fazlamesai.net neden sevilir?

0
FZ
Evet, 1 yıldan uzunca bir süredir yayın yapan bu site benim tarafımdan neden sevilir ve de takdir edilir? İşte ilk aklıma gelen sebepler :

1) Dr.Dobb's Journal adlı önemli mi önemli bilgisayar yazılımları dergisinde haber yapılan bir işletim sistemi ile ilgili bir haberin (Menuet OS) en az bir ay önce fazlamesai.net sitesinde yayınlandığının farkına varılır.

2) MIT Technology Review adlı dergide çıkan ve MS-DRM sisteminin kırılması ile ilgili haberin en az bir ay önce fazlamesai.net sitesinde yayınlandığının farkına varılır.

3) Bitirme ödevi ile ilgili fellik fellik kuantum bilgi işlem simülatörü ararken, konu ile ilgili güzel mi güzel bir bir QCL (Quantum Computing Language) dilinin varlığından fazlamesai.net sitesi sayesinden haberdar olunur.

4) Gönderilmiş haberlerle ilgili olarak konusunda detaylı ve derin çalışmalar yapan ve dünyanın dört bir köşesine dağılmış insanlarla anadilimde iletişim kurulur. Vizyon genişlemesi yaşanır. Sağlam bilgilere saatlerce arama tarama yapmadan ulaşılır. 5), 6), 7)...

Daha pek çok sebep sıralanabilir! Sizin fazlamesai.net'i sevmenizin, özel, genel, somut, soyut, maddi, manevi sebepleri nedir?

Görüşler

0
conan
Burada:

- Itina ile bilgi paylasilir, kendine saklanmaz.
- ``FARKLI`` bakis acisi okunur, zevk alinir.
- Senin gibi dusunen, senin ilgilendigin konularla ilgilenen insanlarin varligindan haberdar olunur.
- Kimse kalkip da ne ukalalik yapiosun dumbelek demez! (dese de icinden der hehehe)
- Alternatif`e onem verilir, uzerinde durulur.
- Bir sistemin kolesi ya da parcasi olmak yerine o sistemin bireyi olduguna inanmis insanlar gorulur ve hmm denilir...
- Saygi vardir
- Sevgi vardir
- Seviom uleeeeeeaaaann FazlaMesai`yi! ;)
0
sundance
Sizler gibi okurları olduğu için sevilir sanırım, daha önemli bir sebep gelmiyor aklıma ;)

KIVILCIM Hindistan
a.k.a. Sundance
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Blog yayıncılığı ama nasıl?

FK

Aslında uzun süredir FM'yi takip ediyordum.Fakat birşeyler sormak bu güne kısmetmiş. Kişilerin sitemiz üzerinden kendi bloglarını yayınlayabilecekleri bir web sitesi projesi dahilinde hangi script'i kullanmamız gerektiği konusunda bir arayış içerisine girdik.

Fazlamesai.net'e soralım: Açık Kaynak İş Modeli

noyton

Yakın zamanda Bora Güngören konuyla ilgili birçok yazı yazdı kendi blogunda, Türkiyedeki açık kaynak iş modellerinde ve şirketlerinden yola çıkarak. Ama bu tek taraflı bir görüş olduğu için Fazlamesai.net'e soralım:

O'Reilly'den Open Books

sundance

Bilgisayar yayıncılığı alanında önde gelen firmalardan OReilly aynı zamanda Özgür Yazılım dünyasına büyük katkılarda bulunan web siteleri ve düzenlediği organizasyonlarla "toplumdan aldığını topluma geri verme" konusunda en başarılı şirketlerden biri olarak, Open Book Project'i başlattı.

Öncelikle, yeni baskısının yapılması pek karlı gözükmeyen fakat yine de insanların ihtiyaç duyduğu kitaplara erişebilmelerini sağlamak amacıyla başlayan bu proje kapsamında bir çok kitaba web üzerinden özgürce erişilebilecek ki bunlar arasında Learning Debian GNU/Linux ve Free As In Freedom gibi kitaplar da bulunmakta.
Not: Asıl merak ettiğim, sözkonusu kitapların Türkçe'ye çevrilip yayınlanması konusunda da bu kadar Özgür yaklaşırlar mı ;) Eğer olursa Fazlamesai için bu bir proje olabilir

FM Linux - Bölüm 2

SHiBuMi

Geçen haftaki hararetli FM Linux tartışmasında ortaya saçılanları derleyip toparlamak ve bir düzene sokmak için aşağıdaki listeyi oluşturdum. Gelen yorumları derledim ve objektif kalmaya çalıştım. İşte son durum:

GNU/Linux Kullanışlılık Testi için Gönüllü Katılımcılar Aranıyor

gorkem

Coğrafi ve kültürel açıdan dağıtık bir yardımlaşma ve imece ortamında geliştirildikleri ve insan-bilgisayar etkileşimi İIBE) uzmanlarının bu sürece katılımlarının az olması nedeniyle Linux ve benzeri açık kaynak kodlu yaziımların kullanışlılık alanında diğer işletim sistemlerinin gerisinde kaldığı düşünülüyor.

Bu alanda yapılan laboratuvar testleri, şimdiye kadar çok kısıtılı imkanlarla gerçekleştirildi. Hazırlanan raporların nitelik ve nicelik açısından yeterli olmaması, bu çerçevede çalışma yapan yazılım geliştiricilerinin de referans alabileceği kaynakların sınırlı sayıda olmasına neden oluyor. Bu nedenle, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde 10 Aralık - 31 Aralık tarihleri arasinda 12 test katılımcısının yer alacağı "Linux işletim sistemi kullanışlılık testi" yapılacaktır.