İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur

0
butch
"İnsanlara toplumsal inisiyatifin gücünü ve eğer istenirse büyük sponsorluklar olmadan, birtakım şirketlere gereksiz ve fahiş paralar kazandırmadan, gençlerimizi belli markalara esir etmeden ve vizyonlarını kısıtlamadan, dünyanın kültür ve entelektüel mirasından faydalanarak bir şeyler üretilebileceğini göstermek istiyoruz."

Emre Sevinç ile Çocuklara Bilgisayar Projesi üzerine yapılan röportajın devamı turk.internet.com'da.

Görüşler

0
Tugba
Diyelim ki iki tane bilgisayar var. İki bilgisayardan birisi P4 diğeri MMX. Bu durumda P4'ü kim alacak, MMX'i kim alacak? Pentium MMX kime P4 kime verilecek?

Bence bu olayın temeli yanlış. İstenilen bilgisayarlarda bir kriter olmalı. Mesela sadece PIII bilgisayarlar kabul edilmeli. PIII bilgisayar göndermeyecek kişilerin de gönderileri kabul edilmemeli. Sonuçta Pentium MMX dediğin bilgisayarı en fazla 50 YTL'ye alabilirsin. Bilemedin monitoruyle birlikte 100 TL etsin.

Adamlar bu şekilde bilgisayar gönderiyorlar MMX ve PII yolluyorlar, PIII'e PIV'e kıyamıyorlar diye, çöpe atılabilecek kadar eski teknolojileri kabul etmemek gerekli bence. Adam zaten çöpe atacak o bilgisayarı, çöpe atacağına size yolluyor.

Hem düşünsenize, MMX ile ne yapılabilir? Öyle bir makineyi kullandım ben. Zamanında iyi bir makineydi fakat şu anda hiçbir modern program o bilgisayarda çalışmaz. Böyle bir bilgisayarı vereceğiniz kişi ile elinizdeki diğer P4 makineyi vereceğiniz kişi arasında bir uçurum olduğunu mu düşünüyorsunuz da, aralarında uçurum olan iki makineyi, iki farklı kişiye verme planları yapıyorsunuz?

P4'ü alan insan P4 gerektiren programlama dilleri ile mi çalışacak mesela? Peki o kişinin P4 gerektiren programlama dillerine ihtiyacı olduğunu nereden anlayacaksınız? Mesela o kişi gelip ben .Net kullanacağım dediğinde ona P4 diğeri gelip de ben Linux Shell'de GCC kullanacağım dediğinde ona MMX'mi vereceksiniz?

Ya da konu programlama olmasın. Bir çocuk gelip ben sadece Internet kullanacağım, Chat yapacağım, Ders Notları indireceğim, printer'dan çıktı alacağım dediğinde ona MMX'i diğeri de gelip bana P4 lazım şunu şunu yapacağım QT ortamında yazılım geliştireceğim dediğinizde ona da PIV'ü mü vereceksiniz?

Ya da kimin ne yapacağına siz mi karar vereceksiniz? Ya da buna Beyoğlu belediyesi mi karar verecek?

Bence siz aldığınız bilgisayarlara kriter koyun. PIII 533'den P3 866'ya kadar bilgisayar kabul edin. Böylece Hem işe yarar makineleri az ama öz şekilde almış olur, hem de dağıtırken adaletli olursunuz.
0
yilmaz
P2 bir bilgisayar bir çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir. Hatta ufak tefek bir çok oyunu çalıştırır bile. Çocukların yaşlarına göre pc ler dağıtılabilir en azından bu kısım düşünülmüştür herhalde. Çocukların yazılım gelitirmeye (!) ne kadar istekli olacağına göre birşeyler düşünülür. Çocuklardan bahsediyoruz.
0
loker
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

Trol beslemeyin...
0
vst
:)
0
robertosmix
Önünüze gelene troll diyorsunuz, güzel. Benim merak ettiğim başka birşey var.. mesai saatleri içerisinde nasıl bu kadar sağa-sola dalaşacak zamanı bulabiliyorsunuz?

Devletin bu memurların büyük bölümünü kapı önüne koymadığı yada adam gibi çalıştırmadığı sürece de vergi filan bana çok miğde bulandırıcı geliyor. Hadi bizim miğdemiz bulanarak ödüyoruz da.. siz nasıl yiyorsunuz onu da merak etmiyor değilim.
0
FZ
Y.A.S.R.T. (Yet Another Self Replicating Troll)
0
Tugba
Troll'ün kim olduğu belli... O Troll'ler kendilerini bilirler. O Troll'ler Bilgisayar forumlarında kürt propagandası yapanlardan başkası olamaz kanımca. Siyasi Web siteleri ve forumları bitti de, FM forumları mı kaldı bu işleri yazmak için? Pardus web sitesinde isteğinizi reddedip açtığınız konuyu kapattılar da FM camiası'mı ikna edecek Parduscuları? Zaten Dikkat ederseniz bu Troll olayını hiç üzerime alınmadığımdan, cevap yazma mecburiyeti de hissetmedim 2 gündür. Fakat Robertosmix'in yanıtı beni yazmaya teşvik etti :P
Bence Robertosmix bey doğru söylüyor.

Robertosmix'e "Y.A.S.R.T." diyen ve bilgisayarları çocuklar arasında nasıl pay edeceğini anlatacağına Troll muhabbetine katılan lüzumsuz işler müdürü Emre bey'i kınıyorum. Siz böyle Troll muhabbetleri yapacağınıza bilgisayarları nasıl paylaştıracaksınız bu konulardan bahsedin bize. Bahsedin ki, biz de gönderdiğimiz/göndereceğimiz bilgisayarların nerelere ne şekilde ulaşacağından ve ne amaçlarla kimler tarafından kullanılacağından emin olalım. Ona göre yollayalım... Anlaşıldı mı Sayın Sevinç beyefendi. Burada da bir konferans verin şu çocuklara yollanacak bilgisayar konusunda beni bilgilendirin. Sayın FM sitesinden bir grup editör, Istanbul Bilgi Üniversitesin'den bir grup çalışan, sayın bilgi işlem sektöründe ki deneyimli profesyonel... :)
0
sefalet
Hedef her kullanıcıının ortalama P2 bir makineye sahip olması, bunun için; P4 makine alınıp ikiye ayrılıyor iki adet P2 elde ediliyor.İki MMX makine çarpılıyor sonuç yine aynı olduğu için artı bir MMX daha ekleniyor.P3 makineler gelirse, bir AMD ile toplanıp kare kökü alınıyor böylece ortaya ortalama olarak üç pc çıkıyor.Fakat işin içine AMD girdiği için doğan makinelerde ısınma sorunu ile karşılaşılıyor.Bunu önlemek için P3 olan makineleri bir fonksiyon yardımı ile işlemden geçirmek gerekiyor.Ama detayını anlatamam çünkü ben o kadar bilgi işlem profesyoneli değilim bilmiyorum anladınız mı.
0
Tugba
Anlaşılan geçen sefer ki kuyruk acın daha geçmemiş ki bu derece saçmalayabilmişsin. Eminim ki o küçük beyninden son derece komik olduğun geçiyordur şu anda. Yalnız söylemeliyim ki komik olmayı dahi beceremeyen bir zavallısın. Eh Senin gibi odunu da bu yaştan sonra yontup kereste haline getirmek benim işim olmadığına göre seni yontup adam edecek bir tornacıya başvurmalısın. Belki seni yontup adam eder de, belki sana ait olmayan şeyleri çalıp, sonra da hırsızlıgınla övünmemeyi öğrenirsin. Belki espri yapmayı da öğrenirsin kim bilir?

Haydi bakiiiiiiiiiiiiiiiim git işine... Sen hafiften şöyle Forumtr gibi yerlere uzan.
Oralarda bir kaç warez linki ver de sana rep eklesinler. Ne işin var senin buralarda? Buralar seni bozar.
0
Tugba
Ha ayrıca özellikle bu başlığa gelip de anlamsız ve saçma şekilde havladıgına göre kuyruk sokumu bölgende geçen yediğin tekmeden dolayı hala kaşıntı ve yanma hissi mevcut. Senin kaşıntını ben gideremem. Ayrıca benimle muhatap olabilecek statü sahibi de değilsin sen.

En azından o mertebeye erişebilmen için başkalarının emeğini çalmaman gerekiyor... Çalıyorsan dahi kesinlikle bununla övünmemen gerekiyor.

O yüzden sanma ki, sana sürekli cevap verip de, seni polemikler ile besleyip, karşıma alıp, adam yerine koyarak sana yazacağım...

Eğer öyle sanırsan çok yanıldıgını şimdiden söylemeliyim.

O yüzden hiç boşuna yalanma... Salyaların boşa akar gider... Yut onları sen. Bu başlık altında akıtmaya kalkma. Çünkü bunu yapamazsın. Sen ürürsün kervan yürür...

Güle Güle...
0
darkhunter
Sözüm meslicten dışarı, asıl trollük AMD'nin ısı problemi olduğunu iddia etmek olur :-p

Keza ben ve oda sıcaklığında, taviz vermeden çalışan AMD işlemcim gülüyoruz böyle şeylere...
0
Tugba
Lamer işte..
0
Tugba
AMD ısınıyor diyen bir insandan ne bekleyebilirsin ki? Evet ısınıyor... Bence onun beyni ısınmış. Biraz dinlendirmesi lazım. Kafasını soğuk suya sokması gerekli. Sonra da o her işe burnunu sokan pinokyo burnunu bir tornacı ya da keresteci de biraz kısalttırması lazım.

Bir kere aslında bence insanlarda duyarlılık olsa kalkıp şunu demeleri gerekir: Peki burası açık kaynak kod üzerine bir ortam. Bak logo'da penguen var. Bak burada Linux var... Be adam sen gitsene forumtr'a orada takılsana. Gidip Lisanssız Windows'un ile takılsana. Gidip MS'in programlarını beleşten kullansana... Neyse madem milletin derdi değil benim de derdim değil. İnsanlar böyle çamurlara tahammül edebiliyorlarsa ve üzerine basıp paçasına sıçratmadan onlarla geçinebiliyorlarsa bu onların problemi.

Yarın bir gün bu çamurların üzerine bastıklarında ve bu çamurlar paçalarına sıçradığında o çamurları temizlemeye çalışacaklar...
0
Tugba
AMD ısınıyormuş evet ısınıyor doğru...
0
FZ
Buna bir nev-i "Sefalet Calculus" diyebilir miyiz? ;-)
0
Tugba
"P2 bir bilgisayar bir çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir."

P2 bilgisayardan bahsetmemiştim aslında. Ben Pentium 1 serisi bilgisayarlardan bahsediyorum.

"Hatta ufak tefek bir çok oyunu çalıştırır bile."

O tip oyunları daha eski bilgisayarlar da çalıştırır. PII MMX pek farketmez bence. Sonuçta PII bilgisayar da çalışabilen oyun ya çok eski 3D oyunlardır (Onlara da en az yine 3D destekli ekran kartı gerekir) Ya da cidden Pac Man tarzı oyunlardır.


"Çocukların yaşlarına göre pc ler dağıtılabilir en azından bu kısım düşünülmüştür"

Burada ben sayın Emre Sevinç beyefendi'den cevap bekliyorum aslında. Röportajı yapan o sessiz kalan yine o. Sessiz kalmasın anlatsın bize. Nasıl dağıtılacak bu bilgisayarlar Sayın Profesyonel, FM sitesinden bir grup yönetici?

"Çocukların yazılım gelitirmeye (!) ne kadar istekli olacağına göre birşeyler düşünülür."

