Web Sitelerini Dinliyorum Gözüm Kapalı (ya da FM nasıl tınlıyor)

0
FZ
Web sitenizin nasıl tınladığını merak ettiniz mi? Pekiyi ya sinestezi diye bir şeyden haberiniz var mı? Görüntüler ses, sesler tad olarak algılanabilir mi, Beethoven'ın bir senfonisi size "tuzlu" gelebilir mi?

fazlamesai.net nasıl tınlıyor diye merak ettim, böyle tınlıyormuş. Benim günlük ise böyle tınlarken, cazci.com, pek de cazvari gelmiyor kulağa! ;-)
Tim Thompson adlı çılgın müzikal şahsiyet, KeyKit müzik programlama dilini kullanarak web sayfalarından müzik üreten WebTones diye bir sistem geliştirmiş. (Tasarlanmış sinestezi diye buna derim! ;-)) KeyKit dili C diline benziyor (biri AT&T mi dedi! :))

KeyKit, bir programlama dili olmanın yanısıra bir GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü) de barındırıyor bünyesinde.

KeyKit, ticari amaçlı olmayan kullanımlar için açık kodlu ve bedelsiz olarak dağıtılıyor, MS Windows 95/98/NT/W2K/XP ve GNU/Linux üzerinde çalışıyor.

Kaynak: FZ Blogs.

Görüşler

0
Zebani
Ben burdaki olayı pek yakalayamadım sanırım. :) "http://nosuchmedia.com/music/webtones.cgi" nitekim bazı parametreleri kendiniz seçiyorsunuz. Müziği istediğiniz gibi ayarlama şansınız var büyük ölçüde.
0
FZ
Yakalanacak çok gizemli bir durum mevzu bahis değil. Oradaki güzellik ve vurgulanan müzik programlama için geliştirilmiş olan KeyKit programlama ve müzik ortamı. WebTones'a tabii ki parametre geçebiliyorsunuz ama en nihayetinde algoritma sabit.

Benim aklıma gelen şeylerden biri fazlamesai.net ile galaksi.fazlamesai.org sayfalarının müziklerini üretip bunları dinleyip müzikal olarak kıyaslamak idi (benzer besteler çıktı! ;-)

Belki algoritma biraz daha çeşitlendirilip gerçekten benzer sayfaların çok benzer tınlaması, müzikal olarak kategorize edilmesi, vs. sağlanabilir. Bir veriyi çok farklı şekillerde göstermek mümkün, söz gelimi bir ara ThinkGeek'te mi ne vardı, böyle küçük bir kutu, ışıl ışıl, USB'ye bağlanıyor, gelen e-postanın türüne göre belli bir renk tonu alıyor gibi bir şeydi galiba...

Benim aklım yine "sinestezi" fenomenine gidiyor, beyindeki garipliklerden yola çıkıp modaliteler arası bilgi aktarımı gibi algılıyorum ben o WebTones sistemini basit ölçüde.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Nasıl bir ışıklandırma?

Zebani

"Fazlamesai üyelerinin hemen hepsi genellikle masabaşında upuzun saatler haryacayan kişilerdir" diye bir önerme yapıyorum. Bu önermenin doğru olduğunu kabul ederek soruyorum.

Sağlıklı bir ışıklandırma nasıl olmalıdır? Işık masaya sağdan mı, soldan mı gelmeli, ışığın şiddeti ne olmalı ya da dikkate alınması gereken başka etkenler de var mı?

Fazlamesai.net 8 Yaşında

butch

An Gelir...

butch

Fazlamesai 3 yaşında

sundance

İnsan kendi doğumgününü unutur mu ? Fazlamesai unutur :) Hem de her sene.

Bundan üç yıl birkaç gün önce ilk haberimizi 8 Ekim´i 9 Ekim´e bağlayan gece yayınlamışız.

Aradan üç yıl ve bin küsur haber geçti. Fazlamesai IRC kanalı açıldı, fazlamesai.org forum ve çeviri ortamları açıldı. Tek derdimiz insanların biraz daha katılımcı olması, bir kenarda durup sadece okumak yerine, yorum yapıp fikir üretmeleri ve bunu bizlerle paylaşmaları. Eğer FM daha iyi bir site olacaksa ancak sizler sayesinde olacak bu

FZ´nin blues armonikası ve sesi eşliğinde Mutlu Yıllar Fazlamesai! (Tabi ki ogg/vorbis formatında ;)

Birileri bir şeyleri yanlış anlıyor...

sundance

Bu sabah bir mail aldım. Kısaca ´Hesabımı nasıl kapatacağımı öğrenemedim, bana yardımcı olursanız sevinirim´ şeklinde bir içeriği vardı.

Bu Fazlamesai´yi kurduğumuzdan bu yana geçen üç yıl içindeki ikinci üyelik iptal istemi. Açıkcası ilk seferde de anlamakta zorlanmıştık, şu anda da çok anladığımız söylenemez. Hiçbir bağlayıcılığı, üyelik aidatı vs. olmayan arada sırada yazdığı bir yerden niye üyeliğini iptal eder biri ?

Bu konu üzerine biraz kafa yorunca aklıma başka başka şeyler geldi ve aşağıdaki yazı oluştu. Bir cemiyet olarak fazlamesai konusunda...