Ve bir gün baktık ki ICQ`a reklam gelmiş...

0
sundance
ICQ'dan devamlı gelen "Eğer bu mesajı ben dahil herkese forwardlamazsanız, ICQ`a reklam gelecek" mesajlarından daha çok illet olduğum bir şey varsa o da ICQ'a reklam gelmesi.
Hem de öylesine biranda...
Fakat sanırım buna seyirci kalmayacağız...
ICQ'nun kullanıcı anlaşmasını okuduğunuzda, bu da dahil olmak üzere birsürü şeyi yapma haklarının saklı olduğunu istedikleri zaman kulanabileceklerini belirtiyorlar. Ve basitçe bu haklarını kullanıyorlar. Fakat zamanında bir telefon programında yazdığı gibi (Blue Beep, şimdiye kadar yazılmış en sağlam programlardan biridir) `Eğer özgürlüğü yasadışı ilan ederseniz, sadece yasadışı insanlar özgür olabilir`

Zaten illet oluyorum 5-6Mb'a varmış install'u açılmış hali 27Mb, ne yaptığı belli değil. Toplam 2Mb'lık Opera aynı zamanda ICQ client olarak da çalışabilmekte, LSICQ dos altında 60Kb yerde, ICQ'nun chat dışındaki özelliklerini gerçekleştirebilmekte, IMICI.com'dan indirebileceğini IMICI messenger AOL, Yahoo, ICQ ve Microsoft Messenger'ın hepsinin yerine geçebilmekteyken, neden ICQ böyle dev gibi ?

Neyse ne, kıllanan adam olmak bir yana ICQ'daki bu reklam olayına illet olanlardan mısınız ? Yapabileceğiniz birkaç şey var.

a) Opera'nın ICQ clientını kullanabilirsiniz.
b) www.imici.com'dan imici messenger kullanabilirsiniz
c) Linux kurabilirsiniz :)

Veya az sonra anlatacagimiz gibi ICQ'a biraz cerrahi müdahale yapabilirsiniz :))

Evet elimizi kirletmeye başlıyoruz.

-Icq'nun kapalı olduğundan emin olun.

-Öncelikle ICQ'nun bulunduğu dizinde icqcore.dll dosyasının bir kopyasını alın.

-Şimdi http://www.rpi.net.au/~ajohnson/resourcehacker/ adresinden resourcehacker programını indirin.

-Ardından regedit programını çalıştırın.

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMirabilisICQDefaultPrefs kaydını bulun ve burada AutoUpdate maddesinin içeriğini No yapın.

-ICQ dizininin içindeki
icqateima32.dll
icqateimg32.dll
icqateres.dll
dosyalarını silin.

-ICQCore.dll dosyasını Reshack'den açın.

-Burada Dialog başlığı altındaki maddelere teker teker bakın. Bunlar ICQ'nun dialog kutuları. Herbirini açtığınızda ekranın aşağısında sözkonusu kutunun görüntüsünü göreceksiniz.

-Bunların içinden içinde ICQ'nun reklam bannerina benzeyen bir boşluk bulunan bir tanesini açın.

-Ekranın sağındaki pencerede bu kutunun tanım maddeleri bulunmakta. Şimdi ise dialog kutusundaki banner boşluğuna işaretleyip burayı seçin. Karşılığı yukardaki yazı kutusunda yıldız ile işaretlenecek.

-Şimdi yapacağınız yıldızla işaretli satırın sonundaki iki sayıyı 0'a çevirmek.

CONTROL "", 1070, "{9F9012BA-E55B-11D3-ADE7-0090270D8F00}", 0x50000000, 1, 158, 260, 38
yerine
CONTROL "", 1070, "{9F9012BA-E55B-11D3-ADE7-0090270D8F00}", 0x50000000, 1, 158, 0,0

olacak gibi.

