JavaScript ile yazılmış bir işletim sistemi

0
coskung
JS/UIX, web tarayıcılar üzerinden çalışan UN*X-like bir işletim sistemi. sanal makine, kabuk, sanal dosya sistemi, süreç yönetimi, kendi klavyesi (tercihi) ve de vi (!) editörü ile. buyrun burada

Görüşler

0
Challenger
Gerçekten de çok hoş, ama kabukta ile dosya/komut ismi tamamlama yok :) Bu arada konu JavaScript ile ilgili Java değil ;-)
0
Soulblighter
Bir de bizim Bill, Windows'u web etkileşimli yapmaya çalışır. Adam olayı bitirmiş kardeşim :)

Manyaklığın sınırı yok. Çok harika yapmışlar... Yapanların ellerine sağlık.

Bu arada buna GNOME kurulur mu ya? :-p
0
Nightwalker
Bu ne psikopatlıktır bu ne geekliktir. Yok mu kardeşim bu işin bir sınırı ? Çok iyi...
0
yilmaz
www.oazabir.com

bunada baya uğraşmış yapan kişi
0
Challenger
Gerçekten çok iyi. Fakat aradaki fark JS-UNIX ile bir Shell Script bile yazıp çalıştırabiliyorsunuz. Ama bu da gerçekten etkileyici.

Fakat, IE isterim diye tutturdu. Ha bir de Windows arayüzüydü. Bana biraz ters :)
0
Soulblighter
Valla ben göremedim. IE istedi. Firefox ile aç dedim bişey gelmedi. Linux altında IE var mıydı? :)
0
FZ
GNU/Linux için WINE haricinde çözüm bilmiyorum ama bir ara Sun Microsystems, Solaris için "native" IE vardı galiba, yanılıyor muyum? Yoksa halüsinasyon mu görmüştüm ben (çok şaşırdığımı hatırlıyorum).
0
tongucyumruk
Ses kartımı tanımadı? Nasıl tanıtabilirim? Üstelik neden vi? Neden Emacs değil? Hem üstünde gcc ve fortune da eksik! mp3 bile çalamıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Özgür yazılım için neden GNU/Linux?

numb

Öncelikle, makalenin orjinali için buraya göz atabilirsiniz.

Makalede genel olarak birçok önemli özgür yazılımın [1] Microsoft Windows versiyonları da olduğundan ve ne yazık ki bunları MS Windows üzerinde konfigüre etmenin ve kurmanın çok çok daha kolay olduğundan bahsedilmiş.

Fazlamesai.net 8 Yaşında

butch

Sonar Ekran Koruyucusu ile Ağınızı Dinleyin

FZ

Bu yazıyı okuyanların çoğu herhalde en az bir kez savaş filmi izlemiştir. Bu tür filmlerdeki radar, sonar, vs. ekipman ile düşman uçaklarını takip etme sahnelerini hatırlayacaksınızdır. Peki benzer bir tadı bilgisayar ağınızdaki ya da Internet'teki bilgisayarlar için yakalamak istemez misiniz? Şöyle bir nevi sonar ekranı olsa ama üzerinde uçak isimleri yerine ilgilendiğiniz bilgisayarların isimleri ya da adresleri, ağ uzaklıkları ile doğru orantılı olarak görünse falan ;-)

"İyi diyorsun güzel diyorsun ama nasıl yani?" diyenlere en güzel cevabı, değerli FM üyesi tongucyumruk arkadaşımız işte bu makalesi ile vermektedir. Okuyunuz, ufkunuz, vizyonunuz genişlesin :)

Fm Kare niye gecikti?

redogre

FM Forum şimdilik çevrimdışı :)

sundance

Sevgili Fazlamesai dostları, Romalılar!

Sadecehosting.com´un değerli katkıları ile host edilen Fazlamesai.org sitesi, bir taşınma ve ardından yaşanan küçük bir network problemi sebebiyle çevrimdışı (offline) durumdadır. Amacımız geçen Cuma online hale getirmekti, fakat ham bir ruh tarafından gerçekleştirilen bir saldırı buna engel oldu :) Umarız çarşambaya kadar bu problemi gidereceğiz.

Size verememiş olduğumuz hizmetten dolayı özür dileriz.