Fazlamesai.net'e en iyi basılı/görsel içerik ödülü

0
tongucyumruk
Linux Kullanıcıları Derneği'nin düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nde dağıtılan bu yılki Yılın Penguenleri Ödülleri kapsamında "En Başarılı Basılı/Görsel İçerik Çalışması" ödülü Teknoloji Televizyonu'nda yayınlanan Fazlamesai.net programına verildi. Ödülü hepimiz adına aldık.

Ayrıca fazlamesai.net editörlerinden Recai Oktaş'ta "En Başarılı Yerelleştirici" ödülüne layık görüldü.

Hepimize hayırlı, uğurlu olsun.

Görüşler

0
aliguney
Evet hepimize hayırlı olsun. Günde kaç defa bizlere fazla mesai yaptıran site varki ? Bütün gönül verenleri tebrik ederim.
0
darkhunter
Kutlarım, umarım daha nice başarı öykülerini beraber paylaşırız.
0
St
Neden şaşırmadım acaba?;) FM'e emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkürler, tebrikler.
0
ttk
Hayırlı olsun.
Her ne kadar programı bir kere bile göremesem de siteye emeği geçen arkadaşların hakettiğine, hakedeceğine inanıyorum bu ödülü.
0
simor
Bilişim adına dolu dolu tartışıp, konuşup bilginin kapısını açan ve bizi aydınlatan bitün fazlamesai.net insanlarını tebrik ediyorum.
0
robertosmix
Tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.

Ancak merak ediyorum... Fazlamesai hangi sitelerle yarıştı? Eğer 5-10 tane site varsa, nelere göre değerlendirildiler?
0
tongucyumruk
Ödülü alan fazlamesai.net web sitesi değil, Fazlamesai.net Televizyon Programı. Ödüllerin dağıtılmasında da merkezi bir jüri değerlendirmesi yok, ödül sahipleri LKD üyeleri tarafından verilen oylarla belirleniyor. Ödüller hakkında daha detaylı bilgi ve aynı kategorideki diğer adaylar hakkında http://odul.linux.org.tr adresinden bilgi alabilirsiniz.
0
robertosmix
* Fazlamesai.net Televizyon Programı
* Focus Dergisi
* LAPIS www.linux-sevenler.org Web Sitesi
* Linux Portal
* linux.fisek.com.tr Haber Sitesi
* Linuxnet Dergisi
* Maviportal

???
0
coskung
Anlaşılmayan nokta nedir? Sanıyorum kafanızda bazı sorular oluştu. Bizimle paylaşmak ister misiniz?
0
robertosmix
Değerlendirme kriterlerinde en iyi basılı/görsel içerik ödülünün belirlenmesi kriterleri olarak şu verilmiş:

Geçtiğimiz yıl içerisinde hazırlanan ve Türkiye'de özgür yazılımların yaygınlaştırılmasına en çok katkıda bulunmuş kitap, dergi, web sitesi, radyo/televizyon programı ve benzeri çalışma. Bu ödül projelere verilmektedir.

ve bu kategoride karşılaştırılan siteler de;


Focus Dergisi

Tamamen Bilişim Teknolojilerine veya Linux dünyasına yönelik bir dergi değil. Sadece GNU'dan haberdar bir editör, bir kaç haber hazırlamış o kadar

LAPIS www.linux-sevenler.org Web Sitesi

Forum kısmı bile geçen ay açıldı ve çok da aktif değil

Linux Portal:

Hack yüzünden kapalı

linux.fisek.com.tr

Blog mantığıyla hazırlanmış, sadece haber arşivi niteliğinde.

Linuxnet Dergisi

3. Sayısı daha yeni çıktı

Maviportal

Hack yüzünden kapalı

Diyorum ki, acaba sipariş bir ödül olabilir mi bu? Birçok dergi varken pazarda ve bunlar çatır çatır Linux kurulumu, kernel, BSD, GNU vs.vs. anlatırken neden bu kadar kısıtlı bir marjin seçilmiş cidden merak ediyorum? Hem Newsforge, Slashdot yada çeşitli çeşitli teknoloji kanalları varken fazlamesai.net'e siz başarılısınız demek niye? Kıstas fazlamesai.net mi olmalıdır? fazlamesai'yi televizyonda seyredeceğime aynı televizyonda kanal değiştirip technology tv izleyebiliyorum, yada fazlamesai.net'i dolaşırken newsforge'a atlayabiliyorum. Bilişim çağında özellikle BT sektöründe iken halen ülkenin sınırlarıyla kısıtlı kalmanın anlamı nedir, bunu lkd adına anlamış değilim.