-Daha sonra ise bu kutunun en üstündeki maddeye gidin ve bunun sonundaki değerden 38 sayısını çıkartın (genelde banner yüksekliği)

-Ve ardından yukardaki Compile komutunu çalıştırın.
Ekrandaki görüntü direkt değişecektir. Eğer yanlış yaparsanız, tekrar sayılarla oynayarak doğru görüntüyü yakalayabilirsiniz.

-Bundan sonra yapmanız gereken teker teker dialog kutuları arasında dolaşıp reklam olanlara aynı işlemi uygulamak.

-Bittiğinde ise Reshack'den save etmeniz gerekiyor.

Tebrikler artık ICQ'nuz reklamsız yine.
Bütün bu anlattıklarımız sadece eğitimsel amaçlıdır. Hiçbir şekilde hiçbir şeyin sorumluluğunu almamaktayız. Herne kadar olma ihtimali çok düşük olsa da bütün bunları yaparken makinanıza bir zarar gelirse, ICQ kontakt listenizi kaybederseniz, kızarkadaşınız sizi terkederse, yüzünüz sivilcelerle dolarsa veya Reha Muhtar`a konuk olursanız, sorumluluk tamamen size aittir.

Eğer bir şekilde ICQ`nuz açılmazsa filan eski dll`i yerine kopyalarsanız problem çözülür. (Eski kız arkadaşınız konusunda bir yardımımız olamıyor kusura bakmayın ;)

Fazlamesai, paylaşın paylaştırın.

Görüşler

0
anonim
minettarız demekden başka bir yorum yapılamaz
0
anonim
Dostlar minnettarız tamam ama ben bunları tam olarak yaptığım halde bir sorunum var :
tam olarak sorun şu, o sayfadaki işlemleri eksiksiz yaptım. Ama mesaj yazdığım pencerenin sol altında more tuşunun üstünde gri üzerine beyaz fonlu bir ICQAteBrowser Version 1.0 yazısı var. gelen mesajlarda bu yazı yok, ve de diğer pencerelerde de yok, sadece burda var. Resourcehackerdan tekrar geri dönüp dialoglara baktım ama bu tip bi yazı bulamadım...
0
anonim
resourcehackerda mesaj pencerenin diolog boxının orjinal boyutundan 38''i çıkarmamaış olman çok muhtemel gözüküyo..örneğin bütün diolog box''ın orjinal yüksekliği 257''se 257-38=219 olarak yüksekliği değiştirmen gerekiyo..daha sonra icqcore.dll''yi de o şekilde kaydetmeyi unutmamalısın tabii
0
anonim
yada benim gibi icq 99 kullanın
0
anonim
bu dosyalari Resource Hacker''la editlemeye u$enenler icin http://icqbanner.cjb.net/ adinda bi adres var . orda hazirlari var hepsinin . yalniz benim bi sorum var ; bunlari hem hazirlarini hem de düzlerini editleyerek 2 kez denedigim halde icq pencereleri hep büyüyor halI gibi oluyor . sürekli kücültmek zorunda kaliyorum. bu konuda bi yardIm edebiliteniz varsa cok sevinirim .

fangorn@kisacamel.com
0
anonim
ooov :( cok uzun ve karısık.. sen ne korkunc insansın. ben yazıyı okurken zorlandım ama sen yazmıssın.. :) neyse seni de sen yapan sey bu zaten..
0
anonim
dusundum de :)) sen bu meseleye dikkat cekmeden once kac kisi kıllandı acaba reklam olayına
0
anonim
saolasın dost
0
alias
bence bu kadar uzun ugraslar yerine linux
kurmak daha mantikli... ben de oyle yaptim
ve linuxun uzerinde hazir bulunan licq yu kullaniyorum...
0
anonim
Gerçekten minnettarız.
Bu arada bunları uygularken aklıma belki de daha önce düşünülüp hatta uygulanmış bir fikir geldi.
Sanırım bu yöntemle ICQ 2000a 'dan itibaren görüntülenmeyen IP kutucuğu pencerelerden birine eklenebilir (burası kolay) ve zaten uygulama tarafından bilinen karşıdaki kişinin IP adresi bu kutuya yerleştirilebilir (işte bu nasıl yapılır bilmiyorum)...
Deneyen var mı ? Yoksa, ben denemek isterim, biri bana IP bilgisini icq'da hangi değişkene atıldığını söylesin yalnız... Mümkün mü ?


