Fazlamesai 1 yaşında

0
butch
Az önce Sundance'e fazlamesai'nin birinci yılı dolunca birşeyler yapalım dedim ve o anda farkettim ki fazlamesai ben bunları söylerken zaten 1 yaşına girmiş. Bir anda garip oldu ortalık ve biraz gülüştük. Evet, fazlamesai.net'te ilk haberin yayınlanmasından bu yana tam 1 yıl geçmiş. Bunu sizlerle de paylaşalım dedik. Bizim için çok zevkli geçti geçtiğimiz bir sene ve ben kendi adıma çok şey öğrendim siteye katkıda bulunan herkesten.
Neyse saçmalamaya başlamadan durayım ve seneye de buralarda ve daha güçlü olacağımız umudunu içimde taşıdığımı söyleyeyim. Herkese teşekkürler...

Görüşler

0
m1a2
fazlamesai''''yi neredeyse 8 aydan beri takip ediyorum. Fazla mesai yapıp bir kaç haber göndermek isterdim fakat o mesaiyi bulamadım bir türlü 8-). Neyse... Sitenin 1 yaşına girmiş olması vesilesiyle kısa da olsa birşeyler yazmak vacip oldu artık.
Nice yıllara...
0
conan
Sacmalamak? LUTFEN! bu site sacmaliyorsa kimbilir diger siteler... AMAN TANRIM!!! ;)

MUTLU YILLAAAAAR FeeeeMMMMMMMeeeeeeee ;)
(makami biliyorsunuz)
0
Max
yaslaniyorsunuz desenize :)) neyse bence bu ilk yasinda bir party yapalim ama sanal olsun herkesi fazlamesainin chat kanalinda toplayalim bir gun eglenelim :) , bu arada yada gercek bir FM toplantisi duzenleyelim belki bir gelenek olur bu is :)
0
FZ
Öncelikle çekirdek kadroya ve sonra da haber, yorum gönderen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir oluşuma bir nebze dahi katkımın olmasından ötürü gurur duyduğumu (ve belki de bu yüzden biraz şımardığımı ;-) söylemeden geçemiyorum.

Bu hafta bir parti olursa belki katılmam zor olabilir ama hafta sonu uygun bir saatte olursa açıkçası fazlamesai.net tesislerinde bir partiye katılmak epey eğlenceli olurdu diye düşünüyorum :)

(Bilen bilir, FZ, fazlamesai.net camiasında, akşamları ve haftasonları evinde bilgisayar kullanmayan, Internet ile haşır neşir olmayan, TV seyretmeyen garip bir yaşam formudur :)

Nice yıllara! Sevgiler!
0
larweda
Biraz da istatistik verelim, 1 senelik süre zarfında toplam 481 kullanıcımız 496 adet haber ve 814 adet yorum göndermiş. İlk başlarda eş-dost-kankalarla başladığımız yolda şimdi birçok yeni arkadaş-dost-kanka ile devam ediyoruz. Açıkçası ilk başladığımız zaman 1 sene sonra ne halde olacağımızı çok merak ediyordum, şimdi ise 2.ci senenin sonunda ne halde olacağımızı daha çok merak ediyorum. Ama giderek daha keyifli oluyor, söylemek zorundayım.


Herkese çok çok teşekkürler, aynen yola devam..
0
elrond
Nice yıllara...
Ne diyeyim buralar her geçen gün öncesinden keyifli olmaya başladı. İçerikte sürekli zenginleşiyor.

(Bu arada seneye daha güçlü olecek tabi.. IIS6/AspX/XML yapıcez ya :-)))
0
conan
HIAAAYYYYYT. One ring to decontaminate world from M$....
;)
0
anonim
İnsancil ataklari sürdürelim, etik degerleri koruyalim.. bilelim, bililelim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Schrödinger'in Kedisi

redogre

Patentler İnsanlığın Sonu mu Olacak ?

sundance

Amerika`da oldukça yaygın olan, Slasdot`dan okuyup güldüğümüz yazılım ve Internet patentleri Avrupaya`da geliyor
Yakında "Bir Internet formundaki hatalı yeri göstermek için kırmızı renkle renklendirilmesi" patenti veya "Programların yavaşlatılması için XOR (bir assembler komutu) kullanılması patenti" gibi saçma sapan patentler görebiliriz.
Eğer buna karşı durmak istiyorsanız http://petition.eurolinux.org/index.html

Öğrenmenin Psikolojisi

FZ

comp.lang.lisp'i takip ederken Robert Strandh'in bir mesajına rastladım. Strandh mesajında kısa süre önce yazdığı bir makalenin adresini veriyordu. Öğrenmenin psikolojisi üstüne yazılmış bu kısacık makale kendime, etrafımdaki insanlara ve günlük hayatıma dair çok güzel ipuçları barındırıyor, pek çok şeyi aydınlatıyordu; bu yüzden makaleyi Türk diline kazandırıp FM camiası ile paylaşmak ve bu önemli konuyu masaya yatırmak istedim.

Robert Strandh Bordeaux Üniversitesi'nde (Fransa) çalışan bir bilgisayar bilimleri profesörüdür. 1988 yılından beri üniversitede araştırmalarını sürdüren Strandh genel olarak programlama ile, özel olarak da dinamik dillerle, ağırlıklı olarak Common Lisp ile ilgilenmektedir. Robert Strandh 7 yıldır kendi yazılım projeleri için de Common Lisp programlama dilini kullanmaktadır.

Open-source iş modeli (The Economist)

larweda

Kısa bir süre önce Economist'te yayınlanan bu makale, her ne kadar camiada gerekli / gereksiz tartışmalar yaratmış olsa da açık kaynak felsefesinin gelişimine, geldiği noktaya ve kısıtlamalarına güzel (ama tarafsız olmayan) bir özet ortaya koymuş. Apache'nin, Mysql'in iş yapış modelleri, Firefox'un development süreci, wikipedia'nın hikayesi ve sıkıntıları, biyoteknoloji alanında iş yapan CAMBIA'nın open-source kavramını nasıl kullandığı ve tüm bu örneklerin artıları - eksileri üzerine güzel bir makale ortaya çıkmış, okuyalım, tartışalım. (makale maalesef ingilizce)

Eben Moglen Türkiye'de

butch