Web Sitelerini Dinliyorum Gözüm Kapalı (ya da FM nasıl tınlıyor)

0
FZ
Web sitenizin nasıl tınladığını merak ettiniz mi? Pekiyi ya sinestezi diye bir şeyden haberiniz var mı? Görüntüler ses, sesler tad olarak algılanabilir mi, Beethoven'ın bir senfonisi size "tuzlu" gelebilir mi?

fazlamesai.net nasıl tınlıyor diye merak ettim, böyle tınlıyormuş. Benim günlük ise böyle tınlarken, cazci.com, pek de cazvari gelmiyor kulağa! ;-)
Tim Thompson adlı çılgın müzikal şahsiyet, KeyKit müzik programlama dilini kullanarak web sayfalarından müzik üreten WebTones diye bir sistem geliştirmiş. (Tasarlanmış sinestezi diye buna derim! ;-)) KeyKit dili C diline benziyor (biri AT&T mi dedi! :))

KeyKit, bir programlama dili olmanın yanısıra bir GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü) de barındırıyor bünyesinde.

KeyKit, ticari amaçlı olmayan kullanımlar için açık kodlu ve bedelsiz olarak dağıtılıyor, MS Windows 95/98/NT/W2K/XP ve GNU/Linux üzerinde çalışıyor.

Kaynak: FZ Blogs.

Görüşler

0
Zebani
Ben burdaki olayı pek yakalayamadım sanırım. :) "http://nosuchmedia.com/music/webtones.cgi" nitekim bazı parametreleri kendiniz seçiyorsunuz. Müziği istediğiniz gibi ayarlama şansınız var büyük ölçüde.
0
FZ
Yakalanacak çok gizemli bir durum mevzu bahis değil. Oradaki güzellik ve vurgulanan müzik programlama için geliştirilmiş olan KeyKit programlama ve müzik ortamı. WebTones'a tabii ki parametre geçebiliyorsunuz ama en nihayetinde algoritma sabit.

Benim aklıma gelen şeylerden biri fazlamesai.net ile galaksi.fazlamesai.org sayfalarının müziklerini üretip bunları dinleyip müzikal olarak kıyaslamak idi (benzer besteler çıktı! ;-)

Belki algoritma biraz daha çeşitlendirilip gerçekten benzer sayfaların çok benzer tınlaması, müzikal olarak kategorize edilmesi, vs. sağlanabilir. Bir veriyi çok farklı şekillerde göstermek mümkün, söz gelimi bir ara ThinkGeek'te mi ne vardı, böyle küçük bir kutu, ışıl ışıl, USB'ye bağlanıyor, gelen e-postanın türüne göre belli bir renk tonu alıyor gibi bir şeydi galiba...

Benim aklım yine "sinestezi" fenomenine gidiyor, beyindeki garipliklerden yola çıkıp modaliteler arası bilgi aktarımı gibi algılıyorum ben o WebTones sistemini basit ölçüde.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bloguma Ses Ver!

redogre

Bloguma Ses Ver!

Garip Ama Gerçek

redogre

İki Amerikalı üniversite öğrencisi reklam için hayatlarını kiralıyor!

larweda

İki Amerikalı üniversite öğrencisi, daha önce denenmemiş bir olaya girişerek hayatlarının tüm detaylarında üniversite eğitimlerine sponsor olucak bir şirketin ürünlerinin reklamını yapmayı öneriyorlar.

Chris and Luke, sponsor olucak firmanın tişörtlerini, ayakkabılarını giyip, arabalarında, bisikletlerinde, sörf tahtalarında sponsor firmanın logosu ile dolaşacaklar.

17 Ağustos 2001: Deprem Rantı ve Depremzadeler

parsifal

Aradan iki yıl geçmiş. Hayatlarımızda pek çok şey değişti, değişmekte... 2 yıl sonra ilk defa 17 Ağustos gecesi evimdeyim. Koşturmacalar, yorgunluklar geride kalmış. Ama yaralar hala kapanmamış. İnsanlar hala evsiz, işsiz. Yaşam mücadelesi onlar için daha zor geçiyor. Bizler sadece onlara bir müddet yardım elimizi uzatabildik elimizden geldiğince...
Konutları hala bitmemiş, yardıma muhtaç binlerce insan varken biz birde kalkıp SOS 2001 diye fuar düzenliyoruz. Yüzlerce arama kurtarma ekibi kuruldu. Milyonlarca doları kurtarma malzemesine yatırıyorlar, yatırmaya devam edecekler... Fuarda gezip görecekler, siparişlerini verecekler. Tam teşekküllü ekipler olacaklar.

Dediği gibi: "Bana mı olacaklar???"

Tren gelir hoş gelir...

butch

Trendeyiz Ankara'ya doğru. Malum yarın 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansına katılacağız. Yanımızda bir Laptop'ımız ve bir de gprs destekli bir cep telefonumuz var. Eskişehir dolaylarından geçerken dedik ki şu gprs teknolojisinin güzelliklerinden dostlarımıza bahsedelim.