JavaScript ile yazılmış bir işletim sistemi

0
coskung
JS/UIX, web tarayıcılar üzerinden çalışan UN*X-like bir işletim sistemi. sanal makine, kabuk, sanal dosya sistemi, süreç yönetimi, kendi klavyesi (tercihi) ve de vi (!) editörü ile. buyrun burada

Görüşler

0
Challenger
Gerçekten de çok hoş, ama kabukta ile dosya/komut ismi tamamlama yok :) Bu arada konu JavaScript ile ilgili Java değil ;-)
0
Soulblighter
Bir de bizim Bill, Windows'u web etkileşimli yapmaya çalışır. Adam olayı bitirmiş kardeşim :)

Manyaklığın sınırı yok. Çok harika yapmışlar... Yapanların ellerine sağlık.

Bu arada buna GNOME kurulur mu ya? :-p
0
Nightwalker
Bu ne psikopatlıktır bu ne geekliktir. Yok mu kardeşim bu işin bir sınırı ? Çok iyi...
0
yilmaz
www.oazabir.com

bunada baya uğraşmış yapan kişi
0
Challenger
Gerçekten çok iyi. Fakat aradaki fark JS-UNIX ile bir Shell Script bile yazıp çalıştırabiliyorsunuz. Ama bu da gerçekten etkileyici.

Fakat, IE isterim diye tutturdu. Ha bir de Windows arayüzüydü. Bana biraz ters :)
0
Soulblighter
Valla ben göremedim. IE istedi. Firefox ile aç dedim bişey gelmedi. Linux altında IE var mıydı? :)
0
FZ
GNU/Linux için WINE haricinde çözüm bilmiyorum ama bir ara Sun Microsystems, Solaris için "native" IE vardı galiba, yanılıyor muyum? Yoksa halüsinasyon mu görmüştüm ben (çok şaşırdığımı hatırlıyorum).
0
tongucyumruk
Ses kartımı tanımadı? Nasıl tanıtabilirim? Üstelik neden vi? Neden Emacs değil? Hem üstünde gcc ve fortune da eksik! mp3 bile çalamıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Büyük Firmalar, Websitesi Kıranlar ve Müşteriye Saygı

Ragnor

Büyük masaüstü frp oyun geliştiricilerinden WhiteWolf'un sitesi cracker'lar (Hayır hacker demeyeceğim işte :)) tarafından kırılmış. Ama bu haberi yazma nedenim bunu söylemek değil. Nedenim WhiteWolf'un örnek ve de beklenmedik davranışı.

Fazlamesai.net'e soralım: Açık Kaynak İş Modeli

noyton

Yakın zamanda Bora Güngören konuyla ilgili birçok yazı yazdı kendi blogunda, Türkiyedeki açık kaynak iş modellerinde ve şirketlerinden yola çıkarak. Ama bu tek taraflı bir görüş olduğu için Fazlamesai.net'e soralım:

Bilgisayarcının Survival Çantası

sundance

Dört, beş yılın üstünde bilgisayarla uğraşmışlığınız varsa, hele insanlar `Abi bu akşam bize bir gelsene, şu bilgisayara bakarsın, hem de MP3, divx filan getirirsin` şeklinde size yaklaşıyorlarsa, siz de iflah olmaz bir `geek`; bilgisayar hastasısınız demektir.

Bu durumda muhtemelen, her gittiğiniz yere sırt çantanızda (sırt çantanız var tabi ki!) bir sürü cd, tornavida vs (kısaca normal bir insanın çantasında olması gerekmeyen ne varsa onu) taşıyorsunuz demektir.

Fazlamesai.net ekibi olarak bir hizmette bulunalım dedik ve bilgisayarcının ideal çantası içinde neler olmalı araştırdık... RESİM

Fazlamesai.net Globus´da

butch

Aylık ekonomi ve finans dergisi Globus'un bu ayki sayısında bizlerle yapılan bir röportaj yayınlandı. İlgilenenler için Sayfa 88 (125 KB), Sayfa 89 (146KB). Küçük bir hatırlatma; dergi ABD, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda ve KKTC'de de satılıyormuş.

Fazlamesai 7 yaşında

parsifal

8642 üyesiyle, 4708 yayınlanan yazısıyla, 31227 gönderilen yorumuyla bugünlere gelen fazlamesai 7 yaşında. Böyle bir ortamı 7 yıldır yaşatmayı başaran bütün tayfanın doğumgünü kutlu olsun.