fazlamesai.net neden sevilir?

0
FZ
Evet, 1 yıldan uzunca bir süredir yayın yapan bu site benim tarafımdan neden sevilir ve de takdir edilir? İşte ilk aklıma gelen sebepler :

1) Dr.Dobb's Journal adlı önemli mi önemli bilgisayar yazılımları dergisinde haber yapılan bir işletim sistemi ile ilgili bir haberin (Menuet OS) en az bir ay önce fazlamesai.net sitesinde yayınlandığının farkına varılır.

2) MIT Technology Review adlı dergide çıkan ve MS-DRM sisteminin kırılması ile ilgili haberin en az bir ay önce fazlamesai.net sitesinde yayınlandığının farkına varılır.

3) Bitirme ödevi ile ilgili fellik fellik kuantum bilgi işlem simülatörü ararken, konu ile ilgili güzel mi güzel bir bir QCL (Quantum Computing Language) dilinin varlığından fazlamesai.net sitesi sayesinden haberdar olunur.

4) Gönderilmiş haberlerle ilgili olarak konusunda detaylı ve derin çalışmalar yapan ve dünyanın dört bir köşesine dağılmış insanlarla anadilimde iletişim kurulur. Vizyon genişlemesi yaşanır. Sağlam bilgilere saatlerce arama tarama yapmadan ulaşılır. 5), 6), 7)...

Daha pek çok sebep sıralanabilir! Sizin fazlamesai.net'i sevmenizin, özel, genel, somut, soyut, maddi, manevi sebepleri nedir?

Görüşler

0
conan
Burada:

- Itina ile bilgi paylasilir, kendine saklanmaz.
- ``FARKLI`` bakis acisi okunur, zevk alinir.
- Senin gibi dusunen, senin ilgilendigin konularla ilgilenen insanlarin varligindan haberdar olunur.
- Kimse kalkip da ne ukalalik yapiosun dumbelek demez! (dese de icinden der hehehe)
- Alternatif`e onem verilir, uzerinde durulur.
- Bir sistemin kolesi ya da parcasi olmak yerine o sistemin bireyi olduguna inanmis insanlar gorulur ve hmm denilir...
- Saygi vardir
- Sevgi vardir
- Seviom uleeeeeeaaaann FazlaMesai`yi! ;)
0
sundance
Sizler gibi okurları olduğu için sevilir sanırım, daha önemli bir sebep gelmiyor aklıma ;)

KIVILCIM Hindistan
a.k.a. Sundance
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Alan Turing'in 100. doğum günü anısına

ChrisStephenson

23 Haziran 1912'de doğan Alan Turing'in, birbirinden tamamen farklı üç ayrı alanda, hala günümüzde hayatımızı etkileyen çok önemli bilimsel çalışmaları olmuştu.

Fazlamesai'nin en genç üyesi!

sundance

Fazlamesai.net bugün saat altı civarlarında en genç üyesine kavuştu!
Deniz bebeğe hoş geldin derken, Boran(Butch) ve Aylin'e (Mayli) mutluluklar dileriz.

Fazlamesai Ailesi

Kış Geldi

butch

Open-source iş modeli (The Economist)

larweda

Kısa bir süre önce Economist'te yayınlanan bu makale, her ne kadar camiada gerekli / gereksiz tartışmalar yaratmış olsa da açık kaynak felsefesinin gelişimine, geldiği noktaya ve kısıtlamalarına güzel (ama tarafsız olmayan) bir özet ortaya koymuş. Apache'nin, Mysql'in iş yapış modelleri, Firefox'un development süreci, wikipedia'nın hikayesi ve sıkıntıları, biyoteknoloji alanında iş yapan CAMBIA'nın open-source kavramını nasıl kullandığı ve tüm bu örneklerin artıları - eksileri üzerine güzel bir makale ortaya çıkmış, okuyalım, tartışalım. (makale maalesef ingilizce)

fazlamesai.net'e soralım: Özgür yazılım için neden GNU/Linux?

numb

Öncelikle, makalenin orjinali için buraya göz atabilirsiniz.

Makalede genel olarak birçok önemli özgür yazılımın [1] Microsoft Windows versiyonları da olduğundan ve ne yazık ki bunları MS Windows üzerinde konfigüre etmenin ve kurmanın çok çok daha kolay olduğundan bahsedilmiş.