Fazlamesai'ye Soralım: PHP ve MySQL Eğitimi

0
crematorium
Bulabildiğim kadarıyla BT Eğitim PHP ve MySQL eğitimi vermekte. Fakat alternatifleri de olduğundan eminim.
Eğitimi alacak kişinin bilgi seviyesini belirleyip uygun egitimi verebilecek, kullandığı eğitim tekniğinin başarısı ispatlanmış PHP ve MySQL sertifikasyon programları konusunda Fazlamesai.net camiasının önerileri nelerdir?

Görüşler

0
night
Bu eğitim her eğitimin ilk adımında olduğu gibi bence kendi çabalarınızlar ilerletilebilecek bir durumdadır.İlerisi için tavsiyem sertifika için deiğilse eğer bilen bir kişiden sorarak ve kendiniz uğraşarak öğrenmenizdir.Böyle birçok kişi ile tanıştım,hayretler içinde kaldım.
0
crematorium
Halihazirda PHP ve MySQL ile ihtiyaclarimi karsilayacak uygulamalar olusturabiliyorum zaten, cevremde yardim alabilecegim kisiler ve kaynak olarak kullandigim birkac kitap da mevcut ama planli programli bir sekilde egitim alarak "derme catma" uygulamalar degil, temeli saglam birseyler yapmaya ihtiyacim var.
0
anonim
Kesinlikle katılıyorum. Özellikle PHP her yeni sürümünde epey bir değişim geçiriyor. Bu bakımdan kurslarla kitaplarla öğrenmek 'bence' pek de iyi bir fikir değil. PHP ve genel olarak programlama deneyiminiz varsa başkalarının yazdığı örnek kodlar ve PHP referansı hayli hayli yeterli olacaktır.
0
crematorium
Iste aslinda benim icin sorun bu noktada basliyor. Ucundan kulagindan bildigim bir dilin yenilikleri ile su anda basedemiyorum ve maalesef ornek kodlarla ogrenmeye calisacak kadar vaktim yok. O yuzden temel bilgiyi kursla pekistirip, sonra bu soylemis oldugunuz yonteme gecmeyi planliyorum. Tabii ki her yeni versiyonda yeni kursa gitmeye calisamak gibi bir gereksizlik icinde bulunmayacagim. :)
0
Onur17
Csystem derneğinde de php kursu veriliyor. 75 saatlik bir kurs fiyatıda uygun
0
simor
Ooo!, C ve Sistem Programcıları Derneği php kursuna mı başlamış?. Acaba e-postalara cevap vermeye de başlamışlar mı?
0
crematorium
Listeye yeni eklenen bir egitim oldugundan henuz baslayacagi zaman belli degilmis. Tesekkurler.
0
T-u-N-i-X
www.litux.com var. Zamanında katılmayı düşündüğüm ancak bu tür ücretlerin altından kalkamayacağımı düşündüğüm için bıraktığım bir kurs... İTÜ Hocalarından Hasan DAĞ'ın da eğitim verdiğini biliyorum. Hiç değilse alternatif olması açısından incelemeye değer..
0
crematorium
Alternatif olarak dusunebilecegim bir yere benziyor, bugun arayip fiyatini diger ayrintilari ogrenecegim. Tesekkur ederim.
0
anonim
Öğrendiğin bilgileri paylaşırsan sevinirim. Bende php/mysql kursu ile ilgileniyorum.
0
crematorium
Egitimin ucreti 1500 ytl imis ve henuz baslamamis. Ne zaman baslayacagi belli degilmis ama yakin zamanda baslayabilirmis. Haberdar edeceklermis.
0
kArA
PHP ve MySQL ile ilgili kişisel eğitim ya da özel gruplar ile eğitim tercih ederseniz benimle kara{at}karalamalar{dot}net e-posta adresinden irtibat kurabilirsiniz. Zend firması PHP eğitimi ve sertifikasyonuna yönelik çeşitli çözümler sunuyor. Sitesinden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Sertifikasyon için Türkiye'de teste girebileceğiniz yetkili test merkezleri için buraya bakabilirsiniz. MySQL eğitimi ile ilgili tam olarak aradığınız nedir acaba? MySQL resmi sitesinden eğitim ile ilgili bilgiler var fakat benim merak ettiğim, sizin MySQL eğitimi mi aradığınız yoksa genel olarak veritabanı ve SQL eğitimi mi aradığınız. Çünkü yapı ortaya çıktıktan sonra PHP de tek değişen veriye ulaşmak için kullandığınız fonksiyonlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Alan Turing'in 100. doğum günü anısına