Burada çocuk olarak tabir edilenlerin yaşları kaç onu da bilmiyorum aslında. 12-18 yaş arası gençlerden mi bahsediyorsunuz yoksa 3-11 yaş arası çocuklardan mı bahsediyorsunuz anlamadım aslında. 3-11 yaş arası çocuğa PC zaten fazla. O gidip Sony Playstation takılmalı. Diğerleri de zaten ufaktan bilgisayar kullandıkça programlamayı öğrenebilir herhalde. Zaten bu programlama olayını da ben Emre Sevinç'in yazısına göre dile getirmiştim.

Bakınız şu yazı:

"Bu tür gerekçelere ek olarak bir başka çok önemli bir sebep: Malum genç insanlar, çocuklar kurcalamyı sever. neden onlara çok daha kurcalamaya ve dolayısı ile kendilerini geliştirmeye bir şeyler keşfetmeye müsait bir sistem sunmayalım?

Neden o müthiç enerjiyi potansiyeli ve merakı engelleyecek kapalı kutular sunalım? Ne kadar açık ve özgür bir sistem sunarsak genç beyin gücünün merak ve keşfetme ve bizi ileriye götürme potansiyelinden faydalanma imkanımız o kadar artar.

Çocuklarımızın gençlerimizin şablon düşünmeye birtakım belli şeylere alışmasını değil işin temellerini öğrenmesini ve kendilerini geliştirmelerini istiyoruz."


Ben buradan üstü kapalı bir şekilde programlama olayını çıkarıyorum. Yoksa yanılıyor muyum?

Benim o yazıdan anladığım bu. Yoksa bu yazı o şekilde yazılmadı da, Artistlik olsun diye mi yazıldı? :P
0
Tugba
Benim anlayamadığım konu bir Forumtr lamer'ı ile bir ek$i sozluk yazarı eheheh çocuğu benimle polemik yapmak için yarışıyor... Aslında bu bir nevi gurur verici olsa gerek. Demek ki, ben cidden sağlam yazıp, iyi oturuyorum ki, birileri bana cevap yetiştirmek için sürekli kasıp duruyor...

Demek ki, yazdığım şeyler, söylediğim gerçekler, bu ehehehe çocuklarının ve "Bi replesene babo" tipli heriflerin cidden içine oturuyor.

İşte Troll'lük bu olsa gerek. Lüzumsuz bir şekilde polemiğe yol açıp durmak. "Vay sen kopya yazılımı nasıl yassak edersin?" Vay sen nasıl olurda bilgisayarların nereye gideceğini merak edip Troll'lük edersin.

Be Allah'ın sersem kulları... (Onlar bilir kendini kimseye özellikle tanımadıklarıma sersem demek haddime değil) Biz buradan bilgisayar göndereceksek, o bilgisayarın kime gideceğinizi bilmek isteriz.

Bu konuda bize bilgi veren olursa biz de kalkıp bilgisayarı göndeririz...
Burada iki teneke çıkmış boş boş tıngırdıyor... Boşa tıngırdayıp duracağınıza kalkın da o bilgisayarların nasıl değerlendirileceği hakkında konuşun. İşte ben buraya bu soruyu sorarken birilerinin çıkıp saçmalası... Esas Troll'lük budur.

Anlaşılan ya birilerinin damarına bastık yine (Şu siyasi propagandasını yapan Troll kürtler) ya da sefalet gibi sefillerin içine oturup canlarını cidden yaktıgımızdan nickimizle o teneke'nin tıngırdamasını sağladık yine durduk yere.
0
FZ
Hani olur da 10 saniyede okuyup da yanlışlıkları algılayamayan birileri çıkarsa diye not düşelim:

Diyelim ki iki tane bilgisayar var. İki bilgisayardan birisi P4 diğeri MMX. Bu durumda P4'ü kim alacak, MMX'i kim alacak? Pentium MMX kime P4 kime verilecek?

Buna karar verecek olan teknik ekip değil. Karar verecek kişiler ise en nihayetinde benzer sosyoekonomik dağılımdan aileleri muhatap alacaklar. Bundan ötesi tesadüfidir. Kast edilen eğer "adaletsizlik" ise burada unutulmaması gereken bilgisayarların yazılımsal olarak benzer işlevselliğe sahip olacağıdır. Yani ortada birilerine haksız kazanç sağlamak gibi bir durum yok. Algıda yamulma olabiliyor sanırım bazı FM okurlarında.

Bence bu olayın temeli yanlış.

Değil.

İstenilen bilgisayarlarda bir kriter olmalı. Mesela sadece PIII bilgisayarlar kabul edilmeli. PIII bilgisayar göndermeyecek kişilerin de gönderileri kabul edilmemeli. Sonuçta Pentium MMX dediğin bilgisayarı en fazla 50 YTL'ye alabilirsin. Bilemedin monitoruyle birlikte 100 TL etsin.

O zaman buyrun satın alın ve adam edip birilerine verin. Biz bunları satın almıyoruz. Bağış alıyoruz. İşe yarayabilecek hale getirip yine karşılıksız olarak sunuyoruz. Daha iyi bir öneri? 100 YTL harcamak dışında ve demagoji dışında yani?

Adamlar bu şekilde bilgisayar gönderiyorlar MMX ve PII yolluyorlar, PIII'e PIV'e kıyamıyorlar diye, çöpe atılabilecek kadar eski teknolojileri kabul etmemek gerekli bence. Adam zaten çöpe atacak o bilgisayarı, çöpe atacağına size yolluyor. .

Yine bir algıda yamulma durumu. P IV bilgisayar da bağışlandı, P III bilgisayar da. Demek ki neymiş: Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak saçma bir eylemmiş.

Hem düşünsenize, MMX ile ne yapılabilir? Öyle bir makineyi kullandım ben. Zamanında iyi bir makineydi fakat şu anda hiçbir modern program o bilgisayarda çalışmaz.

Yanlış. Detaylar okura egzersiz olarak bırakılmıştır ;-)

P4'ü alan insan P4 gerektiren programlama dilleri ile mi çalışacak mesela? Peki o kişinin P4 gerektiren programlama dillerine ihtiyacı olduğunu nereden anlayacaksınız? Mesela o kişi gelip ben .Net kullanacağım dediğinde ona P4 diğeri gelip de ben Linux Shell'de GCC kullanacağım dediğinde ona MMX'mi vereceksiniz?

Sizin biraz kafanız karışmış sanırım.

Biz burada adalet dağıtmıyoruz. Eldeki kaynakları işlevsel şekilde insanlara sunuyoruz. Donanımsal olarak eldeki malzeme homojen değil ama zaten önemli olan da bu değil. Aslolan sunduğumuz işlevsellik ve taviz vermeyeceğimiz şey de bu.
0
Tarık
Bu kişiye cevap vermek için neden enerji sarfediyorsunuz anlamadım. Yapmaya çalıştığı apaçık ortada. Benim anlayamadığım, bu insanlar nereden duyup geliyorlar, ona buna, herşeye desteksiz atıp gidiyorlar. Birde yahu gecen kendi ellerimle ispatladım ben bu insanın doğru söylemeyen, rahatsız bir insan olduğunu. Adaletten, yazılımları, filmleri, müzikleri çalmamaktan bahsedip 200gb lik mp3' e 75 ytl den nasıl balıklama atlıyor isterseniz siz kendiniz bakın . Kısaca cevap vermeyin bu insana çünkü gerçekten rahatsız. "Tugba, bana kesinlikle cevap yazma yada yaz farketmez" çünkü ben cevap vermeyeceğim. Çok ilginç değilmi bu denli ileri derecede rahasızlığı olup, dk da 10 kişiye desteksiz, faydasız, mesnetsiz sallayabilmek, birde üstüne hakaret edebilmek. Ben şu sağlıklı halimle bile düşünüp cümlelere dökemem bunları. İşte bunuda fm de görmüş olduk. FM; yeniliklerin öncüsü :)
0
Tugba
Biz daha önce burada bu tenekeye ve arkadaşına dedik ki, Black Death Gothic tarzda Metal müzik dinliyoruz... Bizim dinlediğimiz müzik türü Radyo ve TV'ler de çalmıyor. Biz önce dinleyip kontrol ederiz, sonra gider orjinalini satın alır dinleriz. Fakat bu soytarı burasını da ek$i sozluk sanmış olmalı ki, gelip şoparlığını ve zibidiliğini verdiği 5 para etmez link ile ispatlamaya çalışıyor...

Ve dikkat edin şu 2 zibidi, daha önceden yazılmış ve daha önceden tartışılıp üzeri kapanmış hırsızlık konulu başlıkta rezil-ü rüsvan olduklarından sürekli benim yanıtladığım iletilerin altına yazıp duruyorlar. Sanki benim 75 GB MP3'e bu Tıfıl'ın söylediği şekilde atlamış olmam bu teneke veled'in yazılım kopyalamasını haklı hale getirecek. Sanki ben tüm işimi gücümü bırakıp bu Tıfıl'ın dediği gibi 75 GB ve 750 GB MP3 depolamış olsam bu Torlak Heheheeh Çocuğunun MS ve diğer yazılım firmalarının ürünlerini kopyalaması meşru hale gelecek.


İşte bunu bile anlamaktan aciz bir soytarı kalkmış özellikle benimle uğraşıyor... Bir de bana cevap verilmemesi gerektiğini tavsiye ediyor. Oğlum madem bana cevap verilmemesi gerektiğini düşünüyorsun da ne diye 2 aydır her yazdığım yazının altında senin nickini görüyorum? Bir taraftan kalkıp benle muhatap oluyorsun diğer taraftan başkalarına olunmaması gerektiğini tavsiye ediyorsun. Asıl benim gibiler değil senin gibi ek$i sozluk'den fırlama sokakta korsan CD satıcısı kılıklı insanların buralarda dolaşmaması gerekli.

Sen benim burayı nereden duyduğumu bırak da, kendine sağlam bir Shrink aramaya bak. Senin bozuk kişiliğin ve her başlık altında aynı linki papağan gibi verip durduğun saçma yazıların pek de umrumda değil. Sonuç olarak hayatımda bir nokta kadar değeri olmayan birisin. Ne idüğü belirsiz serseri misin? Yoksa insanlar içinde aynı linki vererek şahsımı rezil ettiğini sanan fakat daha önce ağzının payını bir çok kez alan bir ezik misin?

Seninle dakikalarımı harcayamam... Sen git kendi ayarında ek$i formatında 18 yaşında gençlerle mesajlaş. Senin gibi tenekeye açıklama yapmak bizi küçültür... Ayrıca çıkaramadığın ya da hazmedemediğin bir şeyler olduğu kesin. Sana maden sodası tavsiye etmekten başka bir şey yapamam. Ya da bundan daha güzeli parmagını genzine sokup kusabilirsin. Tabi bunu bizim önümüzde yapma gidip ek$i sozluk'de yap. Malum orada kusmak ve pislemek serbest. Burasını daha fazla kirletme. Bu sana yazdığım pardon lütfettiğim son yanıttır.

Sana da Güle Güle...
0
Challenger
Bu ne enerji? Ben okurken yoruldum :)

Biraz sakin olmayı ve konuşurken de karşınızdakine hakaret etmemeyi deneseniz?
0
Tugba
Selam,

Ben burada son derece saygılıyım. Fakat dikkat ederseniz (Aslında mutlaka etmiş olmalısınız) Bu Web sitesinde 2-3 tane çamur var.

Bu çamurların üzerine bastıgınız zaman sizin paçanıza sıçrıyorlar...

Bunu görmek için alim olmaya gerek yok. Ben burada hangi başlıga ileti yollarsam yollayayım bu çamurlar kesinlikle ama kesinlikle eksik kalmıyorlar...

Bir de çıkmış beni hırsız yerine koyuyor. Benim 75GB MP3 istemiş olmam ticari yazılımların kopya edilmesi yanında devede kulaktır...

Ayrıca ben ciddi anlamda Audio CD arşivine sahip olduğumu burada defalarca kez dile getirdim. Ben dinlemeden albüm almam. Benim tarzım TV'ler de yok. Kaldı ki ben Mp3 dinliyor bile olsam benim dinlediğim MP3'ler bu ülke de yaşayan sanatçıların ve yapımcıların emeğine balta vurmaz.

