JavaScript ile yazılmış bir işletim sistemi

0
coskung
JS/UIX, web tarayıcılar üzerinden çalışan UN*X-like bir işletim sistemi. sanal makine, kabuk, sanal dosya sistemi, süreç yönetimi, kendi klavyesi (tercihi) ve de vi (!) editörü ile. buyrun burada

Görüşler

0
Challenger
Gerçekten de çok hoş, ama kabukta ile dosya/komut ismi tamamlama yok :) Bu arada konu JavaScript ile ilgili Java değil ;-)
0
Soulblighter
Bir de bizim Bill, Windows'u web etkileşimli yapmaya çalışır. Adam olayı bitirmiş kardeşim :)

Manyaklığın sınırı yok. Çok harika yapmışlar... Yapanların ellerine sağlık.

Bu arada buna GNOME kurulur mu ya? :-p
0
Nightwalker
Bu ne psikopatlıktır bu ne geekliktir. Yok mu kardeşim bu işin bir sınırı ? Çok iyi...
0
yilmaz
www.oazabir.com

bunada baya uğraşmış yapan kişi
0
Challenger
Gerçekten çok iyi. Fakat aradaki fark JS-UNIX ile bir Shell Script bile yazıp çalıştırabiliyorsunuz. Ama bu da gerçekten etkileyici.

Fakat, IE isterim diye tutturdu. Ha bir de Windows arayüzüydü. Bana biraz ters :)
0
Soulblighter
Valla ben göremedim. IE istedi. Firefox ile aç dedim bişey gelmedi. Linux altında IE var mıydı? :)
0
FZ
GNU/Linux için WINE haricinde çözüm bilmiyorum ama bir ara Sun Microsystems, Solaris için "native" IE vardı galiba, yanılıyor muyum? Yoksa halüsinasyon mu görmüştüm ben (çok şaşırdığımı hatırlıyorum).
0
tongucyumruk
Ses kartımı tanımadı? Nasıl tanıtabilirim? Üstelik neden vi? Neden Emacs değil? Hem üstünde gcc ve fortune da eksik! mp3 bile çalamıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Schrödinger'in Kedisi

redogre

Epiktetos Serbest Yazılımı Anlatıyor...

sundance

Inet-tr 2002 ve 1.Açık Kaynak Yazılım Atölyesi'ne katılanlar, kendine özgü tarzı ve (değinmediği) deştiği konuları ile Eran Sezgin'i hatırlayacaklardır.

Sunumun en can alıcı kısmı olan, Epiktetos'un Yazılı Kanyondaki ikibin yıllık yazıtı sanırım hepimizin aklına kazınmıştır (kazındığı yerden dinamitlenerek sökülmüş olsa da). İşte aynı Epiktetos, yıllar sonra yattığı yerden doğrulmuş, bakalım alemin kralı, Serbest Yazılımlar konusunda ne diyor...
Not: Çayın, demlik poşetine girmişi bile caiz değildir ;)

- Hocam nedir bu serbest, özgür, acik kaynak yazilim, Linuks, GNU, ticari yazilim dedikleri? Kafam karisti yahu ! Ben yazmisim ikibin yil önce, Yazili Kanyon dediginiz yerde granit duvara yazimi ... hala bu konulari mi konusuyorsunuz ?

Bir Tabak Aşure ( Akademik Bilişim 2003 )

anonim

Akademik Bilişim 2003 Şubat ayında Çukurova Üniversitesi´nde yapıldı. Konferansın ardından biz katılamayanlar için geride konferansta sunulan bildiriler kalmış. Hemen her konuda referans olabilecek bildiriler için, bu adrese bir göz atmak bilgi meraklılarının yararına olacaktır.

Açık Kaynak Kod Camiası Programcı Profili

FZ

Boston Consulting Group (BCG) ve OSDN tarafından sonuçları yeni açıklanan bir araştırmaya göre Açık Kaynak Kodlu Yazılım Geliştiriciler (open source software developers) grubunu oluşturan insanların çoğu yaklaşık 10 yıllık programlama deneyimine sahip, halihazırda bir şirkette profesyonel yazılım uzmanı olarak çalışan kişiler.

\r\r \r\r Popüler medya organlarındaki "lise mezunu, matematik ya da teknoloji meraklısı, işsiz güçsüz 16-22 yaş arası gençler" kanısının aksine açık kaynak kod hareketi için harıl harıl yazılım geliştiren insanların profili 22-37 yaş arası bir görünüm arz ediyor.\r\r \r

Bilişimci İmamın Vaazı

SHiBuMi

Bu yazı forward ile bana geldi, benden de sizlere...

Bu kainatın öyle bir donanımcısı vardır ki, bütün mevcudatı ve onların içinde yeryüzünü create etmiş, güneşi bir power source, ay'ı bir system clock yapmış.