fazlamesai.net'e soralım: Bilimsel ve Grafik Hesap Makinesi Tercihleriniz Nedir?

0
FZ
Üniversitede doktorasını yapmakta olan bir dostum bilimsel/grafik hesap makinesi satın almak istediğini ama kararsız kaldığını söyledi. Ben kendisine ayak üstü bir şeyler söyledim, yıllar önce aldığım bir HP 48G'den falan bahsettim ancak benim de aklıma takıldı ve dolayısı ile FM camiasına sorayım dedim.

Siz hangi bilimsel hesap makinelerini kullanıyorsunuz? Hangilerini, hangi sebeplerden ötürü tavsiye edersiniz? CASIO? HP? TI? Fiyat/performans olarak nasıl değerlendirirsiniz? Daha da önemlisi Türkiye sınırları içinde satın alınabilecek makul ve mantıklı cihazlar hangileridir sizce? Hangi şirketleri önerirsiniz?

Görüşler

0
ForgottenTales
Yillar once bir Casio3600G almistim halen kullaniyorum. Turkiyede rahat bulunabiliyor. Memnunum.
0
urxalit
Birkaç yıl önce Casio fx-82TL almıştım. Reel-imajiner çevrimlerini yapmak çok pratikti, direkt polar tuşu var. Fiyatı da çok uygundu (birkaç yıl önce 20 milyon). Sırf elektrik devreleri dersi için aldım diyebilirim. :)
0
Phaedrus
Lise 1 deyken zorla butun okula ozel okul deyip casio fx-6300 aldırmıslardı. Alete program yazabiliyordunuz, 2 boyutlu kartezyen duzlem grafikleri, bar grafikler cizebiliyordu. Kapagı vardı, kopya yazardılar. Ben kopyayı hafızasına yazardım. Alete 2. ve 3. dereceden denklem cozen programlar zaten ilk yazmıs oldugum seylerdi. cizdirdiginiz grafik uzerinden ploting yaptırıp yaklasık kokleri de bulabilirdiniz. Cebimdeki oyuncaktı :)

Universitede temel tanecikler dersinin sınavında grafik cizdirdigini gorunce asistanın biri uyarmıstı.

Ah tutamıyorum kendimi. Sadece modelini sormustunuz dimi???!
0
FZ
HP 48 serisinden makinaların gayet güçlü olduklarını düşünen bir tek ben mi varım? :)

3 cevap geldi, üçü de CASIO diyor. Tabii takdir kullanıcıların ve burayı okuyup karar verecek olanların. Yine de farklı markaları denemiş olan arkadaşlar kıyaslama yapabilirlerse, izlenimlerini yazabilirlerse seviniriz.
0
Phaedrus
Ben sadece casio yu kullandıgım icin onu anlatabiliyorum. Baska makinaları kullanmam gerekseydi onları kullanır size daha fazla eski gun anısı anlatırdım. İlla casio degil yani.
0
irresistible
Birde ben, Hp 32sII guzel bir hesap makinasi suan sinavlara onunla giriyorum.Hesap makinanin en buyuk ozellikleri programlana bilir ve hafizasinin olmasi yaninda bendan baska kimsenin makinayi kullanamamasi. ;)
0
sundance
94'de ODTU'ye bir arkadaşa misafirliğe gittiğimde görmüştüm, HP32 olsa gerek, hesap makinasına yaptırmadıkları numara yoktu. Alet dört gri ton göstermek üzere hazırlanmıştı, bir numara ile bunda 16 gri ton üzerinden ÇİLEK (ODTÜ TERİMİDİR) resimleri gösteriyorlardı.

Bissürü oyunları filan vardı, C-64'e benzer hackler vardı alet için böyle.
0
tongucyumruk
Hmm... bir bakalım... İlk seçenek bir Palm cihazı üzerinde EasyCalc adlı özgür yazılımı kullanmak olabilir. Grafik çizer, bilimsel hesap makinesi özellikleri vs... vardır... Tabii HP48 serisi gibi makinelerin yanında ilkel kalabilir.

