Fazlamesai.net'e soralım: Açık Kaynak İş Modeli

0
noyton
Yakın zamanda Bora Güngören konuyla ilgili birçok yazı yazdı kendi blogunda, Türkiyedeki açık kaynak iş modellerinde ve şirketlerinden yola çıkarak. Ama bu tek taraflı bir görüş olduğu için Fazlamesai.net'e soralım:
Dünyada başarılı uygulamaları bulunan açık kaynak iş modellerinin Türkiye şartlarında nasıl uygulanması gerektiği, bu modelin burada tutup tutmayacağını, hali hazırda açık bulunan (linux.org.tr firma listesi ve acik-kaynak.org şirket listesi ) açık kaynak şirketlerinin bu modele tam olarak uyup uymadıklarını ve modelin uygulanaması için fikirleri soralım?

Görüşler

0
anonim
Verdiğiniz blog linki çalışmadığı için yazılanlarla ilgili bir yorum yapamıyorum. Ancak öncelikle açık iş modeli ile çalışan işletmeler ile açık kodlu yazılım çözümleri sunan işletmeleri birbirlerinden ayırmak gerekir diye düşünüyorum. Açık iş modeli yalnızca yazılım sektörü ile sınırlı değil ve dünyada Wikinomics kavramı ile ifade edilmeye başlandığını söylemek yanlış olmaz. Ben henüz Türkiye'de buna benzer bir ekonomik modelle çalışan bir işletmeye rastlamadım...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur

butch

"İnsanlara toplumsal inisiyatifin gücünü ve eğer istenirse büyük sponsorluklar olmadan, birtakım şirketlere gereksiz ve fahiş paralar kazandırmadan, gençlerimizi belli markalara esir etmeden ve vizyonlarını kısıtlamadan, dünyanın kültür ve entelektüel mirasından faydalanarak bir şeyler üretilebileceğini göstermek istiyoruz."

Emre Sevinç ile Çocuklara Bilgisayar Projesi üzerine yapılan röportajın devamı turk.internet.com'da.

Open Source Savaş olabilir mi?

anonim

"Bilgisayar bilimleri dışında başka alanlarda open source olabilir mi?" diye aklımızı akıtmaya başladığımızda, doğal olarak kavramın kendisini düşünmeden önce mevcut sistemlerle karşılaştırma yaparız.

fazlamesai.net'e Soralım: Test Driven Development Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

anonim

Aslında uzunca bir süredir haberim var TDD den ancak bir türlü daha ayrıntılı incelemeye fırsat bulamıyordum.

Beni ateşleyen artima.com daki bu makale ona gelen yorumlar oldu. TDD sizce yeni bir yaklaşım mı? Yoksa büyük çaplı projelerde onlarca test yazdıktan sonra detaylı iş tanımları yazmaktan bir farkı yok mu ?

Not: Bu arada makaledeki M$ye ait linkin M$ tarafından sitelerinden kaldırılmış olması bir diğer ilginç nokta...

fazlamesai.net'e soralım: Blog yayıncılığı ama nasıl?

FK

Aslında uzun süredir FM'yi takip ediyordum.Fakat birşeyler sormak bu güne kısmetmiş. Kişilerin sitemiz üzerinden kendi bloglarını yayınlayabilecekleri bir web sitesi projesi dahilinde hangi script'i kullanmamız gerektiği konusunda bir arayış içerisine girdik.

MEB Harikalar Diyarında

butch