Bunlar son derece açık şeyler... Bunları fazlaca konuşmaya yazmaya filan lüzum yok.

Yalnız bu iki çamura dikkat edin. Bu çamurların üzerine basarsanız paçanızı kirletirler...

Sonra bunlardan kurtulamazsınız. Gelirler her başlık altında size saçma sapan saldırırlar. İpe sapa gelmez şeyler yazıp sizi kendileri gibi salaklaştırmaya kalkarlar.

Bu ikisine dikkat diyorum... Zaten herşey ortada. Daha bu ikisinin mevzusu bile şu başlıkta yokken birden peydah oldular. Neden? Çünkü akılları sıra o kıt beyinleri ve iki lafı bir araya getirmekten aciz halleriyle beni burada akılları sıra burada benimle uğraşacaklar.

Internet üzerinde olmaları bu iki çamurun oraya buraya sıçramasını sağlıyor. Internet'de bu iki çamur gibi çok gördüm ben. O yüzden bu gibi tiplere alışığım. Pek şaşırmaya lüzum yok. Çünkü en kaliteli site de dahi bunun gibi iki tanesi mutlaka çıkar. Problemli, Ezik, Sağa sola özellikle gözüne kestirdiğine saldıran sonra da haklı çıkmaya kalkan bir kaç kişiliksiz ruh hastası insan.

Bu gibilerle fazla muhatap olunmaz fakat fazla da hırlatmamak lazım bunları. Gereken cevap verilmeli sonra ise oturup salaklıkları izlenmeli...
0
linuxista
tavsiyenize uyarak sizi aşkla izliyorum. epey eğlendim keyfim yerinde. bir ara sıkıldığımda sizi öpmek için yazacağım; tekrar eğlenebilmek ve keyiflenmek için
0
Tugba
Yaz yaz... Bu arada mutlaka bir şeyler izlemek istiyorsan bir VCD atın da CD-Rom'a oturup film izleyin annen ile birlikte. Onu da öpmeyi ihmal etme ama arada... Malum bu yaşta gençler büyüklerine iyi davranmıyorlar onların halini hatrını sormuyorlar artık. Bir ek$i tutturmuşlar gidiyorlar...

Büyükler de bu durumdan çok da şikayetçi aslında. İhmal etme onları. Ek$i'ye takılmak yerine oturun atın VCD'yi izleyin yani.

Ne zaman istersen yazabilirsin. Fakat ben cevap verirmiyim inan bilmiyorum. Keyfim yeterse belki cevap veririm ama sanmıyorum çünkü sıkıldım artık buraya yazmaktan. Ben biraz çekileyim de siz takılın kendi halinizde. Sizi rahatsız etmeyelim artık. Haydi Güle Güle.
0
linuxista
keyfim katlanarak artıyor.. belki iklim değişir akdeniz olur... şehre yeni bir film gelir... lakin hala keyfim yerinde... öpmüycem çek dudaklarını, sıranı bekle teyzeciğim...
not: kasılırken edindiğin pozlara bayılıyorum... bir kürdü bu kadar eğlendirmek seni üzüyor olsa gerek... lakin üzülme... aziz ülkemde adamı üze üze kadın ederler... bırak kendini ırmağın akışına...vursun seni o taştan bu taşa...:))))
0
eribol
Evet bende izliyorum ve gördüğüm bir tek sen ve senin salaklıkların, pardon küfürlerin, olmadı hakaretlerin pardon pardon yine olmadı yalanların, aaa yine tutturamadım; çamurlukların, üfff yine olmadı. Aha buldum cevap "E" şıkkı yani hepsi olacak.
İşin özüne gelince;
Forum editörlerine. Tugba kullanıcısı forumda salatalık olsun diye mi tutuluyor, yoksa aykırı sese kulak verdiğinizi göstermek mi amaç? Cevap birinci seçenek ise burada saçmalıklar havada uçuşuyor derim? İkincisiyse cevabınız, yazdıklarında karşıt ses değil çatlak ses var. Teneke gibi gürültü veriyor. Bence silmenizde fayda var. Ha unutmadan onu kendi haline bırakmışsınız, farkındayım:D
0
Tugba
Benim burada tutulmam ve tutulmamam bir şeyi değiştirmez. Asıl seviyesi dibe vurmuş sizin gibilerin burada karşıt fikirlere olan tahammülsüzlüğü önemli.

Herkes o üzerine basıldıgı zaman sıçrayacak çamurların kim oldugunu biliyor ve bunu anlıyor.

Herkes sizin gibi basit beyinsiz çocuksu ve ek$i sozluk köşelerinden buraya zıplamış liseli tipler değil ki. Zaten adam olan kişiler bu başlıga mesaj atmamak ile ilgilenirken senin gibi adam olmadık eblekler'de bu başlıkta tartışan kişiye nasıl laf yetiştiririz onunla ilgileniyorlar.

Çünkü başka bir marifetin yok ki başka yerde başka yazılar yazasın. Gelip burada benimle polemik yapıp bir nevi kendine göre beyin jimnastiği yapacaksın. Çünkü beynin ancak bu kadarını alıyor. Ne yapalım?
0
Tugba
"Buna karar verecek olan teknik ekip değil. Karar verecek kişiler ise en nihayetinde benzer sosyoekonomik dağılımdan aileleri muhatap alacaklar. Bundan ötesi tesadüfidir. Kast edilen eğer "adaletsizlik" ise burada unutulmaması gereken bilgisayarların yazılımsal olarak benzer işlevselliğe sahip olacağıdır. Yani ortada birilerine haksız kazanç sağlamak gibi bir durum yok. Algıda yamulma olabiliyor sanırım bazı FM okurlarında. "

Karar verecek olan teknip ekip değil, sizlersiniz galiba. Yani FM yöneticileri ve sayın Emre bey :) Peki...
Demişsiniz ki: "Burada unutulmaması gereken bilgisayarların yazılımsal olarak benzer işlevselliğe sahip olacağıdır" Yazılımsal olarak benzer işlevselliğe sahip olmak donanımsal farklılıkların olmadığı anlamına gelir mi? Sonuçta bir tanesi hızlı diğeri daha yavaş açılacak. Birinin gücü son version KDE ve Gnome gibi programların rahat bir şekilde çalışmasına yetecek, diğeri belki daha eski bir GNOME sürümü çalıştırabilecek. Sonuçta bunları da hesap etmek gerekmiyor mu? Siz aynı sürüm programları tüm bilgisayarlara yüklemiş olsanız dahi bilgisayarları alan kişilerden bir tanesi söz gelimi GNOME yazılımını yükseltmek istediğinde bunu yapabilirken diğeri belki yapamayacak ya da yaptığında sonuçtan memnun kalmayacak... Benim demek istediğim şey bu idi. Yani burada biraz da olsa adaletsizlik var gibi geliyor bana.


"Değil."

Öyle Öyle.. ;)


"O zaman buyrun satın alın ve adam edip birilerine verin. Biz bunları satın almıyoruz. Bağış alıyoruz. İşe yarayabilecek hale getirip yine karşılıksız olarak sunuyoruz. Daha iyi bir öneri? 100 YTL harcamak dışında ve demagoji dışında yani?"
Olur o zaman yollamak istediğim bilgisayarı satıp 5 tane 166 MMX alıp göndereyim...



"Yine bir algıda yamulma durumu. P IV bilgisayar da bağışlandı, P III bilgisayar da. Demek ki neymiş: Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak saçma bir eylemmiş."
Ben öyle söylemek istemiyorum ki ama. Tabi ki bağış alıyorsunuz satın almıyorsunuz. Fakat cidden maddi durumu olduğu halde elindeki en eski bilgisayarı gönderen insanları gördüm. O P166 MMX'i gönderen kişiyi de biraz tanıyor gibiyim. Kendisi son model Mac kullandığını ve PC'sin de Call Of Duty2 oynadığını iddia eden birisiydi. Madem o kadar iyi ekran kartlarına ve son model Macintosh bilgisayarlara para yetiştirebiliyor da neden kalkıp 166 MMX gibi 10 senelik bir bilgisayarı gönderiyor? Bunu yapana kadar hiç yapmasın daha iyidir bence. (Tabi sencesini bilemem Emre bey) Ben öyle düşünüyorum yani. Ve her zaman ki klasik ukalalığını ekleyip bilgi fikir falan konuşmuşsun :) Esas bilgi sahibi olmayan sensin çünkü benim aklımdan geçeni ve 166 MMX'in sahibinin ne halt edip de 166MMX gönderdiğini bilmiyorsun ;) Gerçi bilseniz bile bu sizin umrunuzda olmayabilir. Sonuçta siz iyi ya da kötü çalışan bilgisayar almaya bakıyorsunuz. Sahibinin kişiliği ya da kişiliksizliği sizi pek ilgilendirmez tabi normali de budur. Doğru haklısınızdır.


"Hem düşünsenize, MMX ile ne yapılabilir? Öyle bir makineyi kullandım ben. Zamanında iyi bir makineydi fakat şu anda hiçbir modern program o bilgisayarda çalışmaz.

Yanlış. Detaylar okura egzersiz olarak bırakılmıştır ;-)"
Yani şimdi sizce bu bilgisayara cidden modern denebilecek programlar yüklenebilir mi? Bu bilgisayarda mesela ne çalışabilir? Diyelim ki elimizde bir 166MMX var. Bu 166MMX'e biz oturup Windows yüklemeyeceğiz çünkü proje de kullanılacak olan yazılım ve işletim sistemi Linux. Peki biz bu makineye ne yükleyebiliriz ihtiyaçlara göre? Mesela bu makineyi alan çocuk gidip bununla Internet'e bağlanmak istedi diyelim. Herhalde bu makineye yüklenebilecek en iyi Linux dağıtımı 50 MB ya da 100 MB seviyesinde olan ve son derece sade bir yazılım yelpazesine sahip Live CD bir dağıtım olabilir herhalde. Siz bu makinenin üzerinde Debian Sarge ya da Debian Woody çalıştırabilir misiniz? Bence çalışsa dahi 32 MB RAM'e sahip bir makine de light pencere yöneticileri dışında herhangi bir program çalışmaz. Çalışsa dahi o sizin diğer sitedeki yazınızda belirttiğiniz gibi Pentium II ya da III üzerinde çalışan son yamaları yüklenmiş bir Windows XP gibi sürünerek çalışır. Peki burada arkadaşımız bu bilgisayar ile Internet'e girmek istediğinde ne kullanacak demiştik? Evet OMG! :P Şimdi aklıma geldi Firefox mu kullanacak? Peki ama Firefox'un sitesi sizin gibi düşünmüyor sayın FZ. Bakın ne diyor Firefox'un sitesi:

"Minimum Hardware
Intel Pentium II or AMD K6-III+ 233 MHz CPU (Recommended: 500MHz or greater)
64 MB RAM (Recommended: 128 MB RAM or greater)
52 MB hard drive space"

Şimdi burada siz değilde, herşeyi ben bilirimci zihniyete sahip ve cin olmadan adam çarpmaya kalkan bol keseden sallayan çok bilmişler çıkıp "Nayır Nolamaz" Çığlıkları eşliğinde " kesin O MS Windows için gereken minimum sistemdir"diyecekler. Ben de onlara diyeceğim ki bak bu yazıyı Bakkal Mehmet efendinin veresiye defterinden okumadık. Bu yazıyı nereden paste ediyoruz git bak diyeceğiz ve tabi ki link'i verip onları bir kez daha utandırıp yerin dibine geçireceğiz...
http://www.mozilla.com/firefox/system-requirements.html
Bakın burada Pentium II or AMD K6 III 233 MHZ CPU gereklidir diyor. Parantez içinde ise Önerilen CPU hızı 500 MHZ or greater şeklinde yazıyor. Peki şimdi siz bakın P166MMX diyorsunuz ama bu makine Firefox'u çalıştırsa bile bu makinenin çalıştırdıgı Firefox'dan ne hayır gelir? Bence gelmez... Bu makine çalıştırsa çalıştırsa Lynx çalıştırır ki o makineyi kullanan çocuk neden o derece Extreme bir browser kullanacak? Metin tabanlı mı takılacak? Ya da metin tabanlı takılmasa bile neden öyle saçma bir browser'a sürekli talim edecek?

