Pazar Günü Haberleri

0
anonim
Siz de bir pazar günü bilgisayarınızın başına geçip FM'yi açtıysanız ve tam da "Ben yokken neler olmuş acaba dünyada " diye düşünüyorsanız, buyurun haber turumuza katılın...
FZ nin blogunda yazdığı bu giridinin sol üstündeki resmi takip ederek ulaştığınız sitede bir süre boyunca güzide medyamızı da meşgul eden "Mars'da insan yüzü bulundu " haberlerinin kaynağına bilimsel bir açıdan bakabilirsiniz.

Şu sıralarda web üzerinde sıkça görülen bir cümle var "Samy is my hero". Bu hikayenin arkaplanını olayın kahramanının gözünden seyretmek isterseniz sizi Samy'nin sitesine alalım.

Depolanmış işlemler (stored procedures) veritabanları ile uğraşanların çoğu zaman işini kolaylaştıran bir yapı. Ancak yinede dikkatli olmakta fayda varmış. Konuya ait yorumlar da oldukça güzel.

Dünyada pek çok yazılım projesi vardır ki, çok büyük umutlarla başlanır ama programcılarının bütün hevesi ve iyi niyetine rağmen sonunda çöpe atılır. Bu konun sebepleri hakkında oldukça detaylı bir makaleyi burada okuyabilirsiniz.

Optimizasyonlar hakkındaki bu küçük nota göz atarken, Guy Steele'in Scheme'i dizayn etmesinin yanı sıra Java spesifikasyonlarının da yazarlarından biri olduğu gözüme çarptı. Merak ediyorum da; Acaba yalnız para için mi yapmıştır bu işi ;-)

Aslında bunu ayrı bir haber olarak yazsam belki daha iyi olurdu. Sonuçta benim uzun süredir takip ettiğim programlama sitesi Artima'nın yeni duyurduğu Ruby dergisi Ruby Code & Style'ın kimsenin gözünden kaçmasını istemem.
Dergi birbirinden ilginç üç makale ile yayın hayatına başlamış.
Birincisi Ruby ile 10 dakikada nasıl Linux cluster yapılacağını anlatan Linux Clustering with Ruby Queue: Small is Beautiful makalesi.
İkincisi Ruby ile pdf dokümanı oluşturmayı (sadece yazılar değil tablolar, resimler ve aklınıza her ne geliyorsa) anlatan Creating Printable Documents with Ruby makalesi.
Üçüncü ve son makale ise modüler programlama tekniklerinin Ruby ile ne kadar rahat ve kolay uygulandığını uygulamalı olarak anlatan, Modular Architectures with Ruby makalesi.

Microsoft'un bundan sonra sık sık duyacağımızı tahmin ettiğim öğrencilere yönelik yeni ve çok orjinal bir sloganı varmış, Microsoft wants you. Ben bunu bir yerlerden hatırlıyorum ama ;-)

Cnet'in bu haberine göre Linux'u mobil cihazlarda bundan sonra çok daha fazla göreceğimiz anlaşılıyor. Büyük çocuklar oyuna katılmaya karar vermiş gibi gözüküyor.

Bu arada günlük beyin jimlastiği için ilginç bir soru "Oracle neden Innobase firmasını Satın aldı ?"

Yalnız teröristlere değil bilgisayar korsanları da eylem hazırlığındayken yakalanıyor artık. Haberin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

FM haber merkezi herkese iyi tatiller diler...

Görüşler

0
FZ
Steele'nin Java ile ilgili ne dediği epey meşhur:

"And you're right: we were not out to win over the Lisp programmers; we were after the C++ programmers. We managed to drag a lot of them about halfway to Lisp. Aren't you happy?"


Bkz. http://www.paulgraham.com/quotes.html.

Burada da güzel bir tartışma var: http://lambda-the-ultimate.org/node/view/934.
0
FZ
Konu Ruby ile belge dizmekten açılmışken ben de birkaç link vereyim:

http://bc.tech.coop/blog/051008.html

cl-pdf

cl-typesetting

0
ttk
Elinize sağlık.
0
conan
Samy is my hero guzelmis :) Eline saglik haber turu icin :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsmi lazım Değil

butch

Herkesin haberi vardır. Mart ayı başında İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri etkinliğinin konuklarından biri de Miguel Icaza idi. Özgür yazılım dünyasının bu önemli simasıyla tanışmak için herkes sıradaydı. Bu ortam sağlandı da. Çeşitli gazeteler, televizyonlar , web siteleri söyleşiler gerçekleştirdiler.

fazlamesai.net'e soralım: Nasıl bir ışıklandırma?

Zebani

"Fazlamesai üyelerinin hemen hepsi genellikle masabaşında upuzun saatler haryacayan kişilerdir" diye bir önerme yapıyorum. Bu önermenin doğru olduğunu kabul ederek soruyorum.

Sağlıklı bir ışıklandırma nasıl olmalıdır? Işık masaya sağdan mı, soldan mı gelmeli, ışığın şiddeti ne olmalı ya da dikkate alınması gereken başka etkenler de var mı?

İnsanlık Tarihi Düşündüğümüzden Daha Geriye Mi Uzanıyor?

FZ

13 Şubat 2006 tarihinde Radikal'de Urfa'dan tarihi haber! başlıklı bir yazı çıktı.

Yazıya göre Alman arkeologlar, Şanlıurfa'daki Göbekli Tepe mabedinde, yaklaşık 11 bin yıl öncesine dayanan; insanlığın en eski haber sistemi olarak tanımladıkları ve günümüzde kullanılan yazının ilkel biçimi olan işaretler buldu.

Fazlamesai.net'e en iyi basılı/görsel içerik ödülü

tongucyumruk

Linux Kullanıcıları Derneği'nin düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nde dağıtılan bu yılki Yılın Penguenleri Ödülleri kapsamında "En Başarılı Basılı/Görsel İçerik Çalışması" ödülü Teknoloji Televizyonu'nda yayınlanan Fazlamesai.net programına verildi. Ödülü hepimiz adına aldık.

Yoruyorum

redogre