trLFS açıldı... (Linux From Scratch)

0
Armish
LFS (Linux From Scratch) yani sıfırdan Linux adlı kendi Linux'unu kendin yap adlı projenin kitabının Türkçe ye çevirisi tamamlandı. Bu yeni projenin adı trLFS ve proje sayfası http://lfs.geleceklinux.org. . İlgilenenlere...

Görüşler

0
conan
Bu projenin Turkce'ye cevrilmesi kadar hosuma gidebilecek ikinci bir sey dusunmuyorum! Elinize saglik! SUPER BIR CALISMA!
0
FZ
Emeğe saygı, daima! Emeği geçen herkesin eline sağlık! Teşekkürler!
0
anonim
e hadi o zaman başlayalım
0
Armish
Ovguler icin tesekkurler... Umarim birilerine yardimci olur...
--
Armish
http://linux-sevenler.de
htttp://lfs.geleceklinux.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2000lerde Müzik Kalitesi ve Yüksek Ses Savaşları

FZ

Matematikçi, müzisyen ve yazılım geliştirme uzmanı bir dostumdan önemli bir konuya dikkat çeken ilginç bir e-posta alınca tüm müziksever FM üyeleri ile paylaşmadan edemedim:

"Emre kadresim,

Yeni yılın kutlu olsun.

Fazlamesai 1 yaşında

butch

Az önce Sundance'e fazlamesai'nin birinci yılı dolunca birşeyler yapalım dedim ve o anda farkettim ki fazlamesai ben bunları söylerken zaten 1 yaşına girmiş. Bir anda garip oldu ortalık ve biraz gülüştük. Evet, fazlamesai.net'te ilk haberin yayınlanmasından bu yana tam 1 yıl geçmiş. Bunu sizlerle de paylaşalım dedik. Bizim için çok zevkli geçti geçtiğimiz bir sene ve ben kendi adıma çok şey öğrendim siteye katkıda bulunan herkesten.
Neyse saçmalamaya başlamadan durayım ve seneye de buralarda ve daha güçlü olacağımız umudunu içimde taşıdığımı söyleyeyim. Herkese teşekkürler...

MS Windows kullananlar daha mı özgürlükçü? Programcılar çok mu korkak?

FZ

Bir durum saptaması: Etrafımdaki bilgisayarcıların bir kısmı hayatlarının %99'unu MS Windows üzerinde, çoğunlukla kapalı kodlu sistemler kullanarak ve yazılım geliştirerek geçiriyorlar. Bir kısmı ise tamamen açık kodlu GNU/Linux sistemleri üzerinde yine açık kodlu araçlar ile programlar geliştirerek hayatlarını kazanıyorlar. Kapalı kodlu ve birtakım firmaların fikri mülkiyetinde olan sistemleri kullanan ve etrafımda bulunan bilgisayarcıların önemli bir kısmının son yıllarda şu tür cümleler kurduğunu duyuyorum:

8 saat sonra görüşmek üzere...

FZ

Yaklaşık 8 saat sonra Türkiye'deki en önemli uluslararası açık kaynak ve özgür yazılım etkinliği başlıyor.

FM ortamından tanıdığımız pek çok isim ve ekip tam kadro yerlerini almak üzere hazırlar.

Herkesi bekliyoruz. Çok sıkı bir 48 saatlik maraton olacak!

FM`nin dünya üzerinde yeri.

anonim

Dünya üzerinde sitelerin ziyaret ediliş sayılarına göre FM'nin yeri aşağıdaki linkte:

\r Alexa