Ben diyorum ki en azından 233 MHZ ya da 300 MHZ kabul edin mi diyorum Nayır! Ben diyorum ki, hiç olmazsa bana bilgi fikir vb. şeklinde ukalalık yapmayın her zaman yaptıgınız gibi diyorum sayın Emre. Ne var yani bu sistem yeni uygulamaları çalıştırabiliyor muş? Peki çalıştırıyorsa o makine de arkada çalışan yığınla linux programı X Server ve onun üzerinde çalışan Window Manager hiç mi bu bilgisayardaki kaynakları böyle harcamayacak da bu bilgisayar süper şekilde Web'de filan dolaşabilecek? Ama tabi siz her zamanki ukalalıgınızı ve çok bilmişliğinizi kullanıp bana bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor demişsiniz. Teessüf ederim. Ukalalık sizin yaşam biçiminiz olduğundan size kızmıyorum Nayır :) Kızmakla bir şey olmuyor hemde.


"
iz burada adalet dağıtmıyoruz. Eldeki kaynakları işlevsel şekilde insanlara sunuyoruz. Donanımsal olarak eldeki malzeme homojen değil ama zaten önemli olan da bu değil. Aslolan sunduğumuz işlevsellik ve taviz vermeyeceğimiz şey de bu.

Adalet dağıtmıyoruz diye bir şey olmaz. Birine hurda MMX diğerine P4 olmaz. Ya hepsine P4 ver ya da hepsine MMX ver. Bunun adaletle falan ilgisi yok. Bence bu gerekli Homojen falan anlamam. Süt mü dağıtıyorsunuz siz çocuklara :P Bırak bu işleriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... :) Ya herkese P4 ver ya da yapamıyorsan aralarında uçurum olmayan makineler ver. Yoksa hiç verme. Tamam mı?
0
Tugba
Kafayı yemişsin sen Perl Rahipleri ve WT ile bozmuşsun... Bırak bu işleri. Senden hakim olmanı isteyen yok. Adelet dağıt demedik. Ama birine hurda diğerine son teknoloji ürün verilmez. O zaman sat o P4'leri onları da MMX'e çevir. Ya da PIII'e çevir.

"Yani ortada birilerine haksız kazanç sağlamak gibi bir durum yok."

Bunu böyle söylemedim bu haksız kazanç ya da tanıdıgına peşkeş çekmek değil. Hayır onu söylemiyorum. Sadece bence arada uçurum olmamalı ve verilebilecek en düşük makine en eskisi olmamalı. Hem ben kimse PIV bağışlamıyor demedim ki. PIV kaç paralık bilgisayar? Ben sana birazdan PIV 2.0'ı ya da 2.4'ü 300 TL'ye bulurum kasa olarak. Müzayede sitelerinde var. Ben de de var zaten öyle bir makine. Bir de monitor verdim mi tamam. Ben bunun hesabını yapmıyorum sadece işlemciler arasında uçurum olmaması gerektiğini söylüyorum.

Yoksa harcanan emeğe ve düşünceye lafım yok.
100 TL ile olmaz bu işler. 100 TL üzerine DSL kurmak çok mu büyük iş de bana sen 100 TL'ye al adam et diyorsun ki? Çok zor değil o Linux'u oraya yüklemek. Bunun ne emeği olacak? Alırım da yüklerim de yollarım da. Kes sesini :P Sinirlendirme beni adam ol hizaya gel... Ukalalık yapma. Salak salak konuşma. Daha fazla laubali yazdırma. Tamam mı? :P O kadar. Ne dediğimi biliyorsun. 166 MMX işe yaramaz en azından PII yolla. Ha ayrıca şunu da dedigini duyar gibiyim. Lynx yerine Dillo var. Dillo da kötü. Biri firefox kullanırken diğeri neden dillo kullanacak? Mutlaka sadelikten mi hoşlanıyor olacak o Dillo'yu kullanan?

MMX gönderme herkese en az PII gönder.
0
redogre
Pek sayın tugba
Nereden başlasam bilmiyorum, bilgisayarı olmayan bir çocuğun "ama bu p4 değil" diye mutsuz olacağı varsayımından mı? yoksa annenin karnından P4 ile doğmuş olmandan mı yoksa acaip üslubundan mı?

Ben anne karnından başlayayım. Bugün birçok bilgisayar kullanıcısı hızlı bir bilgisayarın herşey olduğunu düşünüyor. "Çok daha güzel bişey yapardım ama benim bilgisayar kaldırmıyor". Bu sadece bir bahane. Ben hayatımı 3 boyutlu perspektif ve animasyon yaparak kazanıyorum. Ve rahatlıkla şunu söyleyebilirim hardware bu işin sadece %10u. O çift çekirdekler gigabytlarca hafızalar süper ekran kartları sadece oyun oynamaya yarar. Temel bir modelleme programı senin o beğenmediğin P2 lerde, mmx lerde rahatça çalışır. O bilgisayarda öğreneceğin temel de hayat boyu sana fayda sağlar.

Sen nasıl bir dünyada yaşıyorsun bilemiyorum ama bu dünyada hiçbir şey eşit ve adil değil. Senin acaip mantığına göre kimseye kıyafet de bağışlamamak lazım. Niye biri levis eskisi giyerken öbürü rodi giysin ki? Ama anlamadığın şey tıpkı çıplak bir insanın önce üstünde bir şey olmasını önemseyebileceği gibi, bilgisayarı olmayan bir çocuğun ilk önem vereceği şeyin "Bir Bilgisayara Sahip Olması" dır. O bilgisayarı kurcalar, kurcalar, yetmediğini görür ama o noktaya kadar bilgisayarla tanışmış olur. Ne yani Firefox kullanınca tavana mı erecek çocuk? Saydığın programları sen biliyorsun ama bilgisayarı olmayan bir çocuk nasıl bilsin? Şimdi ki çocuklar herşeyi biliyor, hepsi internetcafeye gidiyor diyebilirsin. Eh tabi bu memlekette herkes bilgisayar görmüştür değil mi? Değil, internetcafe bile görmemiş çocuklar var bolca.

Üslubuna gelince herkes görüyor benim nasıl yazdığımı diyorsun ama "Kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş".

Birgün herkese P4 verilecek bir kampanya yapabilirsen gelir bizzat elini öperim. Ama bilgisayarı bir araç değil bir amaç olarak görmeye devam ettikçe, o MMX diye burun kıvırdığın bilgisayarlar ile geleceğin nice programcısının çıkabildiğini görmedikçe daha çoook anlamsız kanıtlar sunarsın. Kimin lafı hatırlamıyorum "Fakir bir aileden gelen insanlarla çalışmayı tercih ederim çünkü başarılı olmak dışında şansları yoktur". O küçümsediğin mmx'e bile parası yetmeyen bir çocuğa MMX verdiğinde senin P4 ile yaptığından çok daha güzel şeyler yapacağı kesin.
0
Tugba
"Pek sayın tugba"
Pek sayın reDOGre

"Nereden başlasam bilmiyorum" bilgisayarı olmayan bir çocuğun "ama bu p4 değil" diye mutsuz olacağı varsayımından mı? yoksa annenin
karnından P4 ile doğmuş olmandan mı yoksa acaip üslubundan mı? "

Sen daha ilkokul önlüğün ve beslenme çantan ile ebeynlerinin elini tutup onların nezaretinde okulunun yolunu tutarken, Tugba 486DX2-66 kullanıyordu... 14.400bps'lik modemi ile BBS'ler üzerinden hatta bulunan diğer insanlar ile chat yapıyordu. Ve sen daha ortaokul sıralarında arkadaşların ile tepişirken, Tugba Pentium serisi bilgisayarların ilk sürümlerini denemişti... Pentium 75 ve 8 MB ram'li bir makine de daha PHP dili ortalarda yokken o senin gibi işkembelerin fazlaca olmadığı bir Internet'i kullanıyordu.

"Ben anne karnından başlayayım. Bugün birçok bilgisayar kullanıcısı hızlı bir bilgisayarın herşey olduğunu düşünüyor. "Çok daha güzel bişey yapardım ama benim bilgisayar kaldırmıyor". Bu sadece bir bahane. Ben hayatımı 3 boyutlu perspektif ve animasyon yaparak kazanıyorum. Ve rahatlıkla şunu söyleyebilirim hardware bu işin sadece %10u. O çift çekirdekler gigabytlarca hafızalar süper ekran kartları sadece oyun oynamaya yarar. Temel bir modelleme programı senin o beğenmediğin P2 lerde, mmx lerde rahatça çalışır. O bilgisayarda öğreneceğin temel de hayat boyu sana fayda sağlar."
Anlaşılan bu vatandaş yazılanları gözleriyle okumayı tercih etmiyor. Ya da fazlaca uzun yazılmış bir yazıyı okumaya üşeniyor. Eğer bu kendini bilmez benim daha önceki yazılarımı okumuş olsaydı ya da anlayabilecek kadar kapasite sahibi olsaydı burada hariçten gazel okumazdı. Kalkmış bize modellemi programlarının MMX de P2'de çalışabileceğini iddia ediyor. Be kafasız, çocuklar modelleme programı mı kullanacak o bilgisayarlarda? Biz o bilgisayarda X Server ve Xmms gaim ya da centericq çalıştığı anda web tarayıcı programının 32MB hafızayı nasıl yetirebileceğinden bahsediyoruz, bu imam kılıklı vatandaş gelip bize vaaz vermeyi tercih ediyor. Sen MMX'in (DİKKATİNİ ÇEKERİM PII DEMİYORUM ÇÜNKÜ BEN MMX'i BEĞENMEDİĞİMİ SÖYLEDİM YAZIYI OKUMADIĞIN YA DA ŞAHSIMA SATAŞIP ÇAMUR GİBİ BULAŞMAK AMACINDA OLDUĞUN BURADAN BELLİ OLUYOR) gücünü kanıtlamayı bırak da, kalkıp 32 ya da 64 MB hafızayı eşek yüküyle Linux programının nasıl paylaşacağından bahset. Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte... Haklı çıkacam diye senin gibi zeytinyağı kılıklıklar 166MMX'i de modern bilgisayar gibi göstermeye kalkarlar. Peki biz yutar mıyız bunları? Sen kendi dediğine kendin inanıyor musun? Sanmam...

"Sen nasıl bir dünyada yaşıyorsun bilemiyorum ama bu dünyada hiçbir şey eşit ve adil değil. Senin acaip mantığına göre kimseye kıyafet de bağışlamamak lazım. Niye biri levis eskisi giyerken öbürü rodi giysin ki?"
Levis giyen parasını verir ve alır. Rodi giyen de parasını ona göre vererek alır. Sen iki tane çocuktan birisine Levis verip diğerine pazardan aldığın pantolonu veriyorsan burada senin diğer çocuğu kayırdığın düşünülür. Sen burada ücretsiz şekilde bilgisayar dağıtmaktan bahsediyorsun. Benim yolladığım PIV kime gidecek? MMX kime gidecek? Ben bunu soruyorum bu adam işine geldiği gibi saçmalıyor. Burada o makinelere bedelsiz sahip olunuyor fakat PIV'ü alan ile MMX'i alan arasında ne gibi bir uçurum olacak bunu soruyoruz. O uçurum bu bilgisayarların arasındaki uçurum kadar mıdır onu soruyoruz.

