IBM Özgür Yazılım #2 Çıktı

0
butch
IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 2. sayısına ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Görüşler

0
anonim
Şimdi hatırladım da 1. sayı çıktığında adres filan girdik.elimize bişey geçmedi.neden acaba.IBM sormak lazım.
0
bleda
Dergi benim elime de geçmedi ne yazık ki.
0
anonim
umarım bu sayı geçer. =)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mavi Bilgisayar Kapandı.

anonim

Ankara merkezli bilgisayar firması Mavi Bilgisayar internet sitesi ve mağaza şatışlarını durdurdu. 29.06.2009 tarihinden itibaren web siteleri açılmayan şu anki sitede ise özür yazısı bulanan firma son zamanlarda yaptığı değişik kampanyalarla ayakta durmaya çalışıyordu.

Apple´dan Windows için ITunes

Evil_Empire

Apple, 1999 yılında çıkardığı muzik player, encoder, decoder, cdburner vs. uygulaması ITunes'un win2000-XP versiyonunu çıkardı.
ITunes cok genis mp3 arsivlerini duzenlemek, calmak ve kopyalamakla ilgili kullanisli ozellikler sunuyor. Karmakarisik arabirimli playerlardan sıkıldıysanız bir denemenizi oneririm. Ücretsiz bir yazılım olan ITunes 4.1'i http://www.apple.com/itunes/download/ adresinden indirebilirsiniz. GUI sevilecekse Apple olsun:)

Open Source Savaş olabilir mi?

anonim

"Bilgisayar bilimleri dışında başka alanlarda open source olabilir mi?" diye aklımızı akıtmaya başladığımızda, doğal olarak kavramın kendisini düşünmeden önce mevcut sistemlerle karşılaştırma yaparız.

MS Windows´tan GNU/Linux´a Geçenlere `Rusya´dan Sevgilerle´

FZ

Daha önce FM bünyesinde bazı çalışmalarımız olmuştu hangi amaç için hangi programı kullanalım falan gibisinden. Son aldığımız haberlere göre ise bir grup Rus bilgisayarcı oturmuşlar ve mükemmel bir sayfa hazırlamışlar. Eğer siz de doğru yolu bulup Windows ortamlarından Linux´a geçmeyi düşünüyor ve fakat `yaw hani Windows ortamında video editing için şunu kullanıyordum, FTP istemcisi olarak bunu, editör olarak falancayı, IP telephony için filancayı, acep bunların GNU/Linux muadilleri, kalburüstü alternatifleri nedir, ne değildir?´ gibi cümleler kuruyorsanız hemen şu güzel sayfaya bakıyorsunuz ve huzura eriyorsunuz.

Tüm özgür yazılım kullanıcılarına Rusya´dan sevgilerle ;-)

fazlamesai.net'e soralım: En iyi üniversiteyi/bölümü nasıl buluruz?

bm

Yeğenim bu sene üniversite piyangosuna katılacak. Bilgisayar bilimleri veya bilgisayar mühendisliği okumak istiyor. Piyangodan istediği yeri çıkartabileceğini varsayarsak, istediği yerin neresi olması gerektiğini nasıl bileceğiz? Bu çocuğu kimlere, hangi şartlara, hangi tarz eğitim yapan bir yere teslim edeceğimizi nereden öğreneceğiz? Ben aradım bulamadım. O halde belki hangi bilgileri toplayıp ileride bu durumdaki çocuklara yardımcı olabiliriz diye düşünmemizde fayda var.