fazlamesai.net'e soralım: Bilimsel ve Grafik Hesap Makinesi Tercihleriniz Nedir?

0
FZ
Üniversitede doktorasını yapmakta olan bir dostum bilimsel/grafik hesap makinesi satın almak istediğini ama kararsız kaldığını söyledi. Ben kendisine ayak üstü bir şeyler söyledim, yıllar önce aldığım bir HP 48G'den falan bahsettim ancak benim de aklıma takıldı ve dolayısı ile FM camiasına sorayım dedim.

Siz hangi bilimsel hesap makinelerini kullanıyorsunuz? Hangilerini, hangi sebeplerden ötürü tavsiye edersiniz? CASIO? HP? TI? Fiyat/performans olarak nasıl değerlendirirsiniz? Daha da önemlisi Türkiye sınırları içinde satın alınabilecek makul ve mantıklı cihazlar hangileridir sizce? Hangi şirketleri önerirsiniz?

Görüşler

0
ForgottenTales
Yillar once bir Casio3600G almistim halen kullaniyorum. Turkiyede rahat bulunabiliyor. Memnunum.
0
urxalit
Birkaç yıl önce Casio fx-82TL almıştım. Reel-imajiner çevrimlerini yapmak çok pratikti, direkt polar tuşu var. Fiyatı da çok uygundu (birkaç yıl önce 20 milyon). Sırf elektrik devreleri dersi için aldım diyebilirim. :)
0
Phaedrus
Lise 1 deyken zorla butun okula ozel okul deyip casio fx-6300 aldırmıslardı. Alete program yazabiliyordunuz, 2 boyutlu kartezyen duzlem grafikleri, bar grafikler cizebiliyordu. Kapagı vardı, kopya yazardılar. Ben kopyayı hafızasına yazardım. Alete 2. ve 3. dereceden denklem cozen programlar zaten ilk yazmıs oldugum seylerdi. cizdirdiginiz grafik uzerinden ploting yaptırıp yaklasık kokleri de bulabilirdiniz. Cebimdeki oyuncaktı :)

Universitede temel tanecikler dersinin sınavında grafik cizdirdigini gorunce asistanın biri uyarmıstı.

Ah tutamıyorum kendimi. Sadece modelini sormustunuz dimi???!
0
FZ
HP 48 serisinden makinaların gayet güçlü olduklarını düşünen bir tek ben mi varım? :)

3 cevap geldi, üçü de CASIO diyor. Tabii takdir kullanıcıların ve burayı okuyup karar verecek olanların. Yine de farklı markaları denemiş olan arkadaşlar kıyaslama yapabilirlerse, izlenimlerini yazabilirlerse seviniriz.
0
Phaedrus
Ben sadece casio yu kullandıgım icin onu anlatabiliyorum. Baska makinaları kullanmam gerekseydi onları kullanır size daha fazla eski gun anısı anlatırdım. İlla casio degil yani.
0
irresistible
Birde ben, Hp 32sII guzel bir hesap makinasi suan sinavlara onunla giriyorum.Hesap makinanin en buyuk ozellikleri programlana bilir ve hafizasinin olmasi yaninda bendan baska kimsenin makinayi kullanamamasi. ;)
0
sundance
94'de ODTU'ye bir arkadaşa misafirliğe gittiğimde görmüştüm, HP32 olsa gerek, hesap makinasına yaptırmadıkları numara yoktu. Alet dört gri ton göstermek üzere hazırlanmıştı, bir numara ile bunda 16 gri ton üzerinden ÇİLEK (ODTÜ TERİMİDİR) resimleri gösteriyorlardı.

Bissürü oyunları filan vardı, C-64'e benzer hackler vardı alet için böyle.
0
tongucyumruk
Hmm... bir bakalım... İlk seçenek bir Palm cihazı üzerinde EasyCalc adlı özgür yazılımı kullanmak olabilir. Grafik çizer, bilimsel hesap makinesi özellikleri vs... vardır... Tabii HP48 serisi gibi makinelerin yanında ilkel kalabilir.

İkinci ve türkeye'den edinmesi zor olan ise bir adet sharp zaurus + GNU dc + GNUPlot

Bu arada bu isle PC uzerinde ugrasanlarin da Qalculate adli programa bir gozatmasini oneririm...
0
irresistible
matlab ve octave da fena sayilmaz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kolları sıvadık - 1: Her eve VectorLinux!

sundance

Linux şöyle iyi, böyle iyi, şöyle güvenilir, böyle verimli vs. vs. Laf laf laf... Bu sefer dedik ki biraz daha ileriye gidelim ve bakalım bu dediklerimiz ne kadar doğru, Linux ne kadar keyifli, işe yarar bir şey, masaüstünde devamlı çakılıp duran pencerelerimizle nasıl yapsak da karşılaştırsak ve bu projeye için kolları sıvadık

Proje basitçe şu, biz Fazlamesai ekibi olarak, yeni başlayan kullanıcıları baz alarak, evinizde, işyerinizde herhangibir makinanıza, adım adım nasıl Linux kurabilirsiniz, bunu anlatacağız ve her adımda karşılaşılabilen problemleri, bunların çözümlerini burada açtığımız bir forumdan sizlerle paylaşacağız. Ne dersiniz, var mısınız Linux kurmaya ?

Fm Kare niye gecikti?

redogre

fazlamesai'ye soralım: Tek bir işletim sistemini dayatmanın hukuki boyutu nedir?

pinguar

Yaklaşık 4 senedir kullandığım emektar dizüstü bilgisayarımda düzeltilemeyecek bazı sorunlar çıkınca bana da yeni bir bilgisayar almak farz oldu. Kısa bir araştırmadan sonra gözüme ihtiyaçlarımı karşılayacak türden bir dizüstü bilgisayar kestirdim. Ama tahmin edersiniz ki üzerinde Windows XP işletim sistemi ile geliyor.

Internet - Özgürlük - Hayat

sundance

Internet özgürlüktür, peki birçok özgürlük gibi sadece parası olanların kullanabileceği bir özgürlük müdür ?
Bence değil

Peki Internet`te ne yapılabilir ?

Fazlamesai.net Aktüel`de !!!

sundance

Eğer 'Fazlamesai' kimler tarafından nasıl hazırlanıyor diye merak ediyorsanız, bu hafta Aktüel'de bizlerle yapılan bir röportajı bulabilirsiniz.

Öyle ülkeyi kurtardığımız falan yok, kimselerin bilmediği ilişkileri açıklıyor felan de değiliz, sadece Internet, Türkiye, yeni bir sosyallik üzerine üç beş bir şeyler söyledik belki merak edersiniz :))
Bu arada resimleri görmek için Aktüel'i almanız gerekiyor ;)
Ekleme: Dergiyi taradık.Görmek isteyenler için 1.-2. sayfa (263Kb), 3.sayfa (92Kb)...