"Ama anlamadığın şey tıpkı çıplak bir insanın önce üstünde bir şey olmasını önemseyebileceği gibi, bilgisayarı olmayan bir çocuğun ilk önem vereceği şeyin "Bir Bilgisayara Sahip Olması" dır. O bilgisayarı kurcalar, kurcalar, yetmediğini görür ama o noktaya kadar bilgisayarla tanışmış olur. Ne yani Firefox kullanınca tavana mı erecek çocuk?"
Hala saçmalayıp duruyor... Benim söylemek istediğimi hala Firefox etrafına dolaştırıp duruyor. Ben burada iş görebilecek bir grafik özellikli X altında çalışan tarayıcı dan bahsederken bu sersem hala Firefox kullanınca tavan falan mı şeklinde yazıyor.

"Saydığın programları sen biliyorsun ama bilgisayarı olmayan bir çocuk nasıl bilsin? Şimdi ki çocuklar herşeyi biliyor, hepsi internetcafeye gidiyor diyebilirsin. Eh tabi bu memlekette herkes bilgisayar görmüştür değil mi? Değil, internetcafe bile görmemiş çocuklar var bolca. "

Yine kendi kendine bir takım çıkarımlarda bulunmuş. Saydığımız programların çocuklar tarafından biliniyor olması ya da olmaması önemli değil. Sen o çocuğun önüne 166MMX ile ne tür bir tarayıcı atıp da buyur internete gir diğer taraftan da xmms çalıştır ya da open office kullanıp bir şeyler yaz diyeceksin? 3-5 program üst üste çalıştığı zaman o çok çok modern 64 Ram'li 166MMX'i zorlamayacak tabi... Eh yazılımlar da ona göre yüklenecek ya. Yüklersin bir Lynx yüklersin bir Shell çocuk da oturur internete girer.

"Üslubuna gelince herkes görüyor benim nasıl yazdığımı diyorsun ama "Kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş".
Sizin derdiniz belli. Siz polemikler ve üste çıkmak ile konuları bol bol çarpıtıp bol keseden saçmalamak ile bir nevi ego tatmini yoluna gidiyorsunuz. Yoksa burada verilen gönderilen bilgisayarlar falan sizin çok umrunuzda değil. Ben buraya yazı yazmadan önce tam 2 gün boyunca bu başlığa tek post bile yollanmadı. Neden yollanmadı peki? Çünkü bu ipsiz gibiler burada bir tartışma ve bir ego tatmini amaçlı saldıracak kişi gördüler ya... Hemen b*k sineği gibi üşüştüler... Diğer başlıklara en geç 5 saat içinde cevap gelirken bu başlığa cevap ancak biz buraya yazıp onlara göre saçmaladığımız zaman geldi. Halbuki ilk mesajımız okunursa orada herhangi bir saçmalık olmadığı görülecektir. Orada MMX'in kime P4'ün kime dağıtılacağını sormak ve öğrenmek istemişiz. 3 yıldır her türlü ortamda yazılarını bizzat görmüş olduğum ve ne olduğunu bildiğim FZ ise yine her zamanki klasik esprili ve ukala üslübu ile bir şeyler karalamış işte. O onun fikridir kendine göre doğru olanları yazmış ve çekilmiş. Fakat bu başlığa 48 saat boyunca mesaj yollamayan kişiler birden ortaya çıkıp bizim fikirlerimizi ve düşüncelerimizi düşman gibi görmüş. Bunda tabi ki bir kasıt olduğu kesin. Bunlar tabi ki daha önceden yazıştığımız bir başlıkta bir şeyleri sindirememiş insanlar... Fakat sonradan çıkan iki eblek, neden buraya gelip saçmalamış, onu anlamak mümkün değil... Ya bu eblekler de diğerlerinin arkadaşı ya da bizzat 2. ve 3. nickleridir. Burası Tugba'yı fazlaca alakadar etmez. Onun tespitini yapacak kişi Tugba değil site yetkilisidir...

"Birgün herkese P4 verilecek bir kampanya yapabilirsen gelir bizzat elini öperim. Ama bilgisayarı bir araç değil bir amaç olarak görmeye devam ettikçe, o MMX diye burun kıvırdığın bilgisayarlar ile geleceğin nice programcısının çıkabildiğini görmedikçe daha çoook anlamsız kanıtlar sunarsın. Kimin lafı hatırlamıyorum "Fakir bir aileden gelen insanlarla çalışmayı tercih ederim çünkü başarılı olmak dışında şansları yoktur". O küçümsediğin mmx'e bile parası yetmeyen bir çocuğa MMX verdiğinde senin P4 ile yaptığından çok daha güzel şeyler yapacağı kesin."

Evet küçümsüyorum... Küçümsemekten öte işlemciler ve donanım parçaları arasında uçurum görüyorum. Olayın temelinde haksızlık görüyorum. Pentium 1 serisi bilgisayaları çıkarıp bunun yerine en az PII verilmesini önerdim. PIV'lerin ise PIII'ler ile değiştirilmesini önerdim. Önerimizi kabul eden eder etmeyen ise etmez. Sana da ya düzgün şekilde anne karnı falan karıştırmadan konuşmak, ya da susup 3. kişi olmamak düşer...
0
butch
Üyelere bu üslupla hitap etmeye devam ederseniz Fazlamesai tarihinde bir ilk yaşanacak ve ilk kurban da siz olacaksınız. Uyarmadı demeyin.
0
sleytr
Üye olurken nüfus sureti alamayacağınıza göre bu ruh halindeki birini "silerek" durdurabileceğinizi pek sanmıyorum. Bunun yerine (ya da buna ek olarak) bir üyenin istemediği üyelerin yazdığı yorumları ve ona verilen cevapları görmemesini sağlayacak bir kişiselleştirme seçeneği olsa daha iyi olabilir? Hatta bir üyeyi kişisel olarak engelleyen kişi sayısı belirli bir rakamı aşınca, o kişinin attığı mesajların yanına ufak bir işaretde konabilir.
0
Tugba
"hiddetin ne hoş kadın!
linuxista @ Salı, 3 Ekim 2006 (17:12 TSI) (#26104)
tavsiyenize uyarak sizi aşkla izliyorum. epey eğlendim keyfim yerinde. bir ara sıkıldığımda sizi ÖPMEK için yazacağım; tekrar eğlenebilmek ve keyiflenmek için
Cevap Ver"

Mesajlarımı yukardan aşagı incelerseniz bu noktaya basamak basamak geldiği görülebilir. Dün biraz daha az sinirliyken bugün daha sinirliyim...
Bence bu tip terbiyesiz ve saçma yazıları yazanlarda uyarılmalı. Tabi şu noktadan sonra benim burada daha fazla uğraşmam anlamsız. Benim arkamdan küfredilse bile o bu kişilerin seviyesini gösterir. Kişileri tanımadan etmeden çift çekirdekli sistemler annenin karnından PIV ile mi doğdun falan ne demek? Ya da kalkıp tanımadıgı birisine KADIN! şeklinde hitap etmek ya da her mesajımın altına çamur gibi bulaşmak için bir takım şeyleri bahane etmek. Daha önceden kapanmış tartışmalara kişisel husumet nedeniyle saçma mesajlar bırakılmaz. Buna izin verirseniz bu sitede daha çok kişisel sataşma görürsünüz. Buraya mesaj bırakan o iki kişi ben buraya düzgün bir yazı yazana kadar nerelerdeydi? Neyse... Her şey açıkça ortada. Ama siz bu tür kişisel sataşma uğruna yapıldıgı açıkça belli olan yazılara müsade edip böyle içten pazarlıkı simsar tipli adamlara izin verirseniz bugün ben yapmasam yarın gelir buna tahammül edemeyecek başka birisi de olayı bu notkaya getirir. Bu gibi saçma mesajların sahipleri o tür yazı stilini sonuna kadar hakediyorlar. Tabi o tip yazı şekli bu sitenin seviyesini düşürüyor olabilir. Bu yüzden ben bana yazılabilecek saçma şeylere cevap vermeyeceğim peki sen adil ve duyarlı olarak amaç dışına çıkan KADIN AŞKLA İZLİYORUM EPEY EĞLENDİM KEYFİM YERİNDE ÖPMEK İSTİYORUM gibi yav$ak yazıları silecek misin? Silmeyeceksen de ben cevap vermeyeceğim. Buna güvence veriyorum en azından kendimi şurada yazanların seviyesine indirmemek için cevap vermiyorum. Benim olayım bu sitede bitmiştir. Bunun üzerine ne yazarlarsa yazabilirler. Daha fazla uğraşıp parmakları yoramam.

Size iyi yorumlar iyi günler.
0
Tugba
O kişiler an itibariyle 3 olmuş yeni farkettim.

Neyse sizi ben bırakayım kendi halinize ne derdiniz varsa kendi aranızda halledin. Madem daha önceden tartışılıp bitmiş konular daha sonradan "fişlenen ve hesabı sonradan görülecekler listesine alınan" kişilere malzeme şeklinde kullanılıyor. Buyrun siz bu tip üyelerle sitenizi portalanızı devam ettirin.

Size Güle Güle...
0
ttk
+1

Tartışmalara katılmak istemedim ama mesajından örnek verdiğiniz, "şerefsiz abaza, ahlaksız" şeklinde nitelenebilecek üyeye ses çıkartılmazken atılacak üye olarak bula bula sizi bulmaları doğrusu hiç de uygun olmadı, her ne kadar ortalığı birbirine katsanız da.

Bu düşük, aşağılık, şerefsiz sataşmalara önce bir müdahale edilsin, sonra gerisini düşünsünler.
0
linuxista
sahibesini bulmuş itlerin mesutluğuyla kemiğini kemir...geliyorum... aşkla...:)))
0
robertosmix
Uyarıdan çok bu bir tehdite benziyor. Dikkatinizi çekecek olursa Tugba kendi kendisine konuşmuyor. Diğerleriyle münakaşa ediyor. Bu normaldir bu tür ortamlarda. Tugba'nın üslubunu beğenirsiniz beğenmezsiniz. Ancak ortada yanlış birşey görmüyorum ben. Sorduğu sorulara ukala yanıt alan herkes sinirlenir ve üslubunu ağırlaştırır.. bu da çok normal. Dişi olduğundan -yada olduğu tahmin edildiğinden- dolayı da yurdum erkeğinin ortaya koyduğu tavır da ortada zaten. Kaldı ki, Tugba'nın üslubunu gören birisi zaten onunla karşılıklı dialoğa girecekse, ağır laflar işitmeyi de göze almıştır zaten. Şu da var.. herkesin ortasında birebir küçük düşürülmeye çalışılan insan gayet sinirli olabilir. Küfür de edebilir. Neden başkalarını küçük düşürmeye çalışanlara değilde, hedeflerine sataşıyorsunuz? Bu şekilde başkalarını incitmeye yönelik hareket edenlerin ekmeğine yağ sürmüş olmazmısınız?

Bütün bunların yanında bir de siz böyle bir ahlak zabıtalığına filan kalkışıyorsunuz. Alkışlıyorum tabii. Ama sonra Özgür Yazılım ile ilgili sohbetlere filan da katılmayın. Özgür düşünceye değer vermeyen bir adam Özgür Yazılıma ne verebilir? Nihayetinde özgür yazılımlar, özgür düşüncelerin çıkarımları değiller midir?

Kimsiniz siz? Diktatör mü? Yoksa Fazlamesai çerçevesini ve amaçlarını güçlendirmeniz, faydaya yönelik işler yapmanız gerekirken, üyelerini seçme-ayıklama görevini mi üstlendiniz? Faşistmisiniz?