İkinci ve türkeye'den edinmesi zor olan ise bir adet sharp zaurus + GNU dc + GNUPlot

Bu arada bu isle PC uzerinde ugrasanlarin da Qalculate adli programa bir gozatmasini oneririm...
0
irresistible
matlab ve octave da fena sayilmaz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Amerika Gezi Rehberi - 1

sundance

Çalışmakta olduğunuz şirket bir yazılımın eğitimini almak için sizi yurtdışına mı gönderiyor? Ya da LinuxExpo, Compex veya EEE gibi bir fuara gideceksiniz, ama daha önce hiç yurtdışına çıkmamışsınız, neler yapılması lazım, ne gibi ince noktalar var bilmiyorsunuz.

Malum, bilgisayar sektöründe yurtdışına gidip gelmeler çok oluyor, belki son onbeş günde edindiğim tecrübeler birilerinin işine yarar diye aldığım notları alt alta yazayım dedim.
Bu yazı genel olarak yurt dışına çıkmayla, özel olarak da Amerika'ya gitmeyle ilgili. Verilecek ipuçlarının çoğu genel, ama Amerika ve NewYork'a özgü bir iki küçük detay da var, umarım birilerinin gezisi benimkinden daha kolay olur bu sayede :)

Akademik Dürüstlük ve Ödevlerini Başkasına Yaptırmak Üstüne

FZ

Columbia Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Kenneth Ross, ACM Communications için yazdığı son yazıda Academic dishonesty and the Internet başlıklı yazısında verdiği B+ tree konusuyla ilgili ödevi ve bir öğrencisi üzerinden rentacoder bağlantılı macerasını anlatıyor. Aynı yazının PDF halini de okumak mümkün.

Internet üzerinden "ödev araştırması" yapanların kulaklarına küpe olabilecek türden bir ibret-i alem vakası...

Fazlamesai.net Radyoda

sundance

Bugün (20 Şubat 2002) Saat 14:30`da Burç FM`de küçük bir söyleşiye Fazlamesai ekibi olarak katılacağız.

\r Eğer ilginizi çekerse bulunduğunuz bölgedeki Burç FM frekanslarından radyo ile ya da online olarak dinleyebilirsiniz.

Yazılımcılar İnsan Beynini Anlama Konusunda Biyologlardan Daha Avantajlı (Mı?)

FZ

Sabah yolda gelirken ve insan sinir sistemini düşünürken aklımdan şunlar geçiyordu: "The most undocumented information processing system of all times."

Gün içinde, Redwood Neuroscience Institute bünyesinde çalışan Bill Softky´nin iki makalesini okuduktan sonra sabahki düşüncelerim aklıma geldi:

Öğrenmenin Psikolojisi

FZ

comp.lang.lisp'i takip ederken Robert Strandh'in bir mesajına rastladım. Strandh mesajında kısa süre önce yazdığı bir makalenin adresini veriyordu. Öğrenmenin psikolojisi üstüne yazılmış bu kısacık makale kendime, etrafımdaki insanlara ve günlük hayatıma dair çok güzel ipuçları barındırıyor, pek çok şeyi aydınlatıyordu; bu yüzden makaleyi Türk diline kazandırıp FM camiası ile paylaşmak ve bu önemli konuyu masaya yatırmak istedim.

Robert Strandh Bordeaux Üniversitesi'nde (Fransa) çalışan bir bilgisayar bilimleri profesörüdür. 1988 yılından beri üniversitede araştırmalarını sürdüren Strandh genel olarak programlama ile, özel olarak da dinamik dillerle, ağırlıklı olarak Common Lisp ile ilgilenmektedir. Robert Strandh 7 yıldır kendi yazılım projeleri için de Common Lisp programlama dilini kullanmaktadır.