Rezervuar Penguenleri

0
redogre

Görüşler

0
redogre
Maksimum ambians için tıklayınız.
0
redogre
Maksimum ambians için tıklayınız.
0
anonim
Ya süpersiniz, katkısı olan herkesin beynine, yüreğine, bileğine sağlık. Bu arada Okan Bayülgen'in son günlerde hemen her programda penguenlerden sözettiğinin farkında mısınız:)
0
simor
Hiç hoş olmamış...
0
redogre
Yahu ben de bunu anlatmak istiyorum. Niye hoş olmamış mesela? Hayır "Beğenmeyen okumaz, zorla okutmuyoruz" diyen biri de değilim.

Dilbert'ın ilk halini görünce insan düşünüyor, çok daha iyi olabilir diye zamanla. Dilbert olacak iddiam yok ama biraz yapıcı eleştiriye açığım...
0
simor
Daha önce önyargılı mesajlar yollamamaya dikkat eden biri olduğumu bilip anlarsınız belki diye kısa ve öz yolladım ama haklısınız, benim çetelemi tutacak haliniz yok tabi.

Dilbert koysaydınız onun üzerinde tartışsaydık... Bu dilbert değil.

Burda başkalarının hatasını başka bir hata ile örtmüş bir karikatür var kusura bakmayınız.

Ayrıca zaten tabiki beğenmeyen okumaz zorla okutmuyoruz diyemezsiniz ki. Bu tek bir yanlış içerik göreceğim diye bütün fazla mesai yi okumayacacağım demektir.

Ayrıca zaten ben dahil burada tanıdığım bir çok kişi o kastettiğiniz tipleri kaale almıyor. Yorumu boş ve sorusuz kalır. Kendi cevabını da alamaz kalır öyle.

Ben bu seferlik, sizin karikatürize ederek duygularınızı dışa vurduğunuz eleştiriyi, ironi ile size iade ettim. Başka bişi yok kızmayınız.
0
simor
ek: tabi yanına emoticon eklememiş olmam eksik kılmış ilk yorumumu o da ayrı :).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EncFS: Şifreli Dosya Sistemi (TÜRKÇE)

sundance

EncFS, pratik kullanımlı ve performanslı bir şifrelenmiş dosya sistemi. En önemli iki özelliği, şeffaflığı ve dizin bazında şifreleme yapabiliyor olmanız.

EncFS'in özelikleri ve nasıl kullanılabileceği konusunda Cuma günü Linux DevCenter'da yayınlanan makalemin daha geniş ve Türkçe halini (kesinlikle çeviri değil ;) yazının devamında bulabilirsiniz.

GNU/Linux Ortamında Webcam İle Hareket Algılama

FZ

Başlık biraz fazla ciddi gelmiş ya da kafa karıştırmış olabilir o yüzden kısaca derdimi ve bu makalenin ana temasını belirteyim: Basit bir kamerayı GNU/Linux çalıştıran bir PC´ye USB portu üzerinden bağladıktan sonra bir tür ilkel gözetleme/uyarma sistemi kurma işini adım adım anlatmak.

Yemeği hazırlamaya başlamadan önce malzeme listesine bir göz atalım:
  • 1 adet PC
  • 1 adet Debian tabanlı KNOPPIX 3.1 Bootable Live CD
  • 1 adet PHILIPS PCVC 730K webcam
  • 1 adet hareket tespit (motin detection) yazılımı

Fazlamesai.net Bülten

butch

Bir süredir gerek zaman darlığı, gerek FM ilkeleri sebebiyle yer vermekte zorlandığımız bültenler için artık yeni bir Fazlamesai ortamı var.

BÜLTEN, FM editörlerinin onayından geçmiş tüm bilişim firmaları ve onların temsilcilerine açık. Tek yapmanız gereken FM üye adınız ile temsil ettiğiniz firmanın adını o firmaya ait bir e-posta adresinden bize göndermek.

Gerisi size kalmış.

Sundance de Apple'a geçti - 1

sundance

Geçtiğimiz haftalarda Linus Tornvalds'ın artık Apple tabanlı bir laptop kullanmaya başladığını haber yapmıştık. Bu ayın başında meşhur Lisp hackerı Paul Graham da Mac'in Dönüşü makalesinde ibook ve powerbookların hacker camiasında popülaritesinin artmasından bahsetmişti.

Uzun zamandır 12inch ufak tefek bir laptop almayı planlıyordum, i386'mı olsun yoksa powerpc'mi diye düşünürken, bir arkadaşımın G3 ibook'unu satmaya karar verdiğini duyunca harekete geçtim. Bu makale i386'dan powerpc'e geçişde ne gibi kolaylıklar ve zorluklar yaşadığımın iki bölümlük hikayesidir.

Panic Attack!

sundance

Dün gece Fazlamesai.net, servis sağlayıcısı, PhpNuke yazarları ve MySQL firmasının DDOS saldırısı sonucu yaklaşık iki saat kadar offline kaldı :)))

1) Servis sağlayıcımız, öyle çat diye hiç haber vermeden gece yarısı bir gibi MySQL sunucularını update etti.
2) PhpNuke `FULLTEXT` gibi gayet genel bir ismi tablolarından birine alan ismi olarak kullanmış.
3) MySQL`de yeni versionunda FULLTEXT`i reserved word yapıp, buna bir fonksiyon yüklemiş.

Sonuç olarak dün gece Fazlamesai sayfaları okunmaz oldu, yaklaşık bir buçuk saat boyunca ne backuplardan geri dönebildik, ne de php scriptlerinde bir hata bulabildik. Fakat Butch`un ısrarlı takibi sonunda, iki saatin bitiminde `ulan bu da değildir herhalde` yaklaşımı ile field ismini değiştirmesi ile sorun çözüldü.

Bu sinsi komployu şiddetle kınıyoruz :))