Aslında çok da şaşırmamak gerekir..

Mustafa Akgül (Başkan)
Türker Gülüm (Genel Sekreter)
R. Tolga Korkunçkaya (Sayman)
Onur Tolga Şehitoğlu (Sözcü)
Doruk Fişek (Üye)
Barış Metin (Üye)
Barış Özyurt (Üye)

şeklindeki bir yönetim kurulundan olsa olsa bu çıkar diye düşünüyorum..

Aslında bunları diyerek gereksiz bir polemik yaratmak istemiyorum ama. Bunlar benim fikirlerim.
0
robertosmix
Ha birde merak ediyorum, Barış Metin kendisine oy atmışmıdır diye? Çok komik bir durum..
0
tongucyumruk
Aday göstermek herkese açık bir işlemdir. LKD üyesi olsanız da, olmasanızda dilediğiniz bir kişiyi, yayını, kuruluşu dilediğiniz dalda aday göstermeniz mümkündür. Kısacası seçilen marijin LKD veya onun organları tarafından değil herkes tarafından belirlenmektedir. Bu yıl geçti, fakat gelecek yıl eğer herhangi bir dalda ödül almayı hakettiğini düşündüğünüz birileri olursa çekinmeden aday gösterebilirsiniz.
0
oktay
Arkadaşım biraz "yuvarlak" laflar ediyor gibisin. Bi bildiğin varsa açık açık söyle.
0
darkhunter
Aslında çok da şaşırmamak gerekir..

Mustafa Akgül (Başkan)
Türker Gülüm (Genel Sekreter)
R. Tolga Korkunçkaya (Sayman)
Onur Tolga Şehitoğlu (Sözcü)
Doruk Fişek (Üye)
Barış Metin (Üye)
Barış Özyurt (Üye)

şeklindeki bir yönetim kurulundan olsa olsa bu çıkar diye düşünüyorum..

...

Ha birde merak ediyorum, Barış Metin kendisine oy atmışmıdır diye? Çok komik bir durum..



Öncelikle bu insanlarla bir akrabalığım ya da tanışıklığım olmadığını belirtmek isterim.

Bu kişileri neye dayanarak itham ediyorsunuz ? Eğer bildiğiniz bir şey varsa duymak isterim. Aksi takdirde bu tip ithamlarda bulunmanın kimseye faydası olacağını sanmıyorum. Dahası bu ahlaklı bir tavır olmayacaktır.
0
FZ
Diyorum ki, acaba sipariş bir ödül olabilir mi bu?

Olamaz. Aday göstermek serbest ve kamuya açıktı. LKD kullanıcıları oyları ile her kategoride birer birinci seçtiler.

Birçok dergi varken pazarda ve bunlar çatır çatır Linux kurulumu, kernel, BSD, GNU vs.vs. anlatırken neden bu kadar kısıtlı bir marjin seçilmiş cidden merak ediyorum?

BSD'den, GNU'dan bahseden ve piyasada çıkan dergilerin yöneticilerinin ya da okurlarının ya da sevenlerinin LKD kategorilerinde öneride bulunmamış olmaları kimin sorumluluğu? Herhalde bizim değil?

Hem Newsforge, Slashdot yada çeşitli çeşitli teknoloji kanalları varken fazlamesai.net'e siz başarılısınız demek niye?

Çünkü FM, Slashdot ya da Newsforge değil. Farklı bir site, farklı bir forum. Kaldı ki, ödül alan FM sitesi ya da forumu değil fazlamesai.net isimli TV programı. Bunda anlaşılmayan ne var?

fazlamesai'yi televizyonda seyredeceğime aynı televizyonda kanal değiştirip technology tv izleyebiliyorum, yada fazlamesai.net'i dolaşırken newsforge'a atlayabiliyorum.

