17 Ağustos 2001: Deprem Rantı ve Depremzadeler

0
parsifal
Aradan iki yıl geçmiş. Hayatlarımızda pek çok şey değişti, değişmekte... 2 yıl sonra ilk defa 17 Ağustos gecesi evimdeyim. Koşturmacalar, yorgunluklar geride kalmış. Ama yaralar hala kapanmamış. İnsanlar hala evsiz, işsiz. Yaşam mücadelesi onlar için daha zor geçiyor. Bizler sadece onlara bir müddet yardım elimizi uzatabildik elimizden geldiğince...
Konutları hala bitmemiş, yardıma muhtaç binlerce insan varken biz birde kalkıp SOS 2001 diye fuar düzenliyoruz. Yüzlerce arama kurtarma ekibi kuruldu. Milyonlarca doları kurtarma malzemesine yatırıyorlar, yatırmaya devam edecekler... Fuarda gezip görecekler, siparişlerini verecekler. Tam teşekküllü ekipler olacaklar.

Dediği gibi: "Bana mı olacaklar???"

Görüşler

0
sundance
Kimse kusura bakmasın ama bu arama kurtarma ekiplerine yaklaşım bence Camel Trophy ruhu gibi bir şey oldu artık.


Senin sayende özellikle A.K.U.T.'un yapılanmasını yakından takip edebiliyoruz ve bir çok şeyin oldukça ciddi yapıldığının da farkındayız. Fakat söz konusu gevşeklik, 30`lu yaşlarının üstüne çıkmış, yükünü almaya başlamış bazı insanlarımızın hayatlarında eksikliğini hissettikleri almadan verme(A.K.A. fedakarlık) eylemine bir çıkış noktası teşkil etmekte. Hal böyle olunca, su geçirmez Ericsson telefonlar alınıyor, eski anahtarlıklar atılıp yerine dana gibi karabinalar kullanılmaya başlanıyor, photon light yandan ayrılmıyor, mümkünse kameraman yeleği ile dolaşılıyor vs. vs.



Yine de bir kızılderili sözü der ki `Birisi hakkında karar vermeden önce en az bir gün onun makosenleriyle yürü`.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Boyu mu işlevi mi? 30 inç monitörler ve diğerleri...

FZ

30" monitörler ile bilgisayardaki işlerinizde kayda değer bir verimlilik artışı sağlayabilir misiniz? Yahoo'daki bu başlıklı makale önemli bir soruya parmak basıyor.

Hazırlanan bir rapora göre [PDF], gerçekten de 30" gibi büyük bir monitör ciddi üretkenlik ve verimlilik artışı sağlıyor. Diğer yandan tek bir kocaman monitör yerine 2 ya da 3 monitör tercih edenler (2 x 17", 19" + 2 x 17", vb. konfigürasyonlar) ve bunun çok daha verimli olduğunu iddia edenler de mevcut.

fazlamesai.net'e soralım: Çin Nereye Gidiyor?

anonim

ABD tüm dünyanın nefretini toplayarak yoluna devam eder, AB bir birlik olmaktan daha çok uzak, Rusya hala toparlanmaya çalışır ve Japonya Asya'daki teknoloji liderliğini Tayvan ve benzeri ülkelere bırakmaya başlamışken düne kadar insan hakları ihlalleri ve ucuz malları ile gündeme gelen bir süper güçün ayak sesleri artık çok net duyuluyor. Bu girizgahı bana yazdıran sebeplere gelince...

İstanbul'dan Bill Hilf Geçti

redogre

fazlamesai.net'e soralım: Nasıl oluyor da oluyor?

FZ

Forumda kalmasına razı olamadım. Konu önemli bir konu. FM üyelerinden zBK demiş ki:

Bilemiyorum aslinda bu durumu nasil ifade edeyim....

7 aydir Hindistanda Tata Consultancy Services de staj yapmaktayim.

Firma hindistan devi TATA firmasinin yazilim kisimi, 52.000 calisani ile dunyanin 33 ulkesine hizmet veriyor ve milyar dolarlik bir yazilim firmasi, almis oldugu projeler milyon dolarlar ile ifade ediliyor.1965 den beri IT sektorunde danismanlik hizmeti veriyorlar. Musterileri dunya devleri.

FM Karma

butch

Fazlamesai.net'e 6 yıl önce, "keşke şöyle bir site olsa da okusak" diyerek başladık. Bütün bu süre içinde en büyük önceliğimiz paylaşımı maksimum düzeyde tutmak oldu; uzun süre yorum yapmak için üyeliği zorunlu tutmadık, hiçbir kullanıcıyı siteden atmadık, hakaret içeren yorumları silerken bile tereddüt ettik "acaba bir ufak bilgi kırıntısı dahi olsun yok ediyor muyuz?" diye.