Fazlamesai.net'e soralım: Google'ın bu seferki bombası ne?

0
cbc
Google, GMail'ı 1 Nisan'da duyurduğunda, herkesin şaka olarak algılamasını sağlamıştı. Peki ya bu sefer?

1 Nisan kapıya dayandı. Googling Google'da 1 Nisanda çıkabilecek ürünler hakkında fikir yürütülmüş, belki Google Calendar'ın duyurulacağını, belki de GMail'in betadan çıkabileceğini öngörmüşler.

Sizce Google dünyayı ele geçirme çabasını nasıl ilerletecek?

Görüşler

0
roktas
1 Nisan'ı bilemem de asıl bomba 24 Mart'ta patladı: VIM'in babası Bram Moolenaar (gider ayak VIM7'yi de duyurarak) Google'a transfer oldu.

Hamiş: Hmm, Gmail arayüzündeki klavye kısayollarına dikkat! :-)

0
ahmetaa
Benim tahminlerim: - Takvim - Veri depolama. Gmail sahiplerine atiyorum 10GB yer ve kolay dizin-dosya erisimi arayuzu..
0
mbayer
Ciddi, ciddi m$'in tahtini ele gecirecek. Gmail de yenilik yapmislar, .doc, .xls, .pdf vs artik gorebiliyorsunuz. Bir sonraki adim da bunlara degisiklik yapabilirsiniz derse? Geriye ne kaliyor acaba :)
0
mos
bir site vardi adresini hatirlayamadim simdi, online olarak office belgelerini o sitede editleyebiliyordunuz pc'nizde office yuklu olmasa bile.. google gecenlerde o siteyi satin aldi diye hatirliyorum, sebebini simdi ogrenmek cok sasirtmiyor olmali kimseyi
0
butch
0
mos
bullseye
0
nehuse
Microsoft da vista yı yine erteledi bunun nedeni kullanıcıları güvenlik konusunda sarsmayacak entegre arama motoru live mail ve live messenger ile google ın ve gmailin tahtını sarsacak bir çalışma olabilirmi. Bilindiği gibi messenger entegre gelmesi yüzünden vazgeçilmez oldu çoğu kullanıcı için..
0
Challenger
Ertelemeden sonra Windows Bölümü sorumlusu başka bir göreve kaydırıldı. Bir yenilik nedeniyle değil, yetişmemesi nedeniyle ertelenmiş olması daha büyük ihtimal.
0
101
Microsoft'u satın aldığını duyuracak. 5 yıl sonraki 1 Nisan için olabilir ama biraz erken gibi :p Bu sene için daha önceleri adını duyduğumuz, internet üzerinden office paketini hizmete sunmasını bekliyorum. (Yoksa sundu da benim mi haberim yok, olabilir, google haberleri bir yerden sonra takip edilemez hal almaya başlamıştı.)
0
Zebani
Microsoftu şu haliyle zaten alamaz. Alabilecek durumda olduğunda da Microsoft şimdi Microsoft olamaz. :) Bu haliyle alırsa tekel davası açarlar sanırm.
0
yilmaz
bence tum beta servisleri bir araya getiren beta bir servis çıkaracak.
0
Zebani
evet, bu :)
0
Constantine
Pages sayfası artık tamamı ıle kısıtlılıktan kalkabılır, auto cevap ıle anında hesap acıla bılır "http://pages.google.com"
0
cbc
Google Talk 1.0.0.91' 31 martta çıkarttı. eh, hiç yoksatn iyidir. Ama daha gün bitmedi!
0
St
http://www.google.com/romance/ ?????? Google'ın bir nisan bombası :D Tanıtım turuna da katılmayı ihmal etmeyin: http://www.google.com/romance/tour.html
0
sametrix
windowsun üzerinde çalışan web tabanlı ikincil bir işletim sistemi bekliyorum ben google amcadan.
0
Schedar
X bir forumda görmüştüm GoogleOS diye bir yazı. hatta prototip resimleri bile vardı... neden olmasın?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayarın Ürettiği Sanat Sanat mıdır?

FZ

Güzel bir soru, çok tartışılmış bir konu. Meraklı bir bünye konu hakkında metafizik bir makale yazıp tartışmayı yeniden başlatmış. Tartışmaya yol açan ise TypoGenerator isimli program.

fazlamesai.net camiası bu konuda ne düşünüyor? Sizin için bu önemli mi? Hayran kaldığınız bir grafik tasarımın bir grafik ustası tarafından emek harnarak değil de bir program tarafından birkaç saniye içinde üretildiğini öğrenseniz hayatınızın şokunu mu yaşarsınız yoksa sorun yok işte, ne güzel görüntü, bana güzellik hissi veriyor, gayet de çekici, hoşuma gidiyor... mu dersiniz?

Kaynak: /.

Çocuklara Bilgisayar Projesi, Hemen Şimdi!

blue-train

"İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi" denmişti burada bir süre önce, hatırladınız mı? İkinci el bilgisayarların toplanması, ardından GNU/Linux kurularak ihtiyacı olan kesimlere ulaştırılması gibi bir fikir gerçekten de heyecan yaratmış, 1-2 gün içerisinde onlarca yorum gelmişti.

İlgili haberi okurken heyecanlananlardan ve yazılan yorumları ilgiyle takip edenlerden biri de bendim. Bir süre sonra Fazlamesai'de ortaya çıkan bu fikri, aktif olarak içinde bulunduğum ve çocuklara yönelik faaliyet gösteren bir STK olan Farklı Bireyler Eğitim ve Rehberlik Derneği'ne (Faber-Der) de sundum. Oradaki insanların da olumlu tepkisiyle birlikte bu fikrin projeye dönüşmesi fikri hız kazandı.

Kelime Dağarcığımızı Geliştirelim!

parsifal

TDK, hemen hemen haftada iki üç kere girdiğim ve yazım klavuzunu ve sözlüğünü kullandığım en güvenilir Türkçe kaynak.
Geçen gün tesadüf eseri şöyle bir link'e rastladım. Bu link ile elmek (e-posta) grubuna üye oluyorsunuz ve her gün elmek adresinize Türkçe Sözlük’te ve Yabancı Kelimelere Karşılıklar kitabında yer alan birer sözü göderiyorlar.

Bilişim TV

redogre

Mülayim Linux Geliyor

butch