0
anonim
ICQ 2000b Beta v4.63 Build #3279 ile denedim. reklamsiz guzel guzel calismakta yani. sorun yok. bir de single message mode a girecen. eger oteki olursa splite mesg. windows yani, altta reklam yeri kaliyor. sinir bisi. yani reklam yok ama reklamin yeri gereksiz ve bos bir sekilde duruyor iste
0
anonim
Ya arkadaslar evet bu yazi gercekten teknik olarak ve de egitici olarak cok faydali kabul ediyorum ama bunu burda anlatilandan daha kolay bir yolu oldugunu da soylemeden edemeyecegim. http://www.ug.bcc.bilkent.edu.tr/~melik/misc.htm adresinde deki ilgili linke tiklayin orda cok bu yazidaki modifiye edilmis dll ler hazir olarak var. Kolay gelsin.
0
anonim
Valla iyi diyorsun ama, ben kimseye ne oldugunu bilmedikleri dll'leri makinalarına yüklemelerini tavsiye etmem. Ortalık trojan kaynarken, sanırım bu sitenin yöneticileri de aynı sebeple sözkonusu dll'leri download'a açmamışlar....
0
elrond
Yada eski version ICQ kulllanın ;-)
0
anonim
miranda kullanın arkadaşlar.. süper bi program.. vallaha

[psychopath]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ian Murdock Burada, Richard M. Stallman Burada FM Okurları Nerede?

FZ

Ziyaretçiler bir bir gelmeye başladı. Debian projesinin kurucusu Ian Murdock şu anda Bilgi Üniversitesi kampüsünü ziyaret ediyor. Diğer yabancı konuklar da gelmeye başladı. Richard Stallman da varmak üzere.

27 Şubat, yani Cuma, yani yarından itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesi gümbür gümbür 3 günlük bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Gelebilecek tüm FM takipçilerine kapılar ardına dek açıktır, herkesi bekliyoruz. Gelmeyenleri kara listeye alıp dövücez :-P

JavaScript ile yazılmış bir işletim sistemi

coskung

JS/UIX, web tarayıcılar üzerinden çalışan UN*X-like bir işletim sistemi. sanal makine, kabuk, sanal dosya sistemi, süreç yönetimi, kendi klavyesi (tercihi) ve de vi (!) editörü ile. buyrun burada

fazlamesai.net'e soralım: Koruyabilir miyim?

darkhunter

Küçük ve basit bir senaryom var. Bu aralar veri güvenliği paranoyası yaşayan biri olarak fazlamesai.net üyeleriyle paylaşmak istedim...

Kelime Dağarcığımızı Geliştirelim!

parsifal

TDK, hemen hemen haftada iki üç kere girdiğim ve yazım klavuzunu ve sözlüğünü kullandığım en güvenilir Türkçe kaynak.
Geçen gün tesadüf eseri şöyle bir link'e rastladım. Bu link ile elmek (e-posta) grubuna üye oluyorsunuz ve her gün elmek adresinize Türkçe Sözlük’te ve Yabancı Kelimelere Karşılıklar kitabında yer alan birer sözü göderiyorlar.

Web 2.0: İçeriği biz üretelim, parayı onlar kazansın?

FZ

dsully: lütfen en fazla 2 cümle ile bana web 2.0'ı tarif et.
jwb: içeriği sen yaparsın. parayı onlar alır.

Acaba gerçekten böyle mi? Ya da bu noktaya nasıl gelindi? Internet, alışık olduğumuz anlamda Internet olmaktan çıkıyor mu? Mute'a InfoEnclosure 2.0 başlıklı bir makale yazan Dmytri Kleiner ve Brian Wyrick tam da bu konuyu ele alıyorlar.