ASTALA VİSTA TÜRKÇE

0
redogre

Görüşler

0
ripper
muhahaha
daha fazlasi lazim olursa.
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=microsoft+turkcesi
0
simor
Evet, dilimizdeki farsça kelimelerin çokluğunu unuttuğumuzu da düşünürsek, dilimizi elin gavuruna bırakmamak lazım.
0
Challenger
Elin gavuruna mı? Windows' un yerelleştirmesini bir Türk şirket yapmıyor muydu?
http://www.estr.com/en/r_owner.asp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Paul Graham Çeviri Hareketi

sundance

Bazılarımızın 40 Milyon Dolarlık Adam olarak tanıdığı Paul Graham, bir dolar milyoneri ve Lisp hackerı olmanın yanısıra çok da başarılı bir makale yazarı.

Birçok konuda yazdığı makaleleri zaman zaman Fazlamesai'de de çevrilerek yayınlanan Graham, tam bir günümüz filozofu.

Ufuk açan bu makaleleler şahsen benim o kadar ilgimi çekti ki, Türkçe'ye çevirmek için bir çalışmaya başladım. Birkaç ay içinde bütün makalelerini çevirmeyi planlıyorum, umarım beğenirsiniz.

İlk makale Writing, Briefly'nin çevirisi huzurlarınızda.

Ev-Ofis Kullanım Kılavuzu

sundance

Zor günler (yıllar) geçirmekte olan ülkemizde, özellikle bilgisayar sektöründe şirket kurmanın, yeni bir ofis açmanın yükünü kaldırmak istemeyen birçok kişi Small Ofice-Home Ofice olan SOHO'lara yönelmektedirler. Öte yandan çalışmakta oldukları işten çıkmış ve bu şekilde SOHO modunda evden iş yapmayı tercih eden de oldukça büyük bir kesim var.

Bu yazıda böyle bir ofis kurarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini, verimli bir şekilde çalışabilmek için nelerin önemli olduğunu adım adım göreceğiz.

fazlamesai.net'e soralım: 'Linuxçu' diye bir insan türü var mı?

FZ

"Linuxçu" diye nitelendirilebilecek bir "insan türü" var mıdır? İnsanlara gerçekten itici gelebilir mi? Güzel bir şeyi sunmak ne denli önemlidir? Gerçekten düzgün çalışan ve iyi işleyen sistemler bazı sunum şekillerinden ötürü "dışarıdan birilerine" itici gelebilir mi? Teknoloji, sosyoloji ve psikoloji arakesitinde ne denebilir? Bütün mesele gerçekten özgürlük müdür? Yoksa kişisel bazı problemler midir?

Fazlamesai çözümleri!

anonim

Devamlı FM aşağı FM yukarı bahsediyoruz, peki bu güne kadar gerçek fazlamesai problemi konusunda ne yaptık? Bilirsiniz canım hani şu Ben 40 yaşına kadar cumartesi neymiş pazarları bile çalıştım. veya Ne fazlamesaisi iş bitene kadar çalışacaksınız o kadar? ya da Patrondan önce işten çıkan arkaşı kovmaaak istiyorum yaklaşımları konusunda bir okurumuz bazı yapıcı öneriler getirmiş:

1. Hayır demeyi öğreniniz
2. Hayır demeyi öğreniniz
3. Hayır demeyi öğreniniz
4. Sitede java mı yoksa .net mi iyi tartışmak yerine, patronlara karşı nasıl etkili biçimde organize olunur ve karşı konulabilir onu tartışınız.

Fazlamesai'ye soralım: Do you seek ICQ?

sundance

15 Kasım 1996'da çıktığında kısa sürede fenomen olmuştu. Dört İsrail'li gencin ortaya attığı anında mesajlaşma sistemi ICQ, Internet'e bakış tarzımızı tek başına değiştirmişti. Öyle ki Internet'in e-mail, web, irc ve ICQ'dan oluştuğunu söyleyenler bile vardı.

Bu şaşırtıcı başarı kısa sürede en büyük Internet firması olan AOL'un para benim değil mi?® felsefesi doğrultusunda ICQ'u satın alması ile en başarılı startup satışlarından birine döndü.

Peki o ilk göz ağrımız ICQ nereye gitti?