Serbest.Fazlamesai.net

0
butch
Bundan 2 yıl önce bir buluşmada IT işleriyle pek de ilgili olmayan bir FM üyesi, internetin önemli bir bölümünü "geek"lerin ele geçirdiğini ve FM'de farklı konuların konuşulması, tartışılmasını istediğini söylemişti. Tespitin doğru olduğuna şüphe yok. Hatta Fazlamesai özelinde üyelerin BT ve Özgür Yazılım vs. dışında birşey konuşmadıkları, düşünmedikleri gibi genel bir kanı da var. Ancak işin aslı öyle değil.
Fazlamesai'nin yolculuğuna devam ederken sürekli bir değişim göstermesinden son derece memnunuz. Değişimin verimli olabilmesi için de uygun zeminleri hızlıca hazırlamayı borç biliyoruz. Bunu yaparken de trendleri değil ihtiyaçları izlemeyi daha uygun buluyoruz. Artık Fazlamesai'nin bir serbest yazı platformuna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bizimle aynı görüşteyseniz aradığınız yer burası.

Görüşler

0
Tarık
tarık: Daha ayrıntılı bir açıklama ve farklı bir tema isterük :P

fm: sus ulan!
0
FZ
Daha ayrıntılı açıklama? Daha ne açıklansın? Doğrudan IT ile ilgili olmayan mevzuları artık burada ele alacak, tartışacak ve fikir alışverişinde bulunacağız.
0
Tarık
peki
0
anonim
:)
Afferim, usulu uslu otur, isyan etme. :P

Şaka bir yana, bu çok güzel bir başlangıç.
Sürekli olarak "FM bir paylaşım alanıdır, ve buradaki insanlar bilgi birikimlerini, tecrübelerini vb. herşeyi paylaşırlar." diyerek çevremize tanıtıyoruz.

Dilerim FM üyeleri arasında IT ile alakası olmayan daha fazla üyenin gelmesi.

NOT : Tabii bu IT ile alakası olmayan kişiler ile IT konularında ne tür tartışma ve sorunlar yaşayacağımız belirsiz.
Ama her doğum sancılıdır, ve bu sancıyı çekmeye değer.
0
FZ
Dert IT ile alakasız kişilerin gelmesi değil, bilgisayar ile içli dışlı olan kişilerin bilgisayar haricindeki konularda da fikir ve bilgi alışverişinde bulunabilmesi idi. Şimdi o derdi çözürecek ortam var. Bundan sonrası FM üyelerine kalmış ;-)
0
butch
Adı üstünde serbest. Açıklamasını zaman içerisinde hep beraber göreceğiz. Tema konusu ile de ilgileneceğiz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mahkeme

butch

fazlamesai.net'e soralım: Reklamları yakalayabilecek açık kodlu bir yazılım?

FZ

Bir dostumun sorusu üstüne FM'nin kolektif zekasından, bilgisinden ve deneyiminden yararlanalım dedim, kendisi de kabul etti ve meseleyi FM camiası ile paylaşalım dedik. Kısaca:

"Radyo ve televizyon programlarını kaydedip reklamlar ne zaman başlamış, ne zaman bitmiş şeklinde ses ve görüntü işleme yapabilen, faydalanabileceğim bir API, open source uygulama, vs. var mı ya da daha doğrusu genel olarak bu konuda bir fikrin var mı?

İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi

butch

Fazlamesai.net TV programının bu haftaki bölümünde The Free Linux CD Project, Second Strings Project hareketlerinden bahsederken, neden biz de ikinci el bilgisayarlarımızı ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırmıyoruz dedik ve bunu FM camiası ile tartışmaya karar verdik.

E-ticaret sitelerinde hatalar

cs

ACM Istanbul Bölümü'nün Salı Günü gerçekleştirilen toplantısında bahsettiğimiz yeni projemiz, Türkiye'deki e-ticaret sistemlerinin genel durumunu açıkça gözler önüne serecek.

Odak noktamız e-ticaret web sistelerindeki bug ve hatalar.

Özellikle web arayüzlerinde karşılaşılan "internal" hata mesajları ve diğer bütün buglar geçerli.

Örneğin; "Error 500: The "xml" attribute illegally evaluated to "null" or "" in "

Geçtiğimiz hafta İGDAŞ, BEDAŞ; TTNet, Türk Telekom, İSKİ, Garanti Bankası, Migros Online, AtlasJet web sitelerinden örnekler bulduk.

Yılbaşı Hediyesi

redogre