Yani?

Bilişim çağında özellikle BT sektöründe iken halen ülkenin sınırlarıyla kısıtlı kalmanın anlamı nedir, bunu lkd adına anlamış değilim.

"Yerel" size pek bir şey ifade etmiyor olabilir ama FMye bir şey ifade ediyor. Uluslararası haberlerin ve tartışmaların yanısıra yerel haberler ve etkinlikler de (ki bunlar /. ya da Newsforge'da göremezsiniz genellikle ancak bu önemsiz oldukları anlamına gelmez hem neden kriterimiz /. ve Newsforge olsun ki?) gündeme geliyor, uluslararası konulara yerel bakış açıları ile birlikte (ve tabii belge çevirileri, vs.)

Eğer başlatacağınızı düşündüğünüz polemiğin gereksiz olduğu konusunda samimi iseniz neden başlatıyorsunuz? Yok eğer fikirlerinizi önemli ve tartışmaya değer buluyorsanız buyrun tartışılsın. Benim asıl derdim tam olarak sizin dediklerinizi anlayamamak. Bundan ötürü biraz daha açık yazarsanız sevinirim, bu herkesin işini kolaylaştırır.
0
sundance
Arkadaşlar, ping flood yiyoruz farkında değilsiniz.

Evet sipariş üstüne bir ödül, hatta rengi de Recai Oktaş'ın gömleğinin rengine uygun düşsün diye öyle ayarlandı diyin geçin gidin.

0
ttk
site yavaş açılıyor şu saatte (TS 03:43), demek sebebi buymuş.
0
robertosmix
Olamaz. Aday göstermek serbest ve kamuya açıktı. LKD kullanıcıları oyları ile her kategoride birer birinci seçtiler.

Yapmayın lütfen. Nihayetinde sizde onları tanıyorsunuz onlarda sizi. Ben fazlamesai'nin forumlarda belirtilmemiş olsa bile yine aday gösterileceğinden eminim.

BSD'den, GNU'dan bahseden ve piyasada çıkan dergilerin yöneticilerinin ya da okurlarının ya da sevenlerinin LKD kategorilerinde öneride bulunmamış olmaları kimin sorumluluğu? Herhalde bizim değil?

Aslında buna şu açıdan bakmak lazım. Kim LKD'yi önemsiyor ki kalkıp çok beğendiği bir çalışmayı ödül alması için adaylar listesine eklesin? Zaten aday olanların tamamı kendilerini aday listesine eklemiş olanlar.

Çünkü FM, Slashdot ya da Newsforge değil. Farklı bir site, farklı bir forum. Kaldı ki, ödül alan FM sitesi ya da forumu değil fazlamesai.net isimli TV programı. Bunda anlaşılmayan ne var?

Ben TV programınızla buradaki yayınınızı ayrı tutmuyorum. Nihayetinde herhangi biri ödül alsa, diğeride bundan payını fazlasıyla alıyor. Yani bir taşla iki kuş da diyebiliriz.

Eğer başlatacağınızı düşündüğünüz polemiğin gereksiz olduğu konusunda samimi iseniz neden başlatıyorsunuz?

Bu yazdıklarımı, "kafanıza takılanlar nedir" cinsinden bir mesaja takriben yazdım. Dikkatinizi çekerim.

Bakın yalnız burda sakın dediklerim yanlış anlaşılmasın. Ben fazlamesai ailesini kutluyorum. Ancak benim burada eleştirim tamamen LKD'ye. Çünkü ben isterdim ki, fazlamesai çok daha büyük platformlarla rekabet etsin.

Gereksiz yere ödül dağıtmakla hiç bir yere varamayacaklarını belirtmek istiyorum. Ayrıca ödül dağıtım yöntemleri de bana oldukça anlamsız geliyor. Hepsi bu.

0
loker
>Aslında buna şu açıdan bakmak lazım. Kim LKD'yi önemsiyor ki kalkıp çok beğendiği bir çalışmayı ödül alması için adaylar listesine eklesin? Zaten aday olanların tamamı kendilerini aday listesine eklemiş olanlar.
...
>Ben TV programınızla buradaki yayınınızı ayrı tutmuyorum. Nihayetinde herhangi biri ödül alsa, diğeride bundan payını fazlasıyla alıyor. Yani bir taşla iki kuş da diyebiliriz.