0
dfix
+1
0
Tugba
Aslında robertosmix benim aklımdan geçenleri çok güzel bir şekilde buraya iletmiş. Ben bu kişi ile hiçbir şartta görüşmedim ve bu kişi ile hiçbir ortamda bir araya gelmedim fakat o burada yazılan şeyleri çok mantıklı bir şekilde değerlendirerek sonuca ulaşmış. Beni savunur bir tarzda yazdığı için söylemiyorum gerçekten benim yerimde başka bir insan olsaydı şu anda bu kişiyi aynı şekilde tebrik etmek ve bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu söylemek isterdim.

Tabi sağolsun TTK-FM'de kendince güzel yorumlarda bulunmuş ve o da olayı net bir şekilde anlamış. Aslında insanlar çeşit çeşittir. Türkiye geneline baktığınız zaman gerçekten bazı insanların belli bir seviyeye gelmiş olduklarını görebiliyorsunuz fakat bazı insanların yerinde saydıklarını, klasik tavırlardan ve zihniyetten kurtulamadıklarını anlıyorsunuz. Bu sitede benim tanıdığım ya da tanımadığım fakat haklarında bilgi sahibi olduğum bazı insanlar var. Bu insanlar gerçekten konularında uzman. Programlama ve bilgisayarla ilgili diğer teknik konularda son derece bilgili insanlar. Bu insanlara baktığın zaman gerçekten onların saçma sapan yorumlar yapmadığını ve özellikle bu tarz saçmalıklardan uzak durmaya çalıştıklarını görüyorsunuz. Buna ne zamandır dikkat ediyorum ben. Ben buraya ilk kaydımı yaptığımdan beri genelde başlıklar altına pek yazmayı istemiyordum. O yüzden fazla yorum yapmıyor gönderilen haberlere de yorumda bulunmuyordum.

Çünkü ben biliyorum ki, buraya aslında gerçek adım olan fakat nick olarak da kullanmak istediğim Tugba ile yazarsam mutlaka bir kaç tane asalak ya da homofobik zibidi mutlaka benim başıma bela olacak. Ben mutlaka biliyorum ki, eğer benim nickim Ahmet, Mehmet, Hüseyin Hasan ya da XYZ, VYZ falan olursa ben onlara ters şekilde yazsam bile bu asalaklar bana en fazla 3-5 satır cevap verip bırakacak. Bunu ben özellikle FM sitesinde takılan bir kaç üyeden daha önce de gördüm. Şimdi onu anlatacağım.

Bu sitenin adresini tahminen ne zamanlar öğrendim bilmiyorum. Bu siteyi uzun zamandır biliyor ve haberleri okumak için buraya uğruyordum. Bura hakkında gördüğüm şeyler aslında tamamen yukarda yazdığım kadar olumsuz değil. Yazının başında dedim ya insanlar çeşit çeşit. Hiç kimse birbirine tam olarak benzemiyor. Kimse de bir başkasının yaptığından sorumlu olmamalı.

Fakat bu sitenin chat odası olan #fazlamesai'de burada yazan ahlaksızlardan çok daha seviyesiz insanları barındırıyor. Ben o kanala daha önceden kendi nickim yani Tugba ile girmiştim. Ben o kanala girip de o kanalda insanlarla iletişim kurmak ve bilgi paylaşımında bulunmak istediğim zaman bu insanlar ya da bunlara benzeyen insanlar hemen beni gözlerine kestirmişti bile ta o
zamanlar. Öncelikle benim kız nicki kullanan bir homo olduğumu ima edenler çıkmış daha sonra da yaptığımız bir Linux tartışmasından sonra benim fiziksel özelliklerim dillerine pelesenk olmuştu. Bilgisayardan anlayabilen bir kadının fiziksel özelliklerini irdeleme cüretini gösteren bu ahlaksızlar bununla da yetinmeyip kanal ortasında bir kırathane de konuşuyor gibi yazışmışlardı.

Kanal ortasında bahsettikleri şey tam olarak açık şekilde yazamam fakat bir insanın utanması gereken seksüel içerikli yazılardı. Öyle düşük, öyle ahlaksız ve öyle pespaye şeylerdi ki onlar, rus kadınlarından tut hastalık kapmamak için artık gerisi anlaşılmıştır herhalde... Onları buraya tam olarak yazmak mümkün değil. Hem yazsak bile yazının silinmesine yol açabilir. Bu terbiyesizliği yapan kişiyi siz Administrator FZ'ye sorun. Onunla bunu defalarca kez konuşmuşluğum vardır benim. O olayın ayrıntısını iyi biliyor ayrıca Log'lar ona kopyalandı zamanında. Ama tabi her işe karışmak istemeyen egoist bir adam oldugundan ve zaten bana bu konuda kesin ve net bir cevap yazdıgından bu konunun FZ ve o ahlaksız ile ilgili kısmı üzerinde fazla durmayacağım. Eğer FZ buraya saçmalarsa MSN loglarını burada paylaşmaktan ve kimin ne halt olup da aslında orada burada saçmalarken, burada sizli bizli keçi pisliği moduna girip hiç birşeye karışmayan karakterde oldugunu log'lar ile paylaşacağım. Bu yazılarım silinse dahi çizilen karizmaları toplamak mümkün olmayacak. Tabi belki de okuyanların ağzı açık kalacak...

Bu terbiyesizliği yapmaları yetmiyormuş gibi bundan sonrasında kanal ortasında açık bir şekilde masturbasyon yaptığını anlatan (Evet abartmıyorum kim oldugunu administrator FZ'ye sorun o iyi biliyor bir de burada o adamın nickini verip onunla da muhatap olamam) bir kişi vardı. Bunun konuştuğu diğer insanlar ise "Aheheheheheh Ehehehehehhehe Hahahahhahahahah" tarzında kanal ortasında pespaye bir tarzda yazıp o kişiyle bu dialogu devam etttiren başka adamlardı. Onlara bunun yanlış oldugunu kanal ortasında bu şekilde davranmamalarını söylediğimde bana "Bunun ağzını burnunu kırmak istiyorum. Bunlar sabah mini etekle dolaşırlar akşam oldugunda burada her b*k'u bildiklerini sanarlar" tarzında şeylerle küfürler savurdular.

Ben bunu daha sonra tartıştıgımda ahlaksızlık oldugunu yazdıgımda ahlak normlarını benim mi belirledigim bana söylendi. Bu düzeysizlik sanki ahlak normları kişiye özeldir hoşlanmıyorsan dinleme kanalda geyik olabilir gibisinden de çarptırıldı. Düşünsenize adamın teki belden aşagı yazıyor ve bunun kendine göre ahlak normlarına uydugunu toplumun ahlak normları olamayacagını ve istedigi gibi yazabilecegini iddia ediyor. Tıpkı bir programı kopyalayıp emegi çaldıktan sonra burası internet engellenemez yapılır demek gibi. Yavuz hırsızlık yani bir nevi...

Ben bu log'ları kaydedip ilgili yere ulaştırdıgımda sanıyorum orada @ olan kişi Turker idi galiba. Bu kişilere hiçbir yaptırım uygulanmadı. Çünkü bunun nedeni ilgili kişilerin diğer kişiler ile samimiyetlerin olması ve o ilgili kişilerin bu samimiyete güvenerek gözlerine kestirdikleri ve bayan oldugu için otomatikman gıcık kaptıkları bana küfrettiklerinde ve herhangi bir saygısızlık yaptıklarında cezalandırılmayacaklarını biliyor olmalarıydı.

Onlara göre bir kadın ya da bayan mutlaka ama mutlaka sıradan MS Windows kullanıcısı olmanın ötesine geçemez. Eğer geçebiliyorsa bu kişi ya homo ya da kendi tabirleriyle 150 kg 'lik bir kadındır. (Evet bunu da yazdılar tarafıma) Kaldı ki hayatımda hiç öyle bir sıkıntım olmamış olmasına rağmen böyle olsa ne olurdu? Önemli olan benim burada yazdığım şeyler ya da paylaştığım bilgiler değil miydi sanki? Ben o kanala bilgisayar için mi geldim yoksa erkek aramak için mi? Ben o kanalda kendi nickimi onların kara kaşı kara gözü için mi kullandım? Yoksa kendi adım oldugu için mi?

Ben onlarla tartışmaya girdim. Bana bir tanesi çıkıp dedi ki, sen homo'sun erkeksin. Dedim ki neden? Evet Tugba şeklinde bir nick kullanıyorsun. Öyle olmasa bile bunu özellikle kullanıp feminen tarafını öne çıkarıyorsun. Hayır! Aslında ben asla öyle bir şey yapmadım. Ben sadece kendi adımı nick olarak kullandım ve o kişiye dedim ki. Peki bu kanalda Tongucyumruk yok mu? Bu o şahsın kendi ismi kendi nicki değil mi? O insan kendi adını nick olarak seçebiliyorsa en azından bana buradan saçma sapan yazan Tarık kendi ismini nicki olarak belirleyebiliyorsa ben neden belirleyemeyeceğim? İşte anlıyor musun? Böyle bir konu üzerinde bile yaptıkları saçma polemik de sınır görmüyorlar. Yani ben onları Tugba nickimle kadın olmuş dahi olsam tahrik ediyor ve onlara feminen tarafımı gösteriyormuşum. İyi peki öyle de ben neden kendi nickimi ve adımı kullanmak için kendimi gizleme yoluna gideyim ki? Neden kendi adımı kullanmak benim hakkım olmasın? Tıpkı tonguc tıpkı tarık ya da diğerleri gibi... İşte burada tarafıma yapılan bir ayrımcılık ve bir ahlaksızlık söz konusu idi. Chat ortamında yazan kıro zihniyet beni kendi normlarına uydurmak ve Tugba ismini açıkça kullanmanın yanlış oldugunu bana kabul ettirmek istiyordu.

Tabi ki bunlara gelmedim... Nickimi değiştirmedim. Fakat tarafıma yapılan imalı sözler ve kanal ortasında yapılan ahlaksız konusmalardan rahatsız oldugumdan bu ahlaksızların o kanalda barınmaları bende resmen çok büyük bir sinir yaptı. Ben de onların seviyesine düşüp o pisliklere kendileri gibi cevap vermeye başladım. Anlatmak istedigim o kanalda bulunan bazı insanlar benim o kanalı terketmeme ve o kanala bir daha ugramama neden oldu. Fakat görüyorum ki aynı pislikler belki değişik nickler ile burada da yakamı bırakmıyorlar.

Bu pisliklerin profilini inceledigimiz de ise son derece bilgisiz ve boş olduklarını görüyorum. Ben bunları FM üyesi de saymıyorum. Çünkü hepsinin ortak özelligi aslında bu siteden daha farklı ve yine aynı şekilde bilişim üzerine hizmet veren ve vbulletin forumu olan başka bir siteye takılıyor olmalarıydı. Evet aslında bana o kanalda dil uzatan ve şu anda bana burada saçmalık yapan bir kaç ehehehhe çocugu bu site haricinde yine başka tür sitelere takılan adamlar.

Benim söylemek istedigim şey FM sitesine neden yazıyorum? Bu adamların huyunu suyunu ne oldugunu bildigim halde neden hala buradayım? Çünkü bu sitede yazan tüm insanlar benim anlattıgım insanlara benzeyen tipler değiller. Onlara göre chat yapan bir kadın zaten bilgi paylaşımında bulunamaz. Eğer böyle bir şey olursa bu kesin ya homodur ya da başka bir şeydir. Peki ben onların tabiriyle gerçekten yani chat odasında tabir ettikleri gibi bir homo olmuş olsa idim bu neyi değiştirirdi? Ben burada herhangi bir ahlaksızlık yapmıyor olsam ve herhangi bir şekilde bu sitede insanlarla cinsel konulara girmeyip kendi fikrimi yazıyor olsam ben homo olsam ne olur? Ya da erkek olsam ya da kadın olsam ne olur?

