İlgili haberi okurken heyecanlananlardan ve yazılan yorumları ilgiyle takip edenlerden biri de bendim. Bir süre sonra Fazlamesai'de ortaya çıkan bu fikri, aktif olarak içinde bulunduğum ve çocuklara yönelik faaliyet gösteren bir STK olan Farklı Bireyler Eğitim ve Rehberlik Derneği'ne (Faber-Der) de sundum. Oradaki insanların da olumlu tepkisiyle birlikte bu fikrin projeye dönüşmesi fikri hız kazandı.
Bu projenin ilk resmi duyurusunun da Fazlamesai.net'te olması ayrı bir önem taşıyor diye düşünüyorum çünkü proje taslağı hazırlanırken Fazlamesai'de sizin yaptığınız yorumlar, tartışmalar ve saptamalar çok güzel bir çerçeve oluşturdu.
Buraya kadar ben olanı biteni anlattım ama bundan sonra devreye bu satırları okuyan sizler giriyorsunuz. Bu projenin en büyük itici gücünü Fazlamesai gönüllüleri oluşturacak. Biz belki de sizin yapacaklarınız için sadece zemin oluşturduk. Toplanacak bilgisayarların kurulumdan projenin internet sitesinin kontrolüne, toplanacak bilgisayarlara dair bilgilerin tutulabileceği stok programından hazırlanacak dökümantasyona kadar yapılacak pek çok iş var. Ama madem ki her yol atılacak o ilk adımla başlar, işte şu an o ilk adımı atma aşamasındayız...
Projenin ilk olarak insan karşısına çıkacağı etkinlik Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri kapsamında 25 Şubat Cumartesi günü "Çocuklar için Fazlamesai: Bir Geri Dönüşüm Projesi" paneli olacak. Burada kısaca aktardığım şeyleri taraflar kendi açılarından anlatarak kendi cephelerinden bakıldığında projenin ne ifade ettiğine dair yorumlarda bulunacak ve konuya dair merak edilen soruları cevaplayacak.
Hafta sonu görüşmek dileğiyle!
Ergin Sevinç
Faber-Der; Proje Koordinatörü