Robokopter: Yapay Zeka havalanıyor!

0
FZ
Stanford Üniversitesi ve diğer kolejlerin de desteği ile Linköping Üniversitesi (http://www.linkoping.se) elemanlari Adamsız Hava Aracı (Unmanned Aerial Vehicle) geliştirmekle meşguller.
İddialara göre bu alet kendi kendini yönetecek (bir nevi otonomi) havada uçup araçları takip edecek ve yoldaki arabaların davranışlarını inceleyebilecek (şerit değiştirme gibi). Yani bir nevi WITAS helikopteri olacak (http://www.ida.liu.se/ext/witas).

Ayrica aynı zamanda Stanford Üniversitesindeki Dil ve Bilgi Araştırma Merkezinde bu robot helikopter ile operatörlerin iletişim kurmaları için bir arabirim geliştiriliyor (http://www-csli.stanford.edu/semlab/index.html) Bu arabirim değişik görevler için küçük yazılım ajanları kullanacak ve bunun sonucunda "Hey şu beyaz renoyu takip et, ağaca çarpma. Dur! Vazgeç, siyah kamyonu takip et!" diyebileceksiniz ve alet de bunu anlayacak.

Bu aletin bir prototipinin gelecek sene ortasında ilk deneme uçuşlarını yapması planlanıyor.

Saygılar.

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net'e soralım: Açık Kaynak İş Modeli

noyton

Yakın zamanda Bora Güngören konuyla ilgili birçok yazı yazdı kendi blogunda, Türkiyedeki açık kaynak iş modellerinde ve şirketlerinden yola çıkarak. Ama bu tek taraflı bir görüş olduğu için Fazlamesai.net'e soralım:

Espri Bulamadım

butch

Bu sabah bir şeyler farklı

sundance

Hiç kendinize gerçekten ama gerçekten sordunuz mu 'Ne yapıyorum?' diye, veya 'Bu yaşamak istediğim hayat mı ?'

Sorsanız iyi olur çünkü herşey bir trafik kazasına bakıyor.

Yarın sabah uyandığımda ilk bir kaç saniyenin tadını çıkartmak istiyorum. Kim olduğumu, nerede uyandığımı ve 18 Aralık 2000'de ne olduğunu hatırlamadan önceki mutlu birkaç saniye...

Çünkü biliyorum ki artık hayatımda bir eksik var. Hem de Serdar gibi büyük bir eksik...

Çocuklara Bilgisayar Projesi Günlüğü

butch

Çocuklara Bilgisayar Projesi'nin haberler, duyurular ve çağrıları içeren web günlüğü açıldı. Önümüzdeki günlerde proje hakkında duyurulacak önemli gelişmeler ve destek çağrılarından haberdar olmak için sık sık ziyaret etmenizi öneririz.

Internet`de Kızılderili Olmak!!!

sundance

1992 yılından beri Internet yaygın bir şekilde kullanılmakta. Bu süre içinde öncelikle daha önceden bilgisayar merakı olanlar, sonra da hemen herkez yavaş yavaş bu yeni medyaya dahil olmaya başladı... Öncelikle tamamen teknik adamlardı bu ortamın müdavimleri, daha sonra yavaş yavaş sanatçılar da dahil olmaya başladı. Herne kadar altyapıyı sağlayanlar yine aynı insanlar olsa da, içerik daha bir ön plana çıkmaya, sayfalar artık birer sanat eseri kategorisi haline gelmeye başladılar.

Ve sonra kıyamet koptu, Üniversiteler Visual Communication Design bölümleri açmaya başladılar ve artık hobi olarak bile bilgisayarla ilgilenmeyen insanlar bile tasarım ve Internet konusunda söz sahibi olmaya başladılar.