New Orleans, Google Map'de

0
Soulblighter

İlgili Yazılar

İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi

butch

Fazlamesai.net TV programının bu haftaki bölümünde The Free Linux CD Project, Second Strings Project hareketlerinden bahsederken, neden biz de ikinci el bilgisayarlarımızı ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırmıyoruz dedik ve bunu FM camiası ile tartışmaya karar verdik.

Linux Şenliği ve Fazlamesai.net Ekibi

FZ

Geriye sayım başladı. Yarından itibaren 4 gün boyunca dolu dolu geçecek bir Linux ve Özgür Yazılım Şenliği´ne hazır mısınız? Bu şenlikte Fazlamesai.net ile ilgili olarak sizi kimler ve neler bekliyor? Bakınız şunlar:
  • 1. Gün 10:45 (Perşembe) : Özgür Yazılımlar Yetersiz Mi? (sundance)
  • 1. Gün 13:30 (Perşembe) : Knoppix Linux Tanıtımı (sundance)
  • 2. Gün 13:30 (Cuma): Hacker Dosyası : Kötü Çocuklar Ne Kadar Kötü? (sundance)
  • 3. Gün 9:30 (Cumartesi): Knoppix Linux Tanıtımı (sundance)
  • 4. Gün 9:30 (Pazar): Netcat ve Reverse Telnet (sundance)
  • 4. Gün 16:30 (Pazar): Türkçe Dili, Belgelendirme, Yerelleştirme (FZ)
Bitti mi? Hayır!

Bir CNBC-E´ye hastayım, bir de sabah uykusuna...

butch

Sonunda dayanamadım ve CNBC-E kanalının haftalık yayın akışı tablosunu (gerçi 300Kb ama) duvar kağıdı yaptım. Çünkü artık takip edemez oldum. Gerçek bir fazlamesai'ci olarak sabaha karşı 2-3 gibi mekandan (bir nevi büro) çıkıp, ertesi gün saat 16:00 sularında yine mekana döndüğümden benim için vazgeçilmez oldu bu kanal. Saat 02:00 gibi başlayan komedi kuşağı, 03:00'de başlayan -hergün başka bir tarz- süpper filmleriyle benim için ikinci bir hayat oldu adeta. Tabi durum böyle olunca sabah 6 gibi başlayan uyku süreci iyice keyifli bir hal alıyor. Eminim birçoğunuz benim gibisiniz, özellikle memleket şartları ve işsizlik gözönüne alınınca. Eğer öyleyseniz siz de duvar kağıdınızı değiştirin...
Not: Bu bir reklam değildir...

Fazlamesai'ye Soralım: log raporlama yazılımları

cbc

Gerek web, gerek ftp, gerekse e-posta sunucuları işledikleri her e-postanın, gösterdikleri her dosyanın kaydını tutarlar.

O ya da bu sebeple bir sorun olmadıkça bu dosyalar eskidikçe kaybolurlar ya da arşiv kasetleri arasında yerlerini alırlar.

Bu dosyalardan oldukça yararlı istatistik verileri çıkaran yazılımlar mevcut. awstats, lire, webalizer, analog bu yazılımlardan bazıları. Siz fazlamesai takipçileri ne kullanıyorsunuz ve neden?

Bir Tabak Aşure ( Akademik Bilişim 2003 )

anonim

Akademik Bilişim 2003 Şubat ayında Çukurova Üniversitesi´nde yapıldı. Konferansın ardından biz katılamayanlar için geride konferansta sunulan bildiriler kalmış. Hemen her konuda referans olabilecek bildiriler için, bu adrese bir göz atmak bilgi meraklılarının yararına olacaktır.