İçeriden Gelen Tıkırtı

0
butch

Görüşler

0
ersin2k
bu hikaye tanıdık geliyor bir yerden ...
0
ersin2k
şapka da gözümüzden kaçmadı :)
0
ukde
Banada ?! Sakın şu geçenki olay olmasın :)
Güzel olmuş karikatür beğendim.
0
axanc
Tanıdık Hikaye güsel olmuş..
0
setcom_2000
Umarım mesaj anlaması gereken kişiler tarafından doğru şekilde anlaşılmıştır.
0
butch
test
0
butch
test2
0
muratdicle
Elinize sağlık. Çok hoş bir anlatım. Vista hackerlara emanet. Açık kapı olayı. Gri Şapka = Kötü değilim ama çokta saf değlim.
0
bio
Pek anlamamışsınız gibi geldi bana.
0
muratdicle
:) ben Vista nın hackerlar tarafından test edilip açık kapısından içeri girişinin tasviri olarak anladım. Ama FM hack olayı aklıma gelmemişti.
0
gilan
Baştan anlamamıştım. Yorumların sayesinde anlamış oldum. gerçekten durum çok güzel tasvir edilmiş.

tebrikler.
0
karaltan
yahu elbetteki içeri girip karıştırma yapması doğru değil ancak içeri giren de karıştırmasını yapacaktır. hırsızın hiç mi suçu yok denir ya, burda tersi, sahibin hiç mi suçu yok? neyse hayırlısı bakalım...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çocuklara Bilgisayar Projesi, Hemen Şimdi!

blue-train

"İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi" denmişti burada bir süre önce, hatırladınız mı? İkinci el bilgisayarların toplanması, ardından GNU/Linux kurularak ihtiyacı olan kesimlere ulaştırılması gibi bir fikir gerçekten de heyecan yaratmış, 1-2 gün içerisinde onlarca yorum gelmişti.

İlgili haberi okurken heyecanlananlardan ve yazılan yorumları ilgiyle takip edenlerden biri de bendim. Bir süre sonra Fazlamesai'de ortaya çıkan bu fikri, aktif olarak içinde bulunduğum ve çocuklara yönelik faaliyet gösteren bir STK olan Farklı Bireyler Eğitim ve Rehberlik Derneği'ne (Faber-Der) de sundum. Oradaki insanların da olumlu tepkisiyle birlikte bu fikrin projeye dönüşmesi fikri hız kazandı.

Modern İnsan ?= Örgütlü İnsan

FZ

Modern insan örgütlü insandır derler. Peki ya modern bilgisayarcı? Yerli ve yabancı, üye olabileceğimiz önemli bilgisayar organizasyonlarından haberdar mıyız? Tek başımıza yapabileceğimizden çok daha fazlasını bu organizasyonların bünyesinde çalışarak gerçekleştiremez miyiz? Profesyonel ya da amatör bilgisayarcılar olarak bu organizasyonlardan faydalanamaz mıyız? Bu ve benzeri soruların cevapları eminim kişiden kişiye değişecektir ancak benim niyetim derin felsefi tartışmalara girmek değil, önemli olduğunu düşündüğüm birkaç yerli ve yabancı kurumun üyeliğe dair adreslerini sizinle paylaşmak.

Hamburgerimden Spyware Çıktı

butch

FM ne kadar teknik ?

sundance

FM yayına başladığından bu yana yaklaşık üç yıl geçti. Bu süre içinde, hayatımızda bir çok değişiklikler oldu, birçoğumuzun evine Internet girdi, yeni teknolojiler gelişti, cep telefonlarımız, cep bilgisayarlarına dönüştü vs.

Bu hal ve gidişat içinde, FM okurlarının sitenin mevcut yapısını nasıl bulduklarını merak ettik. Sizce FM gerektiği kadar detaylı ve teknik bir şekilde, Internet ve insan konularına eğiliyor mu ? Yoksa aşırı teknik bir şekilde antin-kuntin mevzularda kayıp mı oluyor ? :)

Tembel FM Kare

redogre