FM Forum şimdilik çevrimdışı :)

0
sundance
Sevgili Fazlamesai dostları, Romalılar!

Sadecehosting.com´un değerli katkıları ile host edilen Fazlamesai.org sitesi, bir taşınma ve ardından yaşanan küçük bir network problemi sebebiyle çevrimdışı (offline) durumdadır. Amacımız geçen Cuma online hale getirmekti, fakat ham bir ruh tarafından gerçekleştirilen bir saldırı buna engel oldu :) Umarız çarşambaya kadar bu problemi gidereceğiz.

Size verememiş olduğumuz hizmetten dolayı özür dileriz.

Görüşler

0
yalcink01
kazan almaya gittim dönecem.

imza
bir yeniçeri
:)
0
yalcink01
Oh be sonunda geri gelmiş :))))
Yokluğu hissedilmeden değeri anlaşılamayan şeyler listeme FM Forum'u da yazacağım.

imza
kazanını devretmiş, mutlu, mesut ve bahtiyar eskiçeri
0
FZ
Haydi biz de çevrimin içine girelim :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Bilimsel ve Grafik Hesap Makinesi Tercihleriniz Nedir?

FZ

Üniversitede doktorasını yapmakta olan bir dostum bilimsel/grafik hesap makinesi satın almak istediğini ama kararsız kaldığını söyledi. Ben kendisine ayak üstü bir şeyler söyledim, yıllar önce aldığım bir HP 48G'den falan bahsettim ancak benim de aklıma takıldı ve dolayısı ile FM camiasına sorayım dedim.

Siz hangi bilimsel hesap makinelerini kullanıyorsunuz? Hangilerini, hangi sebeplerden ötürü tavsiye edersiniz? CASIO? HP? TI? Fiyat/performans olarak nasıl değerlendirirsiniz? Daha da önemlisi Türkiye sınırları içinde satın alınabilecek makul ve mantıklı cihazlar hangileridir sizce? Hangi şirketleri önerirsiniz?

Öğrenmenin Psikolojisi

FZ

comp.lang.lisp'i takip ederken Robert Strandh'in bir mesajına rastladım. Strandh mesajında kısa süre önce yazdığı bir makalenin adresini veriyordu. Öğrenmenin psikolojisi üstüne yazılmış bu kısacık makale kendime, etrafımdaki insanlara ve günlük hayatıma dair çok güzel ipuçları barındırıyor, pek çok şeyi aydınlatıyordu; bu yüzden makaleyi Türk diline kazandırıp FM camiası ile paylaşmak ve bu önemli konuyu masaya yatırmak istedim.

Robert Strandh Bordeaux Üniversitesi'nde (Fransa) çalışan bir bilgisayar bilimleri profesörüdür. 1988 yılından beri üniversitede araştırmalarını sürdüren Strandh genel olarak programlama ile, özel olarak da dinamik dillerle, ağırlıklı olarak Common Lisp ile ilgilenmektedir. Robert Strandh 7 yıldır kendi yazılım projeleri için de Common Lisp programlama dilini kullanmaktadır.

''Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamı'', Senaryo Önerileri

butch

Geçtiğimiz hafta fm'e konu olan Türk Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamıönerisi hakkındaki gelişmelerden bu haftaki FM TV'de bahsetmiştik.

Özetle, Teknoloji Televizyonu Fazlamesai.net ile işbirliği içerisinde böyle bir reklam çalışması yapabileceğini ve bunu başlangıç olarak kendi kanallarında yayınlayabileceğini belirtti.

Bilgisayar Biliminin/Mühendisliğinin Anlamı

FZ

Eminim bu siteyi takip eden insanlardan bir kısmı genç arkadaşların sorduğu "ya, hocam ben bilgisayar okumak istiyorum, bilgisayar mühendisi olacağım, ne dersin?" şeklindeki sorulara maruz kalmıştır. Bu tür sorulara kapsamlı ve sistematik olarak cevap vermek, genç (ya da yaşlı) insanları "bilgisayar mühendisliği/bilgisayar bilimleri" nedir, ne değildir konusunda aydınlatmak kolay değildir. Ancak geçen gün sundance arkadaşımın bana gönderdiği bir belge bu konuya son noktayı koymuş durumda: ODTÜ'den Dr. Göktürk Üçoluk'un BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR başlıklı yazısı sanırım konu ile ilgili hemen herkesi aydınlatacak nitelikte.

Türkiye'nin internetteki en büyük süpermarketine hoşgeldiniz!

anonim

Başlıktaki slogan son bir kaç gündür gündemde olan Gima'ya ait. Konu şöyle gelişiyor, Gima'ya ait veritabanına elektronik olarak sızılmış ve firmanın depoladığı kredi kartı bilgileri çalınmış.

Üstelik olay firma bilgi işlemi tarafından değil, bankalar tarafından, çipli kartların manyetik olarak yoğun kullanıldığı için ortaya çıkartılmış.