ChrisStephenson

23 Haziran 1912'de doğan Alan Turing'in, birbirinden tamamen farklı üç ayrı alanda, hala günümüzde hayatımızı etkileyen çok önemli bilimsel çalışmaları olmuştu.

Fazlamesai Tayfası Kızılay´dan Bildiriyor...

parsifal

Fazlamesai.net ekibi sabah 07:00 itibariyle Ankara'ya ayak basmıştır. Gezip dolaştıktan sonra Kızılay'da bir çay bahçesine çöreklenip teknolojinin nimetlerini kullanmaya başladık.
İlk denememizi Palm Vx ile yaptık. Alınan sonuçlara göre fazlamesai.net Palm'da da gayet güzel gözüküyor. Şu an ise Nokia 6210 ve HP omnibook ile bu haberi sizlere ulaştırıyoruz.

Bilmiyenler için tekrar hatırlatalım. Bu akşam 18:30´da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi D Blok´da fazlamesai.net semineri var. Ayrıntılı bilgi: Linux.org.tr

Sonar Ekran Koruyucusu ile Ağınızı Dinleyin

FZ

Bu yazıyı okuyanların çoğu herhalde en az bir kez savaş filmi izlemiştir. Bu tür filmlerdeki radar, sonar, vs. ekipman ile düşman uçaklarını takip etme sahnelerini hatırlayacaksınızdır. Peki benzer bir tadı bilgisayar ağınızdaki ya da Internet'teki bilgisayarlar için yakalamak istemez misiniz? Şöyle bir nevi sonar ekranı olsa ama üzerinde uçak isimleri yerine ilgilendiğiniz bilgisayarların isimleri ya da adresleri, ağ uzaklıkları ile doğru orantılı olarak görünse falan ;-)

"İyi diyorsun güzel diyorsun ama nasıl yani?" diyenlere en güzel cevabı, değerli FM üyesi tongucyumruk arkadaşımız işte bu makalesi ile vermektedir. Okuyunuz, ufkunuz, vizyonunuz genişlesin :)

En güzel başlangıç sitesi

sundance

Digg.com son zamanlarda görmeye başladığımız, RSS, blog, social bookmarking gibi teknolojileri birleştiren bir site.

Beğenilen makaleler/haberler mantığı ile çalışıyor ve oldukça ilginç şeyler bulmak mümkün. Bu mantıkta Reddit.com'a da benzemekte. Oldukça başarılı, tavsiye ederim.

Ama benim kişisel tercihim, yıllardır DailyRotation.com

Panic Attack!

sundance

Dün gece Fazlamesai.net, servis sağlayıcısı, PhpNuke yazarları ve MySQL firmasının DDOS saldırısı sonucu yaklaşık iki saat kadar offline kaldı :)))

1) Servis sağlayıcımız, öyle çat diye hiç haber vermeden gece yarısı bir gibi MySQL sunucularını update etti.
2) PhpNuke `FULLTEXT` gibi gayet genel bir ismi tablolarından birine alan ismi olarak kullanmış.
3) MySQL`de yeni versionunda FULLTEXT`i reserved word yapıp, buna bir fonksiyon yüklemiş.

Sonuç olarak dün gece Fazlamesai sayfaları okunmaz oldu, yaklaşık bir buçuk saat boyunca ne backuplardan geri dönebildik, ne de php scriptlerinde bir hata bulabildik. Fakat Butch`un ısrarlı takibi sonunda, iki saatin bitiminde `ulan bu da değildir herhalde` yaklaşımı ile field ismini değiştirmesi ile sorun çözüldü.

Bu sinsi komployu şiddetle kınıyoruz :))