En güzel başlangıç sitesi

0
sundance
Digg.com son zamanlarda görmeye başladığımız, RSS, blog, social bookmarking gibi teknolojileri birleştiren bir site.

Beğenilen makaleler/haberler mantığı ile çalışıyor ve oldukça ilginç şeyler bulmak mümkün. Bu mantıkta Reddit.com'a da benzemekte. Oldukça başarılı, tavsiye ederim.

Ama benim kişisel tercihim, yıllardır DailyRotation.com

Görüşler

0
spinodal
Birkaç gündür izliyorum, gerçekten hem tasarım olarak hem de mantık olarak çok hoşuma gitti. Ama yeni gönderilmiş haberleri izleyeyim, beğendiklerimi "digg"leyeyim (!) derseniz çok zamanınızı alıyor. Aradabir bir süreliğine "digg spy" sayfasını izlemek popüler haberleri anlamanıza yetiyor. Aslında ana sayfayı izlemek bile yeterli....
0
sametc
böyle şeyler gerçekten güne başlamak için güzel oluyor.....

Farklı fakat aynı mantıkla TEK konu üzerine hazırlanmış digg.com tipi(ama daha güzel)site: http://www.bloglines.com/public/python
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgürlük hakkında...

pismikrop

Dün yaşadığım bir olay internet ve lisans özgürlükleri hakkında aklıma ciddi şüpheler getirdi. Dünyaca ünlü günlük yazılımı b2evolution'a birisi kürdistan bayrağı açıp, Türkiye'nin yarısından fazlasını içerisine alan Kürdistan haritası gösterdi.

Ben elimden geldiğince böyle bir ajitasyona kanmamaları gerektiğini söyledim. Ama nafile! Hesabımın kapatılacağını söylediler. Şimdi tüm fazlamesai.net okuyucularına soruyorum: Sizin yaptığınız özgür bir yazılıma birisi Türkiye'nin yarısını içerisine alan (?) Kürdistan yerelini koymasını isterse kabul eder misiniz?

Özgürlük bir terörist devletin eylemlerine yardım edecek kadar ileri gider mi?

Fm Forum geri döndü

butch

Birkaç aylık aradan sonra, Fm Forum yeniden yayında. Zamansızlık, Hosting problemleri bu gecikmeye sebep oldu. Herkesten özür diliyoruz. Hadi kayıp zamanın acısını çıkartıp, yüklenelim forumlara.

Bilgi İşlem, Matematik, Kriptografi ve Kadınlar

FZ

Yer: İTÜ Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Bilimleri. Bir Doç. Dr.un odası.
Kişiler: Doc. Dr. ve bir öğrenci.
Diyalog:
Hoca: Vakti zamanında tıpkı senin gibi kriptografi ile ilgilenen bir kız vardı, bitirme projesine ben danışmanlık etmiştim. Sene 1995. Ben daha o zaman Yrd. Doçentim.

İxir Strikes Back

sundance

Türk Internet aleminde bir ilke imza atan İxir, iki-ayda-bir'sel hale getirdiği işten çıkartma festivalinin üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Kabul ediyoruz o kadar alıştık ki "Nasıl olsa kadrolu değil bunlar, savalım gitsin" yaklaşımına ve bunun artık pek de bir haber değeri kalmamasına, ama yine de bu sefer önemli.

Çünkü çıkartılan yaklaşık 100 kişi ile birlikte İxir`de işten çıkartılacak ADAM kalmadı.

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....