Fazlamesai.net'e soralım: Açık Kaynak İş Modeli

0
noyton
Yakın zamanda Bora Güngören konuyla ilgili birçok yazı yazdı kendi blogunda, Türkiyedeki açık kaynak iş modellerinde ve şirketlerinden yola çıkarak. Ama bu tek taraflı bir görüş olduğu için Fazlamesai.net'e soralım:
Dünyada başarılı uygulamaları bulunan açık kaynak iş modellerinin Türkiye şartlarında nasıl uygulanması gerektiği, bu modelin burada tutup tutmayacağını, hali hazırda açık bulunan (linux.org.tr firma listesi ve acik-kaynak.org şirket listesi ) açık kaynak şirketlerinin bu modele tam olarak uyup uymadıklarını ve modelin uygulanaması için fikirleri soralım?

Görüşler

0
anonim
Verdiğiniz blog linki çalışmadığı için yazılanlarla ilgili bir yorum yapamıyorum. Ancak öncelikle açık iş modeli ile çalışan işletmeler ile açık kodlu yazılım çözümleri sunan işletmeleri birbirlerinden ayırmak gerekir diye düşünüyorum. Açık iş modeli yalnızca yazılım sektörü ile sınırlı değil ve dünyada Wikinomics kavramı ile ifade edilmeye başlandığını söylemek yanlış olmaz. Ben henüz Türkiye'de buna benzer bir ekonomik modelle çalışan bir işletmeye rastlamadım...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gözlem: Ne zamandır birşey yazmamıştım ama gene

cayfer

Tipik bir "Windows power user" ortalama günde iki saatini boşa harcıyor...
Kendi çevremde "bilgisayar işini bilen" ve XP gibi güncel Windows işletim sistemi kullanan insanların ortalama günde iki saatlerini sistemlerine "ilgi" göstermekle geçirdiğini gözlüyorum.

Bu gözlem herhangi bir bilimsel yönteme dayanmıyor. Ölçmedim, hesaplamadım. Baştan belirteyim de metodoloji konusunda eleştiriler almayayım.

Pazar Günü Haberleri

anonim

Siz de bir pazar günü bilgisayarınızın başına geçip FM'yi açtıysanız ve tam da "Ben yokken neler olmuş acaba dünyada " diye düşünüyorsanız, buyurun haber turumuza katılın...

Tcl´i Sevelim, Sevdirelim..

Necrodome

OSNews, yine bir güzellik yaparak Tcl ekibiyle yapılan röportajı yayınlamış.

Bu tür yazıları okuduktan sonra, şu adresi ziyaret etmek geliyor insanın içinden...

Kitap yorumu: Dijital Kale

sundance

Ülkemizde özellikle Da Vinci Code, Melekler ve Şeytanlar isimli kitapları ile tanınan Dan Brown'ın, Digital Fortress (Dijital Kale) isimli kitabını geçenlerde okudum.
Uzun süredir kendisini bir ziyaret etmek istiyordum zaten, ama kısmet kızkardeşimin Tüyap Kitap Fuarı'nı yağmalamasınaymış.

Hakia'dan Sonra Tanbul

anonim

Türk arama motorları zincirinin en son halkası, Tanbul. İlk defa yabancı bir sitede gördüğüm Tanbul'u bu sefer de eHub'da görünce Türkiye'de de duyurmak istedim. Ancak Tanbul Hakia gibi arkasında milyon dolarlar olan hırslı bir proje değil; daha çok Turkix'den tanıdığımız Emre Sokullu'nun hobi amaçlı, henüz konsept aşamasındaki bir araştırma projesi. Tanbul'un ABD'den patentli teknolojisinin -pek de ipucu vermeyen- bir özetini şu adresten bulmak mümkün.