Bu bir şeyi değiştirmez ki. Tugba sonuçta bir nicktir. Evet benim gerçek ismimdir fakat öyle olmasa ne olur ki? Bu neyi değiştirir? Fakat dedigim gibi kafası çalışmayan boş teneke olan insanlar fikirlerden ziyade bunlara önem verir. Çünkü onlar ellerine geçirdikleri klavye ile chat odalarında ahlaksızlık yaparlar. Canları sıkıldıgı zaman ise ekranın üzerindeki X'e basıp ortamdan kaçarlar.

Ben bunu demek istiyorum. Kısacası nickler ya da cinsiyet herhangi bir şey ifade etmemeli. Başkalarının aşagılık kompleksi ve yapamadıgı işleri ben yapabiliyorsam bu sorun olmaz. Kaldı ki bu geri zekalarının neden bilgisayar olayı kendi tekellerine almış olduklarını merak ediyorum. Aslında bakarsanız gerçekten gerçek programcılar böyle düşünmüyorlar. Gerçek programcılar ya da gerçek teknik adamlar bu konularda daha rahat ve daha anlamlı şekilde düşünüyorlar. Bir kadının yapabilecegi meslek araba tamircigili ya da belki fiziksel güç gerektiren meslekler olabilir. Fakat neden bir kadın bilgisayara ilgi duyamaz? Acaba aklı almaz diye mi düşünüyor bu adamlar? Fakat öyle ise neden kadın doktor olabiliyor? Neden yeri geldigi zaman senin hayatını kurtaran insan bir kadın olabiliyor? İnsan vücudu da en az bu işler kadar zor bir konu sonuçta. Ayrıca tıp tahsili 7 yıl fakat bilgisayar mühendisligi 4 yıl bu arada.

Burada anlatmak istedigim şey bu ahlaksızların aslında birer lamer oldugudur. Aslında bilgiden ve yetenekten mahrum kişiler oldugu için kendi komplekslerini chat üzerinde onlara ICQ'dan cevap vermeyen insanların cinsiyetine yüklüyorlar. Ben nickimi değişmem arkadaş. Bu mümkün değil... Ben nickimi hiçbir şekilde değiştirmem ve bu nickle yazmaya devam ederim.

Beni nickimden, cinsiyetimden ya da başka alakasız nedenlerden dolayı şüphe ya da başka şeyler dolayısıyla aşagılamaya yahut benim karşıma çıkıp bana sataşmaya kalkan insanlar onalara izin verdigim ölçü de ağızlarının payını alırlar. Ben sinirlenirsem küfrederim ettim de... Hayır burada etmeyecegim. Fakat söylemek istedigim küfretsem de hakaret etsem de ben o chat odasına oldugum gibi haklıyım. Ben haklı olduguma inandıktan sonra birisi benim hesabımı silse ne olur? Burası bulunmadık hint kumaşı değil ki sonunda. Tamam değerli kişiler ve insanlar var fakat ben de yazmam okurum yani sonuçta. Pek bir şey farketmez benim için.


Sonuç olarak bu iddialarımın mesnetsiz oldugu düşünülebilir. Olmadıgı benim kafadan salladıgım da düşünebilir. Log kanıt vs. istenirse o çöplükleri PC'den sileli uzun zaman oldugunu söylemeliyim. Ancak bununla ilgili bazı MSN logları oldugu gibi duruyor. Bana ne sokup da çıkaramadıgım konularında log'lar vs. hepsi meydanda. Bundan daha fazlası da var. Ancak dedigim gibi bunlar biraz özel hayata girer. Bunları ifşa edersen sitenin amacından uzaklaşmış olurum ve aslında hedef almadıgım diğer başka bir insanı hedef tahtası yapmış olurum.

Söyledigim şeyler belli. Ne anlatmak istedigim açık. Kısacası ben bu başlık altına daha fazla yazmak istemiyorum. Lütfen sizde kendinizi yormayın ve bu konu kapansın. Biz burada ne kadar tartışsak da, belli bir aile yapısı yüzünden bu şekilde davranan terbiye almamış vs. insanları eleştiri ile değiştiremeyiz.

Ağaç yaşken eğilir demişler. Onları eğmek bize düşmez. Onları zamanında anaları babaları düzeltmemiş de bunu biz mi yapabileceğiz sanki? Önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur demiş adam. Bu kişilerin homofobik duyguları ve kadın düşmanlıgını ya da kişilik sorunlarını bizler düzeltemeyiz. Ancak benim asıl üzüldügüm konu bunlardan piyasada gerçekten fazla miktarda olmasıdır. Belki gün gelir bunlar da değişir. Belki gün gelir bunlar da kadının araba kullanabileceğini ya da en az kendileri kadar iyi park edebileceklerini öğrenirler. Belki onlar da zamanla kadının kendi normlarına uymak zorunda olmayan bir varlık oldugu bilincine varabilirler. Bu kıroları değiştirmek sonuçta imkansız. Görmemişler bilmiyorlar... Ne yapsın garibanlar. Çevrelerinde yok ki böylesi. Net'de görünce şaşırıp allak bullak oluyorlar. At gözlüklerini çıkaramıyorlar.

Benim açımdan problem yok. Ben alışıgım böylelerine sonuçta. Bir çok kez gördüm ve hala görmeye devam ediyorum. 2 senelik ya da 3 senelik bilgisayar kullanımıyla karşındakine çift çekirdek muhabbeti yapmayı da kendilerinin görmemişligine bilmemişligine veriyorum sonuçta.

Sonuç olarak Bilgisayar, ne tamir edilmesi gereken bir araba ne de bükülmesi gereken bir inşaat demiridir. Ayrıca tabi bazıları çıkıp da diyebilir ki biz seni tanımıyoruz o nick ile dalga geçiyorsan mesela? Böyle bir şüphesi olan ya da bazı ahlaksızların o chat kanalında homo şeklinde düşüncelerine sahip başka başka adamlar var ise eğer ben de derim ki o zaman, muhatap olma... Bırak beni kendi halime sen sağ ben selamet olur sonuçta. Sitenin yetkilisi dururken sana mı kaldı yanlışları düzeltmek? Saçma isem, homo isem ya da piknik tüpü gibi bir kadın isem uğraşma benimle yürü git kendi haline bak aptal. Beni saçma görüyorsan yazma git daha akıllı işlerle muhatap ol sen kanmıyorsan aklınca bırak da kananlar ya da benim kadar aptal olanlar bana cevap yazsın sonuçta. Bu perhiz ne lahana turşusu demezler mi adama? Hem beni lüzumsuz saçma mantıksız homo ya da 150 kg lik kadın gör hem de gel buraya istedigin gibi saçmala.

Hem ayrıca gördünüz mü? Bir önceki tartışma da bana yazanlar şimdi de yazıyordu burada. 3. geldi kadro tamamlandı en son. İşte budur yani olay. Siz o 3 nicke bakın bir de karışmayı cevap vermeyenlere bakın bu upuzun yazının başını okumamış olsanız bile ne demek istedigimi kısaca anlarsınız.

Çok yazdım ve yoruldum. Gerçekten bu kadar yazıp anlatmaya değermiydi bilemiyorum. Ben artık cidden yazmamalıyım buraya daha fazla. Çünkü bunun dibi sonu yok. Benimle tartışmak için hevesli yeterince abaza, homofobik ve kıro mevcut. Bunların 2. 3. nicklerini de hesaba katarsak cidden başa çıkılmaz. Ben biraz izleyeyim onları. Ya da en iyisi konuya bir kilit taksın Butch ya da FZ ya da Sundance. Lüzumsuz oldu çünkü bu konu üzerinde fazlaca uğraşmaya değmeyecek çünkü.

Fakat bahsettigim adamlar yani chat kanalında yazanlar gelip de nerede log'lar ispatla derse hiç kusura bakmasınlar. Sadece FZ'ye sorun o cinsel ayrımcılık yapıldıgını ana hatlarıyla anlatır.
Fazla detaya girmez ama... Çünkü onun da kendi arkadaşlarına batan kendi tanıdıklarına uzanan şeyler olabilir yani. Şimdiden diyorum ki yukarda yazdıklarıma ister inanın ister inanmayın nick de vermedim ispatım da yok. İsteyen inanır isteyen inanmaz.


0
redogre
O kadar terbiyeli insansın da ben nasıl reDO re oldum? Birine ortada sebep yokken köpek yakıştırması yapıp, nasıl yüzün kızarmadan bu lafları ediyorsun?

Hani önceden bir konuşmuşluğumuz olsa neyse o da yok. Ama tabii butch ile karikatür yapıyor, butch FZ yi tanıyor demek ki aynı tayfa o zaman reDOGre de köpektir.

Bravo, neymiş efendim bu hale adım adım gelmiş. Tanımadığı birine, ki özellikle yazım da provakatif bir şey olmasın diye dikkat ettim, bu yakıştırmayı yapıp hangi yüzle efendi ayaklarına yatıyorsun?

İsim mi takma isim mi erkek mi kadın mı bilemedim Pek sayın tugba dedim, ama nasıl bir insansanız size sayın ile lafa başlayan birine laf oyunuyla köpek demeye getiriyorsunuz. Ondan sonra efendim bana geçmişte şöyle dediler. Bu sana tanımadığın birine köpek yakıştırması yapmanı haklı kılar mı?

Ama hata benim hatam, demek ki neymiş, bazılarına insan gibi yazmak para etmiyormuş.
0
Tugba
Annemin karnını karıştırarak mı efendi yazıyorsun?
Bıraksana sen... Butch falan tanımam ben. FZ'yi tanırım hem de 3 yıldır. Hergün yazışırım ama huyunu sevmem ama yine de yazarım. Bunların yeri burası değil. Ben diyecegimi dedim.

Hesabımın bloke olmasını istemedigimden cevap yazmıyorum artık. İstediginiz kadar devam edin.

Yetti.. Sizinle ugraşamam. Gidin almadıgınız terbiyeyi versinler size ben yapamam.

Yeterince ahlaksızlık oldu burada. Psikologu da size tavsiye ediyorum. Gidin kadınlar ile aranızda olan düşmanca duyguların nedenlerini psikolog ile görüşün.

Sizin gibi seviyesiz ve homofobikler için kimseye siteden kovuldu dedirtmem. Elinize bir şey geçmez boşa kasmayın artık.

Cevap yazmayacagım çünkü. İstediginizi yazın. Ben çekiliyorum.
0
redogre
Ha kulbu bu yani? Ananın karnından şunla mı doğdun, gündelik dilde de kullanılan bir deyimdir. Ana, karın, doğmak hangisi efendi değil? Yüzsüzlük had safhada. Ananın karnında 9 ay nası durdun da size göre küfür mü? O acaip beyniniz başka birşeyle karıştırtırdı galiba ama hiç te öyle bir niyetim yoktu. Bu lafıda annemin karnını niye karıştırıyorsun diye küfre yorup karşısındakine hakaret edecek, bir de üstüne çıkmaya çalışacak ancak sizin gibi bir şey olur. Bir de terbiyeden bahsediyor hala, hani nerde terbiye?

Yazacak cevabınız da yok zaten, özür dilemek insanlara mahsustur.
0
dfix
+1
0
anonim
+1
0
redogre
@robertosmix
"ananın karnından p4 ile mi doğdun" lafına köpek, ebleh vs diye cevap veren birinin neyini savunuyorsunuz?Yazımın neresinde bu köpek lafını getirecek bir şey var? Adamla aynı fikirde olmadığımı gayet düzgün bi dille dile getirdim, aldığım cevap reDOGre.
Bu mu özgür düşünce, ben de size cart diye köpek yakıştırması yapsam sırf Tugba beyin tarafını tuttunuz diye beni de alkışlıyacakmısınız? Butchun uyarısı direk bana gelen laftan sonra geldi dikkatinizi çekerim, çünkü benim daha önceden herhangi bir tartışma da taraf olmadığımı, yazdığım yorumun da laf oyunuyla köpek diye saldıralacak bir yorum olmadığını gördü. Bir gün boş bulunup Tugba beyi eleştirdiğinizde, sizin de isminize köpek lafı sıkıştırdığını bir düşünün bakalım.
0
dfix
+1
0
anonim
Vah Vah... Çok dokunmuş anlaşılan yazık.
Ebleh diil Eblek o yazım olayına dikkat! :)

Tamam artık haydi nickinin ortasındaki harfleri büyük yazdıgım için kusura bakma . Oldu mu? Madem kötü niyetin yokmuş madem dilinin kemigi yok bilmeden saçmalamışsın tamam anladık.