Sadece uyarmak istedim, yukardaki iki ifadene bak... Kalın harflerle yazılı olanları sen birbiri ardına iki alıntıya cevap olarak yazdın...

Ödül alınca kuş vuruyorsan, bir işe yarıyorsa ya da başka bir 'piizlenme' durumu varsa (sana göre) onu bilelim, yok LKD kimsenin umrunda değil, ödüller de zaten öylesine veriliyorsa onu bilelim... Bilmem anlatabiliyor muyum? Yukardaki ifadenle kedi erişemediği ciğere pis dermiş atasözünü yorumlayan manzume yaratmışsın resmen...

Anlamadığım da 500 kişinin hakkı varken yalnızca 50 kişinin jüri olmaya tenezzül ettiği ve aslında yalnızca basit bir hatıra olan o küp için neden bu kadar yaygara kopartıyorsun?

Yoksa alamadın mı? ; )
0
robertosmix
Yoksa alamadın mı? ; )

:) Benim ne alakam olur LKD ödülleriyle... Kendi halinde bir yazılımcıyım nihayetinde.

Ödül alınca kuş vuruyorsan, bir işe yarıyorsa ya da başka bir 'piizlenme' durumu varsa (sana göre) onu bilelim, yok LKD kimsenin umrunda değil, ödüller de zaten öylesine veriliyorsa onu bilelim... Bilmem anlatabiliyor muyum?

Şöyle bir durum var. Nihayetinde ona veya buna Osman Vakfı'da ödül vermiş olsa... Osman Vakfının ne olduğunu bilmeyen herhangi biri ona veya buna başka bir gözle bakacak öyle değilmi? Benim kuş misali ile asıl parmak bastığım nokta budur. Herkes LKD'yi tanıyormu, sorarım size?

Hayır anlayamadığım birşey var. LKD'yi eleştirmek ne zamandan beri "kaka"? Niye ben LKD'yi eleştirdikçe insanlar gereksiz yere fazlamesai'yi korumaya kalkıyor.. hiç bir alakası yokki bunların?
0
simor
Bütün yazılanları okudum...

Türkiye'de ne yazıkki insanların iyi niyetle yaptıkları işlerde eleştiri kabul edememek gibi bir hastalığı var. Kimsenin avukatlığını yapmam ama düşünceler ne olursa olsun tepkiler pek yapıcı olmamış. Burası bir topluluksa ve bu topluluğun bireyleri sayesinde bir ödül veya teşekkür alınıyorsa! Özellikle,, Sizin dışınızdaki bir kuruma yöneltilen sorulara (hepsi değil tabi) cevaplar daha doğrusu savunmalar biraz sert olmuş.
0
loker
Eleştiri başka, çamur atmak, hariçten gazel okumak başka şeyler...

Buyrun yazılanlara birlikte göz atalım:

Fazlamesai.net'e ödülü kim verdi, başka hangi siteler yarıştı diye sordu, FMTV'nin ödül aldığı söylenince de, 'aman canım ne fark eder, bir taşla iki kuş' dedi...

Ödül jürisinin LKD'nin üyeleri olduğunu ve aday gösterme sürecinin HERKESE açık olduğunu öğrenmeye zahmet etmek yerine YK üyelerinin isimlerini yazıp 'zaten bunlardan ne beklersin' demiş...

Adam ödülleri mi, derneği mi, LKD-YK üyelerini mi eleştiriyor belli değil... Zaten hangi konuda ortaya bir laf atsa, lafın kaynağının zat-ı muhteremin işkembesi olduğu ortaya çıkıyor... Bu kadar cahil cesaretine pes diyorum, bu eleştiri meleşiri değil, kimse kusura bakmasın... Ya kötü niyet var ya andavallık...
0
robertosmix
Fazlamesai.net'e ödülü kim verdi, başka hangi siteler yarıştı diye sordu, FMTV'nin ödül aldığı söylenince de, 'aman canım ne fark eder, bir taşla iki kuş' dedi...

