Fazlamesai'ye Soralım: PHP ve MySQL Eğitimi

0
crematorium
Bulabildiğim kadarıyla BT Eğitim PHP ve MySQL eğitimi vermekte. Fakat alternatifleri de olduğundan eminim.
Eğitimi alacak kişinin bilgi seviyesini belirleyip uygun egitimi verebilecek, kullandığı eğitim tekniğinin başarısı ispatlanmış PHP ve MySQL sertifikasyon programları konusunda Fazlamesai.net camiasının önerileri nelerdir?

Görüşler

0
night
Bu eğitim her eğitimin ilk adımında olduğu gibi bence kendi çabalarınızlar ilerletilebilecek bir durumdadır.İlerisi için tavsiyem sertifika için deiğilse eğer bilen bir kişiden sorarak ve kendiniz uğraşarak öğrenmenizdir.Böyle birçok kişi ile tanıştım,hayretler içinde kaldım.
0
crematorium
Halihazirda PHP ve MySQL ile ihtiyaclarimi karsilayacak uygulamalar olusturabiliyorum zaten, cevremde yardim alabilecegim kisiler ve kaynak olarak kullandigim birkac kitap da mevcut ama planli programli bir sekilde egitim alarak "derme catma" uygulamalar degil, temeli saglam birseyler yapmaya ihtiyacim var.
0
anonim
Kesinlikle katılıyorum. Özellikle PHP her yeni sürümünde epey bir değişim geçiriyor. Bu bakımdan kurslarla kitaplarla öğrenmek 'bence' pek de iyi bir fikir değil. PHP ve genel olarak programlama deneyiminiz varsa başkalarının yazdığı örnek kodlar ve PHP referansı hayli hayli yeterli olacaktır.
0
crematorium
Iste aslinda benim icin sorun bu noktada basliyor. Ucundan kulagindan bildigim bir dilin yenilikleri ile su anda basedemiyorum ve maalesef ornek kodlarla ogrenmeye calisacak kadar vaktim yok. O yuzden temel bilgiyi kursla pekistirip, sonra bu soylemis oldugunuz yonteme gecmeyi planliyorum. Tabii ki her yeni versiyonda yeni kursa gitmeye calisamak gibi bir gereksizlik icinde bulunmayacagim. :)
0
Onur17
Csystem derneğinde de php kursu veriliyor. 75 saatlik bir kurs fiyatıda uygun
0
simor
Ooo!, C ve Sistem Programcıları Derneği php kursuna mı başlamış?. Acaba e-postalara cevap vermeye de başlamışlar mı?
0
crematorium
Listeye yeni eklenen bir egitim oldugundan henuz baslayacagi zaman belli degilmis. Tesekkurler.
0
T-u-N-i-X
www.litux.com var. Zamanında katılmayı düşündüğüm ancak bu tür ücretlerin altından kalkamayacağımı düşündüğüm için bıraktığım bir kurs... İTÜ Hocalarından Hasan DAĞ'ın da eğitim verdiğini biliyorum. Hiç değilse alternatif olması açısından incelemeye değer..
0
crematorium
Alternatif olarak dusunebilecegim bir yere benziyor, bugun arayip fiyatini diger ayrintilari ogrenecegim. Tesekkur ederim.
0
anonim
Öğrendiğin bilgileri paylaşırsan sevinirim. Bende php/mysql kursu ile ilgileniyorum.
0
crematorium
Egitimin ucreti 1500 ytl imis ve henuz baslamamis. Ne zaman baslayacagi belli degilmis ama yakin zamanda baslayabilirmis. Haberdar edeceklermis.
0
kArA
PHP ve MySQL ile ilgili kişisel eğitim ya da özel gruplar ile eğitim tercih ederseniz benimle kara{at}karalamalar{dot}net e-posta adresinden irtibat kurabilirsiniz. Zend firması PHP eğitimi ve sertifikasyonuna yönelik çeşitli çözümler sunuyor. Sitesinden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Sertifikasyon için Türkiye'de teste girebileceğiniz yetkili test merkezleri için buraya bakabilirsiniz. MySQL eğitimi ile ilgili tam olarak aradığınız nedir acaba? MySQL resmi sitesinden eğitim ile ilgili bilgiler var fakat benim merak ettiğim, sizin MySQL eğitimi mi aradığınız yoksa genel olarak veritabanı ve SQL eğitimi mi aradığınız. Çünkü yapı ortaya çıktıktan sonra PHP de tek değişen veriye ulaşmak için kullandığınız fonksiyonlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Open-source iş modeli (The Economist)

