2001´in sonu ve Fazlamesai.net

0
butch
2001 yılının son düzlüğüne girildi. Artık fazlamesai.net ile ilgili bir sene öncesine ait verilere sahip olduğumuzdan geçen bir senenin sorgulamasını hep beraber yapabiliriz dedim. Hem belki bu vesileyle önümüzdeki yıl kitlemizi ve hitlerimiz nasıl büyütebileceğimiz konusunda bize yeni fikirler verebilirsiniz.

Yukarıdaki grafikte lacivert renk o aya ait toplam hiti, kırmızı ise anasayfa hitini gösteriyor. Ayrıca ek bir bilgi:
Üyeler: 60 (Kasım 2000) - 559 (şimdi)
Yorumlar: 33 (Kasım 2000) - 1236 (şimdi)
Yazılar: 35 (Kasım 2000) - 605 (şimdi)

ve siteye 50'nin üzerinde üye tarafından 300'ün üzerinde yazı yollanmış.

Fazlamesai.net kitlesinin ne boyutlara geldiğini anlamak için rakamlara gerek yok aslında ama benim sorum sizce bu ivme yeterli mi? Değilse bunu nasıl arttırabiliriz?

Fikri olan...

Görüşler

0
Max
Bence yapilmasi gerekenlerden biri artik fazlamesai nin IT sektorunde su ve ekmek gibi bilinmesini saglamak, simdi bilinmiyormu denilecek evet biliniyor ama ben IT Pazarindaki buyuklerden bahsediyorum. Bu insanlarin dikkatlerini biraz daha cekersek ki cekecegiz buna eminim en buyugu pazar gunu olacak bu gorusmenin :) , belki finanssal bir destekle fazlamesai holding olusur. :)
Bir diger konu ise outsourcing, eminimki sayfaya giren bir cok insan varki is arayan belki bu insanlar burdan bisiler destek olarak verilebilir.
Diger konu ise Fazlamesai Radyo :))
0
PCc0d3r
ben hala fm takimi cok takdir ediyorum
sizimle ilgili aklimdaki en buyuk soru su: bu adamlar 7/24 servis basindalar peki ya mali destek
bunlarin isi gucu yok
bir zahmet bu sorumu cevaplarsaniz sevinirim...
0
SHiBuMi
Sundance bu konuda benden daha bilgili ve deneyimlidir, ama bana öyle geliyor ki IT Pazarındaki büyüklerden pek fazla hayır gelmez. Bu konuda en önemli kriterlerden birisi fazlamesai ekibinin hangi alanlarda proje üretebileceği ve ellerinde bu projeyle ilgili somut bir şeyler taşıyor olmaları. Bir anda herkesin dahil olduğu projelerden çok, çekirdek bir ekiple başlayıp geliştikçe Maxin dediği gibi outsourcing yapılarak geçmişte de bir ara konuştuğumuz freelance birliği gibi bir yapı ortaya çıkartılabilir. Sonuçta bu, çekirdek ekibin ne yönde gitmek istediğine bağlı bir durum :)
0
sundance
Büyüklerden hayır gelmez de, para gelebilir :) Bizim temelde hedeflerimizden biri Slashdot-vari bir venture, yani içeriğe müdahale etmeyecek bir grubun parçası olmak, içeriklerini zenginleştirirken kendi projelerimiz için nefes alma alanı oluşturmak.
Zamanında benzer bir şeyi İxir çatısı altında adım adım gerçekleştiriyorduk, sağolsunlar patladılar, elektrikli.com diye bir proje de güme gitti bu sayede.

FM takımı ne yapar, 7/24 makina başındadırlar da para nerden gelir ? Valla para pek gelmez, fakat birarada olmak için öyle ciddi bir paraya da ihtiyaç yoktur, dahası para olduğunda bile birarada olmayan insanların yanında asıl kriter birliktelik. Biz de buradan hareket ettik, allaha şükür ne açız ne açıktayız :))) Gittikçede daha bilgileniyoruz, güçleniyoruz. Ama ne demişler Güce dönüşemeyen bilgi, melankoliye dönüşür Biz o virajdan dönmeyi hedefliyoruz :)
0
FZ
Var ya yani elektrikli.com dediniz yaramı deştiniz! Güzel günlerdi, güzel başlangıçtı, pek çok bilgisayar bağlantılı tanıdığımdan pek çok övgüler almıştım site ile ilgili. Off, off...

Hmm, sanırım bu kadar melankoli yeter ;-)

Bakalım somut öneriler neler....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Reklamları yakalayabilecek açık kodlu bir yazılım?

FZ

Bir dostumun sorusu üstüne FM'nin kolektif zekasından, bilgisinden ve deneyiminden yararlanalım dedim, kendisi de kabul etti ve meseleyi FM camiası ile paylaşalım dedik. Kısaca:

"Radyo ve televizyon programlarını kaydedip reklamlar ne zaman başlamış, ne zaman bitmiş şeklinde ses ve görüntü işleme yapabilen, faydalanabileceğim bir API, open source uygulama, vs. var mı ya da daha doğrusu genel olarak bu konuda bir fikrin var mı?

Google toolbardan öte: Google Puffin

sundance

Pandia.com'da yeralan habere göre Google, kullanıcılarını daha da sadık kılmak için yaptığı Google toolbardan sonra şimdi de masaüstünde çalışacak ve hem harddiskinizi hem de Internet'i aynı anda tarayacak bir uygulama üzerinde çalışıyor.
İlginçtir, Microsoft ise Outlook ile uyumlu olarak çalışabilen Lookout programını ve şirketini satın almış :) Ve dahası bedava olarak downloada açmış. Heveslenenler için hem Outlook hem de .Net 1.1 gerektirdiğini belirtelim .

fazlamesai.net'e Soralım: fMRI radyosu için neler yapmak istersiniz?

FZ

Dün akşamdan itibaren deneme yayınlarına başlayan fMRI (fazla Mesai Internet Radyo) ortamında neleri duymak, ne tür programlar dinlemek istersiniz?

Ama aslında "fMRI benim için ne yapabilir?" değil "ben fMRI için ne yapabilirim?" diye sormalısınız ;-)

Neler yapmak istersiniz? Teknolojik gelişmeler hakkında yorumlar, "geek" ve "nerd"leri sallayıp yuvarlayacak müzik programları, radyo altyapı yönetimi, vs.?

Beyin fırtınasına başlayalım, organize olalım ve tüm zamanların en çılgın, en damardan teknoloji radyosunu kuralım hep birlikte. Deneme yayınını buradan dinleyebilirsiniz (eğer birileri DJlikten yorulmadı ise ;-).

LKD Yılın En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması: fazlamesai.net

larweda

Linux Kullanıcıları Derneği yılın penguenleri 2004 ödülleri kapsamında fazlamesai.net web sitesi "En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması" dalında ödüle layık görüldü. Bu ödülü hepimiz adına Ankara Milli Kütüphanede düzenlenen 3.ncü Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinde biz kabul ettik. Hepimize hayırlı olsun!

Yeni Nesil Fazlamesai.net Yayında

vst

Fazlamesai.net yeni altyapısıyla yayında...

Daha verimli olacağına inandığımız altyapının sağında solunda karşılaşacağınız hataları, eksiklikleri ya da öneri ve şikayetlerinizi bize, beğenilerinizi herkese bildiriniz...

Hayırlı olsun...