Aslında yazdıklarımı hiç okumadığınız bu dediklerinizle kanıtlanabilir. Çünkü herkesin görebileceği gibi olay hiç de böyle gerçekleşmedi. Öncelikle ben fazlamesai'yi tebrik ettim.. ve kimlerle yarışıp da bu noktaya geldiğini merak ettiğimi söyledim. Daha sonra bana ilgili linkleri gösterdi arkadaşlar. Linklerde dikkatimi çeken bir nokta vardı ve hiç yorumsuz, fazlamesai ile aynı sepete koyulan sitelerin (halen bana tv kazandı site kazanmadı diye demogoji yapılmasın çünkü site de aday gösterilse yine aynı ödülü alacaktı) listesini gönderdim.. Sonrasında kafama takılan birşey olup olmadığı söylendi.. bende açık açık fikirlerimi beyan ettim. Eğer kötü niyete sahip bir insan olsaydım, öncelikle fazlamesai'yi kötülerdim. Ancak ben fazlamesai'yi (tekrar tekrar) canı gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca yine kötü niyete sahip birisi olsaydım, insanların soruları üzerine değil, direkt olarak fikirlerimi beyan ederdim. Tabi sayın loker bu konuda herhangi bir bilgi sahibi değil. Ayrıca bir taşla iki kuş lafımı daha önceki gönderilerimde de açıkladım. Fakat sayın loker halen bunu da okumuş değil, anladığım kadarıyla.

aday gösterme sürecinin HERKESE açık olduğunu öğrenmeye zahmet etmek yerine

Sayın loker halen yazdıklarımı okumak yerine Reha Muhtar moduna girmiş durumda. Çünkü ben herkese açık olduğunu bildiğimi ancak zaten 3. şahıslar yerine site sahiplerinin bizzat kendilerinin kendilerini aday gösterdiklerini belirttim.

Adam ödülleri mi, derneği mi, LKD-YK üyelerini mi eleştiriyor belli değil...

Bir önceki yazımı da okumamış sayın loker çünkü bir önceki yazımda açık açık kimi yada neyi eleştirdiğimi belirttim. Belirtmeme gerek olmadığı halde.

Zaten hangi konuda ortaya bir laf atsa, lafın kaynağının zat-ı muhteremin işkembesi olduğu ortaya çıkıyor...

Lütfen örnek veriniz.

Ya kötü niyet var ya andavallık...

İnsanlar çoğu noktalarda zihinsel faaliyetlerinin etkili olamadığı durumlarda ya şiddete baş vururlar yada küfüre. Dahası, bu hareketlerin kendi fikirlerinin başka insanlar tarafından doğru olarak kabul edilebileceğini zannetmek gibi ciddi bir yanılgıya da düşerler. Özellikle bilişim sektöründe, -tamamen soyut düşünceye yatkın olan insanların buluştuğu bu sektörde- bu tip davranışlara meyilli insanları görmek, beni ciddi anlamda üzmekte.



0
coskung
Çünkü ben herkese açık olduğunu bildiğimi ancak zaten 3. şahıslar yerine site sahiplerinin bizzat kendilerinin kendilerini aday gösterdiklerini belirttim.
demişsiniz.

Fazlamesai.net TV programini site sahiplerinin 'kendilerinin kendilerini' aday gösterdiğini nereden çıkarttınız?

Ben site sahiplerini de, aday göstereni de tanıyorum. ve inanın aday gösteren adamın site sahipleriyle en ufak bir alakası bile yok.
0
loker
Kardeşim, mesajlarını bir kez daha oku, hem sürekli tutarsızlık yapıyorsun hem de daha derdinin ne olduğu belli değil... Bu ödüller isteyen herkesin gösterdiği adaylar arasından tüm LKD üyelerinin oylarıyla belirlenmek üzere hazırlandı... Tüm LKD üyeleri zahmet edip oy kullanmadığı için 50-100 civarı insan oylarını kime verdilerse onlar ödül aldı... Bu konuda YK'nın hiçbir sorumluluğu ya da yetkisi yoktu... Bu durumda senin yazdığın mesajlardan bazılarının çıktısını alıp rulo yapmak işine yarayabilir... ama sen hala 'pardon ben eleştirdiğim ödüllerin kim tarafından ve nasıl verildiğini bile öğrenmeden atıp tutabileceğimi zannedecek kadar gerizekalıyım' diyip özür dilemek yerine LKD'yi eleştirmek suç mu diye soruyorsun...

