Fazlamesai Google Gadget

0
uhallac
Birkaç gün önce Google Desktop kurdum. Boş zamanlarda üzerinde uğraşabileceğiniz şık bir oyuncak. Desktop SDK ile yazılım geliştirme olanağı sağlamışlar. Ben de Fazlamesai'deki güncel haberlere masaüstünden ulaşmak isteyen kullanıcılar için bir gadget hazırladım.

Dosyayı buradan indirebilirsiniz. SDK'yı kurarsanız "fm.gg" dosyasını açarak koduna erişebilirsiniz.

Görüşler

0
bio
Bu arada, Google Gadget yarismasi diye bir sey varmis:

http://googledesktop.blogspot.com/2006/09/results-of-google-desktop-gadget.html

Yarismanin 2.si ise bir Turk:

http://turhan.aydin.googlepages.com/gdsgadgets
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Sitelerini Dinliyorum Gözüm Kapalı (ya da FM nasıl tınlıyor)

FZ

Web sitenizin nasıl tınladığını merak ettiniz mi? Pekiyi ya sinestezi diye bir şeyden haberiniz var mı? Görüntüler ses, sesler tad olarak algılanabilir mi, Beethoven'ın bir senfonisi size "tuzlu" gelebilir mi?

fazlamesai.net nasıl tınlıyor diye merak ettim, böyle tınlıyormuş. Benim günlük ise böyle tınlarken, cazci.com, pek de cazvari gelmiyor kulağa! ;-)

Barış ve Adaletten Yana Tavır Alıyorum

SHiBuMi

Neyi ne kadar değiştirir bilemiyorum ama, aşağıdaki metin ile hemfikirseniz, http://www.zmag.org/wspj/sign_statement_frm.cfm adresinden altına imzanızı atabilirsiniz.

Bu tip eylemlere fazla katılmayan ve sonuçlarına fazla inanmayan biri olarak, metnin gereksiz duygusallıktan arındırılmış kesin dili, zmag.org gibi dünyadaki bir sürü değerli düşünürün yer aldığı bir platformda olması ve savaşın görüntülerinin insanda giderek daha fazla isyan uyandırması sebebiyle ben imzamı attım. Belki bir gün bu imzalar, bu savaşa sebep olanlar yargılanırken "biz bunu insanlık için yaptık" diye kendilerini savunmak istediklerinde, bu iddialarını çürütücü delil olarak kullanılabilir.

Internet`de Kızılderili Olmak!!!

sundance

1992 yılından beri Internet yaygın bir şekilde kullanılmakta. Bu süre içinde öncelikle daha önceden bilgisayar merakı olanlar, sonra da hemen herkez yavaş yavaş bu yeni medyaya dahil olmaya başladı... Öncelikle tamamen teknik adamlardı bu ortamın müdavimleri, daha sonra yavaş yavaş sanatçılar da dahil olmaya başladı. Herne kadar altyapıyı sağlayanlar yine aynı insanlar olsa da, içerik daha bir ön plana çıkmaya, sayfalar artık birer sanat eseri kategorisi haline gelmeye başladılar.

Ve sonra kıyamet koptu, Üniversiteler Visual Communication Design bölümleri açmaya başladılar ve artık hobi olarak bile bilgisayarla ilgilenmeyen insanlar bile tasarım ve Internet konusunda söz sahibi olmaya başladılar.

Fazlamesai Zirve! 25 Şubat 2006

sundance

Beş yılı aşkın bir sürede iyisiyle kötüsüyle birçok şey paylaştık. İpe sapa gelmez tartışmalarda kaybolduğumuz da oldu, çok faydalı eğitici makaleler yazdığımız da.

Bu sürenin sonunda inanıyoruz ki Fazlamesai'ye katkıda bulunanlar artık belli bir bilgi seviyesinde, bazı hareketleri önceden tahmin edilebilir bir grup, kısaca bir topluluk olarak adlandırılabilir hale geldi.

MS Windows kullananlar daha mı özgürlükçü? Programcılar çok mu korkak?

FZ

Bir durum saptaması: Etrafımdaki bilgisayarcıların bir kısmı hayatlarının %99'unu MS Windows üzerinde, çoğunlukla kapalı kodlu sistemler kullanarak ve yazılım geliştirerek geçiriyorlar. Bir kısmı ise tamamen açık kodlu GNU/Linux sistemleri üzerinde yine açık kodlu araçlar ile programlar geliştirerek hayatlarını kazanıyorlar. Kapalı kodlu ve birtakım firmaların fikri mülkiyetinde olan sistemleri kullanan ve etrafımda bulunan bilgisayarcıların önemli bir kısmının son yıllarda şu tür cümleler kurduğunu duyuyorum: