya yoktu. Ben buradan fazlamesai ekibine kendi adima ozur diliyorum.
ama sunu belirtmeden edemeyecegim ayni seminer yurtdisinda olsaydi hayatinda internete bile girmemis bir cok kisi dahi katilirdi.

sonra ankarada aktivite yok diyoruz. evet yok, olamazda bu gidisle...
0
anonim
biz fazlamesai.net tayfası olarak Ankara`ya gelmekten de, Linux Kullanıcıları derneğinin düzenlemiş oldupu seminere katılmış olmaktan da büyük mutluluk duyduk. Katılımın kaç kişi olduğunun da hiç önemi yok. Bizleri dinlemeye gelen ve sohbetimizde bizlere eşlik eden tüm eski ve yeni arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederiz, bir dahaki sefere buluşmak üzere..

Butch, Sundance, Parsifal, Larweda
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İş Değiştirmek, Yeni Bir İş, Yıldızlarla Çalışmak

FZ

SQL Server Central sitesinde bugün karşılaştığım The Danger of Hiring Stars başlıklı enteresan bir makaleyi FM camiası ile paylaşmak istedim.

Hayır, makale SQL, T-SQL ya da veritabanı optimizasyonu ile ilgili teknik bir makale değil. BT dünyasında çalışan bilgisayar uzmanlarına, sosyolojiye, psikolojiye dair bir makale.

Başarılı bir veritabanı yöneticisisiniz ve başka bir şirkete geçmeyi düşünüyorsunuz, gayet güzel maaş önerileri geliyor. Ancak bir kurumda çok başarılı olan bir bilgisayarcı başka bir kurumda da en az o kadar başarılı olur mu? Önceki şirketindeki performansı ile güzel teklifler alan biri yeni gittiği şirkette neden kötü bir performans sergiler? Bir bilgisayarcının, bir programcının ya da veritabanı uzmanının başarısı sadece kendi yeteneği ile mi ilgilidir?

Makaleden dikkatimi çeken bir kaç alıntıyı çevirdim:

Fm Forum geri döndü

butch

Birkaç aylık aradan sonra, Fm Forum yeniden yayında. Zamansızlık, Hosting problemleri bu gecikmeye sebep oldu. Herkesten özür diliyoruz. Hadi kayıp zamanın acısını çıkartıp, yüklenelim forumlara.

Türkçe reddit

anonim

Fazlamesai'nin de uzun süre kendi sitesinde konu ettiği reddit.com sitesi artık Türkçe. Siteye http://tr.reddit.com adresinden erişebilirsiniz. Haberler eklemeyi, siteyi öksüz bırakmamayı unutmayın.

Fazlamesai.net: Yenilikler

butch

Yaklaşık 2 ay önce yaptığımız altyapı değişikliğinden sonra FM'e yavaş yavaş yeni özellikler eklemeye başladık. Bunların bir kısmı dikkatinizi zaten çekmiştir. Biz yine de sizi bilgilendirelim.

Çocuklara Bilgisayar Projesi, Hemen Şimdi!

blue-train

"İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi" denmişti burada bir süre önce, hatırladınız mı? İkinci el bilgisayarların toplanması, ardından GNU/Linux kurularak ihtiyacı olan kesimlere ulaştırılması gibi bir fikir gerçekten de heyecan yaratmış, 1-2 gün içerisinde onlarca yorum gelmişti.

İlgili haberi okurken heyecanlananlardan ve yazılan yorumları ilgiyle takip edenlerden biri de bendim. Bir süre sonra Fazlamesai'de ortaya çıkan bu fikri, aktif olarak içinde bulunduğum ve çocuklara yönelik faaliyet gösteren bir STK olan Farklı Bireyler Eğitim ve Rehberlik Derneği'ne (Faber-Der) de sundum. Oradaki insanların da olumlu tepkisiyle birlikte bu fikrin projeye dönüşmesi fikri hız kazandı.