LKD'yi ya da FM'yi ya da başka şeyi eleştirmemişsin ki, flame bot yazılmış da adı robertosmix konmuş gibi bir durumla karşı karşıyayız, ne söylense ona atlıyorsun... Eleştir canımı ye, zırvalama ama, diyeceğin şey hakkında bilgi al sonra o bilgiyi beğenmediysen gel çatır çatır eleştir... Kafanda hayal ettiğin şeyi gelip bize eleştirme, bilmiyoruz biz senin kafanda neler dönüyor, cevap veremeyiz onlara...
0
robertosmix
hem de daha derdinin ne olduğu belli değil...

Lütfen yazdıklarımı tekrar okuyunuz.

Bu durumda senin yazdığın mesajlardan bazılarının çıktısını alıp rulo yapmak işine yarayabilir..

Evet. Sanırım ancak böyle bir durumda yazdıklarım sizler için daha somut bir mana taşıyacak.

atıp tutabileceğimi zannedecek kadar gerizekalıyım' diyip özür dilemek yerine LKD'yi eleştirmek suç mu diye soruyorsun...

Özür dilemekmi? Herhangi bir konuda eleştiri yapan bir insandan özür dilemesini beklemek ne kadar aciz bir durumdur farkındamısınız?

flame bot yazılmış da adı robertosmix konmuş gibi bir durumla karşı karşıyayız

Ben yaklaşık 3 senedir fazlamesai üyesiyim. Çok nadir konularda fikirlerimi beyan ederim. Ki önemli bulduğum noktalardır bu.

Kafanda hayal ettiğin şeyi gelip bize eleştirme

Neyi hayal ettiğimi lütfen söylermisiniz? Dediklerim tamamen somut şeyler.

Dedikleriniz çok da ciddiye alınacak beyanatler değil. Ancak şunu anlıyorum ki gerçekten can alıcı bir noktaya parmak basmışım. Aslında biraz daha kurcalayıp LKD Yönetim Kurulunun biraz daha yakınına sokulursam çok daha ilginç şeyler bulabileceğimi düşünüyorum. Belkide kim bilir tam bir devlet dairesiyle karşılaşırım?
0
loker
Bildiğin zırvalıyorsın, ciddiye almıyorum... Tabii sundance'i dinleyip baştan bunu yapmak lazımdı...
0
robertosmix
Sizin yazdıklarımı ciddiye almanız veya almamanız ne beni ilgilendirir ne de başkalarını. O durum tamamiyle kendinizle ilgili bir tutumdur. Zaten bütün sorunda burda başlıyor. Dünyanın etrafımızda döndüğünü ve hep "bildiğimizi" düşünürüz ve rasyonel bakış açılarına hep kapalıyızdır. Herhangi bir bakış açısından ders çıkarmak yerine genelllike o bakış açısını kötülemek, sahibini rencide etmeye çalışmak etik değildir.
0
dfisek
http://odul.linux.org.tr/2005/aciklamalar.php [odul.linux.org.tr] adresinde yer alan ödül seçilme yöntemini okuyarak konu hakkında bilgi sahibi olun, bilgi sahibi olmadan sahip olduğunuz fikirlerinizi gözden geçirerek tekrar yazın, onlar üzerine tartışalım.
0
simor
Sayfa sürekli açılmama eğiliminde ..
Başka link varmı acaba?
Teşekkürler
0
ahmetaa
Tebrikler, basarilarinizin devam etmesi dilegiyle..
0
coskung
sadece bu kategoride değil, tüm kategorilerde aday olan herkesi kutlamak gerekir.
Camiaya bir katkıları olmuş ki aday gösterilmişler.

Ödül alanlar bir adım önde olduğu için iki kere tebrikler. Fazlamesai ekibi geçen sene site ile bu yıl da TV programı ile ödülleri topladı. Herkese bravo.

