fazlamesai.net neden sevilir?

0
FZ
Evet, 1 yıldan uzunca bir süredir yayın yapan bu site benim tarafımdan neden sevilir ve de takdir edilir? İşte ilk aklıma gelen sebepler :

1) Dr.Dobb's Journal adlı önemli mi önemli bilgisayar yazılımları dergisinde haber yapılan bir işletim sistemi ile ilgili bir haberin (Menuet OS) en az bir ay önce fazlamesai.net sitesinde yayınlandığının farkına varılır.

2) MIT Technology Review adlı dergide çıkan ve MS-DRM sisteminin kırılması ile ilgili haberin en az bir ay önce fazlamesai.net sitesinde yayınlandığının farkına varılır.

3) Bitirme ödevi ile ilgili fellik fellik kuantum bilgi işlem simülatörü ararken, konu ile ilgili güzel mi güzel bir bir QCL (Quantum Computing Language) dilinin varlığından fazlamesai.net sitesi sayesinden haberdar olunur.

4) Gönderilmiş haberlerle ilgili olarak konusunda detaylı ve derin çalışmalar yapan ve dünyanın dört bir köşesine dağılmış insanlarla anadilimde iletişim kurulur. Vizyon genişlemesi yaşanır. Sağlam bilgilere saatlerce arama tarama yapmadan ulaşılır. 5), 6), 7)...

Daha pek çok sebep sıralanabilir! Sizin fazlamesai.net'i sevmenizin, özel, genel, somut, soyut, maddi, manevi sebepleri nedir?

Görüşler

0
conan
Burada:

- Itina ile bilgi paylasilir, kendine saklanmaz.
- ``FARKLI`` bakis acisi okunur, zevk alinir.
- Senin gibi dusunen, senin ilgilendigin konularla ilgilenen insanlarin varligindan haberdar olunur.
- Kimse kalkip da ne ukalalik yapiosun dumbelek demez! (dese de icinden der hehehe)
- Alternatif`e onem verilir, uzerinde durulur.
- Bir sistemin kolesi ya da parcasi olmak yerine o sistemin bireyi olduguna inanmis insanlar gorulur ve hmm denilir...
- Saygi vardir
- Sevgi vardir
- Seviom uleeeeeeaaaann FazlaMesai`yi! ;)
0
sundance
Sizler gibi okurları olduğu için sevilir sanırım, daha önemli bir sebep gelmiyor aklıma ;)

KIVILCIM Hindistan
a.k.a. Sundance
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İxir Strikes Back

sundance

Türk Internet aleminde bir ilke imza atan İxir, iki-ayda-bir'sel hale getirdiği işten çıkartma festivalinin üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Kabul ediyoruz o kadar alıştık ki "Nasıl olsa kadrolu değil bunlar, savalım gitsin" yaklaşımına ve bunun artık pek de bir haber değeri kalmamasına, ama yine de bu sefer önemli.

Çünkü çıkartılan yaklaşık 100 kişi ile birlikte İxir`de işten çıkartılacak ADAM kalmadı.

fazlamesai.net'e soralım: Nasıl oluyor da oluyor?

FZ

Forumda kalmasına razı olamadım. Konu önemli bir konu. FM üyelerinden zBK demiş ki:

Bilemiyorum aslinda bu durumu nasil ifade edeyim....

7 aydir Hindistanda Tata Consultancy Services de staj yapmaktayim.

Firma hindistan devi TATA firmasinin yazilim kisimi, 52.000 calisani ile dunyanin 33 ulkesine hizmet veriyor ve milyar dolarlik bir yazilim firmasi, almis oldugu projeler milyon dolarlar ile ifade ediliyor.1965 den beri IT sektorunde danismanlik hizmeti veriyorlar. Musterileri dunya devleri.

Neden Ordu Parası ile Araştırma Yapılmaz?

FZ

Benjamin Kuipers, MIT'de, Tufts'ta ve University of Texas'ta çalışmış, AAAI ve IEEE üyesi bir bilgisayar bilimleri profesörü. Uzmanlık alanları arasında yapay zekâ, bilişsel haritalar, kalitatif simülasyon gibi konular mevcut.

Kuipers, Why don't I take military funding? (Neden askeri fonlardan faydalanmıyorum?) başlıklı yazısında araştırma ödenekleri söz konusu olduğunda neden kesinlikle askeri araştırmalardan yahut ordu tarafından desteklenen kurumların araştırmalarından ve paralarından uzak durduğunu anlatıyor.

Neden Ordu Parası ile Araştırma Yapılmaz?

butch

Fazlamesai yorumlarına kolay erişim!

butch

Son zamanlarda yorumlar oldukça arttı. Bazı üyelerimizden yorumların takibinin zorlaştığı yönünde mesajlar geldi. Yapılan yorumların hızına yetişmek için sizlere iki link:
www.fazlamesai.net/istatistik, buradan siteye ait istatistikleri takip edebilir, yorum linkine tıklayarak da en son yapılan yorumları görebilirsiniz.
Buradan da en son yapılan yorumları takip edebilirsiniz.

Küçük bir not daha. Fazlamesai bu yaz başına doğru yeni bir yapılanma sürecine girecek. Bunu sizlerle birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Neler yapılabileceğini bir yerlere not alın, bu hafta sonu bununla ilgili detayları duyuracağız.