Fakat yine de tanımadıgın etmedigin kişilere kalkıp MMX bilgisayaları anlatmaya çalışma anlatıyorsan bile bak en son mesaj gönderen biri var 200 MMX kullandıgını ne güzel anlatmış. Onun gibi anlat. Onun gibi kibar ol efendi ol beyefendi desinler.

O hiç anne karnı filan karıştırmamış yazımı okumadan olaya balıklama atlamamış.

Bir senin hitap tarzını ele alalım bir de aşagıda yazan ve 200MMX'i nasıl kullandıgını anlatanın hitpa tarzını ve üslubunu ele alalım.

2 yazıyı karşılaştıran senin kabalıgını ve çok bilmişligini hemen görecektir...
0
anonim
Ha orjinali ebleh dedigini duyar gibiyim evet öyle fakat ben eblek şeklinde kullanmıstım oraya dikkat.

0
redogre
Al işte buyur burdan yak. Kendisi küfredip bana başkasından nasıl yazı yazılır öğren diyor. Ama tabi ben senin o muhteşem egona dokundum hemen baarmaya başla...

Bir de akıl veriyor "bilip bilmeden konuşma" diye ama kendisi efendim dx 2-66 kullanmış, ee bende bu işe dx 2-66 ile başladım, ne olacak?

Ben senin derdini söyliyeyim, aman beni çocuk sanırlar derdine millete çocuk muamelesi yapan kişiliği oturmamış bir adamsın. O girdiğin BBS lerde takma isim arkasından ona buna saydırmaktan başka ne öğrenmişsin acaba?

Eğer bu sitenin yönetimi senin dediğin kadar kompleksli olsaydı seni hiç dinlemeden uçururlardı, ben de (bak ben açık yazıyorum laf oyunu yapmıyorum) senin gibi köpeklerle muhatap olmazdım.
0
anonim
sevgili butch, uzun süredir izlediğim gözlediğim, katıldığım FM'de bu ilginç atışmaları da yaratılan Dr. Frankestein ürünleri olarak görüp hatta gülüp geçebiliriz. Böyle sanal ortamlarda nick'lere sığınarak gözlenen Semra Hanım ya da Meriç efendi sendromlarına da katlanmak gerek diye düşünüyorum. Tek eksik forumumuzun psikologu- onun da görüşlerini alalım efendim:)
0
robertosmix
Semra Hanım - Meriç efendi sendromları nedir?
0
anonim
:D
Sayın robertosmix, sorunuz içten mi yoksa siz pekala biliyor da anlayamayanlar anlasın diye mi soruyorsunuz! Yoksa her konuda engin ve derin bilgili ve bu sanal ortamın pek saygıdeğer katkıda bulunanlarının "ekran başından " başka reel bir dünyada yaşananlardan, dünyanın sorunlarından, ülkemizdeki TV reality gerçeğinden bu programların yarattıkları "kahramanlardan" bi-haber olduğuna inanamam! Eğer varsa da "bilenler bilmeyenlere" anlatsın!
0
robertosmix
Yok çok samimiyim bu sorumda. Semra hanım'ı bir ara duymuştum ama Meriç efendi kim onu bilemedim. Google'da arattım bir sonuç çıkmadı. Bir de böyle bir kalıp gibi Semra Hanım - Meriç Efendi sendromu diyince siz merak ettim. Hakkaten ne bu? Meriç efendi kim mesela?
0
anonim
Meriç efendiler ve potansiyelleri sağda solda her yerde! Sabah programlarında, akşam magazinlerinde. Haydiii reality bunlar her gün taze taze;) Warhol ne demişti? "gün gelecek herkes 30 saniyede ( 30 saniyelik de olsa) ünlü olacak!!!!
0
redogre
reDOGre ? hadi yaşım ile ilgili yaptığın anlamsız tespiti geç, reDOGre? Hayatımda bu kadar düşük seviyede insan az gördüm....
0
Challenger
Masa üstü ortamı olarak KDE veya GNOME değil XFCE kullanılacak. Web tarayıcısı illa Firefox olmak zorunda değil. Opera Pentium 166 MMX' te rahat çalışabilir diye düşünüyorum.
0
sundance
Bir proje yaparken bazı kararlar verip hareket etmek gerek.

Verilen her karar için, özellikle de teknik mevzular için "öyle olmasaydı da böyle olsaydı" denilebilir, isteyen bunu da tartışsın, ama biz böyle yapıyoruz.

Eğer siz de böyle bir proje yapmak istiyorsanız öyle yapın.

Bu projeye yardımcı olmak istiyorsanız da olun, ama bizim çizdiğimiz doğrultuda, çünkü projeyi hayata geçiren bu ekip.

Ve inanın bana "bi tane p4 geldi, bir tane pII, pII'i kime p4'ü kime vereceksiniz?"den çok daha ciddi problemlerle uğraşıyoruz.

Bir de rica edeceğim, tarza lütfen biraz dikkat edin. Çamurdan yakınıyorsanız, lütfen siz de çamurda debelenmeyip etrafından dolaşmaya çalışın.

İyi günler
0
redogre
0
anonim
1-2 sene öncesine kadar 32mb'lık bir p200mmx bilgisayar kullanan biri olarak tecrübelerimi aktarmamın belkibiraz yararı olacağını düşünüyorum.

İlk olarak bilgisayarımda ne yazık ki win98 yüklü idi ki bu performans açısından eksi bir puan. Çünkü u projede bilgisayarlara kurulacak sistemler çok daha hafif.

Sonra, bu bilgisayarda openoffice, firefox, gaim, ve winamp kullandım internete bağlandım. Evet openoffice yavaş açıldı, evet firefox'ta 50-55 sayfa açınca yavaşlıyordu ama yinede kullanılabilir düzeydeydiler genelde.

Genel olarak bilgisayarda programlama ile uğraştığım için pek performans sorunumda olmadı. Malum kod derlemek için çok büyük sistemler gerekmiyor. Ama görsel programlama ile ilgilendiğim için 3d'den çok 2d ile ilgilenmeyi tercih edip 3d ile ilgimi basit seviyede tutmuştum.

Oyun oynamaya gelince, eminim ki bu poje çocuklar oyun oynasın diye yapılmıyor ama oyun oynamak isterlerse o bilgisayarlarda oynayabilecekleri binlerce güzel oyun var. Ve pac-man (pacman kötü diye demiyorum tabii :)) gibi diyip geçemeyeceğiniz güzel oyunlar.

Neyse özet olarak ben uzun süre benzer bir sistemi kullanmış olduğumdan dolayı birinci elden tecrübem ile mmx'li sistemlerin bile oldukça işe yarar bilgisayarlar olduklarını söyleyebilirim.
0
Tugba
Ben Win 95 kullanmıştım öyle bir makine de. 166 MMX idi benimki 32 MB ram'i vardı. Office kullanıyordum ben ama eski bir version. Ben öyle bir makine de hiç Linux denemediğim için performanslı çalışmayacağını tahmin ederek yazmıştım.

Ama belki eski tip bir kernel eski sürüm XFCE gibi olursa olur. Amacım cidden çocuklara bilgisayar projesini baltalamak değildi. Gerçekten...

Öyle bir amacım yok. Konuyu eleştiriyor da değilim sadece bir kaç şey için fikir belirtmiştim neyse.

Teşekkürler.
0
Tarık
evet 166 mmx 32 mb bir sistemde yeni sürüm xfce düzgün çalışmıyor, ben denedim olmuyor. en az 128 mb bellek gerekiyor yine. tabii ayarları yapılmış bir fluxbox kütür kütür iş görür. şükür ki linux ta seçenek çok.
0
anonim
Eski sürüm bir program kurulmasına gerek yok. So sürüm bir linux rahatlıkla kurulabilir.
0
anonim
Son sürüm olacaktı...
0
acemi_
Geçenlerde bu konuyla ilgili bir yazı okumuştum ben de... Çoğu kimsenin tahmininin aksine birçok yazılımın son sürümü, eski donanımlarda, yazılımın eski sürümlerine nazaran daha iyi netice veriyormuş.

Yani "donanım eski diye, eski sürüm yazılım kullanmak" iyi bir fikir degilmis.
0
acemi_
Tabii bunu derken, sadece özgür yazılımlar ve özellikle Linux kasdediliyordu.
0
Tarık
Son sürüm linux çekirdeği tabii ki rahatlıkla kurulabilir :) Fakat KDE, GNOME gibi muazzam bellek gereksinimi olan yazılımları kullanamazsınız 32 mb la, hatta 128 mb la bile oldukça zor olur. Burada kasıt linux çekirdeği değil bir bütün olarak gnu/linux dağıtımları.
0
sundance
Bakın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalıştığınız için bütün bu sıkıntılar çıkıyor. Sözkonusu zayıf makinalarda Xubuntu kurulacak ve Xubuntu'nun zaten ana amacı XFCE ve benzeri hafif bileşenlerden oluşması.

Fikir belirtmenize diyecek bir şey yok, ama yetersiz bilgi ile fikir belirtildiğinde, hele ki üsluba dikkat etmeyince bir anda savaş alanına dönüyor ortam.

İyi niyetinizden şüphe etmiyorum, zaten nasıl bir hasta beyin "çocuklar için eski bilgisayarları toplayıp, kullanılabilir hale getireceğiz ve gerekirse yeniden kurabilmeleri için gerekli medya ve dökümantasyonu sağlayacağız, dahası bu çocuklara eğitim de vereceğiz" diyen bir projenin karşısında olur ki.

Ama bu kavga gürültü tür şeyler de ancak bu işe hevesle girmiş olanların hevesini kırıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sürükle, Bırak

butch

İstanbul'dan Bill Hilf Geçti

redogre

Web Sitelerini Dinliyorum Gözüm Kapalı (ya da FM nasıl tınlıyor)

FZ

Web sitenizin nasıl tınladığını merak ettiniz mi? Pekiyi ya sinestezi diye bir şeyden haberiniz var mı? Görüntüler ses, sesler tad olarak algılanabilir mi, Beethoven'ın bir senfonisi size "tuzlu" gelebilir mi?

fazlamesai.net nasıl tınlıyor diye merak ettim, böyle tınlıyormuş. Benim günlük ise böyle tınlarken, cazci.com, pek de cazvari gelmiyor kulağa! ;-)

FM Karma

butch

Fazlamesai.net'e 6 yıl önce, "keşke şöyle bir site olsa da okusak" diyerek başladık. Bütün bu süre içinde en büyük önceliğimiz paylaşımı maksimum düzeyde tutmak oldu; uzun süre yorum yapmak için üyeliği zorunlu tutmadık, hiçbir kullanıcıyı siteden atmadık, hakaret içeren yorumları silerken bile tereddüt ettik "acaba bir ufak bilgi kırıntısı dahi olsun yok ediyor muyuz?" diye.

Web 2.0: İçeriği biz üretelim, parayı onlar kazansın?

FZ

dsully: lütfen en fazla 2 cümle ile bana web 2.0'ı tarif et.
jwb: içeriği sen yaparsın. parayı onlar alır.

Acaba gerçekten böyle mi? Ya da bu noktaya nasıl gelindi? Internet, alışık olduğumuz anlamda Internet olmaktan çıkıyor mu? Mute'a InfoEnclosure 2.0 başlıklı bir makale yazan Dmytri Kleiner ve Brian Wyrick tam da bu konuyu ele alıyorlar.