Serbest.Fazlamesai.net

0
butch
Bundan 2 yıl önce bir buluşmada IT işleriyle pek de ilgili olmayan bir FM üyesi, internetin önemli bir bölümünü "geek"lerin ele geçirdiğini ve FM'de farklı konuların konuşulması, tartışılmasını istediğini söylemişti. Tespitin doğru olduğuna şüphe yok. Hatta Fazlamesai özelinde üyelerin BT ve Özgür Yazılım vs. dışında birşey konuşmadıkları, düşünmedikleri gibi genel bir kanı da var. Ancak işin aslı öyle değil.
Fazlamesai'nin yolculuğuna devam ederken sürekli bir değişim göstermesinden son derece memnunuz. Değişimin verimli olabilmesi için de uygun zeminleri hızlıca hazırlamayı borç biliyoruz. Bunu yaparken de trendleri değil ihtiyaçları izlemeyi daha uygun buluyoruz. Artık Fazlamesai'nin bir serbest yazı platformuna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bizimle aynı görüşteyseniz aradığınız yer burası.

Görüşler

0
Tarık
tarık: Daha ayrıntılı bir açıklama ve farklı bir tema isterük :P

fm: sus ulan!
0
FZ
Daha ayrıntılı açıklama? Daha ne açıklansın? Doğrudan IT ile ilgili olmayan mevzuları artık burada ele alacak, tartışacak ve fikir alışverişinde bulunacağız.
0
Tarık
peki
0
anonim
:)
Afferim, usulu uslu otur, isyan etme. :P

Şaka bir yana, bu çok güzel bir başlangıç.
Sürekli olarak "FM bir paylaşım alanıdır, ve buradaki insanlar bilgi birikimlerini, tecrübelerini vb. herşeyi paylaşırlar." diyerek çevremize tanıtıyoruz.

Dilerim FM üyeleri arasında IT ile alakası olmayan daha fazla üyenin gelmesi.

NOT : Tabii bu IT ile alakası olmayan kişiler ile IT konularında ne tür tartışma ve sorunlar yaşayacağımız belirsiz.
Ama her doğum sancılıdır, ve bu sancıyı çekmeye değer.
0
FZ
Dert IT ile alakasız kişilerin gelmesi değil, bilgisayar ile içli dışlı olan kişilerin bilgisayar haricindeki konularda da fikir ve bilgi alışverişinde bulunabilmesi idi. Şimdi o derdi çözürecek ortam var. Bundan sonrası FM üyelerine kalmış ;-)
0
butch
Adı üstünde serbest. Açıklamasını zaman içerisinde hep beraber göreceğiz. Tema konusu ile de ilgileneceğiz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neden Ordu Parası ile Araştırma Yapılmaz?

FZ

Benjamin Kuipers, MIT'de, Tufts'ta ve University of Texas'ta çalışmış, AAAI ve IEEE üyesi bir bilgisayar bilimleri profesörü. Uzmanlık alanları arasında yapay zekâ, bilişsel haritalar, kalitatif simülasyon gibi konular mevcut.

Kuipers, Why don't I take military funding? (Neden askeri fonlardan faydalanmıyorum?) başlıklı yazısında araştırma ödenekleri söz konusu olduğunda neden kesinlikle askeri araştırmalardan yahut ordu tarafından desteklenen kurumların araştırmalarından ve paralarından uzak durduğunu anlatıyor.

Kitab-ül Sima

redogre

FM.net RSS Okuyucusu

vst

Dedik ki; Fazlamesai.net'in bir RSS okuyucusu olsun. Hatta sadece RSS okumasın, daha başka işler de becerebilsin. Ve hatta, bunu bir güzel hep beraber yapalim :)
Buradan hem kaynak koda hem de halihazırda QT kütüphanesi olan FMcilerin çalıştırabileceği bir ikili dosyaya ulaşabilirsiniz.

Bu akşam bütün müzik sitelerini dolaştım memleketin...

butch

Evet dolaştım. Hani sadece popüler müzik haberleri vermeyen, müziği bir meta gibi kullanmayan, ona değer verdiğini hissettiren bir ortam bulamadım. Sadece benim beğenime uyan bir site olsun demek istemiyorum ama dinleğim müzik hakkında birşeyler bulabileceğim ya da bana yeni şeyler öğretebilecek, tartışabileceğim bir yer aradım. Bulamadım. Eğer siz böyle bir yer biliyorsanız söyleyin zira bulamazsam bu eksikliği kapatmak niyetindeyim. Fazlamesai tadında, hep beraber...

Ofis

redogre