larweda

Kısa bir süre önce Economist'te yayınlanan bu makale, her ne kadar camiada gerekli / gereksiz tartışmalar yaratmış olsa da açık kaynak felsefesinin gelişimine, geldiği noktaya ve kısıtlamalarına güzel (ama tarafsız olmayan) bir özet ortaya koymuş. Apache'nin, Mysql'in iş yapış modelleri, Firefox'un development süreci, wikipedia'nın hikayesi ve sıkıntıları, biyoteknoloji alanında iş yapan CAMBIA'nın open-source kavramını nasıl kullandığı ve tüm bu örneklerin artıları - eksileri üzerine güzel bir makale ortaya çıkmış, okuyalım, tartışalım. (makale maalesef ingilizce)

MS Windows´tan GNU/Linux´a Geçenlere `Rusya´dan Sevgilerle´

FZ

Daha önce FM bünyesinde bazı çalışmalarımız olmuştu hangi amaç için hangi programı kullanalım falan gibisinden. Son aldığımız haberlere göre ise bir grup Rus bilgisayarcı oturmuşlar ve mükemmel bir sayfa hazırlamışlar. Eğer siz de doğru yolu bulup Windows ortamlarından Linux´a geçmeyi düşünüyor ve fakat `yaw hani Windows ortamında video editing için şunu kullanıyordum, FTP istemcisi olarak bunu, editör olarak falancayı, IP telephony için filancayı, acep bunların GNU/Linux muadilleri, kalburüstü alternatifleri nedir, ne değildir?´ gibi cümleler kuruyorsanız hemen şu güzel sayfaya bakıyorsunuz ve huzura eriyorsunuz.

Tüm özgür yazılım kullanıcılarına Rusya´dan sevgilerle ;-)

Web 2.0: İçeriği biz üretelim, parayı onlar kazansın?

FZ

dsully: lütfen en fazla 2 cümle ile bana web 2.0'ı tarif et.
jwb: içeriği sen yaparsın. parayı onlar alır.

Acaba gerçekten böyle mi? Ya da bu noktaya nasıl gelindi? Internet, alışık olduğumuz anlamda Internet olmaktan çıkıyor mu? Mute'a InfoEnclosure 2.0 başlıklı bir makale yazan Dmytri Kleiner ve Brian Wyrick tam da bu konuyu ele alıyorlar.

Mozilla Dükkan Kuruyor

vst

Mozilla Vakfı şirket kurmaya karar verdi. MozillaZine'de de duyurulan haberin ardından, vakfın şirket kurma fikrinin sebepleri de ortaya çıktı:

Balık İçin Teşekkürler... (ya da Google ve Deniz Ürünleri Üstüne...)

FZ

Günlük "siyasi" (!) gazetelerimizin vazgeçilmez öğelerinden biri de arka sayfalarında ya da sağlık köşelerinde mütemadiyen "günde 1 elma yiyin 10 yıl daha çok yaşayın, ayda 1 kadeh şarap için malı götürün, başka işi gücü olmayan bilimadamları allem edip kallem edip fon aldılar sonra da gittiler 3 haftada bir salkım üzüm yemenin ve sabah kalktığınızda 2 dk. nefesinizi tutmanın sağlığa olan süper etkilerini araştırdılar" şeklinde haberlerin çıkmasıdır.

"Cognitive" ve "cognitive science" konuları ile ilgili abone olduğum Google News Alert servisi e-posta kutumu son 1-2 haftadır "balık" üstüne e-postalara boğunca dayanamadım, paylaşmak istedim. Uyanın ey ahali, haftada 1 öğün yenen balık sizin aptallaşmanızı engelliyor, olmadı geciktiriyor. İnanmayan Google'a sorsun! ;-)