Ayrıca ödül alan Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bİlimleri Bölümü, Barış Metin, Zemberek Projesi, Recai Oktaş Hoca ve Linuxcuyu.biz ekibi. Alkışlar...
0
abakana
Bir çok arkadaş heyecanlanmış bu ödüller ile ilgili ilginç sylemlerde bulunmuşlar.

Efendim herkes bilir ki Linux Camiasında bu ödülleri almak o kadar önemli değildir, yani günlük işlerle(bir iki satır kod düzeltmek, iki makale çevirmek, iki po dosyası hazırlamak nedir kine.. ) alınan ödüllerin bir anlamı yoktur aslolan ALTERNATİF ÖDÜLLER den birini alabilmektir, zira hem süre kısıtlıdır hemde beceri gerektirir. yani pek takmamak lasım bu FM' nin filan aldığı ödüllere :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kimlik dediğin nedir ki?

parsifal

Eskiden tv programlarında görürdük yasadışı olayları... Ama bugün Butch ile tanık olduğumuz bir olay dumur sınırlarımızı aşarak bizi hayretlere düşürdü.

İstanbul, İstiklal Caddesi, Fransız Konsolosluğu önünde bir şahıs tezgah açmış bir şeyler satıyordu. İstiklal'de pek çok kişi, pek çok şey satıyor işporta tezgahlarında... Ama bahsettiğim şahıs hepsinden farklı bir sektöre hizmet ediyordu. Tezgahında pek çok boş kimlik duruyordu. Ehliyet, SSK vb. kimlikler. Artık ehliyet kursu veya devlet memuru olmaya gerek yok. Alıyorsun tezgahtan kimliği dolduruyorsun bilgilerini ve kullanmaya başlıyorsun.

Yakında otomatlarda satılmaya başlarsa şaşırmayın !!!

`Bilgisayar Bilimleri'nin Başarısı´ ya da `Kaplanın Çizgilerinin Oluşumu´

butch

Bilgisayar Bilimleri'nin aslında masamızdaki (ya da cebimizdeki) küçük makineyle sadece dolaylı bir bağı var. Temel ve geniş bir bilim alanı. 60 dakika içinde felsefeden cinsiyete, cinsellikten siyasete, sosyolojiden tarihe ve nihayet kaplanın çizgilerine varan bir yolculuk yapacağız. Sizi şaşırtacak en az bir şey öğreneceğinizin garantisini veriyoruz.

FM`nin dünya üzerinde yeri.

anonim

Dünya üzerinde sitelerin ziyaret ediliş sayılarına göre FM'nin yeri aşağıdaki linkte:

\r Alexa

fazlamesai.net'e soralım: 'Linuxçu' diye bir insan türü var mı?

FZ

"Linuxçu" diye nitelendirilebilecek bir "insan türü" var mıdır? İnsanlara gerçekten itici gelebilir mi? Güzel bir şeyi sunmak ne denli önemlidir? Gerçekten düzgün çalışan ve iyi işleyen sistemler bazı sunum şekillerinden ötürü "dışarıdan birilerine" itici gelebilir mi? Teknoloji, sosyoloji ve psikoloji arakesitinde ne denebilir? Bütün mesele gerçekten özgürlük müdür? Yoksa kişisel bazı problemler midir?

Tamam sigarayı da bıraktık, acaba susuzlukla ne kadar başa çıkabiliriz...

butch

Oh dedik herşey pek güzel, memleket bu krizi atlatır elbet. Bu gerçekleştiğinde biz de ayakta ve buralarda olursak artık bizi ve yapabileceklerimizi hiçbirşey engelleyemez. Ama bugün bütün umutlarım tamamen yıkıldı. Bazılarımızın temel besin kaynağı sigaraya gelen yeni zamdan dolayı. Birileri bizi buralarda istemiyor. Gidin buralardan diyor, buralarda çalışanı, birşeyler yapmak isteyenleri sevmezler. Mümkün olan ne kadar alakasız detay varsa tepenize yıkarlar ve sizi iyice nefessiz bırakırlar.
Sadece bunlarda değil. Duyduğuma göre Eylül ayında elektrik de zamlanıyormuş hem %50 düzeylerinde. Anlaşılan artık kısa zamanda bir B planına ihtiyacımız var.